SDN, TV programı yapsa isim ne olurdu?

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
SDN Tv en uygunudur bence, ayrıca yalı kiralamak yerine Ankara da bir şube açarsanız bize de iş imkanı yaratmış olursunuz belki adminim :)

handbreake

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim de aklıma önce Denetim Masası (ürün inceleme ağırlıklıysa mesela), arkasından Bilişim Masası gelmişti. Eğer ShiftDelete olamayacaksa bilgisayarda her zaman karşı karşıya geldiğimiz isimlerden olması daha manidar olur gibi..

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Masaüstüm olsun birde eheuhe :D denetim masası garip bir fikir :)

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Troyun bahçesi :D
Şaka şaka :)
Shiftdelete ismi bence ortamı kasar, en iyisi daha fantastirik bir şeyler bulmak.

aNtİpAtİ-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Shiftdelete olmaz. Herkes anlamaz bunu daha genel isim olmalı ...
Ama fikrim yok:D

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Denetim Masası da güzelmiş :)

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Benim de aklıma önce Denetim Masası (ürün inceleme ağırlıklıysa mesela), arkasından Bilişim Masası gelmişti. Eğer ShiftDelete olamayacaksa bilgisayarda her zaman karşı karşıya geldiğimiz isimlerden olması daha manidar olur gibi..
Nikah masası, cinayet masası, yemek masası, kriz masası buda bilişim masası:mrgreen:.
-Bu hafta falanca konuyu masaya yatırıyoruz.
-Hiç masaüstündeki programlarımızı merak ettiniz mi? Masaüstümüzde şu programlar var. (Masanın üstü program cdleriyle dolu :D) Aradan bir kaç cd seçilir ve o gün programda tanıtılır. Tanıtılan her program eğer ücretli program ise şanslı bir veya bir kaç izleyiciye yollanır. Hatta gerçek masaüstü bilgisayar masaüstü olarak kullanılabilirse daha çekici olur diye düşünüyorum.

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence en ii si hem site tanıtım hemde sitenin namı iiçin sdn tv yada shiftdelete.net olmalı

ktohan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Programın adı bir bilgisayar terimi olsun ki programın içeriği isminden anlaşıla:)
E tabi bu düşünce ile türkçe terim çok zor.Ama bazı arkadaşların fikirleri çok cazip.Mesela masaüstü deyince bilgisayar geliyor akla.Yani amaca uygun.Bilgisayarım fikri de çok hoş.Ayrıca bilgisayarım türkçe bir terim.Ama programın adını sdn yada shiftdelete yapmak da avantajlı.İnternete giren biri programın adını hatırlarsa doğrudan buraya gelir.Eğer bilgisayarım gibi bir terim seçecek olsanız da pek bir kayıp olmaz programda adresinizi reklam edersiniz zaten.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
Önbellek nasıl?

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bence shiftdelete.net olmalı
ikinci öneri pckopat?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Shiftdelete.net olabilir sadece shiftdelete tek başına olmaz ama Türkçe olsun şartı var. Türkçe bu konuda biraz zayıf kaldı aklıma tek şey teknolojik geliyor :)

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
deney ve gözlem

Abi içeriğin ne olduğunu tam olarak bilmiyoruz ona göre bir isim bulalım...

serdoan

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bencede sdn olsun olmazsa da böyle E-SİSTEM,PC DÜNYASI,E-KIVILCIM gibi falan yani...

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
2. abdülhamit in japonlara hediye ettiği osmanlı nın icadı robot vardı günde 5 defa ezan okuyan yürüyen ve bir kurmayla 1 hafta bunları yapan robot adını alamet koymuşlardı aynı zamanda bu robot dünyanın ilk şekil robotu sayılabilir ama tarihin tozlu raflarına gömmüşler bu zihazatı

alamet çok cool bir isim olur :) bence tabi

kaynakda buldum derli toplu anlatiyor

http://www.internettinhoja.com/inte...ir-abdulhamit-harikasi-osmanli-robotu-alamet/

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
onu uydurmadığı nerden belli örütbağ

oturgaçlıgötürgeç ulusal düttürü bunlar da var unutmamak lazım

Oturgaçlı götürgeç ve bildiğiniz tüm saçma Türkçeleştirmeler, hiçbir zaman TDK tarafından Türkçeye girmesi için önerilmiş sözcükler değildir. Zamanında TDK ile dalga geçmek isteyen (kendini mizahçı zanneden) kişiler tarafından uydurulmuş şeylerdir.

TDK 'nın;
Kompüter yerine bilgisayar,
Hayat yerine yaşam (Gerçi şimdi ikisi de kullanılıyor),
gibi sıklıkla kullandığınız önerileri vardır.

Programın ismi shiftdelete olsun neden illa türkçe bir isim arıyoruz ki? Program Alperen ocakları için mi yayınlanacak sanki? kaldı ki teknolojiyle ilgili bir programda kullanılan kelimelerin %75 ingilizce olacaktır ismi türkçe olsa ne yazar...

İnanın sizleri anlamakta güçlük çekiyorum. Siz Türk değil misiniz? Yayını izleyecekler Türk değil mi? Yayını yapan kanal Türk değil mi? Herkesin ana dili Türkçe değil mi?
O halde, neden Türkçe isim sadece Alperen ocakları için yapıldığında kullanılsın.
Atatürk geometri terimlerini bizzat kendisi Türkçeye çevirirken, Alperen Ocakları için mi Türkçeye çevirdi.

Kendi kültürünü beğenmeyen bir gençlik var, Allah sonumuzu hayır etsin.
Yakında binlerce yıllık dilimizi bırakıp, Afrika'daki İngiliz sömürgesi ülkelerden beter İngilizce konuşacağız.

forumibo

Asistan
Reaksiyon puanı
0
konuşu yu bu kadar siyasete döklmeye hiç gerek yok bence aklımıza gelen ismi yazsak yeter bence

yasin04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Çita

olsun bilirsiniz dünyanın en hızlı hayvanı eee sdn ise teknolojide hızlı o zaman:thumbup1: