Fethullah Gülen

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yemliha

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öncelikle bir ricam olacak
Hocaefendinin aşığı olduğu uğruna kendini heder ettiği Resulu Zişan hz Muhammed(sav)efendimizin kutlu doğum etkinliklerine girmiş bulunuyoruz mümkün olduğunca O(sav)ndan bahsedelim
ehli sünnet vel cemaat alimleri bizim için değerlidir aralarında ayrım yapmayız insan olarak hatalrı olabilir ve o hataları eleştiririz
ama bir alimi eleştirmek veya övmek için en az onun seviyesinde olmak lazımdır bol keseden atmayla bu konular halledilmez
bu konuyu ptesi gündeme getirirsen doyana kadar konuşuruz

GençAdam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah razı olsun hocaefendiden...Yaptığı ve vesile olduğu hizmetlerle ülkemize milletimize bu ahlaksızlıklar içinde bir yol çizmiştir...Gayesi Güneşin doğup battığı her yere "Nam-ı Celili Muhammedi" dünyanın dört bir yanına götürmektir...Allah bu yolda yar ve yardımcısı olsun

erdemildiz

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Allah ondan ve onun yolunda gidenlerden razı olsun

Reaksiyon puanı
0
Hoca efendiyi tanıyıp onu anlayıp hey gidi günler görüntülü vaazını izlemeyen arkadaş varsa benim bu konuda önerebileceğim ilk eser budur.

Ben onun derinliğini gerçek manada kavrayamamışım ama bu vaazı izleyince gerçek manda yaşamayanın bilemeyeceğini gerçek manada ağlamayanın ağlatamayacağını anladım.

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bakıyorum şakirtler yıkayacak beyin avına çıkmışlar. Söyleyin bakiim Fethullah neden ABD'de? Burada doktor mu yok hastane mi yok? O çok ovdüğünüz okullarda hangi CIA ajanları at koşturuyor? O okulları Rusya neden kapattı sanıyorsunuz? ABD'nin uzak karakolu olarak Rusya'da ne işler çevirdi o okullar?

Daha önce türban eylemlerini başlatan fethullah şimdi niye "türban füruattır (ayrıntıdır)" demeye başladı? ABD'ye "Dünya gemisinin kaptanı" diyen fethullahın gazetesi Zaman'da neden hiç ABD ve Israil eleştirilmez?

Reaksiyon puanı
0
Kafirun suresini oku arkadaşım, senin dinin sana benim dinim bana.
Hayırlı geceler ben bu konuyu bunları tartışmak için açmadım.
Bunları habertürkte tartış.
Allah razı olsun katılımın için.
Allah yardımcın olsun :)

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kafirun suresini oku arkadaşım, senin dinin sana benim dinim bana.
Hayırlı geceler ben bu konuyu bunları tartışmak için açmadım.
Bunları habertürkte tartış.
Allah razı olsun katılımın için.

O bahsettiğin ayet Mekki bir ayettir ve İslam henüz fazla yayılmadan önce neşrolunmuştur. İslam yayıldıkça Medine'de gelen ayetleri de sen oku emi ? "Kafirleri gördüğünüz yerde öldürün, cizye verene kadar savaşın vs"

Reaksiyon puanı
0
O bahsettiğin ayet Mekki bir ayettir ve İslam henüz fazla yayılmadan önce neşrolunmuştur. İslam yayıldıkça Medine'de gelen ayetleri de sen oku emi ? "Kafirleri gördüğünüz yerde öldürün, cizye verene kadar savaşın vs"

Allah razı olsun katılımın için

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Allah razı olsun katılımın için

Fethullaha tapanlarda hep aynı özelliği görüyorum. En ufak bir itirazda hemen pasifize oluyorlar aynen şu an senin yaptığın gibi.

Zaten kimler fethullahçı oluyor sana söyleyeyim..Birinci gurup çıkar amaçlı olarak cemaate giriyor. İş, çevre veya mevkii edinmek için. İkinci gurup ise zeki, kafası çalışan ama kişilik olarak zayıf, içe kapanık, ve dini duyguları hassas 12-15 yaş gurubu fakir genç fidanların beyin zehirlenmesi yapılarak ve narkotik etkiye sahip kaset izletilerek uyuşturulması sonucu devşiriliyor.

Sonra bu çocuklara eğitim, kalacak yer vs veriliyor ve bu çocuklar iyice cemaata bağlanıp vefa duygusuyla cemaate hizmet etmeye başlıyor. Kimisi senin gibi internette yıkayacak beyin arıyor kimisi idse emekli generallerin sesini kaydedip youtube'a atıyor...

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir insan aşırı dinci olabilir, şeriatçı olabilir hepsine saygım var ama ülesini ve ülkesine hizmet eden insanları "darül harp" olarak görüp her türlü yalan, iftira, dezenformasyon ile saldırmasını anlayamıyorum. İnsanda biraz etik olur biraz Allah korkusu olur.

