arex2155
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 0
---
kaynağı tam link olarak vermek zorundasınız.
kaynağı tam link olarak vermek zorundasınız.
Dünyada tüm devletler bu şekilde yürür. Sanki ilk Türkler yapmış gibi saçma sapan yazılar yazmak ne komik. Amerika'da zencilere neler yapıldığını biraz araştırsınlar. Medeniyettin kalbi sayılan Roma'da farklı dilde konuşanları bu şekilde düşünenleri ne yapıyorlardı onu da araştırsınlar. Sırf farklı dine inanıyorlar diye ilk Hrisiyanların ne işkenceler gördüğünü de araştırsınlar. Türk olmak olayını insan olmaktan farklı olduğunu sananlar iyice artmaya başladı. Tarihte ilk kez böyle oluyor tabii. Atatürk'ün sürgün yıllarını da bir araştırsınlar bunu düşünenler. Nerelerde yaşamış kimlerle tanışmış kimlere yardım etmiş.
Dünyaın heryerinde bu şekil diye bizdede devletin bu şekilde yürümesi gerekir gibi bir düşünce bence çok saçma
Kim olursa olsun ister sevelim ister sevmeyelim kimsenin özgürlüğüne perçin vuramayız
Yıllarca kürtlere yapılanları gözmezden geldikten sonra israililin Filistinli kardeşlerimize yaptıkları zulmu görür görmez ayaklanıp sokaklara dökülmemiz tezat oluşturmuyormu yukarıda ki yazıda empati kurup biz o pozisyonda olsaydık ne yapardık diye bir düşünmek gerek .
Yani gözlerinmizin öünde kürtlere yapılan zulme gözümüzü kapatıp kulaklarımızı tıkıyoruz.
Bu işin asıl kötü yanı Milliyetçilik ben milliyetçiliğe karşıyım. Sen ne kadar ben Türküm dersen karşındakide o kadar ben Kürdüm der tek kimliğimiz var o da İslam
Sen ne kadar Türk'sen onlarda Kürt dilinede ırkınada saygı göstermek gerekir
Veda hutbesinde efendimizin (S.A.V.) sözü ARAP'IN ACEME ACEMİN ARAPA ÜSTÜNLÜĞÜ YOKTUR ÜSTÜNLÜK TAKVADADIR.
Atatürk aleyhine işlenen suçlar hakkında kanun. Dünyada totaliter bir kaç rejimle beraber sadece Türkiye’de bulunan kanunlarda gerçek bir isme atıf konusunu layıkıyla yerine getiren bir şey.
Kanun numarası : 5816
Kabul tarihi :
Resmî Gazete : 31/07/1951- 7872
Yayın : Resmi Gazete
Yayım Tarihi Ve Sayısı : 31/07/1951 - 7872
Numarası : 5816
Madde 1- Atatürk’ün hatırasına alenen hakaret eden veya söven kimse bir yıldan üç yıla
kadar hapis cezası ile cezalandırılır.
Atatürk'ü temsil eden heykel, büst ve abideleri veyahut atatürk'ün kabrini tahrip eden, kıran, bozan veya kirleten kimseye bir yıldan beş yıla kadar ağır hapis cezası verilir.
Yukarı ki fıkralarda yazılı suçları işlemeye başkalarını teşvik eden kimse asıl fail gibi cezalandırılır.
Madde 2- birinci maddede yazılı suçlar; iki veya daha fazla kimseler tarafından toplu olarak veya umumî veya umuma açık mahallerde yahut basın vasıtasıyla işlenirse hükmolunulacak ceza yarı nispetinde artırılır.
Birinci maddenin ikinci fıkrasında yazılı suçlar zor kullanılarak işlenir veya bu suretle işlenmesine teşebbüs olunursa verilecek ceza bir misli artırılır.
Madde 3- bu kanunda yazılı suçlardan dolayı cumhuriyet savcılıklarınca re'sen takibat yapılır.
sayın The Dark Knight sizin verdiğiniz örnekte amerkalılların ve romalıların yaptıgı zulumden bahsedip başınada her ülkede bölye biye yazmışsınız yanı bizim ülkemizdede olabilir'e getirmişsiniz
Zaten bu şekilde çözülseydi 30 yıldır çözülürdü niye çözülmedi ?
Bide şunu anlamıyorum hem adamın dilini ırkını tanımıyacaksın hemde askere alacaksın ben kürt olsam askere gitmek istemem neden gideyim ki ??
Ayrıca tabikide herkes inanmak zorunda değil ama % 99 u müslüman bir ülkeyiz ve terör olaylarında ölen pkk lılarında askerlerinde cenaze namazı kılınıyor aynı dua ediliyor.
