Rehber No Man's Sky Türkçe Yama (Güncel)

westalorde

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yamayı güncelledim. Yeni sürüm 3.9.0.

Son oyun güncellemesiyle yamanın çalışmamasına neden olabilecek bir şey değişmemiş. Sadece birkaç yeni satır eklenmiş ki bu oyunda bazı metinlerin gözükmemesi dışında başka bir soruna neden olmaz.

Yani sorunun başka bir sebepten kaynaklanıyor olmalı. Mesela modlar devre dışı kalmış olabilir.

Yamanın yeni sürümünü uygulamadan önce ...\No Man's Sky\Binaries\SETTINGS dizinindeki GCMODSETTINGS.MXML dosyasını silmen belki sorununu çözebilir.

Ayrıca No Man's Sky - Nexus Mods sitesinden yakında zamanda güncellenmiş bir mod indirerek ve uygulayarak modların çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin.
Önerdiğin çözümü denedim reis yama çalışıyor çok teşekkürler kralsın.

metinkut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Hocam ellerine sağlık çok teşekkür ederim. Oyunun türkçe yamasını bilmiyordum severek oynadım bir kaç gün ama ingilizce olduğu için zor oluyordu sayende herşeyi anlayarak oynamak çok zevkli zaten çok seviyordum oyunu şimdi inanılmaz keyifli. çok teşekkür ederim.

yavuztutcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Yeni Voyager güncellemesi geldi 16 gb boyutunda oyun starfield daki gibi gemi yapmayı destekler hale geldi. Oyuna tekrar aşık oldum. Hocam yama ne zaman güncellenir.

erdeminoff

Asistan
Reaksiyon puanı
593
Yamayı güncelledim. Yeni sürüm 3.9.1. Türkçe yama oyunun yeni sürümüne uyarlandı. Şimdilik yeni sürümle beraber oyuna eklenen yeni metinleri İngilizce dilinde göreceksiniz. Çeviriyi de 10 gün içinde tamamlayarak yamayı güncelleyeceğim.

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Yamayı güncelledim. Yeni sürüm 3.9.1. Türkçe yama oyunun yeni sürümüne uyarlandı. Şimdilik yeni sürümle beraber oyuna eklenen yeni metinleri İngilizce dilinde göreceksiniz. Çeviriyi de 10 gün içinde tamamlayarak yamayı güncelleyeceğim.
Oyunu 2023 yılında oynamaya başladım bilgisayarı alır almaz yüklediğim oyunlardan biridir.
Emeğiniz için ve oyunu oynanabilir kıldığınız için teşekkürler.

fatihistan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
ilk mesajı 2020de atmışım buraya, o zaman daha başındaymış yama. her şey için teşekkürler. güncellemeyi bekliyoruz.

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
NMS ekibi ile görüştün mü hiç? belki resmi bir Türkçe dil desteği için seni ekibe dahil edebilirler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yeni güncellemeyi denedim ve biraz buglu olsada oldukça harika bir iş çıkarmışlar.

Önemli Notlar :
İlk önce yaklaşık 5-8M paranız olması gerekiyor ki yeni güncellemeyi aktif edebilin.
Korkmayın harciyacağınız paranın 10 katını geri çıkaracaksınız.

ilk oluşturacağınız gemi şuna benzeyebilir :D
Aug-30@11.38.26.png

Daha sonra bir gezegen bulmanız gerekiyor gezegen mutlaka " Kurtulabilir Hurda " bulundursun.

F basarak tarama yapmaya başladığımızda gömülü hazineye benzer sarı renkli "Hurda Haznesi" bulacaksınız.

jlhg.png

Bu Hurda Hazineleri 3 farklı şekilde karşıma çıktı ve madencilik ışını ile etrafındaki korumaları kırdıktan sonra kapsülü de kırmanız gerekiyor. her birinden mutlaka bir şeyler çıkıyor.

Aug-30@11.34.44.png
Aug-30@12.17.15.png
Aug-30@12.31.27.png

Eğer 2 saat güzelce bunlardan bulursanız toplamda 10M veya daha fazlasını kazanabilirsiniz.

Son olarak ben gemimi bu şekilde yaptım sizlerin de tasarımlarınızı görmek isterim :)
Aug-30@13.57.33.png

Aug-30@13.57.51.png
Aug-30@14.13.34.png

Biraz düşündümde neden combine gunship yapmıyorum dedim ve böyle bir şey çıktı ortaya
Aug-30@22.4.7.png
1756580854261.png

Bu arada oyunda birazdaha kaynak toplarsam tamamen yapabilirim ve yapacağımda :)

Son düzenleme:

erdeminoff

Asistan
Reaksiyon puanı
593
NMS ekibi ile görüştün mü hiç? belki resmi bir Türkçe dil desteği için seni ekibe dahil edebilirler.

Yeni güncellemeyi denedim ve biraz buglu olsada oldukça harika bir iş çıkarmışlar.

Önemli Notlar :
İlk önce yaklaşık 5-8M paranız olması gerekiyor ki yeni güncellemeyi aktif edebilin.
Korkmayın harciyacağınız paranın 10 katını geri çıkaracaksınız.

ilk oluşturacağınız gemi şuna benzeyebilir :DEkli dosyayı görüntüle 200073

Daha sonra bir gezegen bulmanız gerekiyor gezegen mutlaka " Kurtulabilir Hurda " bulundursun.

F basarak tarama yapmaya başladığımızda gömülü hazineye benzer sarı renkli "Hurda Haznesi" bulacaksınız.

Ekli dosyayı görüntüle 200075

Bu Hurda Hazineleri 3 farklı şekilde karşıma çıktı ve madencilik ışını ile etrafındaki korumaları kırdıktan sonra kapsülü de kırmanız gerekiyor. her birinden mutlaka bir şeyler çıkıyor.

Ekli dosyayı görüntüle 200076Ekli dosyayı görüntüle 200077Ekli dosyayı görüntüle 200078

Eğer 2 saat güzelce bunlardan bulursanız toplamda 10M veya daha fazlasını kazanabilirsiniz.

Son olarak ben gemimi bu şekilde yaptım sizlerin de tasarımlarınızı görmek isterim :)
Ekli dosyayı görüntüle 200079
Ekli dosyayı görüntüle 200080Ekli dosyayı görüntüle 200081

Biraz düşündümde neden combine gunship yapmıyorum dedim ve böyle bir şey çıktı ortayaEkli dosyayı görüntüle 200085Ekli dosyayı görüntüle 200086

Bu arada oyunda birazdaha kaynak toplarsam tamamen yapabilirim ve yapacağımda :)

Zamanında temas kurmaya çalışmıştım, ama yanıt alamadım. Oyunu Türkçe oynamak isteyen oyuncular yamaya kolaylıkla ulaşabiliyorsa bu benim için yeterlidir.

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Zamanında temas kurmaya çalışmıştım, ama yanıt alamadım. Oyunu Türkçe oynamak isteyen oyuncular yamaya kolaylıkla ulaşabiliyorsa bu benim için yeterlidir.
Sana nasıl ulaşabileceğimle ilgili lütfen benimle iletişime geç özel bir konuşma alanı mevcutsa.

Yusufibo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yamayı güncelledim. Yeni sürüm 3.9.0.

Son oyun güncellemesiyle yamanın çalışmamasına neden olabilecek bir şey değişmemiş. Sadece birkaç yeni satır eklenmiş ki bu oyunda bazı metinlerin gözükmemesi dışında başka bir soruna neden olmaz.

Yani sorunun başka bir sebepten kaynaklanıyor olmalı. Mesela modlar devre dışı kalmış olabilir.

Yamanın yeni sürümünü uygulamadan önce ...\No Man's Sky\Binaries\SETTINGS dizinindeki GCMODSETTINGS.MXML dosyasını silmen belki sorununu çözebilir.

Ayrıca No Man's Sky - Nexus Mods sitesinden yakında zamanda güncellenmiş bir mod indirerek ve uygulayarak modların çalışıp çalışmadığını kontrol edebilirsin.
Adamsın erdeminoff sildim düzeldi. Yeni güncelleme gelene kadar beni idare eder. Eline sağlık.

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
6.03 ve 6.02 güncellemesi ile birçok bug düzeltildi fakat hala ufak tefek buglar var bunlar için son bir güncelleme daha yayınlayabilirler. Fakat kelime eklenmedi diye düşünüyorum.

çok sık arka arkaya güncelleme yolluyorlar bilgin olsun dostum.

Yama notları aşağıda ;

erdeminoff

Asistan
Reaksiyon puanı
593
Yamayı güncelledim. Yeni sürüm 3.9.2. Oyuna 6.00 sürümüyle eklenen tüm satırların çevirisi tamamlandı.

Gltkn89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oyun "Modları devre dışı bırak" diye bi hata verıp oyundan atıyor :(

yavuztutcu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hangi platformdan oynuyorsun gog/steam/microsoftstore

erdeminoff

Asistan
Reaksiyon puanı
593
Oyun "Modları devre dışı bırak" diye bi hata verıp oyundan atıyor :(

Testlerde herhangi bir çökme yaşamadım. Muhtemelen oyun kaynaklıdır. Bir çökme durumunda oyun ne olur ne olmaz diyerek modları devre dışı bırakıyor. Genellikle büyük oyun güncellemeleri sorunlu çıkıyor, ama sonrasında hotfixlerle düzeltiyorlar. Modlar devre dışı kaldığında ...\No Man's Sky\Binaries\SETTINGS dizinindeki GCMODSETTINGS.MXML dosyasını silerek tekrar çalışır hale getirebilirsin. Çökmeler için ise yeni oyun sürümlerinin yayınlanmasını beklemen gerekecek. Eğer Steam sürümüyse "3xperimental" kodu ile deneysel sürüme geçerek yeni gelecek güncellemeyi önceden deneyebilirsin. Ama daha sorunlu da olabilir.

