Ey muhalif seçmen, gaflet uykusundan uyan

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
6'lı masa diye bir ittifak kurulmuş, sizin oy vermediğiniz partilere milletvekillikleri, bakanlıklar ve cumhurbaşkanlığı yardımcılıkları verileceği vaad ediliyor.
Davutoğlu cumhurbaşkanı bizi dinlemezse kriz çıkar, erken seçim olur diyor.
Muhalefeti bu cendereye Kılıçdaroğlu soktu ve bu cendereden Meral Akşener çıkarabilir.
Neden Meral Akşener? Çünkü İmamoğlu'nun ve Yavaş'ın adaylığını sadece Akşener ve ekibi gündeme getiriyor.
Akşener'le ilgili daha çok kulis bilgisi şeklinde gelen bilgiler vardı, bir de Saraçhane mitingi halkın gözü önünde oldu.
Dün Akşener'in ekibinden partinin Gençlik Politikaları Koordinatörü Orhun Ertürkmen açık açık İmamoğlu ve Yavaş'ın adaylığını destekliyoruz şeklinde açıklama yapmış.
Cumhurbaşkanını denetlemek adı altında ülkeyi kaosa götürebilecek bir sistem yerine, sosyal medyada Akşener'e İmamoğlu'nu veya Yavaş'ı aday göstermesi hâlinde milletvekilliği seçiminde kendisine oy vereceğinizi ifade etseniz, böyle bir propaganda yayılsa Akşener de buna kayıtsız kalmayabilirdi. Çünkü o "ben başbakan olacağım" iddiasındadır ve ittifakın adayı seçilemese bile Akşener mecliste ana muhalefet konumunda olursa, Kılıçdaroğlu'ndan daha keskin bir muhalefet yapabilir. Hatta CHP'den bir %10-15'lik bir kayma olursa belki de mecliste Ak Partiye çok yakın bir milletvekili sayısına ulaşabilir. CHP seçmeni topluca mührü basarsa Ak Partiyi de geçebilir.

Son düzenleyen moderatör:

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
kapaaaak.png

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Evet sonunda Meral Akşener masayı yıktı. Oyum Erdoğan'a ama atlılı kaos yönetimi yerine İmamoğlu veya Yavaş aday olup seçilirse benim açımdan çok da problem değil; diğer taraftan CHP olmadan bu ikisinin seçilmesi de çok zor. Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu aday olur mu o da muamma. Çünkü Akşener olmadan Kılıçdaroğlu'nun aday olsa da seçilemeyeceği bellidir. Zaten Muharrem İnce'nin adaylığı da söz konusu.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Evet sonunda Meral Akşener masayı yıktı. Oyum Erdoğan'a ama atlılı kaos yönetimi yerine İmamoğlu veya Yavaş aday olup seçilirse benim açımdan çok da problem değil; diğer taraftan CHP olmadan bu ikisinin seçilmesi de çok zor. Bu saatten sonra Kılıçdaroğlu aday olur mu o da muamma. Çünkü Akşener olmadan Kılıçdaroğlu'nun aday olsa da seçilemeyeceği bellidir. Zaten Muharrem İnce'nin adaylığı da söz konusu.
6'lı masa dağıldığına göre Kılıçdaroğlu %99 aday oluyor. AKP'ye değil de bari Muharrem İnce'ye filan verin. Başka partiye de vermek istemiyorsanız hiç oy kullanmayın burada bizim ve halkımızın geleceğimiz söz konusu.

benefe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,677
ConfickerBelası bu mesajlarada kızgın atmış bildiği tek şey ağla demek ve kızgın emojisi atmak. Ayrıca konu sahibine sesleniyorum hala oyunuz AKP ye mi cidden nasıl bir körlüktesiniz?
yanlış anlaşılmasın fikirlere ve kararlara saygım sonsuz

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
6'lı masa dağıldığına göre Kılıçdaroğlu %99 aday oluyor.
Kılıçdaroğlu yaklaşık %25 CHP + %10 İP + % 5 Küçük Partiler + % 10 HDP gibi bir hesaba kararsız seçmenlerin de eklenmesi ile az farkla farkla da olsa seçilebileceğini hesap etmiş olabilir. Bu hesaptan İP çıktığı zaman Kılıçdaroğlu SAP gibi kalıyor. Bu sebepten aday olmayabilir diye düşünüyorum.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Kılıçdaroğlu yaklaşık %25 CHP + %10 İP + % 5 Küçük Partiler + % 10 HDP gibi bir hesaba kararsız seçmenlerin de eklenmesi ile az farkla farkla da olsa seçilebileceğini hesap etmiş olabilir. Bu hesaptan İP çıktığı zaman Kılıçdaroğlu SAP gibi kalıyor. Bu sebepten aday olmayabilir diye düşünüyorum.
K.K'nin o meşhur koltuk sevdası yüzünden kesin aday olacaktır. Aday olmasaydı çoktan CB adayını açıklardı kalmış şurada 2 ay zaten.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
6'lı masa dağıldığına göre Kılıçdaroğlu %99 aday oluyor. AKP'ye değil de bari Muharrem İnce'ye filan verin. Başka partiye de vermek istemiyorsanız hiç oy kullanmayın burada bizim ve halkımızın geleceğimiz söz konusu.

