Anket Evrim Teorisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İnanıyor musun?

• Evet

Kullanılan: 14 51.9%
  • Hayır

Kullanılan: 13 48.1%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
yukarıda attığım hadiste kadının aklının noksan olması ve kadının şahitliğinin yarım sayılması ayetle destekleniyor.

(Bu işleme) şahitliklerine güvendiğiniz iki erkeği; eğer iki erkek olmazsa, bir erkek ve iki kadını şahit tutun. Bu, onlardan biri unutacak olursa, diğerinin ona hatırlatması içindir.

Buradan yola çıkarak bir erkeğe iki kadın şahitlikte eşittir dediğimizde kadının aklının noksan olduğunu göstermez. Aksine kadınların zekasının erkeğe göre yüksek olduğunu ve erkeğe göre yalan söyleme ihtimallerinin yüksek olduğunu gösterir. Örnek vereyim bir otobüse bindiniz ve bir kadına dokunmadığınız halde kadın sizin dokunduğunuzu söyledi. Bu olayda ya sizi iki kadın ya da bir erkek savunacak. Peki kadının mı yalan söylemesi kolay erkeğin mi?

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
O zaman bidaha atayım.

5338 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek):
"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular.
Dinleyenlerden cesaretli bir kadın: "Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu.
Aleyhissalâtu vesselâm: "Ağzınızdan kötü söz çok çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!" dedi.
O kadın tekrar: "Ey Allah'ın resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?" diye sorunca Aleyhissalâtu vesselâm açıkladı: "Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tâbiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder." Buhârî, Hayz 6, Zekât 44, İman 21, Küsüf 9, Nikâh 88; Müslim, Küsüf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187).

Bakara 282
Ve sizin erkeklerinizden iki kişiyi de şahit tutunuz. Ve o iki şahit erkek olmazsa, şehâdetlerine razı olacağınız kimselerden bir erkek ile iki kadını (şahit tutunuz). Bu iki kadından biri unutacak olursa ona diğeri hatırlatsın
tamamı(Bakara Suresi 282. Ayet)

Sadece kadınlar unutur erkekler unutmaaz gibi konuşuyor allah. Böyle bir şey mümkün olabilir mi hiç? Kadınında unutkanı vardır erkeğinde. Bu hadir ve ayet birbirini destekler.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Orada kocaman biri unutursa ona hatırlarsın diye yazıyor şaka mısınız..
oradaki Unutmayı şöyle düşün yani kadın merhameti yüzünden yalan şahitlik yapmaya kalkarsa diğeri ona hatırlatsın

Reaksiyon puanı
158
millet oh bize cennette huri var diyor. lan bilmiyorki orada cinsel aktivite yok. bilse sevinmez

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
bi yerde duydum çok güldüm. bi kadın erkekler için size huri bize nuri mi dedi.

Doğru. Erkeğin bir sürü kadın ve cinsle ilişkiyle mükafatlandırırken kadına neden hiç yok.

5100 - el-Hudri radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cennet ehlinden derecesi en düşük olanın seksenbin hizmetçisi, yetmişiki zevcesi vardır. Onun için inciden, zebercedden ve yakuttan bir çadır kurulur. Bu çadır, Câbiye'den San'a'ya kadar uzanan bir büyüklüktedir." Tirmizi, Cennet 23, (2565).
sahih hadistir.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Dinlerinin eksik olması tâbiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder." Buhârî, Hayz 6, Zekât 44, İman 21, Küsüf 9, Nikâh 88; Müslim, Küsüf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187).
Burayı oku dostum.İslama göre Din,iman eksikliği insanı kötülüğe sürükler.Ben burdan bu anlamı çıkarıyorum.Eğer Peygamber Efendimiz Erkeklerin namaz kılmadığını ve oruç tutmadığını görseydi.Aynı şeyleri erkeklere söylerdi.

