- Reaksiyon puanı
- 13,063
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Halk TV'de Liderler Özel programına katıldı. Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili konuşan Akşener, "Bunu bir kaç defa daha söyledim ama anlaşılmadı. Burada net bir şekilde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim ama Başbakanlığa adayım." ifadelerini kullandı.
www.mynet.com
Bunu İktidar kanadı Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşıldı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Meral Akşener Başbakan olacak gibi yorumluyor. Siz ne düşünürsünüz !
"Bizim iki sistemimiz var. Bir Cumhurbaşkanı seçimi o seçilen kişi parlamenter sistemin taşlarını döşeyecek. "
"İvedilikle parlamenter sisteme geçişin yolunu döşeyecek ve Cumhurbaşkanı olarak kalacak. Seçimi kazandık, parlamenter sisteme geçtik… O Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olacak."
"Cumhurbaşkanlığı makamını o seçimi almak zorundayız. Önemli olan bu. Ben kendi adıma kararımı söyledim. Bu seçimin alınması konusunda inanılmaz kararlıyım."
www.ensonhaber.com
Not: Sorun şu ki Sistem nasıl değişecek ! Sistem değişmesi için 360 vekil üstü almak lazım. Buda en az yüzde 60 larda oy alması demek oluyor muhalefetin ! Düne kadar gerek kendisi gerekse tüm partilileri Meral Akşener Başbakan adayımız diyordu. Bu söylem CHP ile anlaşıldığını ve Cumhurbaşkanını sen seç Başbakanı biz seçelim denmiş olabilir mi ?

Meral Akşener: Cumhurbaşkanı adayı olmayacağım
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Net bir şekilde açıklayayım. Cumhurbaşkanlığına aday değilim ama Başbakanlığa adayım." dedi.
Bunu İktidar kanadı Kemal Kılıçdaroğlu ile anlaşıldı Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı Meral Akşener Başbakan olacak gibi yorumluyor. Siz ne düşünürsünüz !
PARLAMENTER SİSTEME GEÇECEĞİZ"
"Bizim iki sistemimiz var. Bir Cumhurbaşkanı seçimi o seçilen kişi parlamenter sistemin taşlarını döşeyecek. "
"İvedilikle parlamenter sisteme geçişin yolunu döşeyecek ve Cumhurbaşkanı olarak kalacak. Seçimi kazandık, parlamenter sisteme geçtik… O Cumhurbaşkanı herkesin cumhurbaşkanı olacak."
"BAŞBAKAN ADAYI OLACAĞIM"
"İş birliği içinde rekabet diye bir kavram tanımlarım. Ondan sonra rakip olacağız biz. Bana çeşitli sorular soruyorlar. Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday profili anlatımına katılıyorum. Ben Cumhurbaşkanı adayı değilim. Başbakanlığa adayım."Cumhurbaşkanlığı makamını o seçimi almak zorundayız. Önemli olan bu. Ben kendi adıma kararımı söyledim. Bu seçimin alınması konusunda inanılmaz kararlıyım."

Meral Akşener: Başbakan adayıyım
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını ima ederek, parlamenter sisteme dönüldüğünde başbakan adayı olacağını açıkladı.

Not: Sorun şu ki Sistem nasıl değişecek ! Sistem değişmesi için 360 vekil üstü almak lazım. Buda en az yüzde 60 larda oy alması demek oluyor muhalefetin ! Düne kadar gerek kendisi gerekse tüm partilileri Meral Akşener Başbakan adayımız diyordu. Bu söylem CHP ile anlaşıldığını ve Cumhurbaşkanını sen seç Başbakanı biz seçelim denmiş olabilir mi ?