Haber "Açık giyinmek yasak" yazısı olan kafede şort giyen genç kızlar dışarı çıkartıldı.

Reaksiyon puanı
994
Dediklerin konusunda haklısın,benim takıldığım nokta verdiğin tayt örneği. Kısaca açıklayacağım ama forum ortamı çok müsait olmadığından kısaca anlatıp bu konuyu da burada kapatacağım.Anlarsın diye düşündüm ama anlamadın .Şimdi bazı iç çamaşırları vardır,giyilse dahi giyilmemiş gibi durur.O yüzden bu kadar derine inmeden kısaca kural şu olmalı bence;toplum içinde temas konusunda sınırlara dikkat edilmeli,giyim konusunda cinsel bölgelerin çıplak olmaması,görünmemesi gerekmeli.

İç çamaşırı giyilmemiş v.b örneklerdir aslında mahrumiyeti işgal eden.işte taytmış,darmış,vucuda yapışıyormuş gibi seyler abartı.Bu arada üslubum böyledir,yanlış anlama.Son olarak en başta belirttiğim gibi toplum bu şeyleri baskılamasaydı bugün burada uzun uzun tayt tartışmaz teknolojiye zaman ayırır gelişmiş bir millet olurduk.Dedim ya;neyi baskılarsan toplum o baskılananı arzular.Şuan dakika başı televizyonlarda,etkileşimin olduğu her yerde bilimden değil,ahlaktan, kadından,ünlülerin sütyen giymediğin bahsediliyor.yazık...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Toplum seni o kadar baskılamış ki,giyilse dahi belli olmayan iç çamaşırını dahi bilmiyorsun.Başkan seni severim,canını yerim kendine dikkat et bu konu beni sıktı?
Öyle haklısın ki keşke batının güzel şeylerini de örnek alsaydık dediğin gibi başka güzel şeyleri de konuşsaydık.
Tabi bizim toplum kadın üstünden dediğin gibi prim yapmayı seviyor.
Ben buna da karşıyım fikirlerimde söylediğim şeyler biz erkekler için de geçerlidir.
Toplumun baya baskıladığı zamanlar oldu ama ben o dönemleri de atlattım çok şükür ki.Özellikle zaten kız arkadaşınız olduğu zaman kadınları daha iyi anlamaya başlıyorsunuz.Ben çok şey öğrendim son 2 yılda ?
Ben de buradaki çoğu kişiyi seviyorum ya kimseyle problemim yok çok şükür sadece seviyeli şekilde bazı konuları tartışıyoruz ?

Adını etiketleyemediğimden direk mesajı cevapladım.
Değişmeyen tek şey değişimdir sözü çok doğru bir tespit abi. Nasıl gençler yaşlıları bazı konularda geri görüyorsa durum hep böyle devam edecek. Anlık radikal değişimler olmadığı sürece kurallarda bizlerde değişeceğiz. Bugün iç çamaşırsız tayt giyenden rahatsız olsakta sonraki nesiller olağan karşılayacaktır.
Şuanki kuralların en iyi veya en iyiye yakın olduğunu düşünsekte herkes kendi devrini iyi görecek.
Ula Hüseyin sen de tanımamazlıktan gel bizi tabi eski nickle giremiyom ya ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Ben şahsen takdir ediyorum mesela japonları.Dışa kapalı toplum en güzelini yapıyorlar hiç de geri kalmıyorlar.Onların 10da 1i kadar olsaydık bugün ülke bu duruma gelmezdi.Katı kurallar şart çünkü sınırsız özgürlük sadece bela getirir.Bugün o tertemiz dediğimiz ülkelerde o trafik kurallarına uyulan ülkelerde çok katı kurallar uygulanıyor.

Japonya bu dunyanin en depresif toplumlarindan birine sahip. Biraz arastirma yaparsaniz pekte benzemek istemezsiniz. Gencleri o bildiginiz Japon kulturune sahip degil. Ozellikle gencler hentai ve anime dunyasinda geziyor, reel dunya ile baglantiyi koparmis durumdalar. Onlarin da kulturu gelisen teknoloji ile degisiyor. Refah ve yuksek yasam duzeyi batida da var. Demekki bu isler kiyafetle olmuyormus.

