Eee Baykal Paşam karar

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Eee, Baykal Paşam

Sen de bir karar ver artık

Asker mi olacaksın, sivil mi?

Avukat mı olacaksın, savcı mı?

İddia makamı mısın, savunma makamı mı?

“Ergenekon'un avukatıyım” dedin,

Şimdi de tutturmuşsun 90 küsur yaşındaki darbeciyi “mahkemeye vereceğim” diye

Hayır, bir arada epey bir yüzecektin, bak onu da unutturdun.

Başarılı darbeciyi yargılatacağım diyorsun

Başarısızın yanındayım diyorsun

Belki bu da bir taktiktir, biz anlamıyoruzdur;

Başarısız darbecilere destek olalım

Başarılı olunca yargılarız gibi…

İrtica Eylem Planına kağıt parçası demişsin

Genellikle öyle oluyor onlar

12 Eylül 1980 sabahı okunan 1 nolu bildiri de

televizyondan okunana kadar bir kağıt parçasıydı.

Karambole geldi, askerin sivil mahkemelerde yargılanmasını onayladık diyor (muş) CHP

Aldatılmışmış

E, paşam peki başka türlü nasıl yargılayacaktın eski darbeciyi?

Emekli Eski Genel Kurmay Başkanını

Askeri mahkemede mi yargılatacaktın?

Ne diyecekti Kenan Paşa mahkemede?

Ya “Ben yaptım, boş bu işler, siz yapmayın” diye bir son mektup bırakıp canına kıyarsa ne yapacaksın?

Sürekli sulu şaka da olmaz ki.

Biraz ciddi ol.

Fikirci Bey

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
haberlerin kaynaklarını belirtelim lütfen (link şeklinde)

zeroaxa

Profesör
Reaksiyon puanı
6
ensonhaber in çizgisinde belli bir kayma olsada fikrici bey hala aynı

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
fikirci bey baykalı çok güzel özetlemiş, fikirci bey bir tek şey unutmuş imamcı baykal :D

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şİmdi baykalda sivil yargılamadna yana ama teyyipin amacı farklı olduğu için desteklemiyor tayyipin amacı irticai faaliyetler karşıısnda ki ordunun gücünü düşürmek böylece irticai eylem planlarıyla ilgili işte bana darbe yapacaklar deyip askeri yargılamak için bahane bulmasından çekiniyor baykal.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Baykal'ın ne Olduğu Belli Değil . Suyuna Göre Şerbet Veriyor :) Veya Tam Tersi ,tam Hatırlayamadım şimdi

enternasyonal

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Baykalın yerinde olsnız ne yapardınız size soruyorum şu anki iktidar her ne kadar değiştim demesine rağmen şeriat rejimi sempatisi bir iktidar ve yavaş yavaş bunu getirtmeye çalışmaktadır bunada karşısında en büyük rakip olarak ordu bulunaktadır çünkü f tipi örgütler devletin her kurumuna sızmıştır ama ordu hariç orduyuda egale etmek için işte böyle yok biz demokrasiden yanayız bahaneleriyle askere sivil yargı açmaktadır arkadaşlar akıllı olun o düzenlemenin arkasında tayyipin demokrasi yanlısı hedefi yoktur akp o kadar demoktarikte başbakan demedi mi ben yargıya güvenenem neden kendi yandaşlarının yargılanmasına izin vermiyor mahkemelerde kendi leyhlerinde bir karar çıkınca başlıyor hukuka mahkemlere hakarete.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Şİmdi baykalda sivil yargılamadna yana ama teyyipin amacı farklı olduğu için desteklemiyor tayyipin amacı irticai faaliyetler karşıısnda ki ordunun gücünü düşürmek böylece irticai eylem planlarıyla ilgili işte bana darbe yapacaklar deyip askeri yargılamak için bahane bulmasından çekiniyor baykal.
çok yanlı bir yaklaşım. malum (!) yargı görevdeyken senin dediğin hayatta olmaz:laugh:önemli olan niyettir. o zaman bıçağı yapanlara, icad edenlere de "senin amacın aslında insanları öldürmek, beni kandırdın iyi işler yapacağım diye, artık sana destek vermiyorum" mu denmeliydi:clap:araçları hangi yönde kullanırsanız o şekilde hizmet eder. biraz daha objektif olun!

kuruwa

Asistan
Reaksiyon puanı
0
çok yanlı bir yaklaşım. malum (!) yargı görevdeyken senin dediğin hayatta olmaz:laugh:önemli olan niyettir. o zaman bıçağı yapanlara, icad edenlere de "senin amacın aslında insanları öldürmek, beni kandırdın iyi işler yapacağım diye, artık sana destek vermiyorum" mu denmeliydi:clap:araçları hangi yönde kullanırsanız o şekilde hizmet eder. biraz daha objektif olun!

hımm başlıyalım akp gelırken en cok neyden oy aldı dokunulmazlık kaldırılacak ama kaç yıldır durum ortada ......yargı turkıyede yargı güçlüden yana kısacası en ufak olarak ibo yıldız tilbeye neler soyledı kanal ceza almadı dikkat çekerim hani nerde adalet en ufak bu ..kürşat tüzmen yargılansın zaman aşımına gidecek dendi akp de tık yok zaman aşımı daha da gider yargı akp nin elinde görmeyenlere arkadaşlar dtp nın kapatma davası akp den önce açıldı ama arada hemen akp nin ki görüldü dtp devam bundan anlayan varmı....yök bakanı bile ipimizi çekerler diyerek gaflette bulunarak iç yüzlerini o kadar iyi göstermiştiki şeriat ewet adım adım gelmekte aslında tek engel ordu burda benım tarıkatcı arkadaşarım bile istemekte arada sürtüşmeler yaşanmakta bakalım şeriatı getirecekler hepsinin devleti nitelikli dolantıdırmaktan dosyaları var pekı şeriat gelince yargılancaklarmı hayır sahte bir din ssitemı gelecek ve gene sucunu işleyen kendilerınden olanlar elini kolunu sallayarak gezecekler ondan sonrada iran dakı gibi olaylar olacak gerçi su anda zaten sol sağ zaten bolundu turkiye arada dış baskılarla kürt ve türk olarak bölmeye çalışıyorlar gerçi akp sayesinde pkk bile artık parti değilmi saçmalığa bak demokrasi demeyin türkiyede demokrasi yok zaten kendisini eleştirene ananıda al git diyen kişinin getirdiği demokrai bu kadar dır yanı yoktur gidişat kötü parasal durum kodamalar hariç kötü iç ve dış borç rekorda iyi olan neki akp ye destek var anlamıyorum bende verdim ama artık yok sebebp türkiyeye sadece doğal ve sol sağı geçin elinizi vijdanınıza koyun bakın anlarsınız yerinde sayan ülke kotalarla kendi üretebildiklerimizi yurtdışından alan banka ve bir çok konuda sömülüp paraları dışarı akalıtlan hatta yer altı amdenleri bile peşkeş çekilen ülke bu akp sayesinde oldu