Ubuntu 9.10 Çıktı! İndirin!

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
benim öyle şikayet etme merağım yoktur çekinmeden ne söyliyeceksen söyle dert etme yani içinde kalmasın bak ben nasıl kusuyorum içimdekileri içime şeytan kaçmış gibi :devil2:

Yok boşver.

Sen doğru anlasan bile muzur kullanıcıların dalga geçip seni üzmesini istemem. Sonuçta azılı düşmanım değilsin ya. :flowers:

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
teklif var ısrar yok ben açık kağı bıraktım

CiHANX

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sonuç olarak Linux mu Windows 7 mi ?

SBH

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında çok güzel bir linux dağıtımı fakat daha eklenecek bazı ek özellikler gerekiyor..
Bu dağıtımı beğenmezseniz bence %100 Yerli Pardus geçme zamanı...
Microsoft Windows XP-VİSTA-7 bu tüm sürümler aslında hepinizin de bildiği üzere ticari bir kural ve ABD'nin bütün dünyaya bir dayatmasıdır. Ama en iyisi olarak linux fakat yaygınlaşmasında ve donanımsal tam destekte microsoft firması önde olduğu için windows7 önde bulunuyor. Şuan aldığınız teknolojik bütün yeni değişimler her ne kadar linux desteğide versede en performans ve destegi microsoft windows sürümlerine verilmektedir.. Bence bilgisayarınızda windows7 kurduktan sonra mutlaka harici yeni bir sürüm (örneğin;unbuntu,pardus v.s.) kurunuz.. Hem windows7 ile tam performans alır sorun yaşamaz hem de linuxda bu yeni değişimlerden tam performans almayı ve bilgi edinmeyi kendinize sağlamış olursunuz... Saygılar..

http://www.pardus.org.tr/indir/

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Aslında çok güzel bir linux dağıtımı fakat daha eklenecek bazı ek özellikler gerekiyor..
Bu dağıtımı beğenmezseniz bence %100 Yerli Pardus geçme zamanı...
Microsoft Windows XP-VİSTA-7 bu tüm sürümler aslında hepinizin de bildiği üzere ticari bir kural ve ABD'nin bütün dünyaya bir dayatmasıdır. Ama en iyisi olarak linux fakat yaygınlaşmasında ve donanımsal tam destekte microsoft firması önde olduğu için windows7 önde bulunuyor. Şuan aldığınız teknolojik bütün yeni değişimler her ne kadar linux desteğide versede en performans ve destegi microsoft windows sürümlerine verilmektedir.. Bence bilgisayarınızda windows7 kurduktan sonra mutlaka harici yeni bir sürüm (örneğin;unbuntu,pardus v.s.) kurunuz.. Hem windows7 ile tam performans alır sorun yaşamaz hem de linuxda bu yeni değişimlerden tam performans almayı ve bilgi edinmeyi kendinize sağlamış olursunuz... Saygılar..

http://www.pardus.org.tr/indir/

Biri pardus mu dedi. Peki sana soruyorum ; neden pardus kurayım. Pardusa 3 kere şans verdim şu haftada üçündede görsellik ile ses olayını birbiriyle çalışmasını reddetti. Görsellik varsa ses yok ses varsa görsellik yok. Şu aralar bir daha şans vereceğimi düşünmüyorum.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Winzort'a sahip olduğu yüzbinlerce virüse, casus yazılıma, trojana, yüksek satış fiyatlarına, EULA gibi bütün kişisel bilgi gizliliğini yok sayan sözleşme metnine rağmen sürekli şans tanıyan, hoşgörü gösteren kullanıcılar, bu hoşgörünün binde birini Linux'e, Pardus'a karşı gösterebilse keşke.

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
arkadaşlar
şu windows'a winzort, findows gibi şeylerle hitap etmeyin
adam gibi windows diyin
böyle davranarak linux'ten soğutuyorsunuz insanları

sarsıntı

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Biri pardus mu dedi. Peki sana soruyorum ; neden pardus kurayım. Pardusa 3 kere şans verdim şu haftada üçündede görsellik ile ses olayını birbiriyle çalışmasını reddetti. Görsellik varsa ses yok ses varsa görsellik yok. Şu aralar bir daha şans vereceğimi düşünmüyorum.
Benim sistemimde ubuntu ve pardus yüklü hiçbir sorunda yok. Ayarlarda bir sorun olabilir mi ya da donanım uyumsuzluğu olabilir mi?

AdReNaLiN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
türkiye veya amerika sunucularından indirirken aktarım hızım 100kb/sn'yi geçmemesine rağmen mozambique(mozambik) sunucularından 600kb/sn ile 20dk da indirdim.aktarım hızı yavaş olanlara tavsiye ederim...

