Darwin Teorisi Çözüldü !

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Artık Evrim gibi bir saçmalığı savunanları hayalperest olarak görüyorum. Bu kadar olmaz. :donatello:

Öyle mutasyon falan anca çizgi filmlerde olur.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Burada Allah'a inananların söylediği ana tema;
EVRİM'İ ARAŞTIRMAN ONA İNANMANA NEDEN OLMASIN!

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Burada Allah'a inananların söylediği ana tema;
EVRİM'İ ARAŞTIRMAN ONA İNANMANA NEDEN OLMASIN!

yok ben böyle ipin koparmış şekilde bağırıldığını görmedim hayta. İslamı hayatına temel olarak alırsan evrimi de istediğin gibi araştır, (ki irade denen şey bu yüzden var, inanabilirsin) araştırdığına inanırsan yazık olur, bir zamanlar pluton gezegendir diye inananların yıllar sonra aynı bilim adamlarından 'gezegen değilmiş, öğrendiklerinizi unutun' dedikleri gibi unutulur gidersin, (örnekleri çoğaltmak mümkün)

Halbuki inandığın Rabbinin gölgesinde araştırırsan akıbet güzel olur, yanılsan da yanılmayan ve yanılmayacak olana inanmaya devam edersin, ilim/bilim keşiflerin adına ibadet yerine geçer, Peygamberinin emrine uymuş olursun, hem dünyada hem ahirette niyetine göre mükafatlandırılırsın.

o zaman pluton ister gezegen olsun ister olmasın,
darwin ister insan olsun, ister seleksiyon hatası,
vız gelir.

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok ben böyle ipin koparmış şekilde bağırıldığını görmedim hayta. İslamı hayatına temel olarak alırsan evrimi de istediğin gibi araştır, (ki irade denen şey bu yüzden var, inanabilirsin) araştırdığına inanırsan yazık olur, bir zamanlar pluton gezegendir diye inananların yıllar sonra aynı bilim adamlarından 'gezegen değilmiş, öğrendiklerinizi unutun' dedikleri gibi unutulur gidersin, (örnekleri çoğaltmak mümkün)

Halbuki inandığın Rabbinin gölgesinde araştırırsan akıbet güzel olur, yanılsan da yanılmayan ve yanılmayacak olana inanmaya devam edersin, ilim/bilim keşiflerin adına ibadet yerine geçer, Peygamberinin emrine uymuş olursun, hem dünyada hem ahirette niyetine göre mükafatlandırılırsın.

o zaman pluton ister gezegen olsun ister olmasın,
darwin ister insan olsun, ister seleksiyon hatası,
vız gelir.

Yanılıyorsun, asıl biz "Pluton gezegen değilmiş" der geçeriz ama inandığı şeyin yalan olduğunu ve bunu farkeden ama çaktırmayıp din alimliğine soyunanlar tarafından kandırıldığını anlayan insanın pişmanlığı daha büyük olur! bknz: bütün hayatım yalanmış!

Ama ben de derim ki; evet sana inanmadım daha doğrusu varlığını sorgulamadım. Ama çalmadım, öldürmedim, kötülük yapmadım, arkadan konuşmadım, düşeni kaldırdım, her zaman elimden gelenin en iyisini sadece kendimi düşünmeden yapmaya çalıştım. Sadece sana ibadet etmediğim için kötüysem ve suçluysam, buyur nerede istiyorsan orada yak!

Sizler zannediyor ki Agnostikler, deistler, ateistler robottan farksız kalpsiz ve vicdansız. Yok öyle bir şey hanımlar, beyler

Biz de güzeli, çirkini ayırd edebilen, vicdanı olan, kötülükten sakınan, faydalı olmaya çalışan insanlarız. Kalbimizde aşk da var ama sizden tek farkımız; bunu yukarıda göklerde oturan bir tanrının bizi kötü davranırsak yakacağı, iyi davranırsak 14 yaşında ki hurilerle (peki kadınlar için ne olacak nuri mi?) tanıştıracağı korkusu ya da vaadi için yapmıyoruz.

