iphone xr'dan se2020e geçmek mantıklı mı

asamettkayar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
suan xr kullanıyorum ve telefon değişmek istiyorum bi üst model olarak se2020 var alabilceğim tasarım olarakta xr'dan daha hoş duruyor geçmenin avantajları dezavantajları nelerdir

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
suan xr kullanıyorum ve telefon değişmek istiyorum bi üst model olarak se2020 var alabilceğim tasarım olarakta xr'dan daha hoş duruyor geçmenin avantajları dezavantajları nelerdir
Xr dan Se 2020 ye geçersen dezavantaj olarak: 1-Daha küçük ekrana sahip olursun.(Se 2020 4,7 inç Xr 6,1 inç) 2-Batarya konusunda geriye gidersin.3-Eski tasarıma sahip bir cihaza sahip olursun. Avantaj olarak 1-İşlemciden dolayı daha güçlü ve daha güncel bir cihaza sahip olursun. 2-Tek elle rahat kullanabileceğin bir cihaza sahip olursun 3-Tek kamera olmasına rağmen daha iyi kamera deneyimi sunan bir cihaza sahip olursun.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Hayır geçmeyin, 4.7 inç ve mobil veride 3 saat ekran süresini göz önünde bulundurunca işlemci farkı göz ardı edilebilir. SE2 yerine S21 almak çok daha mantıklı bir seçim olacaktır.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Hayır geçmeyin, 4.7 inç ve mobil veride 3 saat ekran süresini göz önünde bulundurunca işlemci farkı göz ardı edilebilir. SE2 yerine S21 almak çok daha mantıklı bir seçim olacaktır.
Se 2020 kullanıyorum.Mobil veride 4,5 saat ekran süresi alıyorum.(İos 16.0.3 güncellemesinden sonra) İddia ettiğin gibi 3 saat vermiyor ve emin ol S21 e geçtiğinde batarya konusunda taş çatlasın 30 dk fazla ekran süresi alır.S21 de batarya konusunda iyi değil.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Se 2020 kullanıyorum.Mobil veride 4,5 saat ekran süresi alıyorum.(İos 16.0.3 güncellemesinden sonra) İddia ettiğin gibi 3 saat vermiyor ve emin ol S21 e geçtiğinde batarya konusunda taş çatlasın 30 dk fazla ekran süresi alır.S21 de batarya konusunda iyi değil.
Mobil veri ve bluetooth ile okulda sadece müzik dinliyodum ve oyun oynuyodum evden çıkınca spor salonuna gidiyodum mobil veri ve bluetooth ile inan bana bir günümü çok rahat çıkartıyordu. Şöyle bir şey de var S21 FE, S21'den mAh olarak üstün olsa bile S21 daha fazla ekran süresi veriyor, benim S21 FE'mden hesaplayın artık. S20 deseniz anlarım ama S21 batarya ve oyun optimizasyon konusunda gayet toparladı, Android'in en iyi arayüzüne sahip zaten. Hatta S21 boşta S22'den daha az şarj tüketiyor, FHD+ 420 PPI ve Dynamic AMOLED'i de göz önünde bulundurun, SE2 4.7 inç 300 PPI LCD panele sahip bir telefon...

4.5 saatte iyi değil... Exynos 990'lu S20 son güncellemeden sonra o kadar veriyor...

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Mobil veri ve bluetooth ile okulda sadece müzik dinliyodum ve oyun oynuyodum evden çıkınca spor salonuna gidiyodum mobil veri ve bluetooth ile inan bana bir günümü çok rahat çıkartıyordu. Şöyle bir şey de var S21 FE, S21'den mAh olarak üstün olsa bile S21 daha fazla ekran süresi veriyor, benim S21 FE'mden hesaplayın artık. S20 deseniz anlarım ama S21 batarya ve oyun optimizasyon konusunda gayet toparladı, Android'in en iyi arayüzüne sahip zaten.
S21 i kendimde kullandım.Yorumlarıda okuyorum.S21 bataryası mobil veride yoğun kullanımda günü çıkarmıyor.S21 kamerası iyi dersin ekranı süper dersin saygı duyarım ama hemen hemen herkesin şikayetçi olduğu bataryayı savunman bana saçma geliyor.Se 2020 de 4,5 saat ekran süresi tabiki iyi değil ama bir de şöyle bak.Bu cihaz 1800mah pil ve 88 batarya sağlığı ile bu süreyi veriyor.Benzer cihazı Samsung 1800mah le çıkarsa bu süreleri verebilecek mi? Bence mümkün değil.

Son düzenleme:

Tommy Vercetti

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,648
Yazık be. 3 4 saat ekran sürelerinden bahsediyorlar ? ben mi10t de 9 10 saat ekran süresi alıyorum. Hem de 144hz de. Pilden yana sıkıntım olmadığı için 60hz i hiç denemedim bile. Belki 60hz yapsam 12 13 saate çıkacak ?. Bu arada 4.7 inçlik bir cihazda değil A13, A31 olsa ne yazar ki? Ultra yüksek güçlü işlemcimle bi pubg atayım desen dibindeki adamı göremezsin o ekranda ?. Onu geçtim 2 saate pil biter. Hatta ondan da emin değilim. Belki daha da çabuk biter. Her neyse Xr dan tabi ki geçilmez. Ama o çirkin kalın çerçevelerden sıkıldıysanız daha önce benim de yaptığım gibi Xs ile takas edebilirsiniz. Xr dan sonra daha kompakt ve premium gelmişti.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
.Se 2020 de 4,5 saat ekran süresi tabiki iyi değil ama bir de şöyle bak.Bu cihaz 1800mah pil ve 88 batarya sağlığı ile bu süreyi veriyor.Benzer cihazı Samsung 1800mah le çıkarsa bu süreleri verebilecek mi? Bence mümkün değil.
İyi de sen burada direkt ya Apple fanboyluğu yapıyorsun ya Samsung haterliği yapıyorsun, ne ilgisi var konumuzun Samsung'un 1800 mAh batarya kapasitesi ile cihaz üreteceği ile, en son S3 Neo'da falan vardı o merak etme öyle bir şey olmaz. Aynı işletim sistemlerini bile kullanmıyorlar, Samsung gerek arayüzünün şıklığı, kullanılabilirliği ve stabilitesiyle, malzeme kalitesiyle, genel kalitesiyle zaten Android'in en iyisi... IOS kullanmıyor ki mAh değerlerine göre kapıştıralım.

