Yardım RTX 3060 Ti 5 FPS alıyorum

yasirisimsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sistemi toplayalı 1 hafta olmadı ve online offline fark etmeksizin 5 fps kadar düşüyor, Götürüp kaliteli bit teste soktum baya iyi veriler aldık. Bannerlord - R6 açıyorum 5 FPS arada 100 küsür oluyor nedir bunun çaresi ?

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Sistemi toplayalı 1 hafta olmadı ve online offline fark etmeksizin 5 fps kadar düşüyor, Götürüp kaliteli bit teste soktum baya iyi veriler aldık. Bannerlord - R6 açıyorum 5 FPS arada 100 küsür oluyor nedir bunun çaresi ?
Sürücüler güncel mi

İşlemci sıcaklığı nasıl

İşlemcin ne

Darboğaz olsa bile 5 fps yapacak kadar olmaz gidip r3 3100 gibi bir işlemci takılmaz takılsa bile o kadar düşük fps vermez darboğazla alakalı bir durum yok
Ekran kartını çift fanli sürüm aldığını düşünüyorum piyasada hazır sistemlerde Asus dual yaygın tabi hazır sistem aldıysan. Genel olarak 65 derece oluyor Asus dual 3060 ti yani ekran kartı ısısından da olabileceğini sanmıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

R6 ve Bannerlord olduğunu söylemiştim sistem bilgilerim profilimde detaylı şekilde var
Özelliklerine baktım darboğaz söz konusu bile değil
Geriye işlemci sıcaklığı ve sürücüler kalıyor
Daha birçok neden olabilir ama siz sorduklarimi cevaplayın sürücüleri guncellemediyseniz ddu ile sürücüleri silin sonra tekrar yükleyin.
Bunu yaptıktan sonra ve sıcaklıkları söyledikten sonra da sorun cozulmuyorsa başka çözüm yollarına bakarım

yasirisimsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sürücüler güncel mi

İşlemci sıcaklığı nasıl

İşlemcin ne

Darboğaz olsa bile 5 fps yapacak kadar olmaz gidip r3 3100 gibi bir işlemci takılmaz takılsa bile o kadar düşük fps vermez darboğazla alakalı bir durum yok
Ekran kartını çift fanli sürüm aldığını düşünüyorum piyasada hazır sistemlerde Asus dual yaygın tabi hazır sistem aldıysan. Genel olarak 65 derece oluyor Asus dual 3060 ti yani ekran kartı ısısından da olabileceğini sanmıyorum
Sıcaklık %60 arası Sürücüleri DDU ile kaldırıp yeniden kurdum ve defalarca boster ile tarama yaptım NVİDİA resmi hesabından da kontrol ettim fakat hepsi güncel. çift fanlı olayını açıklar mısın ne yapmam gerek

Reaksiyon puanı
8,191
Sıcaklık %60 arası Sürücüleri DDU ile kaldırıp yeniden kurdum ve defalarca boster ile tarama yaptım NVİDİA resmi hesabından da kontrol ettim fakat hepsi güncel. çift fanlı olayını açıklar mısın ne yapmam gerek
Çift fanla alakası yok. Kart tasarımları mühendislerin tasarlamasıyla ve uzun testlerden geçerek satışa çıkıyor. Kullanımı etkileyecek kadar ısınmıyor yani kartlar. Isınacak olsa da dediğiniz kadar performans düşmez.

yasirisimsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sürücüler güncel mi

İşlemci sıcaklığı nasıl

İşlemcin ne

Daha birçok neden olabilir ama siz sorduklarimi cevaplayın sürücüleri guncellemediyseniz ddu ile sürücüleri silin sonra tekrar yükleyin.
Bunu yaptıktan sonra ve sıcaklıkları söyledikten sonra da sorun cozulmuyorsa başka çözüm yollarına bakarım
Dostum şuan nvidia 511.65 sürümü 2 martta gelmiş
oysaki 28 şubatta 511.12 sürümüne güncelledim

Sürücüler güncel mi

İşlemci sıcaklığı nasıl

İşlemcin ne

Dostum güncelledim fakat birşey değişmedi

Son düzenleme:

yasirisimsiz

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Arkadaş konu içinde sisteminin bütün parçalarının hakkında bölümünde yazdığını söylemiş işlemcisi i7 11700k darboğaz yok. İşlemci aşırı ısınıyor olabilir
hiç bir problem yok dostum tabiri doğruysa buz gibi diyebilirim. Donanımsal olmayadabilir sürücüler güncel en az 3 defa kaldırılıp indirildi teste girdi ve mükemmel sonuş verdi ama oyun açmaya gelince bilgisayar kötürüm oluyor. koskaca RTX 3060 ti video izleme bilgisayarına döndü

Utku92

Dekan
Reaksiyon puanı
3,822
hiç bir problem yok dostum tabiri doğruysa buz gibi diyebilirim. Donanımsal olmayadabilir sürücüler güncel en az 3 defa kaldırılıp indirildi teste girdi ve mükemmel sonuş verdi ama oyun açmaya gelince bilgisayar kötürüm oluyor. koskaca RTX 3060 ti video izleme bilgisayarına döndü
Harici driver bulucular kullanırsanız onlarda bozabilir.

LifeStyle

Profesör
Reaksiyon puanı
802
aida64 ile ısı değerlerini kontrol edin.

anakartınız ve işlemcinizde onboard ekran kartı desteği var sanırım. saatin oradaki nvidia denetim masası ayarlarından, oyunu seçip, yüksek performanslı gpu yu seçerseniz sorun düzelir.

edit: işlemciniz K yani onboard ekran kartını destekliyor. nvidie ayarlarından dediğimi yaparsanız sorun çözülecektir.

korsan oyun ve yazılım kullanmayın. ekran kartı driverinizi güncel tutun.

niyazi5859

Dekan
Reaksiyon puanı
5,085
Oyun dosyalarını dogrulasana testlerde iyi sonuçlar veriyor ama oyunlarda kötü sonuç veriyorsa oynadığın oyunların dosyalarını dogrula
Başka oyunlarda oluyor mu ?
@LifeStyle dediğine bir bakın belki Intelin gpusunu kullanıyordur. Kullansa bile o kadar düşük vermesi garip belki de donanımsal bir sorun vardır garantiye yollasana