Sadece insan olduğun için herhangi bir vaade ya da rüşvete kanmadan iyi olabilmek de yürek ister.

Biz insan olarak ayrıcalıklı olduğumuzun farkındayız ve bu gücü yaşarken kullanmayı seçtik. Budur meselenin özü.

Bir de şunu sorun kendinize; Burada ki "kafa karıştıran" olarak nitelendirdiğiniz insanlar, sizin Cuma namazı ya da hadislerle ya da Peygamber'in özellikleriyle ilgili açtığınız başlıklara girip bir şey yazmıyorlar çünkü saygı gereği böyle olmalı. Ben kimseyi inancından vazgeçirmeye çalışmıyorum ama "evrim saçmalığı" dediğinizde saldıran siz oluyorsunuz. E o zaman bize de Evrimin niye saçma olmadığını açıklamak düşüyor. O kadar soru sordum, hiç cevap alamadım. Tekrar sorayımmı?

Hiç balina iskeleti gördünüz mü? fosillerden bahsetmiyorum. Şu an denizlerde gezinen balinalardan... Balinaların neden körelmiş de olsa tam parmaklı arka ayakları vardır?

insandaki apandis ne işe yarar? işe yaramıyorsa neden oradadır.

Kuyruklu bir yaratık olmadığımız halde neden kuyruk sokumumuz var?

Neden tüm siyah derili insanlar (zenci diye adlandırdığımız) sıcak ve güneşli iklim de yaşarlar.

Neden japonların gözleri çekiktir.

-----
evrim teorisini reddediyorsanız bunun gibi yüzlerce sorunun cevabını bulmuş olmanız gerekir.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Evrimciler gidip kumda oynayın kirletmeyin burayı

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Neden japonların gözleri çekiktir. :ph34r:
:helpsmilie:evrim teorisini reddediyorsanız bunun gibi yüzlerce sorunun cevabını bulmuş olmanız gerekir.

benim böyle saçma sapan yüzlerce sorunum yok.

kendinize zorla evrim geçirtiyorsunuz, kavrama yeteneklerinizi şempanzelere indirgiyorsunuz. Yazdıklarımı bir daha gözden geçirip, daha sonra tekrar saldırın lütfen.

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evrimciler gidip kumda oynayın kirletmeyin burayı

Hep hakaret, hep aşağılama... Bir tane akıllı cevap, bir tane kamile ermiş bir ifade yok!

Çok donanımssızsınız arkadaşlar, burada yer belki ama başka yerlerde bu şekilde davranmayın, çok kötü mat olursunuz.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
İlk karikatüre bayıldım. Gördükçe gülüyorum. :D
Bir an gerçek gibi geldi :)

Cem

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Hep hakaret, hep aşağılama... Bir tane akıllı cevap, bir tane kamile ermiş bir ifade yok!.
arkadaşım,
mutasyona uğramış hayvanlarız' derken iyi ama değil mi?
donanımmış, muhatap alıp 'komik resim' bölümünde dertlenen, tartışmayı açan sizlere cevap verende kabahat.
daha önce başka yerlerde mat olmuş tonlarcanız var, n'olacak komik resim bölümünde mat olsan?

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ama ben de derim ki; evet sana inanmadım daha doğrusu varlığını sorgulamadım. Ama çalmadım, öldürmedim, kötülük yapmadım, arkadan konuşmadım, düşeni kaldırdım, her zaman elimden gelenin en iyisini sadece kendimi düşünmeden yapmaya çalıştım. Sadece sana ibadet etmediğim için kötüysem ve suçluysam, buyur nerede istiyorsan orada yak!