Halen açıklama yapmadı Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş ama. Onlar biz CHP'nin arkasındayız KK'yi destekliyor derseler Meral Akşener boşa düşecek.

Son koz İnce'yi destekleyecektir bence Meral Akşener. Bu sayede Atatürkçü ulusalcı seçmeni yanına çekecektir. Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı yapıp. Memleket partisini kendi listelerinden seçime sokarak hem Memleket partisini meclise sokar hemde oylarını arttırabilir.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Ayrıca konu sahibine sesleniyorum hala oyunuz AKP ye mi cidden nasıl bir körlüktesiniz?
Siz böyle yorumluyorsunuz. Ben gündemi takip eden biri olarak Ak Parti'ye oy vermesem bile cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy vermeyi düşünüyorum. Sizin kendinize göre oy vermemek için sebepleriniz olabilir, ben size körsünüz gibi bir ithamda bulunmam. Sonuçta herkesin kendi fikri.

Leon Dayı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,608
Halen açıklama yapmadı Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş ama. Onlar biz CHP'nin arkasındayız KK'yi destekliyor derseler Meral Akşener boşa düşecek.

Son koz İnce'yi destekleyecektir bence Meral Akşener. Bu sayede Atatürkçü ulusalcı seçmeni yanına çekecektir. Muharrem İnce'yi Cumhurbaşkanı adayı yapıp. Memleket partisini kendi listelerinden seçime sokarak hem Memleket partisini meclise sokar hemde oylarını arttırabilir.
Meral Akşener bence de Muharrem İnce'yle ittifak kuracak. Zaten 6'lı masa denen bir şey kalmadı. K.K halen her şey düzelecek taş yerinden oynayacak diyor. :D

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Belki sürpriz yapmak istiyor. Belki Erdoğan'a koz vermek istemiyor. Belli olmaz K.K'nin sağı solu.
Şu anda muhalif seçmene çok büyük bir sürpriz oldu zaten. Başka bir sürprizi kaldırırlar mı bilmiyorum. Aylarca asıl aday yıpratılmasın diye açıklanmıyor geyikleri dönmüştü. İnsanlarda beklenti oluştu. Sonra Kılıçdaroğlu'nun adaylığına alıştırmaya çalıştılar fakat tepkiler dinmedi. Şimdi adaylığını açıklarsa RTE'nin cumhurbaşkanlığını ilan etmiş olur.

benefe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,677
Siz böyle yorumluyorsunuz. Ben gündemi takip eden biri olarak Ak Parti'ye oy vermesem bile cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'a oy vermeyi düşünüyorum. Sizin kendinize göre oy vermemek için sebepleriniz olabilir, ben size körsünüz gibi bir ithamda bulunmam. Sonuçta herkesin kendi fikri.
Tezimi size şöyle kanıtlayayım ;
20 yıldır iktidar hiç bir yerde görülmedi ve mutlak güç sureti bozar mevcut cumhurbaşkanımızda bunu yaşıyor gibi gözüküyor mevcut olan ekonomik krizler, eğitim sistemindeki yanlışlar, siyasal islam politikaları, hayat zorluğu gibi etmenler başta atatürk ilkelerine ve isteklerine aykırı olmakla birlikte türk halkına eziyet haline gelmiş bulunmakta. Her yanlışta helallik isteniyor biz daha düne kadar K.K yı eleştiriyorduk “Helalleşeceğiz” diyince şimdi hükümetin aynı tavırlarını mı savunacağız yapmayın allah aşkına komedi çıkmasın. Bunların üstüne birde mülteciler hem sosyokültürel olarak sorun yaratırken hemde ekonomimize yük bindiriyorlar hepsini geçtim hırsızlık ve taciz olaylarına karışıyorlar ileriki yıllarda ülke nüfusunda alacakları payı söylemek bile istemiyorum. Tek seçenek Tayyip veya K.K değil Meral akşener Muharrem ince ve Ümit özdağ gibi kimliklerde potansiyel ve kaliteli adaylar zaten özdağ ile ince ittifak bunu anlatmaya çalışıyorum bunları görmemenin apaçık tarifi körlüktür