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
indiriyorum kurulum ile ılgılı yardımcı olabılecek varsa lsun ılk su suruculerı secerken vs durumlarda kafam karısıyo. 8 mb fln ntfs mı bırakmak gerkıyo ne dosyalama sıstemlerını anlamıyorum ;)
ve bu arada 1 gun ıcınde ındırecek mıs chrome :) ındırme hzıı=>> 5-7 kb arasında bırsey:D

ali5800

Asistan
Reaksiyon puanı
1
türkiye veya amerika sunucularından indirirken aktarım hızım 100kb/sn'yi geçmemesine rağmen mozambique(mozambik) sunucularından 600kb/sn ile 20dk da indirdim.aktarım hızı yavaş olanlara tavsiye ederim...
ne 100 kbsı 5-ila 7 kb arasında ındırıyyordu valla cok saol
------------------------------------------------------------
70kb/sn ile ındırıyo dığerine gore 10 kat daha hızlı oldu sağol gercekten

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
fransa serverinden indirin arkadaşlar halen yavaşsa

futureng

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Birde şu donanım üreticileri driver desteklerini arttırsalar. Mükemmel olacak.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
Winzort'a sahip olduğu yüzbinlerce virüse, casus yazılıma, trojana, yüksek satış fiyatlarına, EULA gibi bütün kişisel bilgi gizliliğini yok sayan sözleşme metnine rağmen sürekli şans tanıyan, hoşgörü gösteren kullanıcılar, bu hoşgörünün binde birini Linux'e, Pardus'a karşı gösterebilse keşke.
winzort nedir hocam bi açıklarmısın

unmedico

Doçent
Reaksiyon puanı
6
beyler bunu ben indidimde tr si yokmu bunun

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26

Haklısın.

winzort nedir hocam bi açıklarmısın

winzort nedir biliyormusun?

winzort, mikisoft tarafından geliştirilen kapalı kaynak kodlu ve insanların ona karşı duyduğu hayranlığı anlayamadığımız onu pahalı olan kaliteli olandır düz mantığıyla hareket ederek satın almak için yüzlerce dolar sarfedilen dandik bir işletim sistemidir.

beyler bunu ben indidimde tr si yokmu bunun

yükledikten sonra sistem menüsünde yönetim> dil desteği var.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Ubuntu yine yapmış yapacağını süper hızlı kapanıo görsellik sanki bu sürümde biraz daha düşünülmüş bana mı öyle geldi :)

engin_er

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Ubuntu 9.10 türkçe desteği mevcut mudur acaba ve windows 7 kadar verimlimidir yani driver desteği falan mevcutmudur. mesela video kamera ve ieee1314 freware kart tanıtımı yazıcı tanıtımı ve diğer bazı sürücülerde sorun yaşarmıyız. birde bazı durumlarda ie8 gerekli oluyor Ubuntu 9.10 ie8 kurma imkanımız varmı çünkü resmi bazı yerlerde ie8 gerektiriyor

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202

winzort, mikisoft tarafından geliştirilen kapalı kaynak kodlu ve insanların ona karşı duyduğu hayranlığı anlayamadığımız onu pahalı olan kaliteli olandır düz mantığıyla hareket ederek satın almak için yüzlerce dolar sarfedilen dandik bir işletim sistemidir.
Hislerime tercüman olmuş, çok güzel açıklamışsın, teşekkür ederim. :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ubuntu 9.10 türkçe desteği mevcut mudur acaba ve windows 7 kadar verimlimidir yani driver desteği falan mevcutmudur. mesela video kamera ve ieee1314 freware kart tanıtımı yazıcı tanıtımı ve diğer bazı sürücülerde sorun yaşarmıyız. birde bazı durumlarda ie8 gerekli oluyor Ubuntu 9.10 ie8 kurma imkanımız varmı çünkü resmi bazı yerlerde ie8 gerektiriyor

Linux dağıtımlarının driver desteği çok yüksektir ama bazen sorunlar çıkabiliyor. Genelde yazıcılar hiçbir sürücü yüklenmeden çalışırlar. (En azından bizim Xerox böyle çalışıyor.)

ie kuramazsın ama Opera'nın ie modunu kullanarak işlemlerini halledebilirsin.

thehumbleguy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Linux dağıtımlarının driver desteği çok yüksektir ama bazen sorunlar çıkabiliyor. Genelde yazıcılar hiçbir sürücü yüklenmeden çalışırlar. (En azından bizim Xerox böyle çalışıyor.)

ie kuramazsın ama Opera'nın ie modunu kullanarak işlemlerini halledebilirsin.
ie8 kuramazsın ama 7 ve 6 kurarsın
http://forum.ubuntu-tr.org/index.php?topic=4108.0
ben kullanıyorum resmi siteleri e-okulu ilsisi açıyor :D

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280

Exploit yapma. Dandik deme. Dandikse bile dandik deme lütfen. Linux fanatiği diyemiyoruz sonra kendimize.

Hele Linux'tan dönme birine hiç deme bunu. :) Başımıza bela alacağız.