Reaksiyon puanı
158
cinsellik zevk ile alakalı olduğu için zev de dünya hali. yani orada sadece sevgi vardır.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
oradaki Unutmayı şöyle düşün yani kadın merhameti yüzünden yalan şahitlik yapmaya kalkarsa diğeri ona hatırlatsın
Birde diğer açıdan düşünmek gerekir. Yaşanılan dönemde her şey yazılı kaynakta değildi. Bu yüzden erkeğin dediği onun onuruna toplum içindeki itibarına zarar verirdi. Bu yüzden erkeğin yalan şahitlik yapması demek eşine ve çocuklarına bakamayacak duruma düşmek demek. Diğer taraftan kadın yalancı şahtilik bile yapsa ona bakabilecek bir kocası veya çocukları olmaya devam edecek.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Birde diğer açıdan düşünmek gerekir. Yaşanılan dönemde her şey yazılı kaynakta değildi. Bu yüzden erkeğin dediği onun onuruna toplum içindeki itibarına zarar verirdi. Bu yüzden erkeğin yalan şahitlik yapması demek eşine ve çocuklarına bakamayacak duruma düşmek demek. Diğer taraftan kadın yalancı şahtilik bile yapsa ona bakabilecek bir kocası veya çocukları olmaya devam edecek.
Şakasız hayatımda gördüğüm en farklı açıdan bakış.Bravo.

Reaksiyon puanı
158
bir sürü yazıyorsunuz hadisler günümüze göre değişebilir diye. sence cennette cinsellik varmıdır. sence adem ile havva neden cennetten kovuldu. bilmiyorsanız yanlış yorum yaparak günaha girmeyin.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Doğru. Erkeğin bir sürü kadın ve cinsle ilişkiyle mükafatlandırırken kadına neden hiç yok.

5100 - el-Hudri radıyallahu anh anlatıyor: "Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm buyurdular ki: "Cennet ehlinden derecesi en düşük olanın seksenbin hizmetçisi, yetmişiki zevcesi vardır. Onun için inciden, zebercedden ve yakuttan bir çadır kurulur. Bu çadır, Câbiye'den San'a'ya kadar uzanan bir büyüklüktedir." Tirmizi, Cennet 23, (2565).
sahih hadistir.
Dostum yolda Mehmet diye bir çocuk var giyindiği belli olmayan bir kadın yanından geçiyor ve vesvese Mehmetin Zinaya düşmemesi için Allah bir Sebep Kadınlar Nefislerine bizden daha çok sahip çıkabiliyor ama bu Kadına ödül yok demek değil Kuranda pek çok kez onun mükafatı takvadadır diyor yani göz duymamış kulak işitmemiş Kadınlara da ödül vardır tabiki Kadına Ödül yok dememiş Belki Kadınların ödülü daha güzeldir :)

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Burayı oku dostum.İslama göre Din,iman eksikliği insanı kötülüğe sürükler.Ben burdan bu anlamı çıkarıyorum.Eğer Peygamber Efendimiz Erkeklerin namaz kılmadığını ve oruç tutmadığını görseydi.Aynı şeyleri erkeklere söylerdi.

Hayızlığı kadına verende allah bu sepeple dini eksilende kadınlar. Neden allah kadınlar ibadetinden yoksun kalsın diye hayızlık veriyor? Hayız sistemi olmadanda üreme sistemi yaratabilir.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
bir sürü yazıyorsunuz hadisler günümüze göre değişebilir diye. sence cennette cinsellik varmıdır. sence adem ile havva neden cennetten kovuldu. bilmiyorsanız yanlış yorum yaparak günaha girmeyin.
Kanki bence cennetten kovulmadı Hz. Adem ile Havva. Zaten dünyada yaratıldılar. Allah'ın dünyada bir bahçesinden kovuldu diye düşünüyorum.

Kuran'ı Kerim'de cennetten kovulduğu belirtilmiyor galiba.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Hayızlığı kadına verende allah bu sepeple dini eksilende kadınlar. Neden allah kadınlar ibadetinden yoksun kalsın diye hayızlık veriyor? Hayız sistemi olmadanda üreme sistemi yaratabilir.
Bu noktada iman devreye giriyor.Burası imtihan dünyası.