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Tezimi size şöyle kanıtlayayım ;
20 yıldır iktidar hiç bir yerde görülmedi ve mutlak güç sureti bozar mevcut cumhurbaşkanımızda bunu yaşıyor gibi gözüküyor mevcut olan ekonomik krizler, eğitim sistemindeki yanlışlar, siyasal islam politikaları, hayat zorluğu gibi etmenler başta atatürk ilkelerine ve isteklerine aykırı olmakla birlikte türk halkına eziyet haline gelmiş bulunmakta.
Ben gündemi takip eden biri olarak ekonomik problemlerin sebeplerini biliyorum. Diğer konuları şu anda sizinle tartışmak istemiyorum çünkü bunlar daha çok ideolojik konular ve insanların fikirleri kolay kolay değişmiyor. Benim en çok karşı çıktığım konu muhalefetin iki de değil altı ortaklı koalisyon vaadi idi. Ülkesini düşünen hiç kimse böyle bir koalisyona tamam diyemezdi. Ekonomi diyorsunuz ya, ekonomi şimdikinden bin beter hâle gelebilirdi.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Malum şahsi biraz bile seviyorsan oy vermemen lazım zaten :) 2000'deki adam yok. Etrafı sarıldı onun. Halkını göremiyor. En son İstanbul gidince "biz gönülleri kaybetmişiz" dediğinde hah anlayacak sonunda dedik 1 gün sonra hile yapıldı diyerek yine o garip hale büründü.

benefe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,677
Ben gündemi takip eden biri olarak ekonomik problemlerin sebeplerini biliyorum. Diğer konuları şu anda sizinle tartışmak istemiyorum çünkü bunlar daha çok ideolojik konular ve insanların fikirleri kolay kolay değişmiyor. Benim en çok karşı çıktığım konu muhalefetin iki de değil altı ortaklı koalisyon vaadi idi. Ülkesini düşünen hiç kimse böyle bir koalisyona tamam diyemezdi. Ekonomi diyorsunuz ya, ekonomi şimdikinden bin beter hâle gelebilirdi.
Siyasi alanda bir çok felsefi ve ideolojik konulara hakimim sosyal medyadan duyduklarımla konuşmuyorum tabi konuşmak istememek sizin kararınız. Ben altılı masa yanlısı değilim hiç bir zaman onların şuanki hükümetten daha iyi olacağını düşünmedim zaten

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Bu eleştiriniz aynen Kılıçdaroğlu için Meral Akşener tarafından dile getirilerek ittifak bozuldu.
Kılıçdaroğlu'nu zaten sevmiyorum. Erdoğan 2001 dönemine oy verirdim ancak şu anda gerçekten onun da etrafı sarılmış. Doğru kişi değil.

Doğru kişi kim dersen. Senin bulman lazım ona ben karışamam. Ama malum kişi ve KK'ya oy vermemen gerektiği kesin.

benefe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,677
İfade özgürlüğünün ne derece bittiğini kurduğunuz “Malum Kişi” lafınlar anlayabilirsiniz acı…

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Kılıçdaroğlu'nu zaten sevmiyorum. Erdoğan 2001 dönemine oy verirdim ancak şu anda gerçekten onun da etrafı sarılmış. Doğru kişi değil.

Doğru kişi kim dersen. Senin bulman lazım ona ben karışamam. Ama malum kişi ve KK'ya oy vermemen gerektiği kesin.
Dediğim gibi herkesin kendi fikridir. Benim Ak Parti teşkilatı ile veya Erdoğan ile herhangi bir bağlantım yok. Ülkemiz açısından tekrar bir koalisyon ve kaos döneminin yaşanmasını istemiyorum. Ülkeyi doğru düzgün yönetecek biri geldikten sonra ismi Erdoğan olmuş, başka bir isim olmuş fark etmez.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İfade özgürlüğünün ne derece bittiğini kurduğunuz “Malum Kişi” lafınlar anlayabilirsiniz acı…
Türkiye'de Erdoğan aleyhine çokça yazılar gayet açık bir şekilde yazılabiliyor. Adamın ölmüş annesine, kendisine ve ailesine hakaret edilmesi hatta onu öldürmeden ondan kurtulamayız, biri öldürsün şunu gibi ifadeler kullanılması eleştiri değil hakaret ve tehdittir. Yaptırımlar da bu noktada uygulanmaktadır.
rte1.png

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Dediğim gibi herkesin kendi fikridir. Benim Ak Parti teşkilatı ile veya Erdoğan ile herhangi bir bağlantım yok. Ülkemiz açısından tekrar bir koalisyon ve kaos döneminin yaşanmasını istemiyorum. Ülkeyi doğru düzgün yönetecek biri geldikten sonra ismi Erdoğan olmuş, başka bir isim olmuş fark etmez.
Necmettin Erbakan ve şu an onun izinden giden oğluna bakabilirsin.