İçinde Allah korkusu taşıyan insan bunları yapmaz bir yudum insan :) Eğerki bunları gerçekten kalbinde şüphe olmadan hakettiği şekilde yapıyorsa bir şekilde Allah hidayet verir. Yook, sen Rabb'i inkar ediyorsan yaptığın iyiliklerin karşılığını bu dünya da alırsın ama öbür dünya da havanı alırsın :)

Sizler zannediyor ki Agnostikler, deistler, ateistler robottan farksız kalpsiz ve vicdansız. Yok öyle bir şey hanımlar, beyler

Öyle bir şey düşünseydik sizin düşüncelerinizi değiştirmek için çaba harcamazdık. Güler geçerdik.

Biz de güzeli, çirkini ayırd edebilen, vicdanı olan, kötülükten sakınan, faydalı olmaya çalışan insanlarız. Kalbimizde aşk da var ama sizden tek farkımız; bunu yukarıda göklerde oturan bir tanrının bizi kötü davranırsak yakacağı, iyi davranırsak 14 yaşında ki hurilerle (peki kadınlar için ne olacak nuri mi?) tanıştıracağı korkusu ya da vaadi için yapmıyoruz.

Bizim İlahımız göklerde oturmaz. O heryerdedir. Bize şah damarımızdan bile daha yakındır. Biz böyle biliriz. Sana kim bu masalı anlattıysa yanlış anlatmış. Huri demek kız demek değildir. Tüm insanlar için orda güzel eşler vardır, denilir. Kuran'ın tüm bölümlerini okuyun tek bir yerini değil.

Sadece insan olduğun için herhangi bir vaade ya da rüşvete kanmadan iyi olabilmek de yürek ister.

O yürek sadece sende mi var sanıyorsun? Ne yazık.

insandaki apandis ne işe yarar? işe yaramıyorsa neden oradadır.

Bunu insanlar hala çözemediyse bu Rabb'in suçu değil. Bilimin herşeye cevap bulamayışı. Sen söyle bir yudum insan, doğum anında bebeği iten nedir ? Kızlık zarı için bile hala neye yarar olduğu bilinemiyor. Senin evrimin teorin açıkladı mı bunu ? Açıklıyorsa eğerki bil bu maymun atalarınızdan garip fosillerinizden değil Allah'ın size verdiği aklı kullanmanızdandır. Garip sorular bunlar.

Kuyruk Sokumuna gelince, Senai Demirci'nin KUYRUKLU GERÇEKLER adlı yazısını okuyabilirsiniz. Eğerki görmezden gelmezseniz istediğiniz bölümü okuyup istediğinizi atmazsanız aydınlatıcı bir yazı olduğunu göreceksiniz...
http://www.zaferdergisi.com/print/?makale=103

Sorularınızın yanıtları nette dolaşmakta... Size ne kadar cevap verilirse verilsin siz inkar etmeye çalışıyorsunuz. Biz sizi din için zorlayamayız bu yasak. İster inanır ister inanmazsınız bu size kalmış. Herşey ortada...

Bense hala hayvanlar aleminden geldiğime inanmıyorum. Benim inancım Tek İlah Olan "Allah C.C."tır. Bir maymun şimdi evrimleşmiyorsa ya da herhangi bir canlı evrimleşemiyorsa ben bunda art niyet ararım. Hiçbir hayvanı ya da bitkiyi atam olarak kabul etmem. Benim bildiğim bitkiler hala aynı hala tek düzeyde... İnsanlarda öyle... Hiç değişmediler. Değişmeyecekler de. Evrim bana göre yanlış. Yine de sizin inancınız size benim inancımda banadır.