Biz de öyle bir şey yapalım demedim. Böyle böyler şeyler yapılıyor bu tarz yazarlar işlerine geldi mi Amerika şöyle Roma tarihin beşiği gibi şeyler söylüyorlar. Ancak arkasına sığındıkları bu devletlerin aslında ne kadar da barbarca davrandıkları ortada. Böyle çözümler önermek değil akıl mantığa insanlığa uymaz.
Yine kürt üzerinden gidiyoruz bir sürü ırk var. Niye sadece Kürt? 1800'ler de Yunan'lar için denilen şey gibi. Yunan'la rkendi devletini hak ediyor falan filan diye insanları gaza getirdiler. Makedonya karıştı daha sonra. Koskoca İmparatorluk yüzlerce yılda fethettiği toprakları sadece 100 yılda fazlasıyla geri verdi. Burada olay herkesin dili tanınsın ancak Amerikada her dil tanındığı halde ticaret ve yaşam dili belli.
Burada çözüm saçma sapan yasaklar filan değil sadece özümüzü hatırlamak. Bir çoğumuzun kanında mutlaka kürtlükte vardır, lazlıkta. Bu topraklarda çok uzun zamandır yaşıyoruz tüm genlerimizi bir birine karıştı.
Yüzde 99 müslüman olayı biraz anlamsız. 75 milyon insanın yüzde 99'u kaç ediyor? Bu ülkede bir sürü gayrimüslüm var ayrıca yabancı vatandaş var inanmayan var. İnanıp gözüken inanmayan da var. Fasık var. Kısacası dinsel olarak çok zenginiz. Yüzde 95 müslüman dersek daha gerçekçi olur.
senin dediğin gibi tam tersi olsaydı şimdiki kürtlerin yaptıığını biz yapsaydık yani hiç bir kısıtlama getirlmediğ halde sanki işkence görüyomuş gibi davransaydık çocuklarımız devlet okullarında özgürce okudukları halde hertürlü mevkiye geldikleri halde bunada karşı çıkılmadığı halde sanki karşı çıkılıyomş ezilen toplulukmuşuz gibi davransaydık kısaca şimdiki birtakım kürtlerin haksız yere yaptıklarını biz yapsaydık bide yetmeyip elimize silahı alıp kadın yaşlı çoluk çocuk demeden asker öğretmen imam demeden kundaktaki bebek demeden katletseydik başbağlardaki gibi bi katliamın benzerlerini hep yapsaydık adımız hain olurdu kalleş olurdu
ermeni uşağı olsaydık bzimde adımız pkk olurdu
şimdi arex senin avatarında bi garip desem tepki göstericeksin ama hiç umrumda değil
İsmet İnönü'nün kürtleri ortadan kaldıralım teklifine Atatürk "hayır" yerine "evet" deseydi? Diye bir makale daha yazsın Ahmet Altan amca.
neyi bilmiyomuşum merak ettim söylede bende bileyimarkadşımbir şeyler bildiğini sanıyorsun ama inan hiç bir şey bilmiyorsun hayat sana toz pembe
ha avatardaki renklerde kesk u sor zer biz kürtler tarafındandan çok sevilen bir renk kombinasyonudur
o zaman hastaneye de gelmeyeceksin. koca karı ilacı mı kullanırsın yatıp aşşa kendi kendine geçmesini mi beklersin ne yaparsan yap. ama sizinkisi tam şark kurnazlığı, askere gelmeyi istemem de; sonra bugün bir adet ne idüğü belirsiz desem de gayet açık olanın dediği gibi kürtçe prospektüs olsun isteğinde bulun.sayın The Dark Knight sizin verdiğiniz örnekte amerkalılların ve romalıların yaptıgı zulumden bahsedip başınada her ülkede bölye biye yazmışsınız yanı bizim ülkemizdede olabilir'e getirmişsiniz
Zaten bu şekilde çözülseydi 30 yıldır çözülürdü niye çözülmedi ?
Bide şunu anlamıyorum hem adamın dilini ırkını tanımıyacaksın hemde askere alacaksın ben kürt olsam askere gitmek istemem neden gideyim ki ??