Microsoft store'dan kullanıyorum, mod desteği var.

Öyleyse gelmiş. İyi haber.

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Testlerde herhangi bir çökme yaşamadım. Muhtemelen oyun kaynaklıdır. Bir çökme durumunda oyun ne olur ne olmaz diyerek modları devre dışı bırakıyor. Genellikle büyük oyun güncellemeleri sorunlu çıkıyor, ama sonrasında hotfixlerle düzeltiyorlar. Modlar devre dışı kaldığında ...\No Man's Sky\Binaries\SETTINGS dizinindeki GCMODSETTINGS.MXML dosyasını silerek tekrar çalışır hale getirebilirsin. Çökmeler için ise yeni sürümlerinin yayınlanmasını beklemen gerekecek. Eğer Steam sürümüyse "3xperimental" kodu ile deneysel sürüme geçmeyi deneyebilirsin. Ama daha sorunlu olabilir.

Öyleyse gelmiş. İyi haber.
Hatta şöyle bir olay var Microsoft Store kısmında güncelleme genelde 1 gün sonra bize düşüyor. ÖRN 6.04 çıktı steam ve diğer platformlar anında alırken Microsoft Store kendisi de test ettikten sonra yayımlıyor o yüzden bazen bazı güncellemeler bize gelemeyebilir veyahut onay alırsa bir gün sonra gelmiş olabilir.

Bu yüzden anında fixlenmesi gereken veyahut acil geri çekilmesi gereken bir durum oluşursa biz etkilenmiyoruz.

Şu ana kadar yaşadığım tek sıkıntı yapımcı firmanın mod klasörünün, yolunu değiştirmiş olduğundan dolayı modun çalışmamasıydı.

Archangel_043

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eline sağlık hocam. Yama olmasa almayı düşünmüyordum ama yakın zamanda alacağım. Tek bir sorum var. Mesela 1.1x e güncel yama var ve bunla oynuyorum. 1.2x güncellemesi gelince yama çalışıyor mu yoksa sizin güncellemenizi mi bekliyoruz ?

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Eline sağlık hocam. Yama olmasa almayı düşünmüyordum ama yakın zamanda alacağım. Tek bir sorum var. Mesela 1.1x e güncel yama var ve bunla oynuyorum. 1.2x güncellemesi gelince yama çalışıyor mu yoksa sizin güncellemenizi mi bekliyoruz ?
Yama eğer optimizasyon ise bir sıkıntı olmuyor.

Yama eğer yeni satırlar içeriyorsa hala kullanabilirsin fakat yeni satırlar için saygı değer @erdeminoff çevirisini beklemelisin.

Yama ile eğer modlar üzerinde değiklikler yapılırsa @erdeminoff anında güncelliyor. ( yoğunluktan 1-7 gün gecikebilir.). fakat çoğunlukla sıkıntı çıkmıyor.

Yama güncel olarak Microsoft store ve Steamı destekliyor.

Yamayı oyunun kurulu olduğu dizin olan ;
Microsoft Store için ;
C:\XboxGames\No Man's Sky\Content\GAMEDATA
Klasörünün içine "MODS" adında dosya açmalısın.
İndirdiğin yama klasörünün içindeki "Turkish Localisation" klasörünü "MODS" klasörüne atman yeterlidir.

Steam İçin ;
Steam Launcher üzerinden kütüphane gir.
Kütüphanede "No Man Sky" Adlı oyunu bul.
Sağ tıkla.
Yönet sekmesine gel.
Yönet sekmesinde " Yerel Dosyalara Göz at " seç.
Ardından açılan klasörde " Content\GAMEDATA " git
Klasörünün içine "MODS" adında dosya açmalısın.
İndirdiğin yama klasörünün içindeki "Turkish Localisation" klasörünü "MODS" klasörüne atman yeterlidir.

Archangel_043

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgilendirme için çok sağol. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen de yamayı hala güncelliyor olmak büyük saygıyı hakettiriyor.

TalkingFilly

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Bilgilendirme için çok sağol. Aradan bunca yıl geçmesine rağmen de yamayı hala güncelliyor olmak büyük saygıyı hakettiriyor.
bynogame olur başka bir şey olur. İBAN bile olur :D bağış yapabileceğimiz bir kanal olsa zevkle elimden geldiğince bağış yaparım. Fakat özelden belirtti bu işi insanlar mutlu şekilde oyun oynadığı için gönüllülük esasıyla yaptığını belirtti.

Archangel_043

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bynogame olur başka bir şey olur. İBAN bile olur :D bağış yapabileceğimiz bir kanal olsa zevkle elimden geldiğince bağış yaparım. Fakat özelden belirtti bu işi insanlar mutlu şekilde oyun oynadığı için gönüllülük esasıyla yaptığını belirtti.
Goat kelimesinin karşılığı deriz