Windows 7 Sorun - Çözüm Başlığı

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Merhaba arkadaşlar ben windows 7 7600 sürümünü indirdim ve kurmaya niyetlendim :) şimdi bir kaç sorum olacak sorular cevaplanırsa kuracam win7 yi. Öncelikle yükleme sırasında usb aygıtları takılıysa hata falan verebiliyormuş. Benim laptopta soğutucu ve mouse takılı. Sorun verme ihtimali var mı?. İkinci sorum ise xp veya vista driverı kurabilir miyim? Üçüncü sorum win7 xp veya vistanın desteklediği tüm programları desteklermi? 4. sorum win7 orjinal çıktığında elimdeki sürümü orjinale upgrade edebilir miyim? cevaplarsanız minnettar olurum. şimdiden teşekkürler

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar 7264 ve 7600 sürümlerinde pc'yi ilk açışta ağ bağlantısı çok gecikiyor beş dakika ağ bağlantı simgesi üzerinde yuvarlak meşgul ikonu çalışıyor sonra bağlantı kuruluyor,bu arada bağlantı kurulana kadar pc donuyor ,daha önceki sürümlerde yoktu bu gecikme.İntel 82566MM gigabit ethernet kartım var sürücüsünü intelin sitesinden güncelledim win7 sürücüsü çıkarmışlar ama sorun hala devam ediyor, görüşlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyor saygılar sunuyorum.

modeme tek pc mi birden fazla pc baglı ona göre..........

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar ben windows 7 7600 sürümünü indirdim ve kurmaya niyetlendim :) şimdi bir kaç sorum olacak sorular cevaplanırsa kuracam win7 yi. Öncelikle yükleme sırasında usb aygıtları takılıysa hata falan verebiliyormuş. Benim laptopta soğutucu ve mouse takılı. Sorun verme ihtimali var mı?. İkinci sorum ise xp veya vista driverı kurabilir miyim? Üçüncü sorum win7 xp veya vistanın desteklediği tüm programları desteklermi? 4. sorum win7 orjinal çıktığında elimdeki sürümü orjinale upgrade edebilir miyim? cevaplarsanız minnettar olurum. şimdiden teşekkürler

bende laptop pc usb mause var sorun olmaz diyoruz ...
yükseltmeye gelince orj.. ile kurdugun arasında pek bir şey degişmez
üçretini verirsen niye orjinale upgrade etmiyesin ...

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0

nVidia son suruculerini kurdunmu?

Kurduysan eger, Kisisellestirme menusunde Aero sorunlari cozme ozelligi var.
Oradan halledebilirsin.

Wındows ilk acılısında aero aktif halde oluyo programları mdos güzel bir şekılde kuruyo sonra sistemi yeniden başlattıkdan aero aktif deil

* nvidia son sürücüleri kurulu
* Aero sorunları cözme özelligi ekran kartının destegi yok başka bi windows 7 7600 x64 kurdugumda aero aktif oluyo( ekran kartı 9600 gt 512 mb 256 bit )
* performans derecelendirmesinde güncelliyorum ordanda olmuyo

sdn x64 bu sorunla karşılaşan varmı cok merak edıyorum

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
birden fazla pc bağlı (3 tane) ama dediğim gibi son iki buildde çıktı bu sorun..

Yerel Ağ Bağlantısı numara vereceksin özelliklerden senin ağ baglatısına bak
10.0.0.3 gibi ağ geçişini modemden almaya ugraşıyorda ondan.
hani 208.67 .yazdıgımız ter ........yerel ağ baglantısı özellikler ve durumdan portu . ögrenirsin.....

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Olmadı rise zaten messenger yüklü diyor ve yüklemiyor...

Sivaspor yarın o dosyayı upload ederse hallederim inşallah

Yukleniyor...

Bilgisayarda çift işletim sistemi var C: de xp media center yüklü D: ye de wın 7 yüklendi ama şimdide program yüklemeye kalktığımda gidip C: ye yüklüyor ama ben D: ye yüklenmesini istiyorum şimdi diyeceksini yüklerken yükleme yerini D: yapın diye ama hep onunla uğraşamam bunun bir yolu yokmu lütfen yardım edin!!!!

Windows Vista ve Windows7 kendi kuruldugu dizine C:\ adini verir, dolayisiyla sizin XP'nin D:\ surucusunde gorunur Windows7 altinda.
Kurdugunuz programlarda Windows7 de iken C:\ ye kurulurken bu xp'nin oldugu dizine kuruldugu anlamina gelmez.
Komut satirina %HomeDrive% Yazarsaniz windows hangi dizinde anlarsiniz.

Usta hafıza kartına kaydettim ati ve diğerlerini birazdan kuruluma geçiyorum bakalım herşeyin hayırlısı olsun...:w00t:
Hadi kolay gelsin.

Arkadaşlar 7264 ve 7600 sürümlerinde pc'yi ilk açışta ağ bağlantısı çok gecikiyor beş dakika ağ bağlantı simgesi üzerinde yuvarlak meşgul ikonu çalışıyor sonra bağlantı kuruluyor,bu arada bağlantı kurulana kadar pc donuyor ,daha önceki sürümlerde yoktu bu gecikme.İntel 82566MM gigabit ethernet kartım var sürücüsünü intelin sitesinden güncelledim win7 sürücüsü çıkarmışlar ama sorun hala devam ediyor, görüşlerinizi ve çözüm önerilerinizi bekliyor saygılar sunuyorum.

Uyiumlu surucumu indirdiniz yoksa windows'un kendi suruculeri mi?

USB aygitlari hata verdirmiyor, USB aygitlarindan uyumsuz olan var ise surucu olarak sorun yasatabiliyor.

Wındows ilk acılısında aero aktif halde oluyo programları mdos güzel bir şekılde kuruyo sonra sistemi yeniden başlattıkdan aero aktif deil

* nvidia son sürücüleri kurulu
* Aero sorunları cözme özelligi ekran kartının destegi yok başka bi windows 7 7600 x64 kurdugumda aero aktif oluyo( ekran kartı 9600 gt 512 mb 256 bit )
* performans derecelendirmesinde güncelliyorum ordanda olmuyo

sdn x64 bu sorunla karşılaşan varmı cok merak edıyorum

Bunu denediniz mi?

2hxpnis.png

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Sivaspor kardeş dediklerini yaptı bu çıktı şimdi bu programları nasıl kurcam acaba..?:(

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

dmc178

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
anakartım asus p5p800 se ses kartım sondmax onboard win 7 yükledim tanımadı vista diriveri var mı?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Bastım bu seferde bu çıktı ordan bir klasöre atıyorum hiç bişey görükmüyo klasörde ben bu işi beceremiycem galiba..:(

mned

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Uyiumlu surucumu indirdiniz yoksa windows'un kendi suruculeri mi?

/▌
/ \

intelin sitesinden prowin732 adında win7 için hazırlanan sürücüyü indirdim

ekopc arkadaşım ağ geçidini elle girdim yine aynı hata devam ediyor..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bastım bu seferde bu çıktı ordan bir klasöre atıyorum hiç bişey görükmüyo klasörde ben bu işi beceremiycem galiba..:(

vyt7a9.jpg

Yedegini aldigin suruclerin dizinini gostereceksin.

/▌
/ \

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hata ile ilgili ekran goruntuleri varmi?

/▌
/ \

3-4 kere format attım olmadı baska bi makina yükledik olmadi suanda baska bi 7600 x64 kullanıyorum onda aero aktif biraz bekletcem makina tekrar kurmam lazım sdn x64 dü sinir etti kaldırmışdim :)

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19

saol sivaspor deniyorum hemen...

Not: Messenger sorunu çözüldü teşekkür ederim...

Bu arada yeni ve komik bir sorunla karşılaştım..

Başlat menüsündeki programları aimp ccleaner mediaplayer vs vs programları başlat menüsüne sabitle diyorum ancak hemen masaüstüne Quick launch die bir klasör oluşturuyor..
Başlat menüsüne sabitlediğim programlara tıkladğım zamanda programı bulamıyor ve başlat menüsünden kaldırılsınmı die soruyor..

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
3-4 kere format attım olmadı baska bi makina yükledik olmadi suanda baska bi 7600 x64 kullanıyorum onda aero aktif biraz bekletcem makina tekrar kurmam lazım sdn x64 dü sinir etti kaldırmışdim :)

Ben kac defa kurduysam sorunsuz calisiyor aero anlamadim sizin bilgisayarda neden boyle yapti?

Asus P5P800 icin uyumlu vista surucusu yok malesef.

/▌
/ \

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Kardeş olmuyor malasef bu arada yardımların için teşşekkürler..:(

Yedekledigin dizinde hangi suruculer var?
Denetim masasinda aygit yonetcisinden kendinde yukleyebilirsin ekran kartini.

2e0n5p3.png

/▌
/ \

ekopc

Asistan
Reaksiyon puanı
2
sivaspor kardeşim spybot TeamViewer 4 yüklesin varmı bilmiyorum ..uzak masa üstü baglantısıyla olmazmı. ..kaç gündür ugraşıyor...tşk.

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Program kurarken ss aero aktif
4489.jpg

programları kurdukdan sonra yeniden başlatıyorum aero pasif
4510.jpg

Net start uxsms komutunu yaptıktan sonra Windows Aero temasini etkinleşiyor ama yeniden baslatınca aero pasif oluyor :(

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Program kurarken ss aero aktif

programları kurdukdan sonra yeniden başlatıyorum aero pasif

Kusura bakma ugraştırıyoruz senide :blushing:

Yeniden baslattiktan sonra

Net start uxsms
Daha sonra Windows Aero temasini etkinlestir.

/▌
/ \

BeyaZayeB

Profesör
Reaksiyon puanı
19
saol sivaspor deniyorum hemen...

Not: Messenger sorunu çözüldü teşekkür ederim...

Bu arada yeni ve komik bir sorunla karşılaştım..

Başlat menüsündeki programları aimp ccleaner mediaplayer vs vs programları başlat menüsüne sabitle diyorum ancak hemen masaüstüne Quick launch die bir klasör oluşturuyor..
Başlat menüsüne sabitlediğim programlara tıkladğım zamanda programı bulamıyor ve başlat menüsünden kaldırılsınmı die soruyor..

Arkadaşlar bu sorun hakkında bir fikri olan varmı?

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yeniden baslattiktan sonra

Net start uxsms
Daha sonra Windows Aero temasini etkinlestir.

/▌
/ \

oluyo ama yeniden başlatınca tekrar pasif oluyo
msn tamamen nasıl kaldıra biliriz prgram ekle kaldirdan kaldırıyorum ama yine msn karsıma cıkıyo