Alın Verin FM'ye Türkçe Desteği Eklettin

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan shiftdelete.net
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

shiftdelete.net

SDN Okuru
CM'in Türkçe olması ülkemizdeki hayranlarını bayağı sevindirmişti. FM'in nesi eksik diyenlerde bir kampanya başlattı. Yapımcılarlara görüşen hayranlar 10 bin adet satışa Türkçe FM sözü aldı.

Futbol ülkemizde neredeyse milli spor sayılacak. Bu yüzden Türk oyuncusu futbol oyunlarına çok ayrı bir ilgi gösteriyor. Benim işim maç yapmak diyen FİFA ve PES'e yöneliyor. Ama işin daha teknik kısmına ilgi duyanların tercihi Football Manager ve Championship Manager.
footballmanager2010-32012500933541253615842.jpg

Bu kapakta Fatih Terim'i hayal edin. Hoşunuza mı gitti? O zaman orjinal alın
FM ülkemizde daha bir ayrı seviliyor. Bu yıl CM'in yerel strateji uygulayıp eserlerine Türkçe dil desreği koyması,  büyük ilgi çekti. Yaşanan gelişme, FM hayranlarını da harakete geçirdi ve Cengiz Haskan'ın başını çektiği bir grup oyunun yapımcılarıyla konuştu. SI Games firması, bu yıl oyunlarından 10 bin adet satılması karşılığında önümüzdeki yapımlarının Tamamen Türkçe olacağını açıkladı. Bu adresten destek verebileceğiniz kampanya Steam'den yapılan alışverişlerede izin veriyor. Böylece kutulu versiyona kıyasla 40 lira gibi bir kazancınız olacak.​

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
kapakta fatih terim olcaksa almam :mrgreen:

şaka bi yana , adamlar 2011 i ciddi ciddi Türkçe düşünüyorlar
destek olmak lazım

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
İnşallah maşallah yerine biraz para vereceksiniz. Zaten satışlar iyi olursa, bu oyununda fiyatı ileriki yılardar düşer. Çünkü şu anda her orjinal oyunda firmanın zararına ortak oluyorsunuz. Çok pahalı olmasının nedeni bir oyunda 15-20 korsan zararını kapatmaya çalışmaları. Ama belirli bir kar elde ederlerse, istikrarlı satışı bozmamak için fiyatlar aşağıya çekilir.

ommerk

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Keşke türkçe olsa ama adamlar orjinal oyun satışı olmadığı için destek vermiyolar.
Haklılar tabi.

cuvaldız

Doçent
Reaksiyon puanı
5
turkıyede, korsana degıl orjınale hayır var :D

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Diğer yaptıkları dilleri satışa göremi yapmışlar ...

Bu oyunu sevmeme rağmen böyle bir şart koşmaları hiç hoşuma gitmedi .

corohkoy

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence türkçe olması çok iyi olur çünkü dünyada en fazla manager oyunu oynayan ülkelerin başında türkiye geliyor cm sıf türkiyede en fazla oynanan oyunların başında olduğu için türkçe oldu fm de bunu dikkate alıp oyunu türkçe yapması lazım hep türkiyedeki pazar payı artar hemde türkiyede en fazla oynanan oyun olur.

By_ÇaKaL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sen türkçe yap o oyunu biz sana 30 bin satış sözü verelim.
mesela bu seneki CM satışlarına bir baksınlar ne kadar yükselme olucak

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Diğer yaptıkları dilleri satışa göremi yapmışlar ...

Bu oyunu sevmeme rağmen böyle bir şart koşmaları hiç hoşuma gitmedi .
Adamlar hayrına oyun yapmıyor ki. Tabii ki diğer dileri satışa göre yapıyorlar. Kimse hiç satmayan bir pazar için ürün çıkartmaz. Zarar edersin.

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Zor ama neden olmasın Aslında Cm orjinal aldım ve hiç beklediğim gibi çıkmadı Ama fm biraz ucuz olursa onuda orjinal almayı düşünüyorum...

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Her ne kadar Futbolla ilgilenmesem hele hele futbol oyunlarıyla hiç alakam olmasada oyunun türkçe olması diğer yapımcılara örnek olacaktır onun için destekliyorum. (oynucağımdan değil yani :D)

astute

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Fransa'ya veya Almanya'ya da aynı seçeneği sunup mu dil seçeneği koymuşler? neden 10 bin adet satınca koyacaklar ki? bu bir satış stratejisi başka birşey değil ! sen Fm 2010'a Türkçe dil desteği koy bak bakalım kaç kişi alıyor...Yok eğer istediğin satış rakamına ulaşamazsan o zaman Fm 2011'de Türkçe dil seçeneğini çıkar sebep belli,biz üstümüze düşeni yaptık ama olmadı,de.