O zaman sende şöyle düşün, SE2 4 saat ekran süresini, 4.7 inç ekran, (daha az piksel) LCD, 326 PPI ve HD çözünürlük ile veriyor. S20 ise 4 saat ekran süresini QHD+, 531 PPI, 120 Hz ile veriyor. Anlaşılabilir olması için SE2: 750x1334, 326 PPI ve 60 hzle o ekran süresini veriyorken S20 3200x1400, 531 PPI ve 120 Hz ile o ekran süresini veriyor. Düşük parlaklık ve Wifi'de çok rahat bir günü çıkartırsın zaten, S20 ile.

S21'de bu ekrana rağmen 6-7 saat ekran süresi alıyorsun, o da en yüksek parlaklıkta orta da yada düşükte kullandığın takdir de bir günü çıkartırsın, S21 FE deneyimimden biliyorum.

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
İyi de sen burada direkt ya Apple fanboyluğu yapıyorsun ya Samsung haterliği yapıyorsun, ne ilgisi var konumuzun Samsung'un 1800 mAh batarya kapasitesi ile cihaz üreteceği ile, en son S3 Neo'da falan vardı o merak etme öyle bir şey olmaz. Aynı işletim sistemlerini bile kullanmıyorlar, Samsung gerek arayüzünün şıklığı, kullanılabilirliği ve stabilitesiyle, malzeme kalitesiyle, genel kalitesiyle zaten Android'in en iyisi... IOS kullanmıyor ki mAh değerlerine göre kapıştıralım.
Samsungun batarya yazılımının iyi olmadığını anlatmaya çalışıyorum.Bana fanboy diyene kadar kendi mesajlarına bak.S22 ısınmıyor,S20 nin batarya performansı iphone 11 den daha iyi,Exynos 990 o kadar da kötü değil,S21 in bataryasını düzelttiler bir günü rahat çıkartıyor,S20 60hz da kasmıyor gibi yorumlar yapan birinin beni fanboylukla suçlamaya hakkının olmadığını düşünüyorum.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Samsungun batarya yazılımının iyi olmadığını anlatmaya çalışıyorum.Bana fanboy diyene kadar kendi mesajlarına bak.S22 ısınmıyor,S20 nin batarya performansı iphone 11 den daha iyi,Exynos 990 o kadar da kötü değil,S21 in bataryasını düzelttiler bir günü rahat çıkartıyor,S20 60hz da kasmıyor gibi yorumlar yapan birinin beni fanboylukla suçlamaya hakkının olmadığını düşünüyorum.
S20'nin batarya performansı 11'den daha iyi demedim, eğer panele gerçekten önem veriliyorsa göz ardı edilebilir dedim. S20 60 Hz'de kasıyor diye bir şey yok, sadece 120 Hz'de ki kadar akıcı olmuyor bu kadar. S21'in bataryası sorunlu değildi ki, ben gece yatmadan takıyordum sabah çekiyodum mobil veri ve bluetooth ile bir günümü çıkartıyordu, S22 ise iPhone 13 haricindeki tüm amiral gemilerinden daha serin çalışıyor ve PUBG gibi bir oyunda 87-90 FPS veriyor, genel kalite olarak ve uzun yıllar götürme potansiyeli olarak Android tarafında Huawei dışında rakibi yok Samsung'un...

Yok onun bataryası sorunlu yok şu throttle yiyor diye havadan sudan element uydurmayın, S20'nin bir takım sorunları var evet, zaten Samsung'un satış politikası yüzünden ülkemzide sıfır olarak S21 daha ucuz.

Buyur, bataryası sorunlu dediğin S21, iPhone 12 ile kafa kafaya gidiyor ama S21'in boşta sadece iPhone'lara göre fazla pil tükettiği doğrudur. Mobil veri ve bluetooth ile ben çok rahat bir günü çıkartıyordum ve S21 FE'nin batarya performansı S21'den daha kötü, her ne kadar mAh kapasitesi daha fazla olsada.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
S20'nin batarya performansı 11'den daha iyi demedim, eğer panele gerçekten önem veriliyorsa göz ardı edilebilir dedim. S20 60 Hz'de kasıyor diye bir şey yok, sadece 120 Hz'de ki kadar akıcı olmuyor bu kadar. S21'in bataryası sorunlu değildi ki, ben gece yatmadan takıyordum sabah çekiyodum mobil veri ve bluetooth ile bir günümü çıkartıyordu, S22 ise iPhone 13 haricindeki tüm amiral gemilerinden daha serin çalışıyor ve PUBG gibi bir oyunda 87-90 FPS veriyor, genel kalite olarak ve uzun yıllar götürme potansiyeli olarak Android tarafında Huawei dışında rakibi yok Samsung'un...

Yok onun bataryası sorunlu yok şu throttle yiyor diye havadan sudan element uydurmayın, S20'nin bir takım sorunları var evet, zaten Samsung'un satış politikası yüzünden ülkemzide sıfır olarak S21 daha ucuz.