Ayrıca tabikide herkes inanmak zorunda değil ama % 99 u müslüman bir ülkeyiz ve terör olaylarında ölen pkk lılarında askerlerinde cenaze namazı kılınıyor aynı dua ediliyor.
neyi bilmiyomuşum merak ettim söylede bende bileyimarkadşım
seninde değin giibi sen bi kürtsün (ayrım olarak söylemiyorum)
yazı zaten başlı başına taraflı bi yazı ben tarafsız olarak sordum
yine soruyorum bu ülkede hangi kürte hangi hak verilmemiş merak ediyorum
asıl siz çok şey bildğinizi sanıyosunz yada şöyle söyliim kimsenin bişy bilmediğni sanıyosunuz
renklerde renk kombinasyonundan öte pkk nın çaputunun renkleridir onu simgeliyosunuz kimi kandırıyosunki arkadaşım sen
pkk lı kürtlerin yaptığı tamamen nankörlüktür
bak hepsi demiyorum sadece pkk lı kürtlerin diyorum
zira kürtlerden gelin almış aileyiz biz hiçte bir şiayetimiz yoktur
özgürlük yok diyosun al sana örnek kzıın ailesi gelip damadının evinde kendi dilini kullanıyolar kimsede onlara defolun demiyo
ama iş durduk yere toprak istemeye can istemeye gelince orda durucaklar biz adamın soluğunu keseriz kolay değil öyle toprak almak
ne oldu canakkalede sırt sırta savaşım zafer kazanan kürt türk kardeşlere
ben söylim kürtlerin bi kısmı ermeni uşağı olup vatanına ihanet etti tabiri caiz se yediği kaba pislemeye çalıştı bumudur vatan severlik
hangi vatan sever kendi askerine kurşun sıkar hangi insan olan insan kundaktaki bebeğe keleşle ateş eder pkk nın ve yandaşları külliyen yalancıdır samimiyetlerine inanmıyorum hiç inanmıcamda hain dünde haindi bugünde hain yarında haindir
o zaman hastaneye de gelmeyeceksin. koca karı ilacı mı kullanırsın yatıp aşşa kendi kendine geçmesini mi beklersin ne yaparsan yap. ama sizinkisi tam şark kurnazlığı, askere gelmeyi istemem de; sonra bugün bir adet ne idüğü belirsiz desem de gayet açık olanın dediği gibi kürtçe prospektüs olsun isteğinde bulun.
bu ülkede kimse kusura bakmasın istisnaları ayırarak söylüyorum daha büyük ihanet içinde olan bir başka etnik unsur yoktur. araştırılsın bakılsın ölçülsün biçilsin.
açılın da nefes alalım !!
neyi bilmiyomuşum merak ettim söylede bende bileyimarkadşım
seninde değin giibi sen bi kürtsün (ayrım olarak söylemiyorum)
yazı zaten başlı başına taraflı bi yazı ben tarafsız olarak sordum
yine soruyorum bu ülkede hangi kürte hangi hak verilmemiş merak ediyorum
asıl siz çok şey bildğinizi sanıyosunz yada şöyle söyliim kimsenin bişy bilmediğni sanıyosunuz
renklerde renk kombinasyonundan öte pkk nın çaputunun renkleridir onu simgeliyosunuz kimi kandırıyosunki arkadaşım sen
pkk lı kürtlerin yaptığı tamamen nankörlüktür
bak hepsi demiyorum sadece pkk lı kürtlerin diyorum
zira kürtlerden gelin almış aileyiz biz hiçte bir şiayetimiz yoktur
özgürlük yok diyosun al sana örnek kzıın ailesi gelip damadının evinde kendi dilini kullanıyolar kimsede onlara defolun demiyo
ama iş durduk yere toprak istemeye can istemeye gelince orda durucaklar biz adamın soluğunu keseriz kolay değil öyle toprak almak
ne oldu canakkalede sırt sırta savaşım zafer kazanan kürt türk kardeşlere
ben söylim kürtlerin bi kısmı ermeni uşağı olup vatanına ihanet etti tabiri caiz se yediği kaba pislemeye çalıştı bumudur vatan severlik
hangi vatan sever kendi askerine kurşun sıkar hangi insan olan insan kundaktaki bebeğe keleşle ateş eder pkk nın ve yandaşları külliyen yalancıdır samimiyetlerine inanmıyorum hiç inanmıcamda hain dünde haindi bugünde hain yarında haindir
okudun mu ne dediğimi ? bir kere daha oku, sonra bir kere daha oku.ya hakkaten sen bi halt bilmiyorsun ya senin yaşın kaç ya ??
herkes senin gib idüşünse bu ülke çoktan bölünmüştü ne demek ya hastaneye gelme onu yapma bunu yapma o zmn iyi kürtler kendi hsatanesinide kurar kendi okulunuda açar kendi askerliğinide yapar o zmn ne olur hıı düşünsene senin bu dediklerin ülkeyi böler SÖZDE SİZDE BU ÜLKEYİ BÖLDÜRMEYİZ DİYORSUNUZ PEEE