çevremde sırf Türkçe olmadığı için bu oyunu almayan çok kişi var.Oyun Türkçe olursa bir de fiyatı makul olursa millet korsana niye gitsin.ben oyunu lisanssız oynayalım demiyorum kendim de lisanssız oynamıyorum ama firma ilk adımı kendi atmalı.korsanı engellemek istiyorsa kendileri de taşın altına ellerini koymalılar.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Fransa'ya veya Almanya'ya da aynı seçeneği sunup mu dil seçeneği koymuşler? neden 10 bin adet satınca koyacaklar ki? bu bir satış stratejisi başka birşey değil ! sen Fm 2010'a Türkçe dil desteği koy bak bakalım kaç kişi alıyor...Yok eğer istediğin satış rakamına ulaşamazsan o zaman Fm 2011'de Türkçe dil seçeneğini çıkar sebep belli,biz üstümüze düşeni yaptık ama olmadı,de.

çevremde sırf Türkçe olmadığı için bu oyunu almayan çok kişi var.Oyun Türkçe olursa bir de fiyatı makul olursa millet korsana niye gitsin.ben oyunu lisanssız oynayalım demiyorum kendim de lisanssız oynamıyorum ama firma ilk adımı kendi atmalı.korsanı engellemek istiyorsa kendileri de taşın altına ellerini koymalılar.

Uluslar arası oyun firmalarını, dolandırıcı sandın galiba :) Fransa ve Almanya'da bu adamlar belirli bir satış rakkamı yakalıyordur. Bu adamların Türkçe dil desteği koymak diye bir zorunluğu yok. Uluslar arası bir yasa olur, şu şu diller mutlaka konacak arkadaş diye koyarlar. Biraz fazla düz bakıyorsunuz olaya. Bu adamlar üç ver beş alla kazanmıyorlar. Milyonlarca dolar gidiyor bu oyunlara. Aynı olay DVD filmlerde de vardı. Eskiden filmlerde Türkçe altyazı bile yoktu. Sonra yavaş yavaş, satılmaya başlanınca kaliteleri arttı. Belirli bir satış rakamı kazanınca film şirketleri baktılar ki Türkiye'de arz talep dengesi oturmaya başladı. Onlarda, dublajlı filmleri standart haline getirdiler. Ben zamanında 50 milyona DVD aldığımı bilirim. Şimdi yeni çıkan filmler bile en fazla 20 lira. Kimse hayranı bir iş yapmıyor, yaptıkları şey ticaret ve yatırımlarını koruyorlar. Crysis gibi bir oyunu bile gidip korsan alıp sağda solda bunun övünen insanların yaşadığı bir ülkedeyiz. Burada amacım seninle inatlaşmak değil, sadece senin mesajından yola çıkarak genel olarak böyle düşünenlere yazdım. Türkçe dil desteği için para veririz, o kadar menüyü şunu bunu değiştirip dublaj yaparız ama bize bir potansiyal gösterin diyiyorlar. Bunda yanlış bir şey yok. Fiyat konusunda ama destekliyorum. Gerçekten Türkiye'de oyunlar çok pahalı çünkü lüks tüketim vergisi biniyor üzerine. Bir de firma zararını oyunlara dağıtınca iyice uçuyor herşey.

astute

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Uluslar arası oyun firmalarını, dolandırıcı sandın galiba :) Fransa ve Almanya'da bu adamlar belirli bir satış rakkamı yakalıyordur. Bu adamların Türkçe dil desteği koymak diye bir zorunluğu yok. Uluslar arası bir yasa olur, şu şu diller mutlaka konacak arkadaş diye koyarlar. Biraz fazla düz bakıyorsunuz olaya. Bu adamlar üç ver beş alla kazanmıyorlar. Milyonlarca dolar gidiyor bu oyunlara. Aynı olay DVD filmlerde de vardı. Eskiden filmlerde Türkçe altyazı bile yoktu. Sonra yavaş yavaş, satılmaya başlanınca kaliteleri arttı. Belirli bir satış rakamı kazanınca film şirketleri baktılar ki Türkiye'de arz talep dengesi oturmaya başladı. Onlarda, dublajlı filmleri standart haline getirdiler. Ben zamanında 50 milyona DVD aldığımı bilirim. Şimdi yeni çıkan filmler bile en fazla 20 lira. Kimse hayranı bir iş yapmıyor, yaptıkları şey ticaret ve yatırımlarını koruyorlar. Crysis gibi bir oyunu bile gidip korsan alıp sağda solda bunun övünen insanların yaşadığı bir ülkedeyiz. Burada amacım seninle inatlaşmak değil, sadece senin mesajından yola çıkarak genel olarak böyle düşünenlere yazdım. Türkçe dil desteği için para veririz, o kadar menüyü şunu bunu değiştirip dublaj yaparız ama bize bir potansiyal gösterin diyiyorlar. Bunda yanlış bir şey yok. Fiyat konusunda ama destekliyorum. Gerçekten Türkiye'de oyunlar çok pahalı çünkü lüks tüketim vergisi biniyor üzerine. Bir de firma zararını oyunlara dağıtınca iyice uçuyor herşey.

