DTP'li belediyeden Kürtçe çöp kutusu

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
fft16_mf338224.Jpeg
Hükümetin Kürt açılımı tartışılırken Hakkari'nin DTP'li belediyesi "çöp kutusu" açılımı yaptı. Belediye şehir merkezine konulmak üzere yaptırılan çöp kutularının üzerine Kürtçe "Saredariya colemerge" yani "Hakkari Belediyesi" yazdırdı.

Çöp sorunuyla sık sık gündeme gelen Hakkari'de, belediye bu sorunu çözmek için kent merkezinin değişik noktalarına çöp kutularını koymaya başladı.

Kürtçe yazılı "Hakkari Belediyesi" yazılı 100 çöp kutusu, kentin değişik mahalle ve sokaklarına konuldu.

"Hakkari bir Kürt kentidir" İlk çöp kutusunu belediye önüne bıraktıran Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, "Hakkari bir Kürt kentidir. Biz de bunu göz önüne alarak çöp bidonlarının üzerine Kürtçe yazı yazdırdık" dedi.

DTP'li belediyeden Kürtçe çöp kutusu / Türkiye / Milliyet İnternet / DTP, Kürtçe, Hakkari

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
İstersen ingilizce yaz ************

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Eee Çöp Kutusunu Kürtçe Yazdırdında Ne Oldu Bide Geçip Önünde Poz Vermiş Ne Kadar Aciz Bi İnsan Ya Oraya Yapılacak Başka Bi Hizmet Mi Yok

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yediğin ekmek İçtiğin su hangi Ülkenin acaba ?

Nankör (nedir) :Kendisine yapılan iyiliğin değerini bilmeyen
smilev.gif
iyilikbilmez.

mckenzie

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Alparslan Türkeş'in Geçmişte Tvde Söyledikleri Aynen Çıkıyor.. O Zaman Başbuğ Kan dökmek gerekirse kan dökeriz Demişti.. Ama Şu Tabloyu görünce ne Kadar vahim bir durumda olduğumuzu gördüm. Şimdi soruyorum Arkadaşlar Size Bunlar Kürt'üz Diye her istediğini yapacak mı ? ayrıca bu ülkede lazı çerkezi vs var onlarında kürtler gibi hakları neden olmuyor mesela laz deseki bende laz tv istiyorum lazca konuşmak istiyorum lazca kitap çıksın deme hakları yok mu ? yazık diyorum başkada bişey demiyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bide Geçip Önünde Poz Vermiş . Senin Yerin Orası Zaten DTP'li

Buraktuna

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Yediğin ekmek İçtiğin su hangi Ülkenin acaba ?

Nankör (nedir) :Kendisine yapılan iyiliğin değerini bilmeyen
smilev.gif
iyilikbilmez.

Onlar anlamazlar bu kelimelerden. O kadar duyarlı olabilseler nasıl kullanıldıklarını anlarlar. İleride nasıl kullanıldıklarını da anlarlar ama artık herşey için çok geç olur.

rizgar21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dtp li belediyelerin hizmete başlamasıyla birlikte bölge ilk defa hizmetle tanişti ayrıca kürtçe bizim anadilimiz ne yaziki bazi yorumlar kürt halkına büyük saygisizlik içermekte .birde bir arkadaş türkeşin kan dan bahsediliyor onbinlerce insan milyonlarca mağdur binlerce köy boşaltıldı milyarlarca dolar mali kaynak gitti bunlar artık yeter değilmi ? bu bedeli hiç kimse ödemek zorunda değil çönkü kürt halkı milyonlarcadir mutlaka bir gün kürt halkı dikate alınacaktır dileğimiz daha fazla aciların yaşanmamasi

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Alparslan Türkeş'in Geçmişte Tvde Söyledikleri Aynen Çıkıyor.. O Zaman Başbuğ Kan dökmek gerekirse kan dökeriz Demişti.. Ama Şu Tabloyu görünce ne Kadar vahim bir durumda olduğumuzu gördüm. Şimdi soruyorum Arkadaşlar Size Bunlar Kürt'üz Diye her istediğini yapacak mı ? ayrıca bu ülkede lazı çerkezi vs var onlarında kürtler gibi hakları neden olmuyor mesela laz deseki bende laz tv istiyorum lazca konuşmak istiyorum lazca kitap çıksın deme hakları yok mu ? yazık diyorum başkada bişey demiyorum.

