Siyasetteki köstebek

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
CHP bir siyasi parti mi yoksa ordunun siyasete sızmış köstebeği mi?

Biliyorsunuz, aslında ait olmadığı bir yere, bir başka güç adına sızanlara takılan isim “köstebek.”

Bir siyasi parti, siyaset alanının genişletilmesi, “halk iradesinin” güçlenmesi için çalışır.

Var olduğu yer orasıdır çünkü.

O alanın sağlamlaşmasından sonra toplumun içindeki bir sınıfın ya da zümrenin yararına olan projeleri gündeme getirir.

Başarılı bir partiyse, temsil ettiği sınıfın ya da zümrenin çıkarlarıyla toplumun diğer kesimlerinin ortak yararını gözetecek bir siyaset üretir.

Böyle baktığınızda, bir parti “ordu mensuplarının” çıkarlarını da savunabilir.

Onların gelirlerinin arttırılması, hayat standartlarının yükselmesi, çalışma şartlarının düzeltilmesi için uğraşabilir.

Ama “ordunun” siyasetin içine girmesini savunamaz.

Çünkü siyaset sahnesinde orduyla toplumun çıkarları çatışır.

Silahlı ve örgütlü bir güce karşı toplumun hiçbir kesimi haklarını koruyamaz.

“Silahlı olan” siyasete girdiği andan itibaren toplumun ve siyasetin “tek hâkimi” olur.

Zaten onun için yeryüzünün bütün gelişmiş ülkelerinde ordu siyaset dışında tutulur.

Silah ortaya çıktığında siyaset biter çünkü.

Biz Cumhuriyet tarihi boyunca bunu yaşadık.

Ordu siyasetin göbeğinde oturdu ve silahın kendisine verdiği güçle toplumun bütün kesimlerini ezdi.

Nasıl ezdiğini anlamak için toplumun en güçlü kesimi olarak kabul edilen “burjuvazinin” en zengin üyelerinden Karamehmet’in bir istihbarat albayının karşısında nasıl zavallılaştığını görmek bile yeter.

Bu ülkede ordu tarafından ezilmemiş hiçbir sınıf ve kesim yoktur.

Ordu herkese ve her şeye karışır.

Toplumun kendi iç dengesini ve sınıflar arasındaki demokratik mücadeleyi altüst eder.

Ülke, kendi dinamizmiyle kalkınma imkânlarını kaybeder.

Verimlilik kaybolur.

Yolsuzluklar artar.

Türkiye’nin Avrupa’nın en fakir ülkesi olması bir tesadüf değildir.

Siyasetin göbeğine yerleşmiş bir ordu tarafından yıllarca yönetilmesinin, can damarlarının kesilmesinin, toplumsal bereketinin iğdiş edilmesinin sonucudur.

Bugün Türkiye normalleşmeye, orduyu siyasetin dışına taşımaya çalışıyor.

Her türlü darbeyi, müdahaleyi, muhtırayı, andıçı mubah kılan bir hukuk sistemini değiştirmeye çabalıyor.

Ordunun iktidarından kendine pay aktarmaya çalışan birkaç beleşçi zenginin, orduyla işbirliği yaparak ayakta kalmaya uğraşan birkaç gazetenin, halk iradesinden ödü kopan küçük bir memur takımının dışında toplumun neredeyse tümü bu “normalleşmeyi” destekliyor.

Toplumun gelişebilmesi ancak ordunun baskısından kurtulmasıyla mümkün çünkü.

Toplumun içindeki çeşitli kesimlerin temsilciliğine soyunan siyasi partiler bu normalleşmenin yanında yer alıyor.

CHP ise bu normalleşmeye tümüyle karşı.

Halk iradesinin bütün taleplerinin önünü, ordu destekli yargıyı da yanına alarak kesmeye uğraşıyor.

Orduya güvenen yargının, her türlü hukuk kuralına boş vererek aldığı kararlar, 367 rezillikleri, anayasayı bile çiğneme pervasızlıkları, CHP’nin hamlelerini kolaylaştırıyor.

“Darbecilerin yargılanmasının” önünü kesmek istiyor CHP.

CHP’nin, oy almaya, iktidar olmaya dönük hiçbir ihtirası ve isteği yok, topluma hiçbir proje sunmuyor, hiçbir sınıfın ekonomik çıkarını savunmuyor, sadece “ordunun” iktidarını pekiştirmek için mücadele ediyor.

