Soru Dizel motor ömrü?

BerkayEfe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
1.6dci 160 beygir renault motorunu çok övüyorlar. Rektifiyesiz 1.5 milyon km yapar diyor ustalar. Sizin fikirleriniz nedir?

delete user

Profesör
Reaksiyon puanı
3,781
Motorunu övüyorlar da ya diğer konularda? 1. Mercedes 2. Toyota. Çok km yaparım diyorsanız Toyota Corolla ???

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
1.6DCI motorlu hangi aracı alacaksınız ?

Yıllarca Renault marka benzin ve dizel otomobil kullandım. Benzinli motorlar uzun yol için ideal olsa da şehir içi hızlanmaları oldukça kötüydü. Renault'un dizeli olan DCI motor zaten namını salmışki Mercedes ve Nissan Avrupa pazarı için motor tedariği alıyor Renault'dan.

Unutulmaması gereken tek husus araç 2. el ise eski sahibi araca ne kadar bakmış olması. 1.5DCI sahip olduğum araç ile örnek vericem. 2 adet Fluence aracımın biri yıllardır bizde, diğerini iş için yeni almıştık. Her ikisi 2011 model, +280.000'de ve çift kavrama EDC var. Yıllardır bizde olan araçla uzun yolda 200 km hıza yeni araçmış gibi çıkıp sorun yaşatmıyorken yeni aldığımız aracın hem ivmelenmesi hem de belli hıza ulaştıktan sonra bana yansıttıkları bir olmuyordu. Galericiden almıştık arabayı gidip geri verdik.

Başka bir örnek vermem gerekirse 1.5CRDI Hyundai Accent Era tam otomatik olan aracımın 550.000KM deydi. Sanayiye periyodik bakım, kaza ve kullanıma bağlı deforme olan parçaları değiştirmek harici bir kere bile gitmedi. 25.000KM araca hiç bakım yapmadıktan sonra motor hararet yapıp yaktı kendini.

Kısaca araç bakımsızsa baş ağrıtır.

BerkayEfe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Motorunu övüyorlar da ya diğer konularda? 1. Mercedes 2. Toyota. Çok km yaparım diyorsanız Toyota Corolla ???
mercedes dizel motorunu renault'dan alıyor diye biliyorum...
Mesaj otomatik birleştirildi:

@hakanyargici Renault Talisman diyor.

Alacaksın Toyota Corolla sorunsuz yıllarca kullanacaksın. :cool:
Fakat corollada koltuk ısıtma soğutma masaj yok. Ve 1.6 dizelde renault 1.6dci'dan daha performanslı bir motor yok diye biliyorum. 1.5 dci'lar 1 milyonu deviriyor.

delete user

Profesör
Reaksiyon puanı
3,781
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fakat corollada koltuk ısıtma soğutma masaj yok. Ve 1.6 dizelde renault 1.6dci'dan daha performanslı bir motor yok diye biliyorum. 1.5 dci'lar 1 milyonu deviriyor.
Araba tercihi kişiden kişiye değişiyor ne diyeyim. ?‍♂️:)

hakanyargici

Profesör
Reaksiyon puanı
959
@hakanyargici Renault Talisman diyor.

Alacaksın Toyota Corolla sorunsuz yıllarca kullanacaksın. :cool:
Toyota sorunsuzluğunun yanı sıra kalitesizliği beni üzüyor. Eski modellerinin aksine araçlarının tasarım çizgisi günümüzü yakalamış ve modern dursada hala rakipleri kadar kaliteli değiller.

Evet Avrupa pazarında Nissan ve Mercedes dizel motorlarını Renault'dan alıyor.

Toyota Corolla'nın Renault grubunda ki rakibi Megan olur. Talismana rakip olan modeli Camry. TR pazarında çok olan bir araba değil ama ille Toyota derseniz internetten inceleme testlerine bakın. Talisman genel olarak yakışıklı ve Renault standartlarının üstünde bir araç.

Unutmamakta fayda var dizel motorların üst devirleri canlı olmaz ve tempolu sürüşte 130KM hızı geçtikten sonra motorun nefesi kesilir. 1.6DCI bir dizel motordan beklenileni fazlasıyla yapıyor.