Mavi bilgisayar batti...

emaniac

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Orada çalışan bir arkadaş, durumu izah edebilir mi?

Çalışanlardan şu anda forumlarla uğraşan varmıdır sanmıyorum ama sabah ankarada mal veren tüm firmalar mavinin önündeydi (ben de dahil).
Haberler iyi değil. Mağazalar boşaltılmış. Depoya girip görümle görmesem ben de inanmazdım ama. Çalışan arkadaşlarla konuştum onlarında hiçbirşeyden haberi yok. Ama insanlar alacak takibine başladılar. Bundan sonra toparlama ihtimali nedir dersen açıkcası işleri zor.. Mebla olarak epey yüksek rakamlar telaffuz ediliyor.

Umarız net bir açıklama gelir ama şu anki durum ve sitenin kapalı olması hoş değil. :glare:

Elbe bizzat yakında tanıdıgım hamza ve ali bey bir çaresine bakacak ilgilenecektir. Kendilerini yaklasık 2 senedir tanıyorum ve Allah razı olsun çok iyi insanlar. Şuan hepside zor durumdalar. Gene bizler işsiz kaldık insallah yakında birseyler cıkar calısmaya devam ederiz ama onlar bircok sorumluk altındalar, çok daha zor durumdalar..

Düşüncelerine katılıyorum. Umarım bir hal çerisine bakarlar. Her ikisinide senelerdir tanırım. Şu anda sadece inşallah diyebiliyorum. Uzun zamandır konuşulsada hep bir çıkar yol bulmuşlardı, umarım bu sefer de kimseyi madur etmeden bir çıkar yol bulacaklardır... :crying:

lark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar lütfen bilgisi olan yardım etsin. okul için hoparlör seti almıştık. eksik parçalı geldi. değişim için 26.06.2009 tarhinde yolladım. hala haber yok. telefonlarını açanda yok. yapılabilecek bişey yok mudur bunun için. Lütfen Çok acil yardımlarınızı bekliyorum
Not:ürünüm mavi tarafından 27.06.2009 tarihinde teslim alınmış ben ne yapabilirim?

WeReWoLF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şanssızlığıma inanamıyorum. Geçen hafta en yakın arkadaşım evlenmişti ona hediye olarak bir home theater seti aldım ancak balayına gittiler ve gelince kurdurabileceklerini söylediler. Firma görevlisiyle anlaştık bu akşam için ve cihaz da onlarda kaldı. Az önce kapısındaydım mavi bilgisayar kocaeli şubesinin ve yenileniyoruz yazan bir pankart ve kapalı. Telefonla şubeleri ve merkezi arıyorum ulaşamıyorum, web sitesi de malum. Bu konuda ne yapmam gerek bilen var mı?

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Vatan computer'de dayar artık zamları..:D

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
web siteside kapanmış. yandık yandık.
Herhalde en son mağazayı kapatmadan önce sunucunun fişini çekmiş olsalar gerek :) çünkü bağlantı kesildi hatası geliyor veya şalterleri indirdiler doğal olarak sunucuda kesildi

ybe363

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şanssızlığıma inanamıyorum. Geçen hafta en yakın arkadaşım evlenmişti ona hediye olarak bir home theater seti aldım ancak balayına gittiler ve gelince kurdurabileceklerini söylediler. Firma görevlisiyle anlaştık bu akşam için ve cihaz da onlarda kaldı. Az önce kapısındaydım mavi bilgisayar kocaeli şubesinin ve yenileniyoruz yazan bir pankart ve kapalı. Telefonla şubeleri ve merkezi arıyorum ulaşamıyorum, web sitesi de malum. Bu konuda ne yapmam gerek bilen var mı?

o yenileniyoruz pankartlarından istanbul yolu üstündeki mağazadada vardı ama sökülmüş ve yere atılmıştı :D

bu arada zyxel e attıgım çağrı cevaplandı seri nosunu verirseniz kargo bilgilerini gönderebiliriz dediler seri nosunu yolladım bakalım ne olacak.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
vatan da kazık ama sen kazıklanmak ıstıyorsan o ayruı :lol::w00t:

Bırak ya bugune kadar vatandan 4 bin tl'lik alışveriş yaptım sence neden ucuz olduğu için ama artık mavi yok diye dayarlar zamları.:D

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Fiyat olarak kastediyorsanız bizim burada hepsi var bimeks teknosa ama söz konusu fiyat olunca en başta media m. bakıyorum (müşterilerle ilişkileri iyi olmayabilir o konuda sizlere hak veriyorum) ama fiyat konusunda gerçekten çok ucuzlar örnek verecek olursak geçen sene Hp Deskjet d1560 yazıcı aldım media m. ta promosyondaydı ama ne tuhaf aynı ürünün promosyonu bir alt kattaki teknosadada vardı ama biri 60 tl iken gittiğim yer 50 liraydı 2 hafta öncede promosyonda olan toshiba 2 gb ssd kart aldım telefonum için fiyatı 11 tl idi normalde araştırın 20 tl

