IPTV Deneme Testi

visavis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
TTNET in kullanıcılarına çok yakın zamanda piyasaya sürmeyi düşündüğü IPTV cihazımız bugün geldi.

Zyxel P-2602HWL-D1A Adsl modemin yanında Vestel (şansımıza artık.İki cihaz var.Airties ve vestel.Bize vestel geldi) IPTV Setupbox geldi.TTnet çalışanı arkadaş kolay bir kurulumdan sonra cihazı çalıştırdı.

Imageshack - npanel

Imageshack - arkagrnm

Imageshack - yankscoap

Modemden çıkan ağ kablosunu vestel cihaza taktı.HDMI çıkışı olan cihaz gayet net sonuçlar verdi.Şuan yaklaşık 50+ kanal var.Bunların içinde Türkiye izlenen bir çok kanalın yanında luxe tv, nationalgeographic(türkçe) gibi uluslararası kanallarda bulunmakta.

Kanal geçişleri fena olmayan bir cihaz.Menüsünde radyo kanaları da var fakat henüz aktif değil. Seç İzle özelliği ile ileride ücretli olarak film satın alınabilecek sanırım.Epg Özelliği çk güzel.İçerisinde oyun bölümü de var.Ayrıca ileride akşam eve geldiğiniz de sabah çıkan bir programı izleyebileceğiz.

İnternet üzerinde lcd televizyonuma bu kadar güzel görüntü aktaracağını tahmin etmiyordum.

Üründe 2 adet usb girişi ar ama ne işe yarıyor anlamadım daha.

Fotoğraflarını eklere koydum.İlerleyen zamanlarda denemelerimi sizlerle paylaşacağım.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
çok teşekürler arkadaşım. güzel bir konu olmuş. bizde kafamızda canlandırmaya başladık. bu hizmetin fiyatı, maliyeti, taahhütü vs. nedir biraz da onları yazarsan sevinirim.

Neanderthal

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bunda da adil kullanım deyip ayda 5 kanal limit koymasınlar :D

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
ne Kadar Bağlantı Kullanıyor veya Asimetrik Bağlantıdan Tamamen Ayrımı

Malum AltYapımıza bu Kadar Çok Veri Transferini Taşımıyor

Bilmem ne -Fon IPTV , ADSL, Telefon , Görüntülü Konuşma,Data Transferi,Fax

Bu Kadar Çok Veri Akışını Bu Alt Yapı Tabi Kaldirmaz .

Ama Dayıyolar dayayabildikleri kadar.! Hizmet Kalitesini düşünen yok 1 müşteri Daha Alma peşindeler

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bu ttnet paraya bakar nerde müşteri orda ben hesabı
hizmet dersen ben görmedim hayrına bi iş yaptığını kullanıcılar için

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bence ttnetin asıl amacı bu şeylerle sözleşme imzalatmak ve 2 yıl kendine bağlamak

visavis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
[URL=http://www.speedtest.net] [/URL]

4096 sınırsız kullanıyorum.Bu yukarıdaki de IPTV açıkken olan hızım.Gördüğüm kadarıyla hızımı etkilememiş.Çünkü normalde de bu değerler aşağı-yukarı..Ücret olarak birşey söyliyemiceğim.Çünkü bize ücretsiz kuruldu test amaçlı olduğu için.

Bu arada ayarları kurcalayınca 1080p çözünürlük varmış.Onu ayarladım.Görüntü süper oldu.

Menü türkçe karakter sorunu var sanırım.Ayrıca versiyon yazdığına göre de internet üzerinden kendini güncelliyor.Kanal sıralaması da Dsmart gibi otamatik olduğundan herhangi bir ayar yapmadan kanallar kendini güncelleyecektir.

Aslına bakarsanız bende beklemiyordum bu kadar.Altyapı kaldırmaz diye.Fakat görüntü kalitesi mükemmel.İnşallah yarın birde video eklerim.Görüntü kalitesi açısından.

Hello Kitty.

Rektör
Reaksiyon puanı
104
TTnet iptv deneme testi-1: hız 8mb ulaştı :) sonuç, adil kullanım ve ayda en fazla 4 kanal izlenecek :lol:

FoReX_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Güzel bir gelişme yaygınlaşsın şu IPTV de anten çanak derdinden kurtulalım..

visavis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Görüntü kalitesi uydudan daha güzel.Ben hiç beklemiyordum böyle kaliteli görüntü.Daha ilerleyen günlerde yabancı hd kanalları da eklenince süper olacak

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
IPTV hizmetini yaygın bir şekilde vermeleri şu anda imkansız zaten Türk Telekom'un. Siz büyük ihtimalle aradan cımbızla seçilmiş bir deneksiniz malesef.

hakan_25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
IPTV hizmetini yaygın bir şekilde vermeleri şu anda imkansız zaten Türk Telekom'un. Siz büyük ihtimalle aradan cımbızla seçilmiş bir deneksiniz malesef.

gerçekten bunları bilerek mi söylüyorsunuz telekomun hangi kabloları değiştirdiğinden nasıl bir altyapı yatırımı yaptığından haberiniz yok.avrupa ile yarışabilecek düzeyde tamam pahalı demenize diyeceğim bir şey yok ama bir dünyanın durumuna bakın birde bize . wirofon hizmetinin yazılımı Türk mühendislerin ürünü dünyada bir ilk biraz araştırın oralarda çalışanlara falan sorun sadece vay ttnet şöyle telekom böyle demeyelim ...

HoT_JaZz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
gerçekten bunları bilerek mi söylüyorsunuz telekomun hangi kabloları değiştirdiğinden nasıl bir altyapı yatırımı yaptığından haberiniz yok.avrupa ile yarışabilecek düzeyde tamam pahalı demenize diyeceğim bir şey yok ama bir dünyanın durumuna bakın birde bize . wirofon hizmetinin yazılımı Türk mühendislerin ürünü dünyada bir ilk biraz araştırın oralarda çalışanlara falan sorun sadece vay ttnet şöyle telekom böyle demeyelim ...

Ttnetin sadece aboneyi kazıklamak değilde abonelerini düşündüğü 1 tane servis göster sizinle aynı fikirde olayım.

thomaskuhn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sevgili visavis şunu merak ediyorum; acaba iptv izlerken aynı anda bilgisayarını da kullanabiliyor musun aynı hat üzerinden? bir de hiç kesilmeler falan olmadı mı? ne kadar süre test ettin?

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@hakan_25
İstanbul'un tam göbeğinde neden 8mbit veya 4mbit kullanamıyorum o zaman? :cursing:

mustifanci

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Nonoh var skype var daha sayım mı.Kardeşim wirefon aslı astarı voip telefon istemcisi.Sadece veritabanına bağlamışlar.

KonurSk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nonoh var skype var daha sayım mı.Kardeşim wirefon aslı astarı voip telefon istemcisi.Sadece veritabanına bağlamışlar.

evet kesinlikle haklısın, bu sistemi biz zaten kuruyoruz. ve tamamen türkçe arayüze sahibiz. inanın 3 kişi 2,5 ayda çıktı. asterisk gnu lisanslı santralin üzerine php de kılıf giydirmek. kulalnıcı veritanabınıda mysql de basitçe yapıyorsun. telekomdaki bunu sadece daha büyüğü. oda yazılım oalrak değil donanım olarak. hakan25 ee artık o donanımlarıda ttnet üretti demiyeceksin değilmi. ha mobile lar için client yazılımını diyorsan 75$ olan bir .Net bileşeniyle ortalama 15dk da win mobile 6 ve üstü telefonlar için voip servisi yazabilirsin.

dmblt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu iptv işi çok iyi, sonuçta yalan yanlış rating haberlerinden de kurtulacaksın, kısıtlamalardan da, ama ttnet ve devlet el ele verir bunu rayına sokarlar bence, birinin oğlu bu günlerde iptv açarsa şaşırmayın, diğerleri kapanır bir onun ki ahlaklı yayın yapıyor diye kalır:D

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
iptv ye kamera takınca karşılıklı sohbette oluyo bildiğim kadarıyla

capoch

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
[URL="http://www.speedtest.net"] [/URL]

4096 sınırsız kullanıyorum.Bu yukarıdaki de IPTV açıkken olan hızım.Gördüğüm kadarıyla hızımı etkilememiş.Çünkü normalde de bu değerler aşağı-yukarı..Ücret olarak birşey söyliyemiceğim.Çünkü bize ücretsiz kuruldu test amaçlı olduğu için.

Bu arada ayarları kurcalayınca 1080p çözünürlük varmış.Onu ayarladım.Görüntü süper oldu.

Menü türkçe karakter sorunu var sanırım.Ayrıca versiyon yazdığına göre de internet üzerinden kendini güncelliyor.Kanal sıralaması da Dsmart gibi otamatik olduğundan herhangi bir ayar yapmadan kanallar kendini güncelleyecektir.

Aslına bakarsanız bende beklemiyordum bu kadar.Altyapı kaldırmaz diye.Fakat görüntü kalitesi mükemmel.İnşallah yarın birde video eklerim.Görüntü kalitesi açısından.

hızını etkilemez çünkü mevcut adsl profilinden kullanmıyor , her numara başına adsl profilinden ayrı olarak aboneye IPTV profili tanımlanıyor 1024 den 7168 e kadar hız profilleri mevcut.

visavis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
sevgili visavis şunu merak ediyorum; acaba iptv izlerken aynı anda bilgisayarını da kullanabiliyor musun aynı hat üzerinden? bir de hiç kesilmeler falan olmadı mı? ne kadar süre test ettin?

hayır.Kesilme falan olmuyor.hatta daha önce ıptv açıkken hız testi aynı çıktı.Ürün hakkında gelişmeler sürüyor sanırım.Çünkü her açtığımızda yeni birkaç kanal ekleniyor.Bizim şansımıza vestel marka cihaz geldi.açıp kapanmalarda sıkıntı yaşanıyor.
Ayrıca bir tahmin de yürüteyim sizler için.2010-2011 süper lig için türk telekom da yayın ihalesine girecek ve ihaleyi almayı kafaya koymuş.Maçlar trt de yayınlanacak.Belki ıptv üzerinden yayını verebilirler.Böylece satış rakamları da artmış olur.