Varsayılan DNS'yi Geri Getirmek.

SDNPassenger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar;

Ben Yasak Yok programını indirdim

Megaupload'a girebilmek için :turned:

Fakat Birçok Siteye Giremiyorum.

Sanırım DNS'yle Oynama Oluyor.

youtube'la Bi İlgim Olmadığı İçin Pek ilgilenmem.

Fakat Megaupload için girdim ne yapayım şimdi :wink:

Acaba Eski DNS ayarımı Nasıl Geri Getirebilirim? :blushing::(

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
1- C:\WINDOWS\system32\drivers\etc\ bu klasördeki hosts dosyasına sağ tıkla, salt okunur işaretini kaldır tamam de. Sonra bu dosyayı Notepad ile aç, içini tamamen boşalt ve kaydet. Sonra da tekrar sal okunur yap.

2- Denetim Masasından ağ bağlantılarını aç. Etkin bağlantının üzerine sağ tıklayarak Özellikler kutusunu aç. "Bu bağlantı aşağıdaki öğeleri kullanır" isimli listeden "Internet İletişim Kuralları (TCP/IP)" seçeneğine gelerek hemen altındaki "Özellikle" tuşuna tıkla. Açılan pencerede "DNS sunucu adresini otomatik olarak al" yazan kutuyu seç ve tüm pencereleri tamam diyerek kapat.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Onlar Nerede Bulamadım?

26278461.jpg

17535633.jpg

53893928.jpg

23716574.jpg

47125556.jpg

SDNPassenger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) diyebişi yok arkadaşlar bunlar var.
xlw1e0.jpg

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Internet İletişim Kuralları (TCP/IP) diyebişi yok arkadaşlar bunlar var.
xlw1e0.jpg

Tamam işte. Arkadaşın o söylediğine dikkat etmemişim, özür dilerim. Ama gönderdiğim resimlerde de göreceksin. Seninkiyle aynı ekran.

Düzenleme: Vista'da TCP/IP'nin iki sürümü var. Seni ilgilendiren kısım 4. sürüm.

SDNPassenger

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Son Kararınızmı Bakın Tıklıyorum "Otomatik Olarak IP Adresi Al" a :D:4:

İnternet

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Jeaquares resimlerle güzelcene anlatmış anlamdıysanız birde buna bakın:

İNTERNET PROTOKOLÜ SÜRÜM 4(TCP/IPv4) yazan yere geliniz ve " özellikler" e tıklayınız sonra "DNS SUNUCU AYARLATINI OTOMATİK AL" I işaretleyiniz ve tamama basınız.

Sizde de var sizin göstermiş olduğunuz resimde de var.

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Son Kararınızmı Bakın Tıklıyorum "Otomatik Olarak IP Adresi Al" a :D:4:

Hayatımda bu kadar paranoyak birini görmedim. :) "Otomatik olarak bir IP adresi al"a değil "DNS sunucu adresini otomatik olarak al"a tıklayacaksın.

Tabii ki ilk seçeneğin de yani IP'nin de otomatik alınması gerekir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben DnsDeğiştirdim Youtube için.. Ama bi haller oldu pc ye video taö yklemıor artık.. fılm muzık falan ızleyemıoruz hc bır sıteden..Dns Eski ayarlarına getıreym dedim bu sefer özellıkler butonu sönuk.. iş görmuor. anlayann var mı aceba ?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Valla Bendede Buna Benzer Bi Sorun var ama nasıl oldu anlamadım biara proxy ayarlarını değişrimiştim aslında mozilla firefox dan Facebook'u sadece isim yapmak ıcın proxy mi indonesia ya çevirmiştim yaptıktan sonra geri alamadım indonezyanın proxy siyle kaldı türkiye proxy siyle değştirdim ama düzelmedi şimdi google hesabıma girmeye çalışıyorum girebiliyorum ama youtube kısmından girilmiyo veya googleden girdiğinde youtubeye dönünce ordada hesabın açık gözükür bende gözükmüyo web sitesine bağlanamıyorsunz mu ne onun gibi bişiy diyo anlamadım ya ama büyük bi ihtimalle Proxy den kaynaklanıyo ve ben çözümünü bilmiyorum yardım edene teşekkür ederim..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkdaşlar bende dns ayarlarını değiştirdim youtubeye girmek için bi sorun yoktu fakat modeme telefondan bağlandığımda bağlantı arada kopmaya başladı ve şuan facebooka bağlanmıyo telefon internetinden bağlanıyo daha sonra youtubeye girmek için telefona yuklediğim hotspotshield dıye bir program var telefonun dns sini değiştiriyo onu açtığımda bağlanıyo bende pc nin dns ayarlarını varsayılan yaptım fakat düzelmedi napmam gerekiyo bilen varmı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
harikasınızzz herşeyi denedim olmamıstı şimdi yaptım açıldı you tube :)