haklısın.ben korsan alalım zaten türkçe desteği bile yok niye orjinal alalılm da demiyorum.sadece bir noktaya vurgu yapmak istedim.bizden fedakarlık istiyorlar 10 bin kişi alsın Türkçe desteği veririrm diyorlar,ben de diyorum ki bir kereye mahsus kişi sınırlaması olmaksızın bu desteği verseler ve satış rakamlarına baksalar istedikleri gibi gitmezse o zaman istediklerini yapmakta özgürler zaten.bizim ülkede bu oyunun binlerce hayranı olduğunu sırf dil ve fiyat politikası yüzünden birçok kişinin oyunu korsan oynandığını eminim onlarda biliyordur.milyonlarca doların döndüğü bir piyasada adamlar da kendi emekelrini korumakta tabiki haklı...ama biraz anlayış gösterseler fena olmaz diyorum...

MegaWolt

Profesör
Reaksiyon puanı
42
Ben Fifa Manager 08'i orijinal almıştım 25tlye hemde çıktıktan 1 ay sonra Aral'dan.

Eğer bu tür oyunlar o fiyat aralığında olursa hepsini alırım valla.

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
astute ve Megawolt

İkinizde haklısınız bence. Olması gereken de bu. Ama ne yazık ki gerçek şartlar da böyle olmuyor. Adamlar CM gibi yapabilirdi bu işi, ancak riske girmek istememişler. Bu durumda destek vermek en iyisi. Umarım zamanla hepimizin hayal etitği gibi, düzgün bir piyasa olur da, doğru düzgün Türkçe desteğini makul fiyatlara alırız. Ama şimdilik elimizi taşın altını sokmamız lazım.

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
CM alın.. CM şu kadar alırsanız yaparız demedi..
Cüretkar bir şekilde Türkçe sundu..
Vaat yok sonuç var..
Kuru laf bunlar.. Yapacakları varsa yaparlar zaten..

CM 10 alın.. Türkçe çıkan oyunun nasıl sattığını göstermek için..

anfy

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Bir laf vardı; önce alışveriş sonra fiş.

Sen hele Türkçe yap bak nasıl alınıyor. Hele birde CM gibi Türkçe yapmanın yanında uygun fiyata sat, değil 10bin 50bin satıyor musun gör. Bence bu sadece satış stratejisi.

CM yi normalde korsan olarak bile oynamama rağmen sırf Türkçe olduğundan (2,6€ fiyat ayrı çekici geldi :) ) satın aldım, eminim bir çok kişide benim gibi yapmıştır.

PRQable

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer 10 bin olursa dil desteği geleceği için bir 10 bin de Türkçe olduğu için alıcaktır. Onlarda alacağı için Fm veya Cm ucuzlayacak ve daha çok insan orijinal alabilecektir. Bunu gören diğer şirketlerin yapımcıları da Türkiye'yi artık pazar olarak görebilecek ve oyunlar Türkçe olacaktır inşallah. Bende korsan kullanıyorum ama her oyuna da para veremeyiz.(fiyatlar çok yüksek ülkemizde) Örneğin fifa 2012 veya 13(çünkü bu 1-2 senede olacak iş değil) 30 tl olursa kesinlikle orijinal alırım. Ama birilerinin önceden satın alması gerekiyor.

Ben oy verdim, benim yerime biri alır artık :D
hahaha ne komik:angry: İlla senin gibi çürük yumurta çıkacak değil mi bir yerde. Eğer 10 bin satmazsa orijinal alanların hakkına girmiş olacaksın. Haberin olsun.