Yardım Laptop kapandı, açılmıyor

LerTheR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Agalar Laptopu yeni aldım 2-3 gün oluyor. The long dark oynuyordum 2-3 saat oynadıktan sonra kasmaya başladı, steami kapat aç falan yaptım düzelmedi. Bn de pc yi kapa aç yapam dedim. Sonra windows kısmına tıkladım, bilgisayarı kapat kısmına fareyle basılı tuttum çünkü vazgeçtim. Sonra windows kısmını kapattım, steami açtım ve pc aniden kapandı. Ne olmus olabilir?

Reaksiyon puanı
269
Agalar Laptopu yeni aldım 2-3 gün oluyor. The long dark oynuyordum 2-3 saat oynadıktan sonra kasmaya başladı, steami kapat aç falan yaptım düzelmedi. Bn de pc yi kapa aç yapam dedim. Sonra windows kısmına tıkladım, bilgisayarı kapat kısmına fareyle basılı tuttum çünkü vazgeçtim. Sonra windows kısmını kapattım, steami açtım ve pc aniden kapandı. Ne olmus olabilir?
Kasması normal çünkü ısı değeri belli bir seviyeyi geçince bilgisayarın işlemcisi gücünü sınırlar, kapanması da normal eğer işlemci gücünü sınırlamasına rağmen pc ısınıyorsa kendini kapatır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Düzelme ihtimali var mı, yoksa bi parça sıkıntı cıkarmıs olabilri mi pc cok sıcak degildi bana gore
Şarjdan falan çek 30 40 dk bekle soğusun.

Düzelme ihtimali var mı, yoksa bi parça sıkıntı cıkarmıs olabilri mi pc cok sıcak degildi bana gore
Dediklerimi yap oyuna gir ısı değerlerini at

LerTheR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Kasması normal çünkü ısı değeri belli bir seviyeyi geçince bilgisayarın işlemcisi gücünü sınırlar, kapanması da normal eğer işlemci gücünü sınırlamasına rağmen pc ısınıyorsa kendini kapatır

Şarjdan falan çek 30 40 dk bekle soğusun.

Dediklerimi yap oyuna gir ısı değerlerini at
Tamam

LerTheR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Isı değerlerini atmana gerek yok aslında, açılırsa problem yok demektir normalden daha düşük aldığın zaman ısı değerlerine bak 85- 90 dereceden yukarıdaysa çık oyundan 15 20 dk soğumasını bekle
Açılmadı. Şarja takıyorum şarh olduğuna dair bir şey de yanmıyor

Bu da şarj kısmı

enlibdg.jpg

Isı değerlerini atmana gerek yok aslında, açılırsa problem yok demektir normalden daha düşük aldığın zaman ısı değerlerine bak 85- 90 dereceden yukarıdaysa çık oyundan 15 20 dk soğumasını bekle
Şarj olmuyor da olabilir, şarj azalınca kasar mı peki ?

Şarjın pc ye giren kısmına baktim hic elektrik gözükmüyor ama bu şarjdaki bu kalın kısma elektrik gitmiyor

Pardon gidiyor.

Son düzenleme:

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,940
Açılmadı. Şarja takıyorum şarh olduğuna dair bir şey de yanmıyor

Bu da şarj kısmı

enlibdg.jpg

Şarj olmuyor da olabilir, şarj azalınca kasar mı peki ?

Şarjın pc ye giren kısmına baktim hic elektrik gözükmüyor ama bu şarjdaki bu kalın kısma elektrik gitmiyor

Pardon gidiyor.
Elektrik gözükmüyor derken ?

Laptobun pilini çıkarıp fişe bağlayıp denermisiniz

LerTheR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Vallaha pil hangı kısımda bilemiyorum. Kırmızı kısım şarj girişi4ul9jwu.jpg

Elektrik gözükmüyor derken ?

Laptobun pilini çıkarıp fişe bağlayıp denermisiniz
Yani elektrik kalemiyle baktım sadece bu şarjın kalın kısmına elektrik geldiğini gördüm ama bu laptopa taktığımız kısıma gelmiyor ya da ben doğru bakamadim

Son düzenleme:

Emnn

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,940
Vallaha pil hangı kısımda bilemiyorum. Kırmızı kısım şarj girişi4ul9jwu.jpg

Yani elektrik kalemiyle baktım sadece bu şarjın kalın kısmına elektrik geldiğini gördüm ama bu laptopa taktığımız kısıma gelmiyor ya da ben doğru bakamadim
Bir daha kontrol ediniz sorun kabloda o zmn

LerTheR

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Bir daha kontrol ediniz sorun kabloda o zmn
Çabalarınız için teşekkür ederim, baska adaptörle test ettim sıkıntı şarj aletinde. Firmaya da ayrica tesekkür ederim, getirin hemen değiştirelim dediler. Konu kilitlenebilir.