Hummer'ı Çinliler Alıyor

filtrekahve

Doçent
Emektar
Reaksiyon puanı
0
Dünyanın ikinci en büyük otomobil üreticisi General Motors, Hummer markasının Çinli bir şirket tarafından satın alınacağını açıkladı.

Siçuan Tengzhong isimli şirketin, Hummer için ne kadar ödeyeceği belirtilmedi.

Satış sürecinin başladığı bir yıl kadar önce, General Motors Hummer'ı 500 milyon doların üzerinde bir rakama satmayı umuyordu. Ancak satışın 100 milyon dolar civarında bir rakam üzerinden olduğu tahmin ediliyor.

General Motors, tasfiyeden kurtulmak için Pazartesi günü iflas koruma başvurusunda bulunmuştu.

Şirketin yeniden yapılanma sürecinde küçülmesi, 10'dan fazla fabrikanın kapatılması, 20.000 kişinin işten çıkarılması, Pontiac, Hummer, Saturn ve Saab gibi markaların elden çıkarılması bekleniyordu.

General Motors, Hummer'ın satışıyla yaklaşık 3000 kişinin işini koruyabileceğini belirtti.

Hummer jiplerinin satışları, ABD'de ekonomik durgunluğa girilmesinin ardından daha az yakıt tüketen araçlara yönelim nedeniyle düşmüştü.

Siçuan Tengzhong, yakıt tüketimi açısından daha etkin araçlar geliştirme niyetinde olduklarını açıkladı.

General Motors, Hummer markasını 1999 yılında satın almıştı.

Kaynak

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Hummer O zaman Prestijini Kaybeder . Gerçi Çinliler Taklid Ustasıdır Ama . Generals Motor gibi Büyük bir Firmanın Hummer'i neden Satıyor Olmasıda Düşündürücü.!

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
General Motors İflas etti edecek İflas başvurusu yaptı... tabi şirketin tasfiyesinin 10 yılı bulacağı bildiriliyor...
bazı prestij markalar kapatılmak yerine satılıyor....

Hatırlayın Ford da Jaguar ve Range Rover markalarını zarar ettiği gerekçesiyle sattı...
Range Rover artık bir hindistan markası olan Tata nın... Yani yıllardır hayran olduğum araba benim için bitti... Tata nın Range Rover ı kalitesini koruyacağına inanmıyorum...

Hummer da öyle Çinliler Hummer ı Chery e çevirir... adı Hummer kalır o kadar...
Aslında Ülkemizda Para olan bir firma olsa Şimdi böyle satışta olan bir markayı alabilirdi...

Range Rover 2 milyar dolar civarı bir fiyata gitti...
Sabah Atv bile 1 küsür milyar dolara alındı... Yani Türk Markalarından birisi alsa bu prestijli markalardan birini çok iyi olurdu...

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
General Motors İflas etti edecek İflas başvurusu yaptı... tabi şirketin tasfiyesinin 10 yılı bulacağı bildiriliyor...
bazı prestij markalar kapatılmak yerine satılıyor....

Hatırlayın Ford da Jaguar ve Range Rover markalarını zarar ettiği gerekçesiyle sattı...
Range Rover artık bir hindistan markası olan Tata nın... Yani yıllardır hayran olduğum araba benim için bitti... Tata nın Range Rover ı kalitesini koruyacağına inanmıyorum...

Hummer da öyle Çinliler Hummer ı Chery e çevirir... adı Hummer kalır o kadar...
Aslında Ülkemizda Para olan bir firma olsa Şimdi böyle satışta olan bir markayı alabilirdi...

Range Rover 2 milyar dolar civarı bir fiyata gitti...
Sabah Atv bile 1 küsür milyar dolara alındı... Yani Türk Markalarından birisi alsa bu prestijli markalardan birini çok iyi olurdu...

şey jaguar tata ya gitti yanışşın yok dimi ?

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
GM Dev Bir Şirket , Ve İflas da Etmedi Sadece Şirkette Tasviye Var.! Borsa'ya İflas Dilekçeside Araştırma /Geliştirme Bölümü içindir.!

Hummer Gibi Markanın Çinlilere Satışına Gerçekten Üzüldüm.!

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
şey jaguar tata ya gitti yanışşın yok dimi ?

Jaguar ve Land Rover artık Tata'nın | Jaguar ve Land Rover artık Tata'nın Haberi

Hintli otomotiv üreticisi Tata Motors, İngiltere'nin prestijli markaları Jaguar ve Land Rover'ı bünyesine kattı.

SiyahBuzul

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Anladım ikisi de yani :S ya ne yazık ya o eski daimler lar böle sovereign ler, hepsi böle chery gibi şeyler olcak kalite düşcek düşcek yazık vallahi :S

hummer da gitti hem de fiyata bak 100 milyon dolar :(

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
çin malı olur ise fiyat düşer ama arabanın kaliteside düşer. :D

asterix*

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"Gitti güzelim Hummer'lar !!!" diyecektim ama bir an için düşünüldüğünde, belki Hummer'ın çıkış dönemide olabilir..! Neden mi ? Sonuçta Çinliler teknoloji içinde yaşıyorlar resmen. Belki bir kaç ek yapıp Hummer'ı çok "süper" bir hale getirebilirler. Ama bu sadece bir ihtimal.. Güle güle güzelim Hummer !! :D :(