Reaksiyon puanı
158
dostum cennette kalmaları için yaratıldılar. onlara şu ağacın meyvesinden yemeyin dediler.işin içine şeytan girinceye kadar. sonra oradan dünyaya atıldılar.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Cennette cinsellik vardır. Hatta huriler her cinsle ilişkiden sonra tekrar bakire olur. Bunların sahih hadisleri vardır hep.
Buna dair hadisi paylaşır mısınız? Ayrıca Kuranda cennette cinsellik olduğuna dair bir ayet yok. Bu durumda cinselliğin olacağını söylemek maymun ile ortak atamızın olduğunu söylemek gibidir. Diğer İslam alimlerine göre daha radikal olan Caner Taslaman bile bu anlamı çıkarmanın zorlama olduğunu söylüyor.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Kadınların iradesi dışında dini eksiliyor ve peygamber bunu söylüyor doğrudan. Saçma.
Eğer kadın Namaz kılsaydı,Oruç tutsaydı ve zekat verseydi dini eskilmezdi.Demekki neymiş iradesi ile olan bir şeymiş.Ben yazdığınızdan İradenin sözlük anlamının ne olduğunu bilmediğinizi çıkarıyorum.İradenin sözlük anlamına bakarsanız sevinirim.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Kadınların iradesi dışında dini eksiliyor ve peygamber bunu söylüyor doğrudan. Saçma.
Eksilmiyor. O dediğin durumda oruçluysalar, orucunu yiyebilirler günah değil.
Namazını kaza etmek zorunda değiller. Çünkü Allah'tan gelen bir şey. İbadetleri eksilmiyor.

Aslında dediğin durum dışında, kadınlara ibadet konusunda bir çok kolaylık sağlıyor din bence.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Buna dair hadisi paylaşır mısınız? Ayrıca Kuranda cennette cinsellik olduğuna dair bir ayet yok. Bu durumda cinselliğin olacağını söylemek maymun ile ortak atamızın olduğunu söylemek gibidir. Diğer İslam alimlerine göre daha radikal olan Caner Taslaman bile bu anlamı çıkarmanın zorlama olduğunu söylüyor.

Eğer hanefi iseniz cennette cinsellik yok demek ağır saçmalıktır. Caner taslaman gibi modernist islamcılar tabi diyebilir.

Eksilmiyor. O dediğin durumda oruçluysalar, orucunu yiyebilirler günah değil.
Namazını kaza etmek zorunda değiller. Çünkü Allah'tan gelen bir şey. İbadetleri eksilmiyor.

Aslında dediğin durum dışında, kadınlara ibadet konusunda bir çok kolaylık sağlıyor din bence.

eğer eksilmiyorsa peygamber neden dini eksik diyor.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511

Eğer hanefi iseniz cennette cinsellik yok demek ağır saçmalıktır. Caner taslaman gibi modernist islamcılar tabi diyebilir.
Hanifiyim ve bence yok. Aslında bilmiyorum diyeyim. Çünkü gitmedik ve bir şey bilmiyoruz.

Reaksiyon puanı
158
biri hayız sistemi olmadan üreme verilebilir gibi bişey yazmış. dostum atalarımızın yaşadıklarını yaşamamız gerektiği için . adem ile havva yasak meyveyi yediler ve ne olduysa .bizde aynı yoldan gidiyoruz . kadınlar ilişkiye girmeden çocuk doğğurabilirlerdi .herşey allahın taktiri öyle olmasını istediği için öyle oluyor. neden böyle olmuyor dersek allaha şirk koşmuş oluruz günaha gireriz. bazı şeyleri sorgulamak gerekir.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Ahirette kimisi ceza çekecek kimisi rahat yaşayacak, yani tğm insanlar olacaktır neden üreme olsun ki orada, zaten hayat bitmiş.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124

Cübbeli Ahmet zamanında kızlarınız okula gitmesin diyen biriydi.Ben şahsen artık dinin PARA için kullanıldığını düşünüyorum.BU adamda onlardan diye tahmin ediyorum.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Mesela paranı biriktirecek bir durumun yok. İslamın şartlarından haccı yerine getiremedin. Bu durumda dinin eksik kalır bu mantıkla bakarsak. Çünkü İslamın şartını yerine getirememiş oluyorsun.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Mesela paranı biriktirecek bir durumun yok. İslamın şartlarından haccı yerine getiremedin. Bu durumda dinin eksik kalır bu mantıkla bakarsak. Çünkü İslamın şartını yerine getirememiş oluyorsun.

Hac ve namaz aynı seviyede mi? Hayızlı kadın oruç tutamaz, namaz kılamaz, kuran okuyamaz.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
Ben Peygamber Dönemindeki Günahla şimdiki Günahın ağırılığının aynı olmadığını düşünüyorum Bugünkü sınavın zorluğuna göre, bence günahın ağırlığı daha azdır Çünkü Düşünsenize bugün kredi çekmeden ev almak neredeyse imkansız. Düşüncem yanlış olabilir :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...