Reaksiyon puanı
994
Japonya bu dunyanin en depresif toplumlarindan birine sahip. Biraz arastirma yaparsaniz pekte benzemek istemezsiniz. Gencleri o bildiginiz Japon kulturune sahip degil. Ozellikle gencler hentai ve anime dunyasinda geziyor, reel dunya ile baglantiyi koparmis durumdalar. Onlarin da kulturu gelisen teknoloji ile degisiyor. Refah ve yuksek yasam duzeyi batida da var. Demekki bu isler kiyafetle olmuyormus.
Evet ya onların da böyle bir problemi var izlemiştim bazı belgesellerde.Ama ne bileyim şuan o kadar kötü hâle geldik ki hani onlar mükemmel kalıyor yanımızda.

Harnapazade

Profesör
Reaksiyon puanı
1,448
Arkadaş herhalde Türkiye'de şeriat var zannediyor yahu Cumhuriyet burası Cumhuriyet ve mecelle yok anayasa var aloo :) O yüzden uzun lafın kısası yasalarda kadın ve erkeklerin kılık ve kıyafetleriyle ilgili bir sürü kanun var. Bunlara uyulduğu sürece kimse kimsenin kıyafetine karışamaz yoksa bir çok insan da biliyor yani kendi kafasına değil de İslamiyet'e uyması gerektiğini...

Reaksiyon puanı
994
İyi de adamlar bunun pazarlamasını yapıyor neden takılsın ki kıyafete.
Bütün algıyı yaratan onlar normalleştiren onlar zaten.
Toplumun normları onların umrunda değil ki.
Bakın hayvanlardan 2 temel farkımız var 1. Aklımız 2.si giydiğimiz kıyafetlerimiz.
Atatürk'ün düşüncesi çok güzel ama biz yanlış anladık batının medeniyetini aklını bilimini örnek alalım dedi o.
Biz ne yaptık gittik aklı bilimi bıraktık bize pazarladıkları ahlaksızlıklarını aldık.İşte sorun bu.
Onların normali bizim normalimiz olmak zorunda değil en azından her konuda olmak zorunda değil.
Bazı ülkelerde evinde çıplak gezmen bile yasak cezası var.Ülkede kimse hırsızlık yapmaya cesaret edemiyor çünkü ağır yaptırımları var.
Ama baktığın zaman adamlar halinden memnun.Demek olabiliyormuş.
Yani illa mutlu olmak için sınırsız özgürlük gerekmiyor ben bunu anlatıyorum sabahtan beri.
Evet sizi de anlıyorum dünya değişiyor bazı şeyler değişiyor ama yine de bazı şeylerin değişmemesi bizim elimizde.
Ben herşeyi geçtim sadece şunu merak ediyorum gerçekten herkes her istediğini sizin dediğiniz gibi giyebilse gayet normal banane diyorsunuz ya eşiniz ya da varsa kızınız ya da kızınız olduğunu ve sokağa öyle çıktığını düşünün gerçekten rahatsız olmayacak mısınız bu soruya evet diyen kişi ile tartışacak bişeyim yok çünkü hani bu kadarının artık tartışılacak tarafı yok ?

Hüseyinin nicki Usaindi abi, ben Can ? Yok bea ne tanımamazlığı kibar konuşayım dedim. ?
Tabi cnm sen o anka kuşu ile de kibar konuşurdun hep ?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
İyi de adamlar bunun pazarlamasını yapıyor neden takılsın ki kıyafete.
Bütün algıyı yaratan onlar normalleştiren onlar zaten.
Toplumun normları onların umrunda değil ki.
Bakın hayvanlardan 2 temel farkımız var 1. Aklımız 2.si giydiğimiz kıyafetlerimiz.
Atatürk'ün düşüncesi çok güzel ama biz yanlış anladık batının medeniyetini aklını bilimini örnek alalım dedi o.
Biz ne yaptık gittik aklı bilimi bıraktık bize pazarladıkları ahlaksızlıklarını aldık.İşte sorun bu.
Onların normali bizim normalimiz olmak zorunda değil en azından her konuda olmak zorunda değil.
Bazı ülkelerde evinde çıplak gezmen bile yasak cezası var.Ülkede kimse hırsızlık yapmaya cesaret edemiyor çünkü ağır yaptırımları var.
Ama baktığın zaman adamlar halinden memnun.Demek olabiliyormuş.
Yani illa mutlu olmak için sınırsız özgürlük gerekmiyor ben bunu anlatıyorum sabahtan beri.
Evet sizi de anlıyorum dünya değişiyor bazı şeyler değişiyor ama yine de bazı şeylerin değişmemesi bizim elimizde.
Ben herşeyi geçtim sadece şunu merak ediyorum gerçekten herkes her istediğini sizin dediğiniz gibi giyebilse gayet normal banane diyorsunuz ya eşiniz ya da varsa kızınız ya da kızınız olduğunu ve sokağa öyle çıktığını düşünün gerçekten rahatsız olmayacak mısınız bu soruya evet diyen kişi ile tartışacak bişeyim yok çünkü hani bu kadarının artık tartışılacak tarafı yok ?

