DEbian veya MX Linux olabilir.Şuan pardus işletim sistemi kurdum idareten
şöyle güzel linux işletim sistemi varsa güzel olur steam falan açabilen bide güzel arayüzü falan varsada iyi olur bilmedimden soruyorum
şimdiden teşşekkür ederim...
Oyun için demiş PiSi demişsiniz? Ayrıca Fedora ve Zorinde pek oyun oynatmak gibi bi hedef yok (fazla sistem tuketiyorlar) Pop!_OS ve mx biraz daha uygun sistem kullanma stabilite acisindanLinux dünyasında en iyi dağıtım yoktur zaten herkes bilir kişisel ihtiyaçlara bağlı tamamen. Ben aşağıya önerilerimi bırakıp kaçıyorum
Bağımsız Taban
* Fedora
* Solus
* PiSi Linux [Daha zamana ihtiyacı var.]
Arch Taban
* Endeavour OS
* Manjaro
Debian Taban
* Pop_OS!
* MX Linux
* Zorin OS
Türk dağıtımlar olarakta Pardus ve PiSi hariç Archman eklenebilir. Ben olsam bağımsız taban kullanırım çünkü sistemin direkt kendisini öğrenirim ki son kullanıcıya hitap eden en iyi bağımsız taban linuxlar Fedora ve Solus. Debian biraz daha orta seviye ama donanımın yeniyse çok tavsiye etmem kernel ve paketler geriden geliyor baya çünkü. Arch'ta olabilir ama Arch'ın kendisinin kurulumu zor olduğu için onun yerine Endeavour OS yükleyip üzerinde Arch öğrenebilirsin.
Ben genel olarak önerdim. Oyun odaklı düşünmedim. PiSi yerli ve milli olduğu için damarım kabarıyor her yerde koyasım geliyorOyun için demiş PiSi demişsiniz? Ayrıca Fedora ve Zorinde pek oyun oynatmak gibi bi hedef yok (fazla sistem tuketiyorlar) Pop!_OS ve mx biraz daha uygun sistem kullanma stabilite acisindan
Hız konusu bir kenara. Fedora Gnome 40 fazla ram yiyor. Oyun oynayan birisi için bu - bir yön.Ben genel olarak önerdim. Oyun odaklı düşünmedim. PiSi yerli ve milli olduğu için damarım kabarıyor her yerde koyasım geliyorFedora yalnız Pop!_OS'ten hızlı çalışıyor bence.
Fedora 33'te evet biraz fazlaydı ama 34'te sistem komple boştayken sadece 1.05 civarı ram tüketiyor yani bu bana çok fazla gelmedi GNOME için normal olduğunu düşünüyorum. Zaten ağır oyun oynayacaksa bir insan gidipte GNOME, KDE, Budgie yada Deepin yüklemez, en iyi ihtimal i3wm gibi pencere yöneticisi yükler masaüstü kurmaz, en kötü ihtimal de XFCE yükler üstüne de çıkmaz.Hız konusu bir kenara. Fedora Gnome 40 fazla ram yiyor. Oyun oynayan birisi için bu - bir yön.
i5 650 3.20 ghz 8 ram 1 gb amd hd 5570ilk önce bilgisayar özelliklerin nedir
ikinci olarak steam tüm işletim sistemlerinde mevcut yeter ki depolarında mevcut olsun
şimdiden teşekkür ederim
1.05 mi?Fedora 33'te evet biraz fazlaydı ama 34'te sistem komple boştayken sadece 1.05 civarı ram tüketiyor yani bu bana çok fazla gelmedi GNOME için normal olduğunu düşünüyorum. Zaten ağır oyun oynayacaksa bir insan gidipte GNOME, KDE, Budgie yada Deepin yüklemez, en iyi ihtimal i3wm gibi pencere yöneticisi yükler masaüstü kurmaz, en kötü ihtimal de XFCE yükler üstüne de çıkmaz.