Oda birşeymi, şehitlerimizin hakları akıllarına dahi gelmiyor, 3 beş çapulcu her istediğini yaptıracakmı böyle.

Bu hükümet geldi herşeyin dengesi bozuldu, verdiğim oya yazıklar olsun, elimde olsa geri alırdım, açıkca yazıyorum bundan sonraki oyum kesinlikle MHP nindir.

Ana dili kürtçe olduğunu söyleyenler ana vatanınız neresi peki?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
dtp li belediyelerin hizmete başlamasıyla birlikte bölge ilk defa hizmetle tanişti ayrıca kürtçe bizim anadilimiz ne yaziki bazi yorumlar kürt halkına büyük saygisizlik içermekte .birde bir arkadaş türkeşin kan dan bahsediliyor onbinlerce insan milyonlarca mağdur binlerce köy boşaltıldı milyarlarca dolar mali kaynak gitti bunlar artık yeter değilmi ? bu bedeli hiç kimse ödemek zorunda değil çönkü kürt halkı milyonlarcadir mutlaka bir gün kürt halkı dikate alınacaktır dileğimiz daha fazla aciların yaşanmamasi

Kürt Halkına Kim ne Diyor Kürt Halkını Dikkate Alınmadığını nerden Çıkardın . Bütün Büyük Şirketler Yönetici Kadrolarında Kürtler var Mahallemizde şehrimizde Sokağımızda

Bizim Bahsettiğimiz Yediği Çanağa Pisleyen Kanı Bozuk Bölücülerin Sözcüsü DTP yedir

mckenzie

Asistan
Reaksiyon puanı
4

Ne Hizmetinden Bahsediyorsun sen. Kimin Parasıyla Kime Ne Hizmeti Yapıyorlar.. Sizin diliniz Kürtçe ise Burası TÜRKİYE Burda TÜRKÇE konuşulur. ! Sizin gibiler Kürt Olup DTP Pkk Sempatizanı Oluyorlar Kürtsen Adam Gibi Oturacaksın yerinde Adam Gibi Bileceksin Haddini. ! Zamanında Saddam alayınızı temizleyecekti Siz geldiniz TÜRKİYE'ye sığındınız Biz Naptık Size Yardım Ettik Adam Ettik Ama Şimdi siz baş Kaldırmaya Çalışıyorsunuz.. Ekmek Yediğiniz Kabı Pisletmeye Çalışıyorsunuz.. Son Diyeceğim Şudur ki Burası TÜRKİYE Burda Sadece Kürt Yaşamıyor ve Sadece Kürtlere Hak Verilmemelidir. !

Serkannd

Profesör
Reaksiyon puanı
10
gidip o çöp kovalarını kafalarına geçiresim geliyor :(

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250

birinin çıkıp meclisteki bu hainlere şu videodaki son cümlelerin aynını kullanması gerek.
YouTube - ALPARSLAN TÜRKES'IN ACIK KONUSMASI - SHOW'TV CAPRAZ ATE$

QaFeİN

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Alıcan O Kovayı Müsait........ Şimdi Söyliycem Ban Yicem Siz Anlayın Artık

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
ee bu işler böyle, daha ne ki.. başımızdaki hain işbirlikçiler onlara neler neler verecekler kabine bakanlarına bakmak, teşvik kanunlarını incelemek bile aslında ne olduğunu gösteriyor.

Alesstyle

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İngilizce WC, İngilizce Yol Tabelası Oluyorda Kürtçe Çöp Kutusu mu Zorunuza Gidiyor? Zoruna Giden İntihar Etsin...

stttntnzn

Asistan
Reaksiyon puanı
2
lafım forumdaki kürt arkadaşlara;
belediyenin yaptığı abes bişey deil, sonuçta türkçe bilmeyip de sadece kürtçe bilen insanlar çoğunlukta o bölgelerde. ama takdir edersiniz ki kürtlerin adı çıkmış bi kere. mesela bn çerkezim, bi çöp kutusuna çerkesce yazılması eminim bu kadr haber olmaz. çerkezce yerel yayınlar - dergiler fln da var ama kürtler kadr göze batmıos. nie? eminim nedenini farketmeniz zor olmucaktır. iyi niyetle yapıldıktan sonra bu ülkede yeterince dil özgürlüğü de var din özgürlüğü de var basın-yayın özgürlüğü de var emin olun ;)

arthkas

Doçent
Reaksiyon puanı
17
ben antepliyim. Antepliler Türk'tür ve nufusun yarısı neredeyse çevre illerden göç eden kürtlerle doludur. Orada yaşadığım yıllar boyunca hiç bundan rahatsızlık duymadım. Hatta o kadar çok kürt arkadaşım var ki diğerlerinden bin kat daha iyi ve cana yakındır.

Sorun kürt olmakta veya kürtlükte değil, sorun bunu alet edip bir yerlere gelenlerde. Kürtlerle Türk'leri birbirine düşürerek prim yapanlarda. Türkiye müslüman olan herkese açık bir ülkedir(canım ülkem). Kürdü, çerkezi, alevisi... Eminim ki savaş çıksa Türkiye'de (Allah korusun) kürtler bizden önce cephelerde savaşır, omuz omuza.

Bir olup bu prim yapanlara taviz vermemiz gereklidir.

mart_1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaslar sımdı kurt acılımıyla cogalan bu gıbı olaylar yaklında sonecek ıns:)ayrıca sankı cop kutusnn ustunu cop kutusu oldgnu yazmasalar mıllet anlamıyack bu bızı sınırlendrmek kızdrmak ortamı germk ıcın yapılan bısı yakında kallaz bole seyler ıns:)

rizgar21

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kabul etseniz etmesenizde burda kürtler vardir ve mutlaka bir gün halk olmaktan doğan haklarını alacaktır hiç kimsenin şüphesi olmasın çünkü bu bizim en doğal hakkımız. kardeşlik paylaşmaktır onunda var olan hakkını gasp etmek değildir .yıllarca kültürümüz yasaklandi dilimiz yasklandi kürtler yok sayıldı birde özür dileyeceğinize hakaretler yağdiriyorsunuz ama bir gün mutlaka pişman olacaksınız .türk halkı kürtler gibi samimi kardeş bulmayacaktır bunu ispatı kurtuluş savaşi malazgirt savaşi butun bunlara ve fedakarlıklara rağmen gene ölen kürtler hakaretlere uğrayan kürtler.... ben sizin tarihi iyi araştırmaziz tavsiye ederim o zaman kürtlerden daha çok kürtlerin demokratik haklarını savunacağiniza inanıyorum...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Hepsinin Allah belasını versin. Ama Türk Milleti'nin sabrının zorladıklarının farkında değiller..

berkay1212

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
öncelikle yazımı yazmadan önce şunu söyleyeyim.yarası olan gocunur benim kürtlere değil kürt olup da vatanını sevmeyenleredir.kendilerine toprak verilmesini isteyen ülke kuracağını düşünen cahil zihniyet.hakkarideki en gelişmiş kürt mahallesinde tam 20yıldır 1taş üzerine 1taşı koymamış kendilerine koca bi toprağın verilmesini bekliyorlar.ayrıca kendi vatanını kabul etmeyen kendi kardeşlerini kabul insanlar nasıl bir ülkeyi yönetir ki.babam buna tammen şahit olmuştur.tekrar söylüyorum.sözüm genel olarak bütün kürtlere değil.neyse hayvanları sevmeyen insanları da sevemez bizim yine size kapımız açıktır.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Siz alışıksınız sövmeye. Tabi söverkende aslında "kürtler bizim kardeşimiz" çözümlemesinde ekleyiverir siniz cümlenizin sonuna. Böylelikle bir yandan Kürtlere "söverken" diğer yandan aslında "biz kardeşiz" gibi bir biriyle tamamen çelişen bir cümle kurarsınız da fark etmezsiniz.