semirado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar hemen tüketici mahkemesine ya da tüketici hakem heyetine başvurun.. özellikle kredi kartıyla veya taksitle işlem yapan arkadaşlar hemen bankanıza ödeme yapılmaması hususunda talimat verin..
sizin aldığınız 300-500 yada en azından 10.000 liralık ürünlerin ötesinde üreticiden veya dağıtımcıdan aldıkları bilmem kaç yüz bin liralık ürünle dönüyor bu işler.. aman dikkat! belki de internet üzerinden satışlara devam edebilirler belli olmaz ama siz önleminizi alın.. Türk Ticaret Kanunu uyarınca sorumlulukları devam ediyor. dava açarsanız alacaklarınızı iflas masasına kaydettirebilirsiniz! (Not: tüketici hakem heyetleri değeri 870TL'nin altındaki mallar ile ilgili husumetlere bakar; tüketici mahkemeleri ise bu değerin üzerindeki husumetlere bakar. Buna göre başvurmanız gereken merciiyi tayin edebilirsiniz.)
:turned:

anyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar;
malesef bende mavide çalışıyordum inanın diğer arkadaşlarda hemen hemen sizin bildğiniz kadar bilgiye sahipler sabaha karşı mağazaların kapandığını açılmayacağını öğrendik. bir kaç gün önce denizli ve kocaeli mağazası kapanmıştı zaten. ankaradaki mağazalarda herhangi bir şey olacağını inanın hiç kimse bilmediği gibi tahmin bile etmiyordu.
Şuan bizde şok olmuş durumdayız. durum açıkcası hiçte toparlanacak gibi değil.
bahsedecek çok şeyim var ama sonuç itibari ile bunca yıl ekmek yediğimiz bi yer oyüzden fazla şey söylemek istemiyorum hayırlısı olsun.

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
geçmiş olsun son zamanlarda çoğu ürün stokta yoktu zaten :S

anyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aynen öyle bir sıkıntı vardı ama geçici olacağını düşünüyorduk malum kriz ortamından dolayı ama gece yarısı iflas etmesi-kararı alınması hiç bir personele haber verilmeden. gerçi hoş haber verilse 1 ay öncesinden ne olacak ama hoş değil mavinin tutumu. mavi ne çalışanlarına nede müşterilerine gereken değeri hiç bir zaman vermedi kendine yakıştığı gibide iflas etti. olan 200 çalışana oldu. birde müşterilere

anyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geri dönüşü olmayacak şekilde battı kaynakta benim çalışanı olarak

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar;
malesef bende mavide çalışıyordum inanın diğer arkadaşlarda hemen hemen sizin bildğiniz kadar bilgiye sahipler sabaha karşı mağazaların kapandığını açılmayacağını öğrendik. bir kaç gün önce denizli ve kocaeli mağazası kapanmıştı zaten. ankaradaki mağazalarda herhangi bir şey olacağını inanın hiç kimse bilmediği gibi tahmin bile etmiyordu.
Şuan bizde şok olmuş durumdayız. durum açıkcası hiçte toparlanacak gibi değil.
bahsedecek çok şeyim var ama sonuç itibari ile bunca yıl ekmek yediğimiz bi yer oyüzden fazla şey söylemek istemiyorum hayırlısı olsun.

geçmiş olsun. iflasını verdiği için çalışanlar tazminat da alamayacak..

ybe363

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mağdur olan müşterilere ne olacak peki.

yarın kaymakamlıktaki tüketici hakem heyetine başvuracam ama benim ürünümü nasıl temin edecekler onu merak ediyorum.

anyman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mağdur olan çalışanlar ne olacak peki? bizde bilmiyoruz. zaman gösterecek.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Mavi bilgisayarın çalışanların ve müşterilerin durumuna inanın çok üzüldüm. Herkeze geçmiş olsun. Geçen haftada İzmir Tekmar kapandı. Kendi şehrimin firması olmasına rağmen mavinin yarısı kadar üzülmedim.
Büyük geçmiş olsun.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
geçen haftalar da da ege bölgesi büyüklerinden nesa (tekmar) battı. şu an da OERA Bilgisayar Bilişim San. Tic. Ltd. Şti. adresinde devam ediyorlar.bence yine burda devlet zararlı çıkıyor.birini kapat diğerini aç.bundan kolay ne var.
inan bana onlarda da hiç bir şey yok ve nesanın eski kadrosu hala mevcutsa özellikle muhasebedeki elemanlar saçınızı başınızı yolabilirsiniz.
bu arada mavi bilgisayar adına gerçekten üzüldüm ama umarım bunun altında başka şeyler yatmıyordur. (örnek vermek gerekirse bi aralar firmalar vergi borçlarını ödememk için iflaslarını açıklayarak bu borçları sıfırlıyorlardı ama hala mümkünmü bilemicem)

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
kapandımı of tüm alışverişimi ondan yapıyordum off

semirado

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer şirket gerçekten iflas etmişse, mahkeme kanalıyla bir iflas masası oluşturulur ve tüm alacaklılar alacağını bu iflas masasında sırayla kayda koyar, özellikle belirtmek isterim ki; işçi alacakları önceliklidir!!! yani şirket çalışanları herkesten önce alacaklarına kavuşacaktır. sizin ürünleriniz temin edilmeyebilir ancak paranızı geri alabilirsiniz. ürününü teslim almış, kullanmaya başlamış ancak hala taksit ödeyenler için bi sorun olacağını sanmıyorum fakat ürününü teslim almayanlar, yapabilecekleri konusunda tüketici derneklerine yahut da daha büyük alacağı olanlar avukatlara başvuracaktır elbette..

answer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yazık valla geçmiş olsun.
çıkarılan arkadaşların Allah yardımcıları olsun :(