Siyaseti, bir siyasi parti kimliğiyle yok etmeyi amaçlıyor.

Siyasete düşman bir “siyasi” parti CHP.

Bu cümlenin kendisi, bir anlamsızlık içeriyor.

Bu cümleyi söyleyebilmemiz için iki ihtimalden biri doğru olmalı.

Ya CHP “ordunun” siyasetteki varlığını desteklemiyor, bunu söylerken biz yanılıyoruz.

O zaman 367’yi, “e-muhtırayı”, darbecilerin özgür olmasını neden savunduğunu açıklamamız gerekiyor.

Ya da bizim söylediğimiz doğru, CHP ordunun siyasi iktidarını ve darbe özgürlüğünü destekliyor, o zaman da bir siyasi parti değil.

Siyasete yerleştirilmiş bir köstebek.

Doğrusu benim kişisel kanaatim CHP’nin artık saklanamayacak bir biçimde “köstebek” rolünü üstlendiğidir.

Bunu açıkça söyleyemeyeceği için hayali bir “irtica” tehlikesi yaratıp, “bizim gücümüz siyaset alanında bunu önlemeye yetmez, orduyu siyaset içinde tutalım” diyor.

Ben irtica yolunu açan bir hazırlık görmüyorum ama Ergenekon’u, andıçları, lahikaları, darbe günlüklerini, cunta yuvalanmalarını, topraktan çıkan cephanelikleri görüyorum.

Zaten bir “köstebeğin” amacı da “gerçeklerin” çarpıtılması için uğraşmak değil mi?

Cuntaları, silahları, andıçları gözden saklayıp her normalleşme adımında “irtica” diye bağırmak değil mi bir “köstebeğin” görevi?

CHP de o görevi yapıyor işte.

Ahmet Altan / Taraf

Osmanli_Bursam

Doçent
Reaksiyon puanı
9
CHP bir siyasi parti mi yoksa ordunun siyasete sızmış köstebeği mi?

Biliyorsunuz, aslında ait olmadığı bir yere, bir başka güç adına sızanlara takılan isim “köstebek.”

Bir siyasi parti, siyaset alanının genişletilmesi, “halk iradesinin” güçlenmesi için çalışır.

Var olduğu yer orasıdır çünkü.

O alanın sağlamlaşmasından sonra toplumun içindeki bir sınıfın ya da zümrenin yararına olan projeleri gündeme getirir.

Başarılı bir partiyse, temsil ettiği sınıfın ya da zümrenin çıkarlarıyla toplumun diğer kesimlerinin ortak yararını gözetecek bir siyaset üretir.

Böyle baktığınızda, bir parti “ordu mensuplarının” çıkarlarını da savunabilir.

Onların gelirlerinin arttırılması, hayat standartlarının yükselmesi, çalışma şartlarının düzeltilmesi için uğraşabilir.

Ama “ordunun” siyasetin içine girmesini savunamaz.

Çünkü siyaset sahnesinde orduyla toplumun çıkarları çatışır.

Silahlı ve örgütlü bir güce karşı toplumun hiçbir kesimi haklarını koruyamaz.

“Silahlı olan” siyasete girdiği andan itibaren toplumun ve siyasetin “tek hâkimi” olur.

Zaten onun için yeryüzünün bütün gelişmiş ülkelerinde ordu siyaset dışında tutulur.

Silah ortaya çıktığında siyaset biter çünkü.

Biz Cumhuriyet tarihi boyunca bunu yaşadık.

Ordu siyasetin göbeğinde oturdu ve silahın kendisine verdiği güçle toplumun bütün kesimlerini ezdi.

Nasıl ezdiğini anlamak için toplumun en güçlü kesimi olarak kabul edilen “burjuvazinin” en zengin üyelerinden Karamehmet’in bir istihbarat albayının karşısında nasıl zavallılaştığını görmek bile yeter.

Bu ülkede ordu tarafından ezilmemiş hiçbir sınıf ve kesim yoktur.

Ordu herkese ve her şeye karışır.

Toplumun kendi iç dengesini ve sınıflar arasındaki demokratik mücadeleyi altüst eder.

Ülke, kendi dinamizmiyle kalkınma imkânlarını kaybeder.

Verimlilik kaybolur.

Yolsuzluklar artar.

Türkiye’nin Avrupa’nın en fakir ülkesi olması bir tesadüf değildir.

Siyasetin göbeğine yerleşmiş bir ordu tarafından yıllarca yönetilmesinin, can damarlarının kesilmesinin, toplumsal bereketinin iğdiş edilmesinin sonucudur.

Bugün Türkiye normalleşmeye, orduyu siyasetin dışına taşımaya çalışıyor.

Her türlü darbeyi, müdahaleyi, muhtırayı, andıçı mubah kılan bir hukuk sistemini değiştirmeye çabalıyor.

Ordunun iktidarından kendine pay aktarmaya çalışan birkaç beleşçi zenginin, orduyla işbirliği yaparak ayakta kalmaya uğraşan birkaç gazetenin, halk iradesinden ödü kopan küçük bir memur takımının dışında toplumun neredeyse tümü bu “normalleşmeyi” destekliyor.

Toplumun gelişebilmesi ancak ordunun baskısından kurtulmasıyla mümkün çünkü.

Toplumun içindeki çeşitli kesimlerin temsilciliğine soyunan siyasi partiler bu normalleşmenin yanında yer alıyor.

CHP ise bu normalleşmeye tümüyle karşı.

Halk iradesinin bütün taleplerinin önünü, ordu destekli yargıyı da yanına alarak kesmeye uğraşıyor.

Orduya güvenen yargının, her türlü hukuk kuralına boş vererek aldığı kararlar, 367 rezillikleri, anayasayı bile çiğneme pervasızlıkları, CHP’nin hamlelerini kolaylaştırıyor.

“Darbecilerin yargılanmasının” önünü kesmek istiyor CHP.

CHP’nin, oy almaya, iktidar olmaya dönük hiçbir ihtirası ve isteği yok, topluma hiçbir proje sunmuyor, hiçbir sınıfın ekonomik çıkarını savunmuyor, sadece “ordunun” iktidarını pekiştirmek için mücadele ediyor.

Siyaseti, bir siyasi parti kimliğiyle yok etmeyi amaçlıyor.

Siyasete düşman bir “siyasi” parti CHP.

Bu cümlenin kendisi, bir anlamsızlık içeriyor.

Bu cümleyi söyleyebilmemiz için iki ihtimalden biri doğru olmalı.

Ya CHP “ordunun” siyasetteki varlığını desteklemiyor, bunu söylerken biz yanılıyoruz.

O zaman 367’yi, “e-muhtırayı”, darbecilerin özgür olmasını neden savunduğunu açıklamamız gerekiyor.

Ya da bizim söylediğimiz doğru, CHP ordunun siyasi iktidarını ve darbe özgürlüğünü destekliyor, o zaman da bir siyasi parti değil.

Siyasete yerleştirilmiş bir köstebek.

Doğrusu benim kişisel kanaatim CHP’nin artık saklanamayacak bir biçimde “köstebek” rolünü üstlendiğidir.

Bunu açıkça söyleyemeyeceği için hayali bir “irtica” tehlikesi yaratıp, “bizim gücümüz siyaset alanında bunu önlemeye yetmez, orduyu siyaset içinde tutalım” diyor.

Ben irtica yolunu açan bir hazırlık görmüyorum ama Ergenekon’u, andıçları, lahikaları, darbe günlüklerini, cunta yuvalanmalarını, topraktan çıkan cephanelikleri görüyorum.

Zaten bir “köstebeğin” amacı da “gerçeklerin” çarpıtılması için uğraşmak değil mi?

Cuntaları, silahları, andıçları gözden saklayıp her normalleşme adımında “irtica” diye bağırmak değil mi bir “köstebeğin” görevi?

CHP de o görevi yapıyor işte.

Ahmet Altan / Taraf

CHP kendisine biçilen rolü yapıyor
Demokratikleşme gibi derdi yok adamların.
Şimdiye kadar kurulan düzendeki payları farklı bir nesile kayıyor.
Adamların herşeye itiraz etmesi vatan millet sakarya edebiyatı yapması da
zaten hep bu statüko kayıplarından kaynaklanıyor
dilerim bu zihniyet artık kendine çeki düzen verir
toplumla kaynaşır ve toplumun değerlerini engel olarak görmez
hayırlı geceler

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
CHP kendisine biçilen rolü yapıyor
Demokratikleşme gibi derdi yok adamların.
Şimdiye kadar kurulan düzendeki payları farklı bir nesile kayıyor.
Adamların herşeye itiraz etmesi vatan millet sakarya edebiyatı yapması da
zaten hep bu statüko kayıplarından kaynaklanıyor
dilerim bu zihniyet artık kendine çeki düzen verir
toplumla kaynaşır ve toplumun değerlerini engel olarak görmez
hayırlı geceler

Taraf gazetesini sevmiyorum. Sebebi Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yazilari oldugunu dusunuyorum.

Bende dilerim ki partiler toplumun degerlerini oyuncak gibi oynamayi birakir. Din uzerinden siyaseti birakir ve dilerim ki insanlar artik olaya kor gibi bakmaz ve rol yapani anlar :)

NOT: Ordumuz bizim ordumuz ve namusumuzdur ve orduda kostebeklik olduguna inanmiyorum. Polislik desen tamam derim ama orduda taa dedene kadar inceleme yapiyorlar ve bence de guzel bir uygulama

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Bende hurriyeti,milliyeti,vatani satani vb. dogan medyasi yayinlarini sevmiyorum? (guvenmiyorum) ne olcak simdi?

komplo teorilerine takilmis beyinler saglikli dusunemez.

darbeyi lolipop sanan insanlara da ellerindeki interneti kullanarak darbelerde neler olmus kac genc( sagci-solcu, ulkucu-devrimci) asilmis bir bakmasini tafsiye ederim.

yaziya gelince burda bir zihniyet sorunu var soyle bir gecmise donelim; 1.basortusunu okullara sokmak istemeyen chp malum anayasa mahkemesine gitti ve yasayi iptal ettirdi eyvallah? ondan kisa bir sure sonra oy icin,
'carsafa sarildi' oy icin halbuki kendisininde cok iyi bildigi gibi bu yuce halk onu hic bir zaman iktidar yapmiyacaktir.

2. gecen kenan evreni yargilayalim diyen baykal degilmiydi?

peki neden suc isleyen kisilerin (askerlerin) sivil(tarafsiz)mahkemelerde yargilanmasini iptal icin anayasa mahkemesine gitti?

hem huyundan hem suyudan demek hea!

burda ahmet altan bunu belirtmistir. guzel gunler dilerim....

Not: Son olarak Ünlü oyuncu Lale Mansur su misralari olayi ne guzelde ozeltiliyor diye dusunuyorum '

Soru: CHP’ye neden kızıyorsunuz?
Cevap: Hiçbir projesi yok. 25 yıldır savaştayız, kaç tane şehit verdik, kaç tane Kürt çocuğu dağa çıktı öldü... Hálá anlamıyorlar. Siz CHP’nin bugüne kadar ‘Şu konuda şöyle bir çözüm öneriyoruz’ dediğini duydunuz mu? Ne biçim iş anlamıyorum. Bu, Atatürk’ün verdiği parayla memuriyet gibi bir şey. Şahane paraları var, iktidara gelmeseler de olur. Sosyal demokratlıkla da alakaları yok.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Arkadaşlar lütfen Ordumuzukaralayan veya yıpratmaya çalışan vatan hainlerinin oyununa gelmeyelim...
Ordumuz içine sızmış hatta generalliğe veya genel kurmay başkanlığına kadar ulaşmış vatan hainleri olduğunu da unutmayalım...
Ancak o hainlerin olması Ordumuzu ve birliğimizi bozmamalı....
Her kurumda böyle kişiler vardır...
Bölgemizde ve dünyada söz sahibi olabilmemiz ve daha önemlisi canımızı malımızı namusumuzu koruyabilmemiz güçlü bir ordu ile mümkündür...
Allah'ım ordumuzu tekrar dünyanın bir numarası yap.. AMİN

Scorpius

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yıllardır CHP politikalarını ''Atatürk'' üzerinde yapmadı mı..
Yerel seçimlerde herkes aş derdindeyken kriz henüziç teğet çemberinden geçmeden CHP genel başkanı Cumhuriyet elden gidiyor,demokrasi elden gidiyor diye mitinglerde söylemedi mi..
Antalyada hizmet götürülmesine rağmen halk yine de CHPyi seçmedi mi...
Siyaset ne din ne de Atatürk üzerinden yapılmalıdır.Siyasi partiler ''demokrasi(!)'' adı verdiği oyundan vazgeçmeli..
Ordumuzun dış güçler tarafından tetiklendiğini ve oyuna getirildiğini düşünüyorum.Bu yüzden zayıflatmaya yönelik hamleler yapabilmeleri olası.Bölgede güçlü bir ordu bazı güçleri rahatsız edebilir.

cimbomlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
her yer akp olsun . erdoğan padişah olsun tüm dertler bitsin
hehehe :)

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Bende hurriyeti,milliyeti,vatani satani vb. dogan medyasi yayinlarini sevmiyorum? (guvenmiyorum) ne olcak simdi?

komplo teorilerine takilmis beyinler saglikli dusunemez.

darbeyi lolipop sanan insanlara da ellerindeki interneti kullanarak darbelerde neler olmus kac genc( sagci-solcu, ulkucu-devrimci) asilmis bir bakmasini tafsiye ederim.

yaziya gelince burda bir zihniyet sorunu var soyle bir gecmise donelim; 1.basortusunu okullara sokmak istemeyen chp malum anayasa mahkemesine gitti ve yasayi iptal ettirdi eyvallah? ondan kisa bir sure sonra oy icin,
'carsafa sarildi' oy icin halbuki kendisininde cok iyi bildigi gibi bu yuce halk onu hic bir zaman iktidar yapmiyacaktir.

2. gecen kenan evreni yargilayalim diyen baykal degilmiydi?

peki neden suc isleyen kisilerin (askerlerin) sivil(tarafsiz)mahkemelerde yargilanmasini iptal icin anayasa mahkemesine gitti?

hem huyundan hem suyudan demek hea!

burda ahmet altan bunu belirtmistir. guzel gunler dilerim....

Not: Son olarak Ünlü oyuncu Lale Mansur su misralari olayi ne guzelde ozeltiliyor diye dusunuyorum '

Soru: CHP’ye neden kızıyorsunuz?
Cevap: Hiçbir projesi yok. 25 yıldır savaştayız, kaç tane şehit verdik, kaç tane Kürt çocuğu dağa çıktı öldü... Hálá anlamıyorlar. Siz CHP’nin bugüne kadar ‘Şu konuda şöyle bir çözüm öneriyoruz’ dediğini duydunuz mu? Ne biçim iş anlamıyorum. Bu, Atatürk’ün verdiği parayla memuriyet gibi bir şey. Şahane paraları var, iktidara gelmeseler de olur. Sosyal demokratlıkla da alakaları yok.

Katiliyorum komplo teorilerine takilmis beyinler iyi dusunemez mesela akpnin darbe korkusu :)

Ayrica ben dogan medyasinin da duzgun olmadigini soylemistim. Bakin ordu elestirilebilir buna itirazim yok ancak ve ancak orduyu kirletmeye kalkacak ona hakaret tarzi yazilar yazacak gazete benim gozumde en adi vatan hainidir.

Orduyu elestirmek baskadir orduyu karalamak baskadir. Eger sen orduyu her firsatta karalayan taraf gazetesini seviyorsan sende de bir art niyet ararim acikcasi.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Taraf gazetesini sevmiyorum. Sebebi Türkiye Cumhuriyeti aleyhine yazilari oldugunu dusunuyorum.

Bende dilerim ki partiler toplumun degerlerini oyuncak gibi oynamayi birakir. Din uzerinden siyaseti birakir ve dilerim ki insanlar artik olaya kor gibi bakmaz ve rol yapani anlar :)

NOT: Ordumuz bizim ordumuz ve namusumuzdur ve orduda kostebeklik olduguna inanmiyorum. Polislik desen tamam derim ama orduda taa dedene kadar inceleme yapiyorlar ve bence de guzel bir uygulama
ne yalan söyleyeyim bende sevmiyorum taraf gazetesini ama demek olmuyorki yaptığı haberler yalan aslaha, adamlar türkiyede gündem yaratıyorlar gerçekleri gün yüzüne çıkarıyorlar bunu askeriyi yıpratıyorlar gibi algılamamak lazım

sakallıoğlu

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Az önce Ahmet Altan, Eser Karakaş ve Şahin Alpay'ın katılımıyla her hafta yayınlanan AKIL DEFTERİ programını Mehtap tv de izledim. Harikaydılar, zira anafikir Demokrasi idi, İktidarı ve muhalafeti ile çatmadıkları kalmadı. Herşey demokrasi-insan hakları-özgürlükler üzerine bir program.
Sayın Altan'ın bu makalesi de tam yerine oturmuş.

her yer akp olsun . erdoğan padişah olsun tüm dertler bitsin
hehehe :)

Bunu kötü bir şaka olarak addediyorum. Zira heryer Akparti olmasın, Sayın Erdoğan da asla ve asla padişah olmasın, buna bir Akpartili olarak ben karşı çıkarım, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz beyler.... lütfen aklıbaşında yorumlar yapalım. saygılarımla.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
ne yalan söyleyeyim bende sevmiyorum taraf gazetesini ama demek olmuyorki yaptığı haberler yalan aslaha, adamlar türkiyede gündem yaratıyorlar gerçekleri gün yüzüne çıkarıyorlar bunu askeriyi yıpratıyorlar gibi algılamamak lazım

Dostum askeriyeyi elestirebilirsin. Her kurumda kani bozuklar olabilecegi gibi bunlar askeriyede de olabilir. Ancak bunu tüm kuruma mal edemezsin. Taraf gazetesi tam anlamiyla bunu yapiyor. Bir olaya tepki olayidir. Kibar dille soylersin karsidakini incitmemis ve gercekleri soylemis olursun. Ama maksat askeriyeyi kotulemek oldugu icin neden kibar bir dil kullansin ki?

cimbomlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu kötü bir şaka olarak addediyorum. Zira heryer Akparti olmasın, Sayın Erdoğan da asla ve asla padişah olmasın, buna bir Akpartili olarak ben karşı çıkarım, kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz beyler.... lütfen aklıbaşında yorumlar yapalım. saygılarımla.

İroniden anlamayan nesile aşina değilim :)

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Katiliyorum komplo teorilerine takilmis beyinler iyi dusunemez mesela akpnin darbe korkusu :)

Ayrica ben dogan medyasinin da duzgun olmadigini soylemistim. Bakin ordu elestirilebilir buna itirazim yok ancak ve ancak orduyu kirletmeye kalkacak ona hakaret tarzi yazilar yazacak gazete benim gozumde en adi vatan hainidir.

Orduyu elestirmek baskadir orduyu karalamak baskadir. Eger sen orduyu her firsatta karalayan taraf gazetesini seviyorsan sende de bir art niyet ararim acikcasi.

Konu art niyet arama meselesi degil. Sayistay her kurumun gelirini giderini hesapliyor ama ordununkini hesaplamiyor-hesaplatmiyorlar. Sonra bir bakiyorsun yerden,denizden,ormandan vs. silahlar cikiyor.Kaldiki devlet kendi silahlarina sahip cikabilmeli. Aksi takdirde Demokrasinin ''D'' sinden bahsedemeyiz.

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Konu art niyet arama meselesi degil. Sayistay her kurumun gelirini giderini hesapliyor ama ordununkini hesaplamiyor-hesaplatmiyorlar. Sonra bir bakiyorsun yerden,denizden,ormandan vs. silahlar cikiyor.Kaldiki devlet kendi silahlarina sahip cikabilmeli. Aksi takdirde Demokrasinin ''D'' sinden bahsedemeyiz.

Belki bilmiyorsundur soyleyeyim. Cikartilan silahlarin TSK nin silahlari olmadigi ortaya cikti. Denizden, ormandan veya yerlerden silah cikmasi TSK nin silahlari oldugu anlamina gelmiyor. Sirf orduya laf carpmak amacli silah cikiyor demeyin. Hatta bir iddia daha soyleyeyim mi. Zamaninda polislere verilen otomatik silahlarin veya mühimmatlarin cogunun devlete geri teslim edilmedigi soyleniyor. Ordu uzun uzun sayim yapiyor tek tek ve silahin kendi silahi olmadigini soyluyor ancak polislere sordugun dakikada tak bizim silah degil diyor. Once bir sayaydin birader eksiklerin kacaklarin var mi yokmu :)

O nedenle cikan her silahi ordunun silahi zannetmeyin. Zaten uzmanlarin aciklamalarina gore o silahlar yeni gomulmus durumdadir. Cunku hicbir koruyucusu olmadigi halde yillarca duracak bir silahin o kadar temiz ve zararsiz ortada olmasi imkansiz deniliyor.

Heyban

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abiler & Ablalar; burası teknoloji forumu, böyle konuları burada tartışmayalım bence. Konuyu açtığınız yer tamam "Gündem (Dünya/Türkiye) » Beğenilen Köşe Yazıları" ama tartışmalı değil de sadece çok önemli veya bilgilendirme amaçlı konular paylaşılırsa daha iyi olur. Forumdan sıkılmaya başladım valla! :(

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
''Cuntaları, silahları, andıçları gözden saklayıp her normalleşme adımında “irtica” diye bağırmak değil mi bir “köstebeğin” görevi?

CHP de o görevi yapıyor işte.''

:yes: