Ramazan pidesine zam yok

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
32998.jpg
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, pidenin Türkiye genelinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 3-3,5 lira arasında satılacağını bildirdi. Balcı, Federasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, başta Ankara, İstanbul ve İzmir olmak üzere pide ve ekmek fiyatlarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ramazan boyunca tüm illerde pidenin geçen yıl olduğu gibi kilogramı 3-3,5 lira arasında satılacağını belirten Balcı, buna göre 300 gramlık pidenin 1 liradan satışa sunulacağını söyledi. Balcı, Türkiye genelinde pidenin önceki yılla aynı fiyattan satılmasının bir ilk olacağını ifade etti.

Bazı illerde 450 gramlık pidenin 1,5 liradan satılacağını kaydeden Balcı, iller arası gramaj farkından dolayı fiyat farklılıkları olsa dahi 1 kilogramlık pidenin fiyatının 3-3,5 lira arasında değişeceğini ve geçen yılla aynı fiyatta olacağını belirtti.
Halil İbrahim Balcı, ekmek fiyatlarına ilişkin olarak da maliyetlerde bir değişim olmadığı takdirde önümüzdeki 3 ay boyunca fiyatlarda bir artışa gidilmeyeceğini kaydetti.

Nisan ayında yaptıkları toplantıda ''maliyetler değişmediği sürece 4 ay ekmeğe zam yok'' dediklerini, ancak bunun ''ekmek zammı 4 ay sonra gelecek'' şeklinde yansıtıldığını anlatan Balcı, ''Bugünkü rakamlara göre 3 ay zam yok diyoruz'' dedi.
Bir süredir ekmeğe zam yapılmadığını, bu süre içinde ham madde fiyatlarında artış olduğunu dile getiren Balcı, bu artışları fırıncı esnafının göğüslediğini ve ekmeğe zam yapılmadığını söyledi.

Federasyon Başkanı, Türkiye genelinde tüm odalara pide fiyatlarına ilişkin genelgeyi dün gönderdiklerini de bildirdi.

-RUHSATSIZ ÜRETİM-

Fırıncı esnafının sorunlarına da değinen Balcı, küçük esnafın gıda mühendisiyle çalışmak zorunda olduğunu, bir gıda mühendisinin 5 işletmeye baktığını, ay sonunda küçük esnafın ''hiç işletmeye gelmeyen gıda mühendisine para ödemek zorunda kaldığını'' savundu. Bunun da maliyetlere yansıdığına işaret eden Balcı, bu konuda bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini söyledi.

Balcı, gelişigüzel fırın açılmasının önlenmesi ve ruhsatsız üretim yapan fırınların kapatılmasını istedi.

Halil İbrahim Balcı, fırıncı esnafının üzerinde yük olan sorumlu işletmeci istihdam edilmesi uygulamasının da kaldırılmasını talep etti.

AA

http://www.haber53.com/32998_Ramazan-pidesine-zam-yok.html

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Çıtır Çıtır Pide ne Giderdi yaa Çoçukken en az 1 saat sıra beklerdim Fırında

sivaspor

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Yapmayin soyle haberler kardesim alamayan var :D

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
hiç sorma ya sıcak sıcak püfür püfür ne sarardı ya, ramazanı merakla bekliyorum, o pide kuyruklarıda hoşuma gidiyor bazen vatandaş ile muhabbet ediyorsun sarıyor, genelde trt ve samanyolu kanalı açar izlerim ramazan muhabbetleri çok hoşuma gidiyor.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Zam olsa evde yapacaktım artık :D

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Ramazan'ın iki sevdiğim olayı vardır. Birincisi oruc tutarken verdiği huzur. İkincisi ise bu pideler. Tabi bide pastanecilerin yaptığı sütlü pide olayı var :D onlarda süper oluyor.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Ramazan'ın iki sevdiğim olayı vardır. Birincisi oruc tutarken verdiği huzur. İkincisi ise bu pideler. Tabi bide pastanecilerin yaptığı sütlü pide olayı var :D onlarda süper oluyor.
bide ramazan ayında ramazan eğlenceleri olur, elma şekerleri bir çeşit şeker türü çocukken çok yerdik :D

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bana elma şekeri deme kardeşim :D tabiri caizse eşek kadar olduk hala severim mereti :D
ramazanda eğlenmek çocuk gibi olmak güzel bir şeydir bunda utanılcak bir durum göremiyorum :D elma şekerini ye, tatlılar ye, bu arada hele böyle bir ayda fakir fukarayıda unutmamak lazım varsa bol yemedğiniz onunla paylaşmak en güzel paylaşımdır, ramazan ayında fakir fukaranın karnı doyacaktır ben en çok bunada seviniyorum.

OkN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
eskiden susamı bol olurdu ne güzel olurdu şimdi susamın S si bile yok.
Hem ucuzlayınca sevinmemiz gerekirken zam nyapılmayınca seviniyoruz ne tuhaf bir iş.

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Tereyağını alıcan,sıcak pidenin arasına sürücenn...devam edemiyorum :unsure: