Soru Kedim çok miyavlayıp ısırıyor

gordonfreeman

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba bugün kedimle beraber uyuyodum ama sonra aniden uyanıp miyavlayıp ısırıp beni bırakmıyodu, 30 dk boyunca devam etti, çok miyavladı, merak ettim bişeyler söylerseniz sevinirim

ilkaybaki

Asistan
Reaksiyon puanı
97
Merhaba, kediler bazen birçok farklı nedenle tuhaf davranışlar sergileyebilirler. Kedinizin sizi ısırması ve miyavlaması, birkaç farklı olası nedeni olabilir.

1. Oyun isteği: Kediler, oynamayı çok severler. Uykudan uyandığında enerjik hissediyor olabilirler ve sizinle oynamak isteyebilirler. Bu nedenle sizi ısırmaya ve miyavlamaya başlayabilirler.

2. Dikkat isteği: Kediler, dikkat çekmek için farklı yollar denerler. Sizinle ilgilenmenizi ve onlara sevgi göstermenizi istiyor olabilirler. Bu nedenle sizi ısırmaya ve miyavlamaya başlayabilirler.

3. Ağrı veya rahatsızlık: Kediler, bazen ağrı ya da rahatsızlık hissettiklerinde tuhaf davranışlar sergileyebilirler. Eğer kedinizin bir yerinde ağrı ya da rahatsızlık hissi varsa, sizi ısırıp miyavlayarak size bu durumu iletmeye çalışabilir.

4. Stres veya kaygı: Kediler, stresli veya kaygılı olduklarında bazen tuhaf davranışlar sergilerler. Eğer kedinizin bir şeyden endişe duyduğunu düşünüyorsanız, sizi ısırmaya ve miyavlamaya başlaması bu nedenle olabilir.

Kedinizin neden böyle davrandığını kesin olarak anlamak için veterinerinize danışmanızda fayda olabilir. Veterineriniz, kedinizin sağlık durumunu kontrol edebilir ve size davranışı kontrol etmek için önerilerde bulunabilir. Ayrıca, kedilerin enerji seviyelerini düşürmek için oyunlar oynamak veya uyku düzenlerini değiştirmek gibi basit değişiklikler yaparak bu davranışın önüne geçebilirsiniz.

osmanfurkansahin

Teknolojisever.
SDN
Reaksiyon puanı
201
Kediler kızgınlık dönemlerine girdiğinde agresifleşiyorlar. Bu da ısırmalar ve miyavlamalar olarak dönebiliyor.