Siz ki hep kendinizi övüyorsunuz. Siz hiç yanlış yapmazsınız hep iyisiniz dürüstsünüz akıllısınız tüm gerçeği bilen sizsiniz. Size göre size mensup olmayan inançlı herkes kötü yalancı dolandırıcı vicdansız kara cahil hiçbirşey araştırmayan soruşturmayan şahıslar. Siz sanıyor musunuz ki Müslüman'ım deyip bu günahları işleyenlerin cezasız kalacağını. Kur'anda bunların açıklamasını zaten var. Müslümanı direk Cennet'e sokmayacaklar tabi diğer insanları da ama ben bir mümini baz alarak konuşuyorum. Herkes yaptıklarının hesabını verecek. İçtiğin suyun bile... Ama siz herşeyi yanacağız olarak değerlendirmeyin. Bu bir yaptırımdır. Manevi güçtür. İnsanı yanlışlıklardan alıkoymak için Kur'anda sözü geçen yerdir. Biz günahları işlemediğimiz taktirde neden korkalımki. Allah zaten Rahman ve Rahim'dir. Bağışlaması bol olandır. Pişman olup tövbe edersek o bize rahmet kapılarını ardına kadar açar.

Bu yazdıklarımı günümüze uyarlayalım.Mahkemeler gibi düşünün. Bir insan kanuna aykırı bir hareket yaptığında suçlu bulunursa cezalandırılır. Bu bir yaptırım değil midir ? Kur'anda Cehenneme kızıyorsunuz da Rabb'e mana buluyorsunuzda neden bu Mahkemeler için Devlete kızmıyorsunuz. Kaldırsınlar o zaman böyle cezalar olmasın. Herkes ağa paşa yaşasın. Dünya ne güzel olurdu böyle ... diye düşünüyorsanız aldanıyorsunuz. Böyle cezalar olmasa insanlar daha çok cesaret bulurdu kötülükler çoğalırdı emin olun böyle olurdu. Çünkü kimsenin kaçacağı bir ceza bir kanun yok. Cehennem de böyle bir kanun. Eğerki Kur'an göre günah işlerde pişman olmazsan varacağın yer orasıdır. Ey insan, Kabir ya Cennet bahçelerinden bir bahçe veya Cehennem çukurlarından bir çukurdur... Seçim senin hangisinden yatmak istersen artık.

Bir günah işlendiğinde Melekler yazmak için bekler, o insana mühlet verirlerki pişman olsun tövbe etsin de Rabb onu affetsin. Bir sevap işlendiğinde Melekler yazar, Allah'ın izniyle kat ve kat kat yazarlar. Siz İlahi gücü sinirli olarak tanımayın. O bir annenin çocuğuna duyduğu şefkattin 99 katını insanlara gösterir.

Cehennemde en çok kimin yanacağını hatırlatmak isterim. Ateistler yanmayacak. Allah'ı düpedüz inkar edenler yanmayacak. En çok; Mümin olarak görünüpte aslında Allah'ı inkar eden kişiler Cehennem odunu olacak... Peki neden böyle bir uygulama olacak. Çünkü öyle insanlar varki hakikaten Mümin olarak görünse de aslında hiçbir sorumluluğunu yapmaz dilde Allah desede kalpten kimdi ya o der. Bu da bizi kötü gösterir. Bunu görenlerde dinden soğur ve işte konu buralara kadar gelir. Müslümanın adı kirlenir.

Hiçbir yapılan iyilik unutulmaz, hiç bir kötülükte karşılıksız kalmaz. Elbet herkes hakettiği değeri görür. Bu dünya da öbür dünyada da.

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Hep hakaret, hep aşağılama... Bir tane akıllı cevap, bir tane kamile ermiş bir ifade yok!

Çok donanımssızsınız arkadaşlar, burada yer belki ama başka yerlerde bu şekilde davranmayın, çok kötü mat olursunuz.

