Ekran Kartı ve RAM ilişkisi

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayarımda 512 RAM ve 256 Mb ekran kartı var.Ben 1 GB RAM almak istiyorum.Ancak bu RAM'den ekran kartının da kullanmasını istiyorum.Bunu nasıl yapabilirim?Yardımcı olursanız sevinirim.:helpsmilie:

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Otomatik Ram'dan Destek Alıyor Zaten Ekran kartı .!

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Benim ekran kartı kullanmıyor Ramden.Şimdi kullanmasını istiyorum çünkü Rami yükseltince ekran kartı az kalıyor. :)

vacip42

Profesör
Reaksiyon puanı
0
harici ekran kartlarının kisininde 256/512 mb yazar mesela kendisi 256 mb dır ama ramden kullanırsa 512 mb olur ekran kartında bu özellik varsa kendisi kullanır zaten

modelini yazarmısın

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
eğer o/b ekran kartı kullanıyorsanız ramden yer direkt olarak.. eğer harici belleğe sahip ekran kartı kullanıyorsanız ve ekran kartınız turbo cache tarzı bir özelliğe sahipse, zaten otomatik olarak ihtiyaç duyduğu zaman ramden de kullanır.ancak ekran kartının kendi belleği ile aynı hızda olamaz..
bir de şunu da unutmamak lazım, ekran kartında her şey bellek miktarı değildir ve ramden alsa da almasa da çok bir ekran kartı performansı bulamazsınız..
ancak sistem belleği 512mb dan 1.5 gb a çıkacağı için genel olarak bayaa bir performans artışı olucaktır. ama dediğim gibi; ekran kartının ram'den de kullanması oyunlarda çook çok bir getiri sağlayamaz..

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar...

windows7seven

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Vista kullanıyorsanız Ekran kartına ramden katkı sağlıyor.

Benim 512 MB 7600 GT ekran kartım var
Xp de 512Mb gösteriyor ve kullanıyor
Vistada 1270 Mb gösteriyor ve kullanıyor.
Windows7 İçinde Ramden kullanma imkanınız var.

Yani vista kullanırsan ram+ ekrankartı ortak
Xp kullanırsan sadece ekran kartı hafızası.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Bu arada benim ekran kartı(biraz geç oldu ama) NVidia GeForce FX 5500

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benimde bir sorum olacaktı benim ekran kartım toplam kullanılabilir grafik belleği 1279mb gösteriyor ama ayrılmış grafik belleği 512mb tını kullanıyor ben şimdi bu ekran kartına 4gb ram taksam kullanılabilir grafik belleğimi yükselecek yoksa ayrılmış grafik belleğimi ,

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
benimde bir sorum olacaktı benim ekran kartım toplam kullanılabilir grafik belleği 1279mb gösteriyor ama ayrılmış grafik belleği 512mb tını kullanıyor ben şimdi bu ekran kartına 4gb ram taksam kullanılabilir grafik belleğimi yükselecek yoksa ayrılmış grafik belleğimi ,

Kullanabilir olanı yükseltecek. Ayrılmış olan ekran kartınızın standart belleği,değişmez. Toplam kullanılan ise RAM desteği alarak kullanılan bellek. Bilgisayarınıza ram taktığınızda belli oranını ekran kartına aktarır. Grafiklerde çağ atlatmaz. 3-5 fps farkı alırsınız o kadar.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
benım bilgisayarım onoard city car driving indircem bilgisayarım çalıştırır mı oyunu ?

2 gb ram ve ekran kartı yok kendiliğinden 128 mb var takılmış harici bir ekran kartı yok

bi sorum daha var Yaklaşık Top Bellek : 128.0 mb bu yükseltilebilir mi

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler 4 gb ram ve 1289 mb ekran kartı var 4gb ram takarsm ne kadar ekran kartı takmam lazm ?