Diğer yandan gerçek Müslüman eşyanın tabiatı gereği ABD ve İSrail karşıtı olur. Ama sizin cemaat bakıyoruz hepsi ABD ile iç içe. CIA ile iç içe...

Reaksiyon puanı
0
Fethullaha tapanlarda hep aynı özelliği görüyorum. En ufak bir itirazda hemen pasifize oluyorlar aynen şu an senin yaptığın gibi.

Zaten kimler fethullahçı oluyor sana söyleyeyim..Birinci gurup çıkar amaçlı olarak cemaate giriyor. İş, çevre veya mevkii edinmek için. İkinci gurup ise zeki, kafası çalışan ama kişilik olarak zayıf, içe kapanık, ve dini duyguları hassas 12-15 yaş gurubu fakir genç fidanların beyin zehirlenmesi yapılarak ve narkotik etkiye sahip kaset izletilerek uyuşturulması sonucu devşiriliyor.

Sonra bu çocuklara eğitim, kalacak yer vs veriliyor ve bu çocuklar iyice cemaata bağlanıp vefa duygusuyla cemaate hizmet etmeye başlıyor. Kimisi senin gibi internette yıkayacak beyin arıyor kimisi idse emekli generallerin sesini kaydedip youtube'a atıyor...

Şakirt diye bahsettiğin insanlar genellikle ODTÜ İTÜ YILDIZ BOĞAZİÇİ mezunudur !!! Pasif değillerdir.
Senin pasiflik diye bahsettiğin, senin bu inanılmaz hırçınlığına saygıyla yaklaşma durumu. Sana söyledim burası bunun yeri değil arkadaşım.

al benim mail adresim buraya yaz tartışmak istiyorsan ve lütfen insanları kışkırtma !!! xanovera@hotmail.com

wadpro

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet doğru çoğu ODTÜ'lü Boğaziçili vs. Çünkü zeki çocuklar buna eminim. Ama kişilikleri zayıf. Kişilikleri zayıf olmasa müftülük sınavını geçecek din bilgisi bile olmayan, hakkında şizofren raporu olan kürt saiti lider belleyen, ABD ile içli dışı olan, İsrail'i eleştirmeye çekinen, Irak'da Müslümanlar bombalanırken ağzını açamayan ve hala ABD'deki malikanesinde yaşamaya devam eden birini neden taparcasına takip etsinler?

Reaksiyon puanı
0
Evet doğru çoğu ODTÜ'lü Boğaziçili vs. Çünkü zeki çocuklar buna eminim. Ama kişilikleri zayıf. Kişilikleri zayıf olmasa müftülük sınavını geçecek din bilgisi bile olmayan, hakkında şizofren raporu olan kürt saiti lider belleyen, ABD ile içli dışı olan, İsrail'i eleştirmeye çekinen, Irak'da Müslümanlar bombalanırken ağzını açamayan ve hala ABD'deki malikanesinde yaşamaya devam eden birini neden taparcasına takip etsinler?

amacının ne olduğunu burada devam ederek göstermiş bulunyorsun

Reaksiyon puanı
0
Anlaşıldı amacın dışına taşacak görüldüğü üzere.
Konunun kapatılmasını rica edicem bir arkadaş böyle olacağı açısından uyarmıştı beni ama ben yok canım demiştim insanlar böyle saldırgan olamazlar.
Sağol wadpro

Allah kendi dinini bana ona sığındıracak değil ya oturur konuşursunuz bir gün bunları kendisiyle :)
konuyu siliyorum

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Yazmayacaktım ama bu yorumda dinimiz İslam'a açıkça saldırı olduğu için yazıyorum.
Nur cemmaati üyesi değilim, sadece bu mesajı yazarkenki psikolojinizi merak ediyorum.
Fethullah Gülen'i mi eleştiriyorsunuz? Yoksa Kur'an-ı Kerim'de geçen bazı ayetler dolayısıyla İslam'ı mı?
Bir de hangi dine mensupsunuz acaba? ;)

extra_terrestre

Doçent
Reaksiyon puanı
1

yapilan dinler arasi diyaloga yonelik bir tepki var bana oyle geldi?

Reaksiyon puanı
0
kanımca bacaanda LEVIS kot elinde cocacola ile kahrolsun emperyalizm ve uşakları nidalarıyla senelerini harcayıp iki ayağı çukura girince allahııım diye çığlıklar atanlardan
velhasıl din kısmı islamsa da içi boştur

Reaksiyon puanı
0
yapilan dinler arasi diyaloga yonelik bir tepki var bana oyle geldi?

arkadaşım çok bariz sana öyle gelmiş !!
adamın bütün yazdıklarına bir bak ta sence 75 yaşındaki adama mı yoksa Allaha kitaba mı kini var bi düşün

zaten dinle ilgili bir konu açmıştım, kutlu doğum haftasıyla ilgiliydi aynı zamanda, şimdi konuyu silince arkadaş rahatladı ve çekti gitti. şeytanı duruldu heralde :)

K46

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ey ergenekoncu kendini akıllı sanan, İslam düşmanı cahil zihniyet!
Meydanı boş bulunca desteksiz atma, delil göster Kur'an dan bahsederken!
İslam hoşgörü dinidir, kaosa, katliama her zaman karşıdır.
Ayetleri kesip, kırpıp, çarpıtıp, kelime oyunlarıyla Kur'an açıklanmaz!
Kur'an da keyfi yere kafirleri öldürme emri hiçbir yerde geçmemektedir.
Bırakın islam düşmanlığını artık!

Kur'an da Kafirlerle ilişkiler hakkında bazı açıklamalar şöyle:

Müslümanlar kafirlere nasıl bakar?

Kafir kelimesi sözlükte örten anlamına gelir. Dinde ise imanı örten inkar eden demektir. Dinimize göre kafirlerin hepsi aynı görülmeyip temel olarak beş kategoride ele alınır. Birincisi ;

ANLAŞMALI KAFİRLER

İnancı ne olursa olsun müslümanlarla hukuki anlaşmalar yapmış olan bütün kafirlere karşı anlaşma hükümlerine göre davranılır.
"Kafirlerle olan andlaşmanıza , üzerinde anlaştığınız süre doluncaya kadar bağlı kalın. (ve bilin ki) Allah, yalnızca kendisine karşı sorumluluk bilincinde olanları sever." Tevbe 4
"Eğer onlar barıştan yana eğilim gösterirlerse, sen de barıştan yana ol ve Allah''a güven, çünkü O, gerçekten herşeyi işiten, herşeyin aslını bilendir." Enfal 61

HAKLAR VE HÜRRİYETLERE SAYGILI KAFİRLER

Andlaşmalı olmayan fakat yurt dokunulmazlığı, vicdan ve din hürriyeti gibi temel haklar ve özgürlüklere doğrudan veya aleyhte ittifaklar oluşturarak dolaylı bir şekilde tecavüzde bulunmayan kafirlere karşı İslamın dolaylı olarak yüklediği görev maddi ve manevi yardım, hukuki ve ekonomik adalettir.
"İnancınızdan ötürü size karşı savaşmayan ve sizi yurtlarınızdan sürmeyen (kafirlere) gelince, Allah onlara yardım etmenizi ve adaletle davranmanızı yasaklamaz, çünkü Allah adaletli davrananaları sever." Mümtehine 8

SALDIRGAN KAFİRLER

Saldırgan tutum sergileyen mesela ülkemize saldıran kafirlerdir. Kur''an ve sünnetteki silahlı cihadla ilgili bütün onaylayıcı ve görevlendirici emirler mütecaviz kafirlere yöneliktir.

"Kendilerine haksız yere saldırılan kimselere (savaşma) izni verildi. şüphesiz Allah onlara yardım edecek güçtedir" Hac 39
" ...Onlar sizi bırakmaz , sizinle barışa yanaşmaz ve üstünüzden ellerini çekmezlerse, onları gördüğünüz yerde yakalayın ve öldürün. işte size kendileriyle açıkça (savaşma) izni verdiklerimiz bunlardır." Nisa 91

EHL-İ KİTAP KAFİRLER
Yahudi ve hristiyan olarak isimlendirdiğimiz ilahi vahye dayanan fakat tahrifata uğramış bu yüzden de tevhid inancından sapmış düşmanlık ve tecavüzden uzak olan bu kafirlere bakışımız da yardım ve adalet şeklindedir.
Müslümanların idaresi altında bulunanların tüm hak ve özgürlüklerini korumak müslümanların görevidir. onların kestikleri yenir. Kadınları ile din değiştirmeksizin evlenilir.

MÜSLÜMAN GÖRÜNEN KAFİRLER
Müslüman olmadıkları halde İslam ismi taşıyıp müslümanların arasında yaşadığından müslüman olmadığını deklere etmedikleri için müslüman olarak bilinen bu kafirlere karşı bakışımız diğer müslümanlara bakışımız ile aynıdır. Açıkça inkar etmediği sürece kimse onun müslüman olmadığını belirleyemez. Bu yüzden müslümanlarla aynı hakları paylaşırlar. Belirsizlik kılıfına gizlendikleri için müslümanlar için büyük sorun teşkil ederler.Münafık olarak nitelendirilirler. Fakat kimin münafık olduğunu insanlar belirleyemez.
Kısaca şunu tekrar vurgulamak gerekir ki: Kur''anın değişik surlerinde; "Kafirlerle savaşılması, onlara karşı şiddet gösterilmesi ve bulundukları yerde öldürülmeleri" anlamlarındaki ayetler yalnızca ve sadece saldırgan kafirlere yönelik ayetlerdir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...