Bu soruların hepsinin cevabı var. Git oku!
Buradaki insanlara bunları sorarak cevapları yokmuş gibi göstermeye çalışma.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Rorschach kişi evrime inanıyor bizler inanmıyoruz onun inancına göre herhalde evrimini tamamlayıp insan olamamış gördüğüm kadarıyla.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bu konu niye bukadar uzadıki zaten..
işi bilim adamları tam olarak çözemedi sizmi çözücesiniz :)

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Kuran'a şiir kitabı diyorlar.
Nasıl bu kadar mükemmel bir kitaba şiir kitabı dersiniz?

bilimsel72

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
sen(bilimin içindeyim diyosun ya) ve bilim adamları yokken Kur'an-ı Kerim'de insanların neden dağıtıldığı, neden ayrı ayrı olduğu, herşeyin nereden geldiği, tatlı suyla tuzlu suyun karışmadığı, evrenin sürekli hareket halinde olduğu, uzayda ses olduğu, atom ve galaksinin mikro ve makro olarak çok benzer yapıda olduğu vs vs yazıyordu zaten.

Allah'ın söylediği şekilde hem de...

senden olsa olsa Çanak Anten olur kardeş.

Periyodik tablo "Allah" diye haykırıyo görene.

Sevgili Dostlar,

İslam dinin 600 yılarında tanınmaya ve yayılmaya başladığını düşünürsek ortalama 2009-600 = 1409 yıldır işlerliğini kaybedetmeden devam ettiğini görürüz. yukarıdaki alıntı yaptığım "small-Hayta" arkadaşımın gelmiş bir beyni olduğunu eğitiminden anlamak mümkün. Acaba şu sorular aklına geldi mi?

1-Madem bu söylediklerin Kur'an da yazıyorsa bunu anlayacak bir tane müslüman çıkmadı mı?
2-Neden bütün teknik ve bilimsel buluşları müslümanlar değil de başkaları yaptı?
3-Dünya da 1.5 milyar müslüman olduğunu düşünürsek bu yazılanları anlamayacak ve yorumlamayacak kadar aptal mıyız diyorsun?
4-Neden bütün dinler hep Orta Doğu da meydana gelmiş ve orada son bulmuştur?
5-Çin de o zamanlar bir dünya ülkesi iken, orada da binlerce insan yaşamışken, neden onlara da bir peygamber gitmemiştir?

Aslında "Helitron" yüzyıllar önce insanları kandıran ve dünya düzdür diye dinsel öğretileri yıkan Galile-Galileo'ya benziyor. Hepinizin gönülden istediği ve size dikte ettirlinen yargıları yıkıyor. Kendi kafanızla aşamadığınız, anenizin babanızın ve çevrenizin size doğrudur başaka şey düşünme dettirdiği bütün olguları bir bir yıkıyor. Ondan sinir oluyorsunuz. Onun için defol git diyorsunuz. Çünkü insan psikolojisinde bu vardır. Doğru bildiklerini birilerinin yıkasını istemez. Rahatsız eder.

Mantık yürütelim:

Bir anne babadan olan çocuklar o anne-babaya benzer. Beyaz bir aileden olan çocuk zenci olabilir mi? Ya da çinli olabilir mi? Ya da milyar da kaçtır bu ihtimal? Dünyada Astek ırkı, Çinli ırkı, Beyaz ırk, Zenci ırklarını görüyoruz. Bunlar Adem ve Havva'dan meydana gelmiş olabilirler mi? Bana diyeceksiniz ki:

Zenci Afrika'da karardı... Tamam rengi yandı ama zencinin çocuğu da zenci doğuyor. Geni nasıl etiledi? Eğer doğa insanın genine etki ediyor onu değiştiriyorsa bunu adı EVRİMDİR.

Bilim insanları aynı türden 30 tane sincabı 15 er grup yapıp, ayırmışlar. Bir grubu dağlık bölgeye bırakmışlar; diğer grubu aynı yerlerinde bırakmışlar. Ardan 30-40 yıl gibi bir zaman sonuncunda sincapları incelemeye almışlar. Bir de bakmışlar ki dağlık bölgeye bıraktıkları sincaplarda çok önemli değişiklikler olmuş. Derilerinin altındaki yağ tabaksı kalınlaşmış. Tüylerindeki laınlık ve yoğunluk artmış. Ağaça çıkmak gerekmediği için tırnaklarının köreldiği görülmüş. Evrim budur... Dünyanın 15 milyar yıldır var olduğunu düşünürsek nelerin olabilieceğini düşünnmek çok zor değil...