Maalesef bu ülkede "Türklük" kavramını ıslarla ve inatla ön plana çıkaranlar bu çatışma ortamını hazırladılar. Bakın Osmanlıda böyle bir problem var mıydı. Yoktu. Zira Osmanlı kürt halkını "asimile" etmek için hiçmi hiç uğraşmadı. Hata sadece kürtleri değil hiç bir ırk veya ülke için böyle bir şey düşünmedi. Bu Yüzden Osmanlı tarihi boyunca Kürtler hiç "bir Kürt devlerimiz" olsun" demedi. Hata cumhuriyet ilan edildiğinde Kürtler Islarla Osmanlıya bağlı olduğunu söylüyordu.Bu örnek bile içlerindeki "vatan sevgisini" göstermesi açısından yeterlidir bence...

gidip o çöp kovalarını kafalarına geçiresim geliyor

çünkü ingilizler burası ingiliz semtidir demiyor.

Neden desin ki kendilerine ait bir İngiliz semti var zaten.Üstelik orada "çöp kovalarını kafalarına geçiresim" diyen kimseciklerde yok.

Oda birşeymi, şehitlerimizin hakları akıllarına dahi gelmiyor, 3 beş çapulcu her istediğini yaptıracakmı böyle.

Bu hükümet geldi herşeyin dengesi bozuldu, verdiğim oya yazıklar olsun, elimde olsa geri alırdım, açıkca yazıyorum bundan sonraki oyum kesinlikle MHP nindir.

Ana dili kürtçe olduğunu söyleyenler ana vatanınız neresi peki?

Barış Zaten senin gibi düşünen kişilerin oylarıyla gelmez bilesin.Bu yüzden AKP'nin bu anlamlı ve bence "kutsal" adımı sen ve senin gibi düşünenler olmadan yapılacak bir şey zaten. Hata size rağmen yapılması gereken bir şey.

Bu ülkde bir "ülkücü kafası" var oldukca ikincisi "dağ kafası"(PKK) olduğu sürece barış ve kardeşlik zor.Yılardır bağırdınız Kürt Tv olmasın diye. Oldu da ne oldu? Vatan Milet eldenmi gitti.

Bilmem Farkındamısnız Dağdakiler de Sizin gibi düşünüyor.onlarda Kürt Tv çıkınca rahatsız oldu.Onlarda Kürt açılımına karşı.

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben antepliyim. Antepliler Türk'tür ve nufusun yarısı neredeyse çevre illerden göç eden kürtlerle doludur. Orada yaşadığım yıllar boyunca hiç bundan rahatsızlık duymadım. Hatta o kadar çok kürt arkadaşım var ki diğerlerinden bin kat daha iyi ve cana yakındır.

Sorun kürt olmakta veya kürtlükte değil, sorun bunu alet edip bir yerlere gelenlerde. Kürtlerle Türk'leri birbirine düşürerek prim yapanlarda. Türkiye müslüman olan herkese açık bir ülkedir(canım ülkem). Kürdü, çerkezi, alevisi... Eminim ki savaş çıksa Türkiye'de (Allah korusun) kürtler bizden önce cephelerde savaşır, omuz omuza.

aynen katılıyorum.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4

Onları bu hale getirenler ermeniler olduğu artık biliniyor, dağda toplasan 300 500 terörist var onların içindede kürtlerden çok ermeniler oluşturuyor, içlerindeki kürtlerde alet edilen kürtler, ayrıca sözde liderleri öcalanda ermeni değilmi. Nasıl bir oyuna geldiklerini ilerde anladıklarında çok başları ağrıyacak.