Telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamak virüs siler mi?

Mahmutcanno

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Merhabalar telefonum a73 virüs dolayısıyla telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım virüs gitmiş midir? Fabrika ayarlarına sıfırlamak işe yarar mı?

Reaksiyon puanı
19,152
Yalan söylemem beni tanıyorsun instagram kurdum kendiliğinden gitti kaldırıldı
Yalan söylüyorsunuz demiyorum da zaten yeni kurmuşsunuz virüsden dolayı,(Tarama yaptığınız halde çıkmamış virüs, virüs olduğunu pek sanmıyorum siz obsesifsiniz diye öyle zannetmişsinizdir) bir şey yapmadan sadece İnstagram indirince kendiliğinden kaldırılmaz.

Mahmutcanno

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Peki virüs telefona nasıl bulaşır nerden bulaşır ne gibi sitelerden nerden neye tıklayınca bulaşır bilgin var mı? Özellikle samsunga

Mahmutcanno

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Hocam mağaza dışında uygulama yüklemediğin sürece bir şey olmaz.
Reis ben telefonu sıfırladım kurdum googleye teknosa yazdım numaraları aramak için ilk 3 4 numarayı aradım sorun yok sonraki numarayı aradım arama sırasında bildirim panelinde uyarı gibi bir şey geldi kayboldu neden sence virüs deil mi çünkü bu olayı yaşadıktan sonra telefonu bidaha sıfırladım bu sefer kurduktan sonra WiFi kapatmak için aşağı indirdiğimde telefonu WiFi isminde isim soyisim vardı başka bir wifiye bağlı gözüküyordu bundan tedirgin oldum birdaha sıfırladım az önce bu sefer instagram indirdim kendiliğinden silindi çözemedim noluyor

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Reis ben telefonu sıfırladım kurdum googleye teknosa yazdım numaraları aramak için ilk 3 4 numarayı aradım sorun yok sonraki numarayı aradım arama sırasında bildirim panelinde uyarı gibi bir şey geldi kayboldu neden sence virüs deil mi çünkü bu olayı yaşadıktan sonra telefonu bidaha sıfırladım bu sefer kurduktan sonra WiFi kapatmak için aşağı indirdiğimde telefonu WiFi isminde isim soyisim vardı başka bir wifiye bağlı gözüküyordu bundan tedirgin oldum birdaha sıfırladım az önce bu sefer instagram indirdim kendiliğinden silindi çözemedim noluyor
Hocam bu durum seni rahatsız ediyorsa cihazını ya servise götür şikayetini anlat.Yada elden çıkar kendine bir iphone al.Bu durum seni yıpratıcaksa daha fazla yıpranmamak için net bir çözüm bulmanı tavsiye ederim.

Mahmutcanno

Asistan
Reaksiyon puanı
40
Hocam bu durum seni rahatsız ediyorsa cihazını ya servise götür şikayetini anlat.Yada elden çıkar kendine bir iphone al.Bu durum seni yıpratıcaksa daha fazla yıpranmamak için net bir çözüm bulmanı tavsiye ederim.
Iphone x iyi midir? Şarjı iyi gider mi?

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
57
bazı reklam virüsleri kendini telefona gömüyor yanlış bilgi vermeyeyim sıfırlmak ta çözüm olmuyor bu gibi durumlarda stok rom atmak gibi uğraşlara girmek gerekebilir.

Son düzenleme:
Reaksiyon puanı
19,152
bazı reklam virüsleri kendini telefona gömüyor yanlış bilgi vermeyeyim sıfırlmak ta çözüm oluyo bu gibi durumlarda stok rom atmak gibi uğraşlara girmek gerekebilir.
Öyle virüslerden xHelper var reklam virüsü, silinmiyor ama silebilenler var.
"Bazı kullanıcı geri bildirimlerine göre uygulama telefonu sıfırlasanız bütün dosyaları silseniz bile kendini yeniden yüklemeyi başarıyor. Bazı kullanıcılar ise ücretli antivürüs yazılımlarıyla bu xHelper virüsünü sildiklerini iddia ediyor"
"xHelper ile ilgili en büyük sorun, silmenin pratikte imkansız olmasıdır. Çok yapışkandır. Kaldırmayı başarırsak, sevinç uzun sürmez, çünkü bir süre sonra Android'imizde kulaktan kulağa bir gülümsemeyle yeniden görünür. Terminali orijinal fabrika durumuna sıfırlayarak bile düzeltemeyeceğimiz bir şey."

macindows

Asistan
Reaksiyon puanı
57
dostum bu gibi durumlarda telefona stock rom bulup at için rahat etsin bence. ?

Tarihbilgilisi

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
176
Öyle virüslerden xHelper var reklam virüsü, silinmiyor ama silebilenler var.
"Bazı kullanıcı geri bildirimlerine göre uygulama telefonu sıfırlasanız bütün dosyaları silseniz bile kendini yeniden yüklemeyi başarıyor. Bazı kullanıcılar ise ücretli antivürüs yazılımlarıyla bu xHelper virüsünü sildiklerini iddia ediyor"
"xHelper ile ilgili en büyük sorun, silmenin pratikte imkansız olmasıdır. Çok yapışkandır. Kaldırmayı başarırsak, sevinç uzun sürmez, çünkü bir süre sonra Android'imizde kulaktan kulağa bir gülümsemeyle yeniden görünür. Terminali orijinal fabrika durumuna sıfırlayarak bile düzeltemeyeceğimiz bir şey."
Brick yapsak gitmez mi?

delete user

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,781
Root, apk ile uğraşmayanların telefonuna kolay kolay virüs girmez. Bir tanıdığım apk oyun yüklemişti inatçı virüs gitmiyordu avast indirdim temizledi cihazı.