Buyur, bataryası sorunlu dediğin S21, iPhone 12 ile kafa kafaya gidiyor ama S21'in boşta sadece iPhone'lara göre fazla pil tükettiği doğrudur. Mobil veri ve bluetooth ile ben çok rahat bir günü çıkartıyordum ve S21 FE'nin batarya performansı S21'den daha kötü, her ne kadar mAh kapasitesi daha fazla olsada.
S22 yi eline al 5-6 tane fotoğraf çek bakalım ne kadar serin çalışacak.Batarya konusunda defalarca yazdım.Sim kartsız Wi-Fi üzerinden yapılan testler yüzde yüz bir ölçü değil.S21 in batarya performansını öğrenmek istiyorsan YouTube a S21 all day battery life yaz S21 in bataryada gerçek yüzünü gör.Belki farkında değilsin ama yaptığın şey fanboyluk.8 gen 1 in ısınmasından herkesin şikayet ettiği bir ortamda küçük kasalı,soğutma sistemine sahip olmayan S22 ısınmıyor demek bana göre gerçekçi bir yorum değil.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
S22 yi eline al 5-6 tane fotoğraf çek bakalım ne kadar serin çalışacak.Batarya konusunda defalarca yazdım.Sim kartsız Wi-Fi üzerinden yapılan testler yüzde yüz bir ölçü değil.S21 in batarya performansını öğrenmek istiyorsan YouTube a S21 all day battery life yaz S21 in bataryada gerçek yüzünü gör.
Adama S21'i kendim kullandım diyorum ya :D Ya hocam yemin ederim ekmek kuran carpsin batarya performansi kotu degil, ya simde takili mobil veride acik bluetoothda acik okulda 3-4 saat muzik dinleyip 1080p video izliyordum ya da sabit 60 FPS Wild Rift oynuyordum %30 falan gidiyodu sarj sonra gidiyorum spor salonuna orda 2 saat bluetooth ile muzik dinliyorum %65 falan oluyo eve gidiyorum koyuyorum telefonu masaya bilgisayari aciyorum onunla vakit geciriyorum 1 saat sonra aciyorum telefonu %1 gitmiş oluyor cogu zaman hic gitmemis oluyordu hatta. Akşam yatarken takiyodum sabah cekiyodum bir gunumu cikartiyordu. S22 hakkinda da çok komik bir yorum yapmışsınız sayın hocacım, o teknoloji magazasinda gidip denedigin telefonlar ilk geldigi gunden beridir sarjda ve surekli çalışıyor, boşta ısınması normal yani. Aç internet uzerindeki testleri onlari izle, 1 saat İnstagram aciyo en son sicakliklara bakiyolar iPhone 13'den sonra en serin çalışan amiral gemisi, 1 saat 60 FPS oyun oynuyorlar yine 13'den sonra en serin çalışan amiral gemisi, 60 FPS kayıt alıyorlar 12S Ultra ve 13'den sonra en serin çalışan amiral gemisi... Ayrıca S22 PUBG gibi bir oyunda sabit 60 FPS veriyor şu an, S21 FE kullandigim zamanlarda GoS kapatmadan 55-60 FPS oynuyordum GoS kapatinca çözülüyordu da şu an tamamen çözmüşler, S22'de sabit 60 FPS, config ile 90 FPS oynaniyor ve 87-90 FPS gibi degerler sunuyor. Android'in genel kalite olarak en iyisi zaten.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Adama S21'i kendim kullandım diyorum ya :D Ya hocam yemin ederim ekmek kuran carpsin batarya performansi kotu degil, ya simde takili mobil veride acik bluetoothda acik okulda 3-4 saat muzik dinleyip 1080p video izliyordum ya da sabit 60 FPS Wild Rift oynuyordum %30 falan gidiyodu sarj sonra gidiyorum spor salonuna orda 2 saat bluetooth ile muzik dinliyorum %65 falan oluyo eve gidiyorum koyuyorum telefonu masaya bilgisayari aciyorum onunla vakit geciriyorum 1 saat sonra aciyorum telefonu %1 gitmiş oluyor cogu zaman hic gitmemis oluyordu hatta. Akşam yatarken takiyodum sabah cekiyodum bir gunumu cikartiyordu. S22 hakkinda da çok komik bir yorum yapmışsınız sayın hocacım, o teknoloji magazasinda gidip denedigin telefonlar ilk geldigi gunden beridir sarjda ve surekli çalışıyor, boşta ısınması normal yani. Aç internet uzerindeki testleri onlari izle, 1 saat İnstagram aciyo en son sicakliklara bakiyolar iPhone 13'den sonra en serin çalışan amiral gemisi, 1 saat 60 FPS oyun oynuyorlar yine 13'den sonra en serin çalışan amiral gemisi, 60 FPS kayıt alıyorlar 12S Ultra ve 13'den sonra en serin çalışan amiral gemisi... Ayrıca S22 PUBG gibi bir oyunda sabit 60 FPS veriyor şu an, S21 FE kullandigim zamanlarda GoS kapatmadan 55-60 FPS oynuyordum GoS kapatinca çözülüyordu da şu an tamamen çözmüşler, S22'de sabit 60 FPS, config ile 90 FPS oynaniyor ve 87-90 FPS gibi degerler sunuyor.
Allah aşkına yaptığın yorumlar ancak Samsung fanboyu bir insanın yapacağı yorumlar.En basiti S20 yi hangi senaryoda kullanırsan kullan günü çıkaramazsın çünkü içindeki işlemci Exynosların en kötüsü en fazla ısınıp pil tüketeni.Diğer yaptığın saçma yorumlardan biride S20 2k 120hz da 4 saat veriyormuş.S20 de 2k da 120hz olmadığını daha bilmiyorsun.S20 2k da 60hz çalıştırıyor.S20 yi de kullandım.Mobil veride en kral ayar yapmama rağmen 3 saat Wi-Fi de 5 saat ekran süresi veriyordu.S21 mobil veride 6-7 saat ekran süresi veriyormuş.Senden başka S21 in bataryasını savunan yok.Senin takıldığın Technopat dahil bir çok forumda bir çok yorum okudum.Hemen hemen herkesin S21 yorumu “Batarya hariç güzel cihaz” bunu yazsan saygı duyarım ama herkesin bataryasını beğenmediği S21 in sırf Samsungu öveceğim diye bataryasına iyi demek bana göre fanboyluk.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Allah aşkına yaptığın yorumlar ancak Samsung fanboyu bir insanın yapacağı yorumlar.En basiti S20 yi hangi senaryoda kullanırsan kullan günü çıkaramazsın çünkü içindeki işlemci Exynosların en kötüsü en fazla ısınıp pil tüketeni.Diğer yaptığın saçma yorumlardan biride S20 2k 120hz da 4 saat veriyormuş.S20 de 2k da 120hz olmadığını daha bilmiyorsun.S20 2k da 60hz çalıştırıyor.S20 yi de kullandım.Mobil veride en kral ayar yapmama rağmen 3 saat Wi-Fi de 5 saat ekran süresi veriyordu.S21 mobil veride 6-7 saat ekran süresi veriyormuş.Senden başka S21 in bataryasını savunan yok.Senin takıldığın Technopat dahil bir çok forumda bir çok yorum okudum.Hemen hemen herkesin S21 yorumu “Batarya hariç güzel cihaz” bunu yazsan saygı duyarım ama herkesin bataryasını beğenmediği S21 in sırf Samsungu öveceğim diye bataryasına iyi demek bana göre fanboyluk.
Bataryası gayet güzel, Exynos 2100 modelinin güç tüketimi, frekansı gayet iyi. Bir günü çıkartmak mümkün, mobil veri ile orta parlaklikta 7-8 saat ekran süresi alabilirsiniz Wifi ile bir günü çıkartırsınız, S20'ye gelecek olursak chip sorunlu ama şöyle sorunlu güç tüketimi berbat, bu nedenle S20 ile mobil veride 120 Hz ile anca 4 saat ekran süresi alabilirsin, düşük parlaklik ve Wifi'de ise kullanima bagli olarak 5-6-7 saat ekran süresi alabilirsiniz. Soyle bir seyde var SE2 yurt disinda çerez fiyatina satiliyor, S9 ile ayni fiyattaydi sanirim, iPhone 11'de ayni çok daha ucuz bu telefonlardan zaten yurt dışında karşılaştırmıyorlar bile 800 dolari olan S22 aliyor, 2 hafta calisip 400 dolara iPhone 11 aliyor eger objektif bakarsak S22 çok daha üstün bir cihaz.

Ayrica SE2'nin 750p LCD ve 320 PPI ile verdiği ekran süresini S20 QHD+, 530 PPI ve Dynamic AMOLED ile veriyor.

Technopat'a girip telefon konularini gercekten okusaydin çogu kişinin benimle ayni fikirde oldugunu bilirdin... S21 FE'yi ben aylarca kullandim batarya performansi muazzamdı, kullanmadiginiz cihazlar hakkinda yorum yapmayin, iPhone 11'de kullandim S21 FE'den çok bir farkı yoktu... SE2'yi soylemiyorum bile ayrica S21 daha ucuz ulkemizde :D. Yurt disinda S21 fiyat olarak hepsini ikiye katliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

“Batarya hariç güzel cihaz” bunu yazsan saygı duyarım ama herkesin bataryasını be S21 in sırf Samsungu öveceğim diye bataryasına iyi demek bana göre fanboyluk.
Sende iPhone 11 ve SE2 önerirken berbat panelleri ve güç tuketmeyen panellerine gore berbat pil performansi var de o zaman! Ve S21'in pil performansı iPhone 12 ile denk, istediğin testi izleyebilirsin S21 FE'yi kendim KULLANDIM hocacım, iPhone 11'de kullandım, oyle bir diyorsunuz ki S21'in bataryası rezilmiş gibi. Hayir sadece mobil veride bir günü çıkartamazsiniz, eğer arada mobil veri kullaniyorsaniz alin denilir ! Tüm gün mobil veri kullaniyorsa iPhone modellerine yonelebilir ama evden çok çıkıyorsa günün 3/2'si yine mobil veri ileyse de alinir.

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Bataryası gayet güzel, Exynos 2100 modelinin güç tüketimi, frekansı gayet iyi. Bir günü çıkartmak mümkün, mobil veri ile orta parlaklikta 7-8 saat ekran süresi alabilirsiniz Wifi ile bir günü çıkartırsınız, S20'ye gelecek olursak chip sorunlu ama şöyle sorunlu güç tüketimi berbat, bu nedenle S20 ile mobil veride 120 Hz ile anca 4 saat ekran süresi alabilirsin, düşük parlaklik ve Wifi'de ise kullanima bagli olarak 5-6-7 saat ekran süresi alabilirsiniz. Soyle bir seyde var SE2 yurt disinda çerez fiyatina satiliyor, S9 ile ayni fiyattaydi sanirim, iPhone 11'de ayni çok daha ucuz bu telefonlardan zaten yurt dışında karşılaştırmıyorlar bile 800 dolari olan S22 aliyor, 2 hafta calisip 400 dolara iPhone 11 aliyor eger objektif bakarsak S22 çok daha üstün bir cihaz.

Ayrica SE2'nin 750p LCD ve 320 PPI ile verdiği ekran süresini S20 QHD+, 530 PPI ve Dynamic AMOLED ile veriyor.

Technopat'a girip telefon konularini gercekten okusaydin çogu kişinin benimle ayni fikirde oldugunu bilirdin... S21 FE'yi ben aylarca kullandim batarya performansi muazzamdı, kullanmadiginiz cihazlar hakkinda yorum yapmayin, iPhone 11'de kullandim S21 FE'den çok bir farkı yoktu... SE2'yi soylemiyorum bile ayrica S21 daha ucuz ulkemizde :D. Yurt disinda S21 fiyat olarak hepsini ikiye katliyor.
S20 120hz ı Full HD ve HD de çalıştırıyor.2k ya aldığın zaman ekran 60hz a düşüyor.Buyur git dene gözlerinle gör.2k da 60hz da 1 gün boyunca kullanmadım çünkü 60hz aşırı derecede kasıyor.S20 60hz da stabil çalışmadıktan sonra 5 saat verse ne olur 10 saat verse ne olur.120hz da Wi-Fi de 5 saat aldım,Kısık parlaklıkta bir ihtimal 6 saat olabilir.İyi güzelde cam gibi ekrana sahip bir cihazı kısık parlaklıkta kullanacaksam ne anlamı var.S21 e gelince işlemcide sorun yok.Sorun Samsungun gereksiz çöplerle dolu arayüzü ve berbat batarya yazılımı.Exynos 2100 ve 4000mah e rağmen S21 bataryada mutlu etmiyor.Yapılan yorumlara bakıldığında çoğu insan benim gibi düşünüyor.Se 2 olayına gelince sana defalarca yazdım ama hala aynı saçma yorumda ısrarcısın.İps ekran verimli bir ekran değil.Se 2 nin bataryasının iyi gitmemesinde ki iki unsurdan biri bataryanın mah olarak ufak olması ise diğeri de İps paneldir.11 ile Se 2 nin ekran çözünürlüğünün HD olması İps paneli verimli yapmaz.Bugün insanlar niye İps panele burun kıvırıyor? Hiç düşündün mü? Burun kıvırmalarının en önemli sebebi bu panelin amoled ekrana göre fazla güç tüketmesidir.İphone 11 ile S22 yi hiç bir zaman kıyaslamadım.11 ile S21 i kıyasladım ve 11 in S21 den genel olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum ama S22 ile teraziye koyduğumuzda yeni teknolojiler,kamerada iyileştirmeler gibi unsurlar baz alındığında S22 daha iyi ama 8 gen 1 kaynaklı ısınma sorunuda S22 nin zayıf karnı.Senin hayatın kadar Samsung kullandım.Emin ol Samsungu çok iyi biliyorum.Çok iyi bildiğim için yaptığın gerçek dışı yorumlar bana saçma geliyor.Bu arada S20 videosu hani atacaktın ne oldu? ???

Sende iPhone 11 ve SE2 önerirken berbat panelleri ve güç tuketmeyen panellerine gore berbat pil performansi var de o zaman! Ve S21'in pil performansı iPhone 12 ile denk, istediğin testi izleyebilirsin S21 FE'yi kendim KULLANDIM hocacım, iPhone 11'de kullandım, oyle bir diyorsunuz ki S21'in bataryası rezilmiş gibi. Hayir sadece mobil veride bir günü çıkartamazsiniz, eğer arada mobil veri kullaniyorsaniz alin denilir ! Tüm gün mobil veri kullaniyorsa iPhone modellerine yonelebilir ama evden çok çıkıyorsa günün 3/2'si yine mobil veri ileyse de alinir.

S21 in batarya yorumlarını oku.Halada S21 in bataryasını savunmaya devam edecek misin?

Ekli dosyalar

• F683EADE-CED9-453E-848A-D73424D0E9AD.png
    F683EADE-CED9-453E-848A-D73424D0E9AD.png
    179.5 KB · Görüntüleme: 65
  • 968E7C93-3C7A-4FA5-A03B-A8BD8D72D88E.png
    968E7C93-3C7A-4FA5-A03B-A8BD8D72D88E.png
    135.8 KB · Görüntüleme: 76
Son düzenleme:

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
S20 120hz ı Full HD ve HD de çalıştırıyor.2k ya aldığın zaman ekran 60hz a düşüyor.Buyur git dene gözlerinle gör.2k da 60hz da 1 gün boyunca kullanmadım çünkü 60hz aşırı derecede kasıyor.S20 60hz da stabil çalışmadıktan sonra 5 saat verse ne olur 10 saat verse ne olur.120hz da Wi-Fi de 5 saat aldım,Kısık parlaklıkta bir ihtimal 6 saat olabilir.İyi güzelde cam gibi ekrana sahip bir cihazı kısık parlaklıkta kullanacaksam ne anlamı var.S21 e gelince işlemcide sorun yok.Sorun Samsungun gereksiz çöplerle dolu arayüzü ve berbat batarya yazılımı.Exynos 2100 ve 4000mah e rağmen S21 bataryada mutlu etmiyor.Yapılan yorumlara bakıldığında çoğu insan benim gibi düşünüyor.Se 2 olayına gelince sana defalarca yazdım ama hala aynı saçma yorumda ısrarcısın.İps ekran verimli bir ekran değil.Se 2 nin bataryasının iyi gitmemesinde ki iki unsurdan biri bataryanın mah olarak ufak olması ise diğeri de İps paneldir.11 ile Se 2 nin ekran çözünürlüğünün HD olması İps paneli verimli yapmaz.Bugün insanlar niye İps panele burun kıvırıyor? Hiç düşündün mü? Burun kıvırmalarının en önemli sebebi bu panelin amoled ekrana göre fazla güç tüketmesidir.İphone 11 ile S22 yi hiç bir zaman kıyaslamadım.11 ile S21 i kıyasladım ve 11 in S21 den genel olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum ama S22 ile teraziye koyduğumuzda yeni teknolojiler,kamerada iyileştirmeler gibi unsurlar baz alındığında S22 daha iyi ama 8 gen 1 kaynaklı ısınma sorunuda S22 nin zayıf karnı.Senin hayatın kadar Samsung kullandım.Emin ol Samsungu çok iyi biliyorum.Çok iyi bildiğim için yaptığın gerçek dışı yorumlar bana saçma geliyor.Bu arada S20 videosu hani atacaktın ne oldu? ???
S20'nin Hz'inden bahsetmedim zaten, işlemcisinin sorunlarından bahsettim.

Hayatın kadar Samsung kullandım demişsiniz ayıp olmuyor mu hocam ??

Samsung'un arayüzü IOS'dan sonra en az kaynak tüketen, en şık, en stabil arayüzdür. Ben S8+,S9+,S10+ ve S21 FE deneyimledjm aylarca, S8+'ı ve S21 FE'yi kişisel telefonum olarak kullandım, S8+ senesine göre batarya anlamında çok iyiydi, benim S21 Fe kırıldığında abimin 11T yerine S8+'a geçmiştim ama mobil veri ve bluetooth ile bir günü çıkartmak imkansız. S21 FE ile iPhone 11 ile batarya anlamında çok fark yok, hatta S21 stend by yapilmadan yoğun kullanimda iPhone 12 ile neredeyse ayni ekran süresini veriyor. Verimlilik konusuna gelecek olursak, LCD panel dümdüz siyah görüntü olmadığı sürece AMOLED'den daha az güç tüketir zaten PPI'ların arasında cok afedersiniz hayvan gibi fark var, kağıt üzerindede gözle görülebilir bir şekilde de öyle.

iPhone 11'i S21'e göre sen iyi buluyorsun, çünkü şimdiye kadar hep IOS kullandın, kullanmaya devam etmek istiyorsun ama objektif bakıp paneli, güncelliği ve işlemciyi göz önünde bulundurduğumuzda S21 daha iyi bir tercih olur, iPhone 11'den daha fazla goturur çünkü Samsung, Xiaomi ya da Oppo değil, iPhone 12 olsaydi aynı şeyi söylemezdim ama bu telefon 2019'da çıktı. Eğer illa IOS deneyimi yaşamak istiyorsan paneli göz ardı edersin, bu kadar. Ama gidipte körü körüne iPhone 11 dersen o objektif ve yanlış bir cevap olur... Ayrıca iPhone 11'inde işlemcisi hâlâ çok güçlü.

Ve ben kendi konumda da paylaşmıştım S21'in bataryasının 3-4 tam dolumda verimli çalışmaya başladığını,

Videoda sabah taktım öğlen 6 da 25 kaldı demişte bu bence iyi, iPhone 11'de durum çok farklı değil işlemci güçlü ama biraz verimsiz, HD ekrana göre çok fazla güç tüketiyor, ben oyun kynamasam bile sadece video izleyip muzik dinlesem saat 6 da iPhone 11 kapaniyordu...

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
S20'nin Hz'inden bahsetmedim zaten, işlemcisinin sorunlarından bahsettim.

Hayatın kadar Samsung kullandım demişsiniz ayıp olmuyor mu hocam ??

Samsung'un arayüzü IOS'dan sonra en az kaynak tüketen, en şık, en stabil arayüzdür. Ben S8+,S9+,S10+ ve S21 FE deneyimledjm aylarca, S8+'ı ve S21 FE'yi kişisel telefonum olarak kullandım, S8+ senesine göre batarya anlamında çok iyiydi, benim S21 Fe kırıldığında abimin 11T yerine S8+'a geçmiştim ama mobil veri ve bluetooth ile bir günü çıkartmak imkansız. S21 FE ile iPhone 11 ile batarya anlamında çok fark yok, hatta S21 stend by yapilmadan yoğun kullanimda iPhone 12 ile neredeyse ayni ekran süresini veriyor. Verimlilik konusuna gelecek olursak, LCD panel dümdüz siyah görüntü olmadığı sürece AMOLED'den daha fazla güç tüketir zaten PPI'ların arasında cok afedersiniz hayvan gibi fark var, kağıt üzerindede gözle görülebilir bir şekilde de öyle.

iPhone 11'i S21'e göre sen iyi buluyorsun, çünkü şimdiye kadar hep IOS kullandın, kullanmaya devam etmek istiyorsun ama objektif bakıp paneli, güncelliği ve işlemciyi göz önünde bulundurduğumuzda S21 daha iyi bir tercih olur, iPhone 11'den daha fazla goturur çünkü Samsung, Xiaomi ya da Oppo değil, iPhone 12 olsaydi aynı şeyi söylemezdim ama bu telefon 2019'da çıktı. Eğer illa IOS deneyimi yaşamak istiyorsan paneli göz ardı edersin, bu kadar. Ama gidipte körü körüne iPhone 11 dersen o objektif ve yanlış bir cevap olur...
Sonuç olarak Dark mode var mı? Var.Bu aktif edildiğinde Amoled İps den daha verimli olduğuna göre İps ekrana verimli demen saçma bir yorum oluyor.İphone 11 S21 den neden daha iyi? Eğer fotoğrafçılıkta en önemli unsurun renk doğruluğu olduğunu bilseydin arka kamerada 11 in daha başarılı olduğunu anlardın.S21 arka kamerası renklerle oynuyor.Bir domates çekiyorsun koyu kırmızı ise aşırı açık çekiyor.Ben gözümle gördüğümü çekmekten aciz bir cihazın iphone 11 den daha iyi olduğunu niye iddia edeyim? Sosyal medyada bir fotoğraf yada video attığında 11 çok iyi kalite sunarken S21 videoda çamur gibi kalite sunuyor.Fotoğraf tarafında kendi kamerası ile çekersen kabul 11 ile arada çok büyük fark yok ama Instagram kamerası ile çektiğinde görüntü yine çamur gibi oluyor.S21 kullanan bir insan fotoğraf çekiminde İnstagram kamerasından faydalanamadıktan sonra bir anlamı var mı? Video tarafında ön veya arka farketmez 11 bariz üstün.Bugün S21 aldın.Atıyorum 1 yıl sonra paraya acil ihtiyacın var.S21 i iyi bir fiyata satma şansın var mı? 11 hala ikinci elde S21 den daha değerli.İşlemci ve yazılım olayına gelince iphone 8 5 yaşında olmasına rağmen ios 15,7 de yağ gibi akıyorsa ve 3-4 yıl daha gideri varsa iphone 11 uygulama desteği ile 5 yıl gitmez mi? Bugün S21 aldın diyelim.5 yıl götürür mü? Bana göre zor bir ihtimal.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
Sonuç olarak Dark mode var mı? Var.Bu aktif edildiğinde Amoled İps den daha verimli olduğuna göre İps ekrana verimli demen saçma bir yorum oluyor.İphone 11 S21 den neden daha iyi? Eğer fotoğrafçılıkta en önemli unsurun renk doğruluğu olduğunu bilseydin arka kamerada 11 in daha başarılı olduğunu anlardın.S21 arka kamerası renklerle oynuyor.Bir domates çekiyorsun koyu kırmızı ise aşırı açık çekiyor.Ben gözümle gördüğümü çekmekten aciz bir cihazın iphone 11 den daha iyi olduğunu niye iddia edeyim? Sosyal medyada bir fotoğraf yada video attığında 11 çok iyi kalite sunarken S21 videoda çamur gibi kalite sunuyor.Fotoğraf tarafında kendi kamerası ile çekersen kabul 11 ile arada çok büyük fark yok ama Instagram kamerası ile çektiğinde görüntü yine çamur gibi oluyor.S21 kullanan bir insan fotoğraf çekiminde İnstagram kamerasından faydalanamadıktan sonra bir anlamı var mı? Video tarafında ön veya arka farketmez 11 bariz üstün.Bugün S21 aldın.Atıyorum 1 yıl sonra paraya acil ihtiyacın var.S21 i iyi bir fiyata satma şansın var mı? 11 hala ikinci elde S21 den daha değerli.İşlemci ve yazılım olayına gelince iphone 8 5 yaşında olmasına rağmen ios 15,7 de yağ gibi akıyorsa ve 3-4 yıl daha gideri varsa iphone 11 uygulama desteği ile 5 yıl gitmez mi? Bugün S21 aldın diyelim.5 yıl götürür mü? Bana göre zor bir ihtimal.
Aynen hocam Netflix'de film izlerken, oyun oynarken vs. açarsın karanlık temayı ??.

Sosyal medya kamerasında aman aman bir kayıp yok hatta o kadar küçük ki göz ardı edilebilir.

Fotoğraf olarak tabii profesyoneller doğru rengi ister ama normal kullanan birisi fotoğrafın canlı ve renkli çıkmasını ister, mesala domatesten örnek vermişsin S22 Ultra ile o domatesin kötü çıkma imkanı yok ve normal kullanan biriside bunu ister.

Zaten Reddit'te 13 Pro Max ve S22 Ultra ile fotoğraf çekip koydular ama modelleri paylaşmadılar, çoğu kişi canlı ve kötü fotoğrafın imkansız olduğu resmi seçti, yani S22 Ultra, zaten makro ve zoom konusunda Huawei dışında rakibi yok.

S21 3-4 yıl çok yavaşlamadan götürme potansiyeline sahip, bataryayı değiştirmek şartıyla tabii. 11 ile 828p ve 60 FPS'in üstünde film izlemedikten oyun oynayamsdiktan sonra benim için herhangi bir şey arzulamıyor hocam... İyi geceler dilerim, ben yatiyorum yarin devam ederiz tarismamiza, yine 5 saatlik uykuyla gidecegim okula ?

Son düzenleme:

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Aynen hocam Netflix'de film izlerken, oyun oynarken vs. açarsın karanlık temayı ??.

Sosyal medya kamerasında aman aman bir kayıp yok hatta o kadar küçük ki göz ardı edilebilir.

Fotoğraf olarak tabii profesyoneller doğru rengi ister ama normal kullanan birisi fotoğrafın canlı ve renkli çıkmasını ister, mesala domatesten örnek vermişsin S22 Ultra ile o domatesin kötü çıkma imkanı yok ve normal kullanan biriside bunu ister.

Zaten Reddit'te 13 Pro Max ve S22 Ultra ile fotoğraf çekip koydular ama modelleri paylaşmadılar, çoğu kişi canlı ve kötü fotoğrafın imkansız olduğu resmi seçti, yani S22 Ultra, zaten makro ve zoom konusunda Huawei dışında rakibi yok.

S21 3-4 yıl çok yavaşlamadan götürme potansiyeline sahip, bataryayı değiştirmek şartıyla tabii. 11 ile 828p ve 60 FPS'in üstünde film izlemedikten oyun oynayamsdiktan sonra benim için herhangi bir şey arzulamıyor hocam...
S22 ye kamera olarak çok fazla eleştirim yok.S21 e göre renk doğruluğu dahil bir çok unsuru iyileştirdiler.Hala bir iphone kadar doğal olmasada S21 e göre arka kameranın renk doğruluğu kesinlikle daha iyi.İphone 11 e gelince ekran kalitesi olarak 11 in yeterli olduğunu düşünüyorum.11 alırmıyım? almam.60hz ve ips panelden dolayı almam.Bu panelin kalite olarak beni üzmeyeceğini bilsemde verimli olmadığı için almam.Ben daha öncede belirttim.Benim içimde kalan cihaz 11 Pro max dir.Yazın bir aksilik olmazsa 13 pro yada 13 Pro max alacağım.Bir dahada İps panele sahip cihaz kesinlikle kullanmama kararı aldım.Bu ekranın pili su gibi tüketmesi sinirimi bozuyor. Not:Senin hayatın kadar Samsung kullandım cümlesi bir aşağılama değildir.Samsung konusunda bilgim ve tecrübem çok fazla demek istedim.Eğer seni aşağıladığımı düşünüyorsan öyle bir izlenim bıraktıysam özür diliyorum.İyi geceler.

Son düzenleme:

Ekto02

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,330
Kesinlikle Geçiş Yapma. SE 2020'nin Benim Gözümde XR Cihazından Tek Avantajı İşlemci Geriye Kalan Tamamı Öznel Avantajlar Tek Elle Kullanım Gibi Kendine Yazık Edersin...

iPhone 8 Kasasına Sahip Bir iPhone'u Tekrar Kullanmak Hoş Olmuyor. Zamanında SE 2020'Yi Kullanmış Olarak Pil Süresindede Canın Çok Sıkılır. Öyle Ufak Tefek Değil. Canın Cidden Çok Sıkılır. O Yüzden Kesinlikle Tavsiye Etmiyorum.

irsuya

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,253
İphone 11 e gelince ekran kalitesi olarak 11 in yeterli olduğunu düşünüyorum.
Kalite olarak sorun yok, panel kaliteli ama çözünürlüğü, PPI seviyesi vs. çok yetersiz, panel dümdüz kalitesiz değil yani, panelin çözünürlüğünün az olması onun kalitesiz olduğu anlamına gelmez tıpkı M23 gibi.