Son söz:
Amerika da ve diğer batılı ülkelerde yapılan araştırmalarda bilim insanlarının %80'nin inançsız olduğu tespitine varılmış. Sebebi ise "Fazla Bilgi" Eğer Adem'in Havva ile 4 çocuğunu evlendirdiğini neslimizin de ondan türediğine inanıyorsan sizin aklınıza şaşarım. Sevgi ve saygılarımla....

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
evrimi kutsal kitaplardaki anlatımlara dayanarak safsata olarak adlandıran arkadaşları görünce aklıma tevrat'ta dünya altı günde yaratıldı dedi diye bunu cidden kelime anlamıyla bu şekilde anlayan yahudiler geliyor. onlar da jeolojiye başkalaşıma falan inanmıyorlar herhalde. dünyanın yaşını 4000 mi 5000 mi ne sanıyorlarmış.

ayrıca bilimsel bir teori olan evrimi karşılaştıra kaşılaştıra kutsal kitaplarla karşılaştıran ve aklı sıra birbirine rakip gören arkadaşlara da selam ederim.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Doğru yolu bulacaklar doğru şeye inanmaya başlıyacaklar ama ozaman çok geç olacak .

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Büyük buluşları bir siz mi yaptınız. Aaa ne ayıp.
O zaman kahve içmeyiniz zira onu bulan Halid isimli bir Araptır.
Paraşütü de kullanmayın çünkü onu bulan Endülüslü Abbas Kasım İbn Firnas'dır. Hiçbir ateist kullanmasın sadece müminler kullansın.
Evinizdeki halıları atın zira ilk halıyı yapan Müslümanlardı. Geliştiren de onlardı.
Eğerki ameliyat olacaksanız sakın teşebbüs etmeyin bile
Ameliyat: Ebu'l- Kasım El Zehravi tarafından bulunmuş ve hala günümüzde de bu yöntem kullanılmaktadır.
Roketi ilk yapan kullanan Araplardır. Sabun da dahil...
Eğerki işadamıyım benim çekle işim olur diyorsanız lütfen hemen şimdi yırtın çöpe atın zira bunu da bulan Araplardır... Siz bunları gözardı edip kullanıyorsanız vay halinizeki vay... Zira siz bunları kullanmayı haketmiyorsunuz! :D

Şu linke bir göz atınız. Zira Müslümanlar hakkında çok şey öğreneceksiniz bir yudum insan :D
http://www.webhatti.com/icatlar-ve-buluslar/146381-tarihte-turk-ve-musluman-alimlerin-buluslari.html
http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?p=569360

Zenci kısmına gelince. Amerika da yaşayan o kadar zenci varki. Bildim bileli Amerika filmlerinde görüyorum zira kendilerini... Neden hiç beyazlamıyorlar acebe :D Evrimin işlemcisi çökmüş olmalı...

Rorschach

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Zenci kısmına gelince. Amerika da yaşayan o kadar zenci varki. Bildim bileli Amerika filmlerinde görüyorum zira kendilerini... Neden hiç beyazlamıyorlar acebe :D Evrimin işlemcisi çökmüş olmalı...

Arkadaşlar bu kadar cahil olmak zorundamısınız!?

Dünya 4.5 milyar yıl yaşındandır ve 4 milyar yılda canlı yoktur. Dünya üzerinde ki canlı yaşamı son 500 -600 milyon yıl da başlamış ve devam etmiştir. Dinazorlar dünyada 75 milyon yıl hüküm sürüp nesilleri tükendikten 65 milyon yıl sonra insan ilk adımlarını atmaya başlamıştır ve 2 milyon yıllık mazisi vardır.