Fedora Games Lab var XFCE ile geliyor mesela oyun oynayacak adam onu yükler![]()
Fedora 34'de öntanımlı Gnome 40 var.Zaten ağır oyun oynayacaksa bir insan gidipte GNOME, KDE, Budgie yada Deepin yüklemez, en iyi ihtimal i3wm gibi pencere yöneticisi yükler masaüstü kurmaz, en kötü ihtimal de XFCE yükler üstüne de çıkmaz.
Linux burada ayrılmıyor mu zaten? Her sistemde aynı RAM'i tüketmiyor 8 GB ve 4 GB ramli iki farklı PC'ye dene orada ortaya çıkıyor. Workstation ön tanımlı GNOME ama farklı arayüzlü ISO'larda var sonuçta. Niye Fedora seçmeyelim ki eğer güncel olan teknolojileri sistemi patlatmadan kullanabileceğimiz bir bağımsız taban varsa söyle biz de kullanalım1.05 mi?dostum gnome 40 var içinde bizzat kendim kurdum kullandım boşta yediği ram 1.4G civarıydı. Bunun daha da altında değerler veren ditrolar varken Fedora seçme yanlış olur.
Fedora 34'de öntanımlı Gnome 40 var.
Kullanım amacına göre değişir. Örneğin hacking ile uğraşmak istersen kali birebir veya windows gibi normal bir kullanıcı isen ubuntu ya bakabilirsin. İnternetten kullanım amacına göre en uygun linux u bulabilirsin. Şunu da söylemekte fayda var ki linux ta windows ta oynayabildiğin kadar çeşitli oyun oynayamazsın.Şuan pardus işletim sistemi kurdum idareten
şöyle güzel linux işletim sistemi varsa güzel olur steam falan açabilen bide güzel arayüzü falan varsada iyi olur bilmedimden soruyorum
şimdiden teşşekkür ederim...
üstad linux geniş yelpazeye dağılmış bir işletim sistemii5 650 3.20 ghz 8 ram 1 gb amd hd 5570
Mesaj otomatik birleştirildi:
640 GB Harddiskim var
şuanda Fedora 34 kullanıyorum ve boşta Ram tüketimi 840 civarı .1.05 mi?dostum gnome 40 var içinde bizzat kendim kurdum kullandım boşta yediği ram 1.4G civarıydı. Bunun daha da altında değerler veren ditrolar varken Fedora seçme yanlış olur.
Fedora 34'de öntanımlı Gnome 40 var.
Bende durum bu değildi. Yani en azından 2 ay önce baktığımda fazla idi Fedora. Şuan ArtiX Linux gnome kullanıyorum bende boşta 480M. Gentoo'da da 580M falandı.şuanda Fedora 34 kullanıyorum ve boşta Ram tüketimi 840 civarı .
zaten çok tuhaf bazen boşta tüketimi 800 (arka planda hiç bir şey yok)Bende durum bu değildi. Yani en azından 2 ay önce baktığımda fazla idi Fedora. Şuan ArtiX Linux gnome kullanıyorum bende boşta 480M. Gentoo'da da 580M falandı.
Hocam bloat ne varsa kurmuşsunuzdur. Ben uzun süre fedora 34 kullandım hiç birşey aöıl değilken Sadece gnome 40 açıkken 400-500 mb arası ram tüketimi vardı.şuanda Fedora 34 kullanıyorum ve boşta Ram tüketimi 840 civarı .
Fedora 34 WS kurdum ve 900 MB RAM kullanımı vardı. GNOME 40 kendi başına fazla ram harcayan bir DE değil ayrıca. Fedora kapalı kaynak uygulamaları kullanabileceğiniz en iyi dağıtımlardan birisi. Birçok kapalı kaynak programın direkt olarak RPM paketi var ve depoda bulunuyor.1.05 mi?dostum gnome 40 var içinde bizzat kendim kurdum kullandım boşta yediği ram 1.4G civarıydı. Bunun daha da altında değerler veren ditrolar varken Fedora seçme yanlış olur.