ChaosBoost

Profesör
Reaksiyon puanı
697
Yani incele işte. Konuşmalarına bakabilirsin. Yönlendirmek istemedim seni. Sadece o 2 kişiye oy verme dedim. Gerisi sende.

benefe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,677

Türkiye'de Erdoğan aleyhine çokça yazılar gayet açık bir şekilde yazılabiliyor. Adamın ölmüş annesine, kendisine ve ailesine hakaret edilmesi hatta onu öldürmeden ondan kurtulamayız, biri öldürsün şunu gibi ifadeler kullanılması eleştiri değil hakaret ve tehdittir. Yaptırımlar da bu noktada uygulanmaktadır.
Ekli dosyayı görüntüle 179907
Hocam sanırım siz sadece gündem takip ediyorsunuz özgürlük ve ifade özgürlüğü kavramlarından bir habersiniz. Bu attığınız şeylerin yakındığım şeyle alakası yokki ?. Hakaret ifade özgürlüğü meselesinde tartışmalı bir konudur kimi dahildir der kimi değildir der ben değildir yanlısıyım. Bunlar dışında zaten tehdit bir özgürlük değildir çünkü birinin özgürlüğünü elinden alır ben hala anlayamadım ne alakası var dediklerinizin

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
494
Yani incele işte. Konuşmalarına bakabilirsin. Yönlendirmek istemedim seni. Sadece o 2 kişiye oy verme dedim. Gerisi sende.
Ben Erbakan'ın Çiller ile koalisyon yaptığı dönemi yaşayarak gördüm. Şimdi oğluna oy vermek için sebep yok. Halkın ve medyanın gündeminde olmayan biri bırakın %50'yi 2 haneli bir oy oranına ulaşamaz. Cem Uzan kendi televizyon kanallarında propaganda yapmasına, köfte ekmekli konserli mitingler düzenlemesine rağmen %7 küsur oy alabilmişti. Fatih Erbakan'da bu imkânlar da yok. Olsaydı bile Erdoğan ile mukayese edilebilecek bir şahsiyet değil, babasıyla da...

Hocam sanırım siz sadece gündem takip ediyorsunuz özgürlük ve ifade özgürlüğü kavramlarından bir habersiniz. Bu attığınız şeylerin yakındığım şeyle alakası yokki Hakaret ifade özgürlüğü meselesinde tartışmalı bir konudur kimi dahildir der kimi değildir der ben değildir yanlısıyım. Bunlar dışında zaten tehdit bir özgürlük değildir çünkü birinin özgürlüğünü elinden alır ben hala anlayamadım ne alakası var dediklerinizin
Bunun neresi tartışmalı. Biri forumda size ana bacı sövse bu ifade özgürlüğü olabilir mi acaba diye düşünür müsünüz? Türkiye'de birçok muhalif gazete ve gazeteciler, televizyon kanalları ve diğer yayın organları faaliyetlerine devam etmekte. Hapse giren gazeteciler başka faaliyetlerinden dolayı hapisteler. Sarı basın kartı olan biri aynı zamanda DHKP-C, PKK veya FETÖ bağlantılı ise gazeteci diye hapse atılmayacak mı?

Son düzenleme:

benefe

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,677
Ben Erbakan'ın Çiller ile koalisyon yaptığı dönemi yaşayarak gördüm. Şimdi oğluna oy vermek için sebep yok. Halkın ve medyanın gündeminde olmayan biri bırakın %50'yi 2 haneli bir oy oranına ulaşamaz. Cem Uzan kendi televizyon kanallarında propaganda yapmasına, köfte ekmekli konserli mitingler düzenlemesine rağmen %7 küsur oy alabilmişti. Fatih Erbakan'da bu imkânlar da yok. Olsaydı bile Erdoğan ile mukayese edilebilecek bir şahsiyet değil, babasıyla da...

Bunun neresi tartışmalı. Biri forumda size ana bacı sövse bu ifade özgürlüğü olabilir mi acaba diye düşünür müsünüz? Türkiye'de birçok muhalif gazete ve gazeteciler, televizyon kanalları ve diğer yayın organları faaliyetlerine devam etmekte. Hapse giren gazeteciler başka faaliyetlerinden dolayı hapisteler. Sarı basın kartı olan biri aynı zamanda DHKP-C, PKK veya FETÖ bağlantılı ise gazeteci diye hapse atılmayacak mı?
İşte bi habersiniz ifade özgürlüğünden ve tartışma ortamından bende hakaretin özgürlük olmadığı taraftarıyım ama herkes için bu böyle işlemiyor lütfen bilmediğiniz konularda diretmeyin vikipediden açtığım tanımla ekşi sözlükten okuduğum yorumlarla size konuşmuyorum ayrıca ne söylesem çok alakasız yorumlarda bulunuyorsunuz haklısınız demek bu kadar zor değil