3.50 ortalaması olan arkadaşlarım şuanda özel hastanede bankoda çalışıyorlar. Konu tamamen işsiz kalmakla alakalı.Konuya işsiz kalmak üzerinden yaklaşmak yanlış. Üniversiteler meslek vermez, size belli bir formasyon kazandırabilir. Meslek edinmek için meslek yüksek okulları vardır. Bununla birlikte ÇTLE mezunları en azından Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atanabiliyor. Gazetecilik, editörlük vb. meslekleri icra edebiliyor.
ÇTLE bölümünde okurken ortalamanızı yüksek tutarsanız, yabancı dilinizi ilerletirseniz ve kendinizi geliştirirseniz daha sonra yüksek lisans yaparak araştırma görevlisi ve okutman kadrolarına da başvurabilirsiniz.
bir meslek yüksek okulu mezunu olarak katılmıyorum. 120 öğrencisi olan sınıftan 1 adet bile okuduğu bölümü yapan kişi yok.Arkadaşlarınızın durumu kendilerini bağlar. Eğer öğrencilere rehberlik yapacaksak üniversitelerin meslek vermediğini, meslek edinmek için meslek yüksek okulları bulunduğunu anlatmak durumundayız. Üniversiteye giden kişinin maksadı meslek edinmek değil, akademik formasyon almaktır. Öğrenci meslek edineceğini sanarak üniversitede tahsil alıyorsa yanlış yönlendirilmiş demektir.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Arkadaşlarınızın durumu kendilerini bağlar. Eğer öğrencilere rehberlik yapacaksak üniversitelerin meslek vermediğini, meslek edinmek için meslek yüksek okulları bulunduğunu anlatmak durumundayız. Üniversiteye giden kişinin maksadı meslek edinmek değil, akademik formasyon almaktır. Öğrenci meslek edineceğini sanarak üniversitede tahsil alıyorsa yanlış yönlendirilmiş demektir.
MYO mezunları işsiz kalmaz veya mutlaka mezun olduğu alanda iş bulur diye bir şey yok. Sadece üniversiteler akademik formasyon verir, MYO meslekî formasyon verir. İş bulmak veya bulamamak mezun olan kişinin kendi başarısı veya başarısızlığıdır. ÇTLE bölümü meslek vermez. Bunu anlatmaya çalışıyorum.bir meslek yüksek okulu mezunu olarak katılmıyorum. 120 öğrencisi olan sınıftan 1 adet bile okuduğu bölümü yapan kişi yok.
O zaman meslek yüksek okulları tercih etsinler gibi bir cümle kurmayın. İyi forumlar.MYO mezunları işsiz kalmaz veya mutlaka mezun olduğu alanda iş bulur diye bir şey yok. Sadece üniversiteler akademik formasyon verir, MYO meslekî formasyon verir. İş bulmak veya bulamamak mezun olan kişinin kendi başarısı veya başarısızlığıdır. ÇTLE bölümü meslek vermez. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Ben nerede MYO tercih etsinler şeklinde bir cümle kurmuşum? Konumuz ÇTLE bölümü, ben de diyorum ÇTLE bölümü meslek vermez. Basit bir bilgi paylaşımında bulunalım dedik, konu gereksiz uzadı.O zaman meslek yüksek okulları tercih etsinler gibi bir cümle kurmayın. İyi forumlar.