Tabi cnm sen o anka kuşu ile de kibar konuşurdun hep ?

Yahu hocam ahlagin kiyafetle ne alakasi var. Bu ulkede hayvana, kadina, cocuga tecavuz girla. Adam oldurme desen var, haram yeme desen var. Ahlaksizlik pesine dusulecekse once bunlar cozulecek. Arap ulkelerinde, afganistan pakistanda kadinlar komple carsafla geziyo da noluyo zihniyet pis olduktan sonra istersen kadinlar disari cikmasin degisen hicbir sey olmaz. Bu sorunlarin yaninda kiyafet meselesi, mesele bile degil.

Reaksiyon puanı
994
Yahu hocam ahlagin kiyafetle ne alakasi var. Bu ulkede hayvana, kadina, cocuga tecavuz girla. Adam oldurme desen var, haram yeme desen var. Ahlaksizlik pesine dusulecekse once bunlar cozulecek. Arap ulkelerinde, afganistan pakistanda kadinlar komple carsafla geziyo da noluyo zihniyet pis olduktan sonra istersen kadinlar disari cikmasin degisen hicbir sey olmaz. Bu sorunlarin yaninda kiyafet meselesi, mesele bile degil.
Hocam ahlâkın kıyafetle alakası yoksa neden çıplak görünce apar topar götürüyorlar ki ?
Ama dediğine katılıyorum hocam önce onlar çözülmeli.
Tabi ben biraz idealistim istiyorum herşey güzel olsun olmuşken ?

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Bu olayın halen doğru olduğuna inanmıyorum ben nedense.

Sosyal medyada bir tweet ile başlıyor her şey. Ve tweet'i atan hesap yeni daha dün kayıt olmuş Mayıs 2022 hesap açış tarihi. 3-4 tane Paylaşımı flan var hepsi de tek tip taciz tecavüz Suriyeli bilmem nesi ve ne tesadüf 3. Paylaşımında şortla bir mekana giremiyor. Ve ADINI VERMEK İSTEMEYEN biri diye tüm haber sitelerinde haber oluyor.

Mekana bakıyorum Adı Barista İtaliano olan bir mekan altta ki gibi tahtaya yazı yazan mekan.

1653950275891.png

Aynı tahtaya nu kadar yalap şap bir Türkçe ile böyle bir şey yazar mı bana hiç inandırıcı gelmiyor.

1653950339576.png

Ve aynı kızın şöyle bir paylaşımı var.

1653950684838.png

CtrlEnter

Doçent
Cezalı
Reaksiyon puanı
886
Sol parti iktidarda ise amanın din elden gider, sağ parti iktidarda ise şeriat geliyor genç subaylar rahatsız. Tiyatrocular yine sahne almış, oyunu oynamış.
Ben bu filmleri defalarca izledim. Hepsinin sonu aynı, katil uşak.

Reaksiyon puanı
994
O kadar yazdım anlamadı kimse bugün lc Waikiki ye gitmiştim orda gördüm kıyafeti buyrun belki görünce anlaşılır.
Bu kıyafeti altına bişi giymeden giyip çıktığını düşünün sonuçta giyinmiş oluyor ama aslında giyinmemiş gibi ?
VRWixt.jpg

VRWGgN.jpg

Not : Tartışma olsun diye değil yazdığım şeylerin anlaşılması için görsel eklenmiştir.
Son günlerde olanlar zaten artık ülkenin ne hâle geldiğinin kanıtı cidden çoktan yazık olmuş bize.Burda ne yazsak boş.
Hep dediğim gibi çok şeyin değişmesi yeniden düzenlenmesi gerekiyor.