Soru Borçlu olup parasız ve işsiz kalan var mı?

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,617
Benim içinde olduğum durum, kendimi batmış hissediyorum, bu ülkede yalnız olmadığımı da düşünüyorum, hayatım boyunca asla kimseden borç istemedim, yapmadığım şeyi yaptırdı kimse de para vermedi. Kimse günlük iş bile vermiyor, hiç bu durumda kalan oldu mu?

lordare

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,938
Hepimiz öğrencilik döneminde bu ve buna benzer durumlar yaşadık. Ancak bunun hayatın kendisi olduğunu ve hayatın mücadele etmekten geçtiğini öğrendik. Oturup üzülmenin fayda vermediğini gördük. İnternette işkurdan bütün kafe ve marketlere başvurduk, kafe kafe dolaşıp garson şefleriyle görüşmek isteyip işe ihtiyacımız olduğunu belirttik. Yılmadık, yıkılmadık ve en son gördük ki o borçlar asla bitmeyecek ve borçlarla yaşamayı öğrendik. Bunu sindirdik. Borç yapmanın enflasyonist dönemlerde kârlı olduğu kanaatine vardık. Yatırım yaptık, az olan paramızı çoğalttık ve kârını harcayarak geçindik. Kenarda her zaman borcumuzdan çok paramız oldu. Dengeyi bir şekilde sağladık ya da sağlamaya çalıştık.
Bu yüzden mücadeleye devam 💪

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,617
Hepimiz öğrencilik döneminde bu ve buna benzer durumlar yaşadık. Ancak bunun hayatın kendisi olduğunu ve hayatın mücadele etmekten geçtiğini öğrendik. Oturup üzülmenin fayda vermediğini gördük. İnternette işkurdan bütün kafe ve marketlere başvurduk, kafe kafe dolaşıp garson şefleriyle görüşmek isteyip işe ihtiyacımız olduğunu belirttik. Yılmadık, yıkılmadık ve en son gördük ki o borçlar asla bitmeyecek ve borçlarla yaşamayı öğrendik. Bunu sindirdik. Borç yapmanın enflasyonist dönemlerde kârlı olduğu kanaatine vardık. Yatırım yaptık, az olan paramızı çoğalttık ve kârını harcayarak geçindik. Kenarda her zaman borcumuzdan çok paramız oldu. Dengeyi bir şekilde sağladık ya da sağlamaya çalıştık.
Bu yüzden mücadeleye devam 💪
Doğru diyorsunuz hocam, yılmak, üzüntüye kapılmak bir şeye yaramıyor, harekete geçip harekette daim olmak, çaba sarfedip karşılığını Allah'tan beklersem yıkılmayacağıma inancım tam.

James Howlett

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,723
Kardeşim borçluyum, yaş 36. İşim var asgari ücretliyim, 100K borç var, maaşımın neredeyse tamamı gidiyor. Çalışıyorum, 50 yaşında gibiyim, ruhum 60 yaşında. 😔

Son düzenleyen moderatör:

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,617
Kardeşim borçluyum yaş 36 işim var asgari ücretliyim 100k borç var maaşımın neredeyse tamamı gidiyor çalışıyorum 50 yaşında gibiyim ruhum 60 yaşında 😔
Düzelir inşallah hocam üzülmeyin. Sağlık olsun yeter.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herhangi bir borcum yok sadece GSS Primi ödüyorum onun haricinde çok harcama yapan biri değilim. Yakında da işe başlıyorum. Umarım borçlarınız kapanır arkadaşlar, sizleri anlıyorum. Çok zor bir durum ailem ben doğmadan önce fakir bir aileymiş :(
Hocam benim GSS borcu da var ödemiyorum 😂 işe girince toplu yatırıcam 3 bin lira zaten tek maaşta bitiririm

Reaksiyon puanı
994
Askerdeyken öğrenim kredisi ve SGK borcum vardı 2017'de bizimkiler de yapılandırma yapınca iş aradım her yerde.Çok yere gittim kimse almadı zaten hep bahaneleri vardır onların sonra spora gittiğim salonda dediler gel bizim vitamin bara bak insanlara güven verdiğim için de hatta müşteri paraları da teslim alıp not alırsın dediler o zaman asgari ücret 1800 civarı bir şeydi sanırım. Haftalık 150 liraya part time çalıştım ödemeler 3 ayda birdi. Sonra babam sigortalı bir proje işi buldu orda çalıştım 9 ay borcumu sıfırladım. Sonra BİM'de çalıştım 2 ay istifa ettim.

Sonrasında ise hep sezona çalışmaya gittim. Şimdi ise Migros'ta çalışıyorum kira ödüyorum fatura ödüyorum yemek harcaması oluyor kendime gider tablosu yaptım böylece harcamalarımı kontrol edebiliyorum.Borcum olsa da hep kısa sürede kapattım harcama kontrolü önemli. Şimdi borcum yok çok şükür 3 aylık ev kiramı ödedim telefon faturamı ayırdım biri elektrikli diğeri dağ 2 bisikletim var ikisi de yeni sayılır elektrikli zaten 2 günü oldu işyerinde herkes bana zengin diyor biz halbuki hiç zengin olmadık. Ben sadece hep cebime göre harcama yaptım gelir gider dengeme dikkat ettim.
Millet sezonda parayı kızlarla ezerken ben uyuyup işime gidip gelirdim. Kenarda biriken paralar da altın olurdu.

Biz hiç neden zengin olamadık çünkü babam her şeyi kaybetti ya sattı ya da satmak zorunda bıraktı kendini. Millet liseye müzik çalan telefonla gelirken ben üniversiteye 1100 ile gitmiştim bu yüzden mezuniyet fotoğrafım bile yok.30lu yaşlarıma gelmişim gençliğim zaten sosyal fobiden yalan olmuş aileden zaten şansızım biraz çalışıp kendime marka bir ayakkabı ya da bir şey alınca hemen insanların zenginsin demesi çok komik.

Fakehero

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,737
Borçsuz olmak bir lüks bu ülkede. Asgariden de iyi alsanız asla yetmeyecek. Yalnız şunu unutmayın okuyarak bir yerlere gelmek, aileden zengin olanlarla kıyaslandığınızda zor. Çünkü plazalarda ve büyük şirketlerde hiçbirşey öğrenmeden özel üniversiteden mezun olanların değeri biz devlet üniversitesi mezunu ve mesleğinde tecrübe kazanmış olanlardan daha çok. Yani kısacası İnsan Kaynakları ekipleri görünüş ve üniversitenin adına bakıyorlar.

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,617
Askerdeyken öğrenim kredisi ve sgk borcum vardı 2017de bizimkiler de yapılandırma yapınca iş aradım her yerde.Çok yere gittim kimse almadı zaten hep bahaneleri vardır onların sonra spora gittiğim salonda dediler gel bizim vitamin bara bak insanlara güven verdiğim için de hatta müşteri paraları da teslim alıp not alırsın dediler o zaman asgari ücret 1800 civarı bişidi sanırım.Haftalık 150 liraya part time çalıştım ödemeler 3 ayda birdi.Sonra babam sigortalı bir proje işi buldu orda çalıştım 9 ay borcumu sıfırladım.Sonra bimde çalıştım 2 ay istifa ettim.Sonrasında ise hep sezona çalışmaya gittim.
Şimdi ise migrosta çalışıyorum kira ödüyorum fatura ödüyorum yemek harcaması oluyor kendime gider tablosu yaptım böylece harcamalarımı kontrol edebiliyorum.Borcum olsa da hep kısa sürede kapattım harcama kontrolü önemli.Şimdi borcum yok çok şükür 3 aylık ev kiramı ödedim telefon faturamı ayırdım biri elektrikli diğeri dağ 2 bisikletim var ikisi de yeni sayılır elektrikli zaten 2 günü oldu işyerinde herkes bana zengin diyor biz halbuki hiç zengin olmadık.Ben sadece hep cebime göre harcama yaptım gelir gider dengeme dikkat ettim.
Millet sezonda parayı kızlarla ezerken ben uyuyup işime gidip gelirdim.Kenarda biriken paralar da altın olurdu.
Biz hiç neden zengin olamadık çünkü babam herşeyi kaybetti ya sattı ya da satmak zorunda bıraktı kendini.Millet liseye müzik çalan telefonla gelirken ben üniye 1100 la gitmiştim bu yüzden mezuniyet fotoğrafım bile yok.30lu yaşlarıma gelmişim gençliğim zaten sosyal fobiden yalan olmuş aileden zaten şansızım biraz çalışıp kendime marka bir ayakkabı ya da bişi alınca hemen insanların zenginsin demesi çok komik.
Duygulandım hocam, benimde lisede Samsung telefonum bozulmuştu, 3 sene telefonsuz kaldım, Üniversiteye başlarken almıştım telefon, mevsimlik işte çalışıp telefon almıştım, askerden gelince işe girdim, banka kredi kartı avans hesap verdi ben hepsini sanki ödemeyecek gibi aptalca harcadım, daha hâlâ ödüyorum. Artık ayağımı yorganıma göre uzatmaya çalışıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Borçsuz olmak bir lüks bu ülkede. Asgariden de iyi alsanız asla yetmeyecek. Yalnız şunu unutmayın okuyarak bir yerlere gelmek, aileden zengin olanlarla kıyaslandığınızda zor. Çünkü plazalarda ve büyük şirketlerde hiçbirşey öğrenmeden özel üniversiteden mezun olanların değeri biz devlet üniversitesi mezunu ve mesleğinde tecrübe kazanmış olanlardan daha çok. Yani kısacası İnsan Kaynakları ekipleri görünüş ve üniversitenin adına bakıyorlar.
Aynen hocam Okan Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi mezunu çok tanıdıklarım oldu hepsinin ya özel klinikleri ya da belediyede masa başı işleri var.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Askerdeyken öğrenim kredisi ve SGK borcum vardı 2017'de bizimkiler de yapılandırma yapınca iş aradım her yerde.Çok yere gittim kimse almadı zaten hep bahaneleri vardır onların sonra spora gittiğim salonda dediler gel bizim vitamin bara bak insanlara güven verdiğim için de hatta müşteri paraları da teslim alıp not alırsın dediler o zaman asgari ücret 1800 civarı bir şeydi sanırım. Haftalık 150 liraya part time çalıştım ödemeler 3 ayda birdi. Sonra babam sigortalı bir proje işi buldu orda çalıştım 9 ay borcumu sıfırladım. Sonra BİM'de çalıştım 2 ay istifa ettim.

Sonrasında ise hep sezona çalışmaya gittim. Şimdi ise Migros'ta çalışıyorum kira ödüyorum fatura ödüyorum yemek harcaması oluyor kendime gider tablosu yaptım böylece harcamalarımı kontrol edebiliyorum.Borcum olsa da hep kısa sürede kapattım harcama kontrolü önemli. Şimdi borcum yok çok şükür 3 aylık ev kiramı ödedim telefon faturamı ayırdım biri elektrikli diğeri dağ 2 bisikletim var ikisi de yeni sayılır elektrikli zaten 2 günü oldu işyerinde herkes bana zengin diyor biz halbuki hiç zengin olmadık. Ben sadece hep cebime göre harcama yaptım gelir gider dengeme dikkat ettim.
Millet sezonda parayı kızlarla ezerken ben uyuyup işime gidip gelirdim. Kenarda biriken paralar da altın olurdu.

Biz hiç neden zengin olamadık çünkü babam her şeyi kaybetti ya sattı ya da satmak zorunda bıraktı kendini. Millet liseye müzik çalan telefonla gelirken ben üniversiteye 1100 ile gitmiştim bu yüzden mezuniyet fotoğrafım bile yok.30lu yaşlarıma gelmişim gençliğim zaten sosyal fobiden yalan olmuş aileden zaten şansızım biraz çalışıp kendime marka bir ayakkabı ya da bir şey alınca hemen insanların zenginsin demesi çok komik.
O durum benim iş yerimde de yaşandı. Bisikleti aldığım gibi işe gittim sürerek. Bir kişi bile ağzını açıp hayırlı olsun demedi. Uzaktan el ile 5 gösterip bağırarak 5 gün anca kullanırsın diyordular utanmadan. Kocaman kocaman adamlar kendilerinin arabası falan var. Gülerek falan kendilerini üste çıkarmaya çalışıyorlardı. 8000 km'den fazla yol katetmişim işe-eve. Adamlar bisikleti her gördüklerinde iç geçiriyor sanki. 🤣

Oysa ki onlar birşey alınca hep onlarla birlikte seviniyorum.

Bugün de yaşandı böyle şey. İşte olduğumuzda arada sırada kupon yaparız futbola. 1-2 kupon yaptım ufaktan ufaktan izliyorum. Öbürü arkadaş zaten "tutmayacak boşuna oynamışsın" diye diye kaldı. Aynen-aynen diyorum birazda deliye dönüyor. 🤣

aşkınyolcusu

Profesör
Reaksiyon puanı
1,617
O durum benim iş yerimdede yaşandı. Bisikleti aldığım gibi işe gittim sürerek. Bir kişi bile azğzını açıp hayırlı olsun demedi. Uzaktan el ile 5 gösterip bağırarak 5 gün anca kullanırsın diyordular utanmadan. Kocaman kocaman adamlar kendilerinin arabası felan var. Gülerek felan kendilerini üste çıkarmaya çalışıyorlardı. 8000km den fazla yol katetmişim işe-eve. Adamlar bisikleti her gördüklerinde iç geçiriyor sanki🤣

Oysaki onlar birşey alınca hep onlarla birlikte seviniyorum.

Bu gün de yaşandı böyle şey. İşte olduğumuzda arada sırada kupon yaparız futbola. 1-2 kupon yaptım ufaktan ufaktan izliyorum. Öbürü arkadaş zaten tutmiycak boşuna oynamışsın diye diye kaldı. Aynen-aynen diyorum birazda deliye dönüyor 🤣
Bazı İnsanlar kıskanç hocam, klasik.

53'lük Genç

Profesör
Reaksiyon puanı
614
Ben de çok borçlu ve işsiz kaldığım zamanlar oldu. Moralini bozma iş bulursun çalışırsın hepsini ödersin kafana takma hayat böyle insanlar hep böyle yaşıyor zaten.