İnanın bana LCD panel o kadar kötü ki, güneş altında ya da yüksek parlaklıkta o kadar berbat gözüküyor renkler... Benim iPhone 11'den X3 Pro'ya sonrasında S21 FE'ye geçme sebebim iPhone'un bu modeledeki rezilliğidir, X3 Pro'ya geçtiğime pişman oldum orası ayrı. iPhone'un en büyük rakibi olan Samsung o sene S10+'ı QHD+ 530 PPI ile üretti, iPhone ise HD, LCD ve 320 PPI'lı bir panel üretti, o zamanlar çok iyi hatırlıyorum ekran süreleri arasında gram fark yoktu iPhone 12 ve S21 gibi ama şu an S10+'ın ekran süresi epey azalmış, yine iyide eskiye göre iyi değil, iPhone 11 hâlâ aynı değerlere sahip 11 Pro alma sebebim bu ve 5.8 inç olması, neyse, iPhone 11 rezillikten başka bir şey değildir ve beni gram memnun etmedi, istediği kadar stabil olsun ama bana berbat görüntü verdikten sonra bir anlamı yok... O güneş altındaki siyah rengini çok iyi hatırlıyorum :D.

Samsung kullandım cümlesi bir aşağılama değildir.Samsung konusunda bilgim ve tecrübem çok fazla demek istedim.Eğer seni aşağıladığımı düşünüyorsan öyle bir izlenim bıraktıysam özür diliyorum.İyi geceler.
Sorun yok ben alınmam merak etmeyin^^

X3 Pro konusuna gelirsek o zaman ''kalite'' kavramından ziyade işlemci, tasarım vs. benim için önemliydi X3 Pro aldım ama o kadar pişman oldum ki, X3 Pro'nun işlemciden başka iyi yanı yok genel anlamda çok kalitesiz bir cihaz. İyi ki varsın Samsung, sen olmasaydın giriş seviyesi ve orta seviyede kaliteli cihaz olmayacaktı.

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
Kalite olarak sorun yok, panel kaliteli ama çözünürlüğü, PPI seviyesi vs. çok yetersiz, panel dümdüz kalitesiz değil yani, panelin çözünürlüğünün az olması onun kalitesiz olduğu anlamına gelmez tıpkı M23 gibi.

İnanın bana LCD panel o kadar kötü ki, güneş altında ya da yüksek parlaklıkta o kadar berbat gözüküyor renkler... Benim iPhone 11'den X3 Pro'ya sonrasında S21 FE'ye geçme sebebim iPhone'un bu modeledeki rezilliğidir, X3 Pro'ya geçtiğime pişman oldum orası ayrı. iPhone'un en büyük rakibi olan Samsung o sene S10+'ı QHD+ 530 PPI ile üretti, iPhone ise HD, LCD ve 320 PPI'lı bir panel üretti, o zamanlar çok iyi hatırlıyorum ekran süreleri arasında gram fark yoktu iPhone 12 ve S21 gibi ama şu an S10+'ın ekran süresi epey azalmış, yine iyide eskiye göre iyi değil, iPhone 11 hâlâ aynı değerlere sahip 11 Pro alma sebebim bu ve 5.8 inç olması, neyse, iPhone 11 rezillikten başka bir şey değildir ve beni gram memnun etmedi, istediği kadar stabil olsun ama bana berbat görüntü verdikten sonra bir anlamı yok... O güneş altındaki siyah rengini çok iyi hatırlıyorum :D.

Sorun yok ben alınmam merak etmeyin^^

X3 Pro konusuna gelirsek o zaman ''kalite'' kavramından ziyade işlemci, tasarım vs. benim için önemliydi X3 Pro aldım ama o kadar pişman oldum ki, X3 Pro'nun işlemciden başka iyi yanı yok genel anlamda çok kalitesiz bir cihaz. İyi ki varsın Samsung, sen olmasaydın giriş seviyesi ve orta seviyede kaliteli cihaz olmayacaktı.
X3 pro bende kullandım.İşlemci dışında hiçbir özelliği olmayan çöp bir cihaz.11 konusuna gelince sana daha öncede yazdım.Hayatında hep amoled ekran kullanıp İps panelle yüzleşmeyen bir insan İps panelde mutlu olması mümkün değil.Ben hem amoled hemde İps panel çok kullandığım için kalite olarak iki panelde beni mutlu ediyor.İps panelin hoşuma gitmeyen tarafı yük altında iken verimli değil.YouTube da bir video seyrettiğin zaman hem kalite hemde verimlilik olarak Amoledin farkını görüyorsun.11 pro güzel cihaz ama 11 Pro max 11 ailesinin kralı.Benim son yıllarda 60hz a rağmen tasarım dahil her konuda en çok hoşuma giden cihaz 11 pro max dir.Bugün 3 yaşında olmasına rağmen piyasada batarya konusunda çoğu amiral gemisi cihazdan daha iyi.

asamettkayar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
ufak bir şey daha var xr yurtdısı kayıt yapmak yerine se2020 gecixem ondan diyorum

Applemania

Profesör
Reaksiyon puanı
3,460
ufak bir şey daha var xr yurtdısı kayıt yapmak yerine se2020 gecixem ondan diyorum
Gün içinde yoğun kullanım varsa Se 2020 bataryası mobil veride üzer.Manzara fotoğrafı çekiyorsan ultra geniş açı lens olmadığı için hayal kırıklığına uğrayabilirsin.Bu dezavantajlara göre kararını ver.

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
@Applemania ve @Kayn, lütfen her başlığı şahsi münakaşa alanınıza çevirmeyin. Hep aynı muhabbet dönüyor sonra. Appledı Zamzungdu, Ebıldı Samsungdu...