Amerika'da ki zenciler ise 300 yıldır oradadırlar!

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Mendel! Nerdesin lan! Gel şunlara cevap ver.

insanlarda 4 kan gurubu vardır. İki insandan nasıl 4 kan gurubu oluşur. Bu evrime kesin bir kanıttır.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bu kadar cahil olmak zorundamısınız!?

Dünya 4.5 milyar yıl yaşındandır ve 4 milyar yılda canlı yoktur. Dünya üzerinde ki canlı yaşamı son 500 -600 milyon yıl da başlamış ve devam etmiştir. Dinazorlar dünyada 75 milyon yıl hüküm sürüp nesilleri tükendikten 65 milyon yıl sonra insan ilk adımlarını atmaya başlamıştır ve 2 milyon yıllık mazisi vardır.

Amerika'da ki zenciler ise 300 yıldır oradadırlar!

He yani beyazlayacaklar! :devil: Bekleyebilirim bir milyar yıl sorun değil :D
Dinazorlar dünyada 75 milyon yıl hüküm sürüp nesilleri tükendikten... cıx cıx senin gibi bir evrimciye yakışıyor mu hiçç. Dinazorlar ölmedi onlar hala kalbimizde yaşıyor! Zira genlerini taşıyan insanlar hayvanlar mevcut olmalı sizdee :mrgreen: Reenkarnasyon gibi bir şey. Kulaktan kulağa oynuyormuşuz gibi hissettim kendimi. O ona şöyle bu böyle demiş derkene farklı bir cümle çıkıyor :icon_-1:
Merak ediyorum bundan milyarlarca yıl sonra insan nasıl bir evrim geçirecek. O kadar yıl geçmiş ama insan üzerinden henüz değişen bir canlı yuk. Belki zuzaylı olur kim bilir... ateistler bilir kesin. gen konusunda uzmanlar kendileri... ya da çok sallıyorlar göle maya çalmak gibi ya tutarsa faslındalar kim bilir :D Biz milyarlarca yıl sonra burda olmayacağımız için bunları söylemek kolay olsa gerek. Ben torunuma bu görevi vereceğim ama takip etsin bakalım zenciler beyaz beyaz beyazlayacakmı :DD::D:DD:D:D

never86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeşim kuranı kerimde insanlar çamurdan yaratıldı diyo

innmayanları inandırmak çok güç...

elhamdülillah zerre şüphem yok benim çamurdan yaratıldığım hakkında...

inanmayanlara mevladan hidayet diliyorum...

inşallah imanlı ölürüz hepimiz...

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sevgili Dostlar,

İslam dinin 600 yılarında tanınmaya ve yayılmaya başladığını düşünürsek ortalama 2009-600 = 1409 yıldır işlerliğini kaybedetmeden devam ettiğini görürüz. yukarıdaki alıntı yaptığım "small-Hayta" arkadaşımın gelmiş bir beyni olduğunu eğitiminden anlamak mümkün. Acaba şu sorular aklına geldi mi?

1-Madem bu söylediklerin Kur'an da yazıyorsa bunu anlayacak bir tane müslüman çıkmadı mı?
2-Neden bütün teknik ve bilimsel buluşları müslümanlar değil de başkaları yaptı?
3-Dünya da 1.5 milyar müslüman olduğunu düşünürsek bu yazılanları anlamayacak ve yorumlamayacak kadar aptal mıyız diyorsun?
4-Neden bütün dinler hep Orta Doğu da meydana gelmiş ve orada son bulmuştur?
5-Çin de o zamanlar bir dünya ülkesi iken, orada da binlerce insan yaşamışken, neden onlara da bir peygamber gitmemiştir?

Aslında "Helitron" yüzyıllar önce insanları kandıran ve dünya düzdür diye dinsel öğretileri yıkan Galile-Galileo'ya benziyor. Hepinizin gönülden istediği ve size dikte ettirlinen yargıları yıkıyor. Kendi kafanızla aşamadığınız, anenizin babanızın ve çevrenizin size doğrudur başaka şey düşünme dettirdiği bütün olguları bir bir yıkıyor. Ondan sinir oluyorsunuz. Onun için defol git diyorsunuz. Çünkü insan psikolojisinde bu vardır. Doğru bildiklerini birilerinin yıkasını istemez. Rahatsız eder.

Mantık yürütelim:

Bir anne babadan olan çocuklar o anne-babaya benzer. Beyaz bir aileden olan çocuk zenci olabilir mi? Ya da çinli olabilir mi? Ya da milyar da kaçtır bu ihtimal? Dünyada Astek ırkı, Çinli ırkı, Beyaz ırk, Zenci ırklarını görüyoruz. Bunlar Adem ve Havva'dan meydana gelmiş olabilirler mi? Bana diyeceksiniz ki:

Zenci Afrika'da karardı... Tamam rengi yandı ama zencinin çocuğu da zenci doğuyor. Geni nasıl etiledi? Eğer doğa insanın genine etki ediyor onu değiştiriyorsa bunu adı EVRİMDİR.

Bilim insanları aynı türden 30 tane sincabı 15 er grup yapıp, ayırmışlar. Bir grubu dağlık bölgeye bırakmışlar; diğer grubu aynı yerlerinde bırakmışlar. Ardan 30-40 yıl gibi bir zaman sonuncunda sincapları incelemeye almışlar. Bir de bakmışlar ki dağlık bölgeye bıraktıkları sincaplarda çok önemli değişiklikler olmuş. Derilerinin altındaki yağ tabaksı kalınlaşmış. Tüylerindeki laınlık ve yoğunluk artmış. Ağaça çıkmak gerekmediği için tırnaklarının köreldiği görülmüş. Evrim budur... Dünyanın 15 milyar yıldır var olduğunu düşünürsek nelerin olabilieceğini düşünnmek çok zor değil...

Son söz:
Amerika da ve diğer batılı ülkelerde yapılan araştırmalarda bilim insanlarının %80'nin inançsız olduğu tespitine varılmış. Sebebi ise "Fazla Bilgi" Eğer Adem'in Havva ile 4 çocuğunu evlendirdiğini neslimizin de ondan türediğine inanıyorsan sizin aklınıza şaşarım. Sevgi ve saygılarımla....

insanların kendi arasında değişime uğraması ayrı şey hayvanın insana dönüşmesi ayrı şey ne safsınız ya bilim insanları kendilerini allah yerine koydukları için bukadar cahil kör bi düşünceye kapıldıkları için inaçsızlar nekadar sizze yakın geliyo bu söz yaa abd de bilim insanları inaçsız onlar yapıyosa doğrumudur
ayrıca tüm alemlere gönderilen son kitap ve son peygamber vardır kuran ve hz .muhammed as.dır siz evrimle beraber allahsızlığıda savunuyosunuz her nekadar inkar etsenizde bu böyle herseyin anlatımı tesadüf size göre islamiyetin tüm gercekleri yalan sizin tesadüfleriniz doğru öylemi yazık size ve gelişmemiş o beyninize
ayrıca bide şu vardır 4000 yıl sonra evrimleşicez derler
evrim patdiyemi oluşuyo dersin hayır zamanla olur diyolar
ama ben 27 senedir kendimde maynmuna yada benzer herhangibişeye dönüşen bi uzuv görmedim yüz yaşına kadar yaşayan insanlar var onlarda aynı hatta firavunun mumyası bile aynı insan seklinde adam daha bakaç gün önce kenan doğulu konserinden dönerken motor kazasında ölmedi yaa:surprised:

Gentleman

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Darwin GüzeLdi PayLasm İçin TskkürLer:D

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Darwin in foto cuk oturmuş...