Anket Evrim Teorisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

İnanıyor musun?

• Evet

Kullanılan: 14 51.9%
  • Hayır

Kullanılan: 13 48.1%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Bahsettiğimiz şey bilimsel bir veridir. Kuranda insan topraktan yaratılmıştır yazması bunun bilimsel olarak böyle olduğu anlamına gelmez. Bir kitaptada insan taştan yaratılmıştır yazsa bunu mu gerçek olarak kabul edecek bilim? Kuran bir inançtır evrim(biyoloji) bir doğa bilimidir veriye ihtiyaç duyar. A inancı der ateşten olduk B inancı der topraktan olduk C inancı der taştan olduk. Bunun bilimsel olarak bir değeri yok.
Topraktan değil tek suda var. Yani balçıktan yaratılmıştır diyor ya Allah C.C., belki toprağın içindeki mineraller, mikroorganizmalar falan bir etkileşim olmuştur belki ha?

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Youtube üzerinden insanın evrimi diye bir araştırma yapın evrim ağacının videolarından yararlanabilirsin. Veya google üzerinden araştırıp evrim ağacı sitesinin makalelerinden okuyabilirsin.
1 makale mi onlarca yıllık kitapları devirecek? İnternet bu bilgiler için en son yer olmalı.

emin:)

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Topraktan değil tek suda var. Yani balçıktan yaratılmıştır diyor ya Allah C.C., belki toprağın içindeki mineraller, mikroorganizmalar falan bir etkileşim olmuştur belki ha?
Bende ona dikkat çekmek için 2 tane resim paylaştım ama evrimciler samanlıktaki iğneyi bulup samanlık temiz değil diyor.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Kusura bakmayın ama bu kadar güzel Dini kitaplar, başta Kuran olmak üzre varken internete inanmazdım.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013

Bilemeyiz dediğim gibi inanç farklı bir şey bilimsel veriler farklı bir şey. Din ile bilim açıklamaya kalkarsak metodolojik hata olur çünkü bilimin metodolojisi tamamen farklı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

1 makale mi onlarca yıllık kitapları devirecek? İnternet bu bilgiler için en son yer olmalı.

Evrim ile ilgili yazılmış makale sayısı kuranın sayfa sayısından fazla tabi. İnaç başka bişeydir bilim başka yani siz inançsal önragılarınızı bi kenara bırakıp öğrenmek istiyorsanız öğrenin istemiyorsanız öğrenmeyin.

Reaksiyon puanı
158
Bahsettiğimiz şey bilimsel bir veridir. Kuranda insan topraktan yaratılmıştır yazması bunun bilimsel olarak böyle olduğu anlamına gelmez. Bir kitaptada insan taştan yaratılmıştır yazsa bunu mu gerçek olarak kabul edecek bilim? Kuran bir inançtır evrim(biyoloji) bir doğa bilimidir veriye ihtiyaç duyar. A inancı der ateşten olduk B inancı der topraktan olduk C inancı der taştan olduk. Bunun bilimsel olarak bir değeri yok.
abi ne verisi. adamlar big bang patlamasından sonra oluştu evren diyor. sence kitabımızdan mı arakladılar. yoksa evren de geçmişe gidip o patlamayı mı gördülerde öyle dediler.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Patlama yine var, patlama olunca dine ters düşmüyorsun ki?

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
@Bella Ciao kanki amacın ne söyler misin? Cidden böyle alaycı bir tavrı yakıştıramıyorum sana.

Reaksiyon puanı
158
abi evrenin ilk oluşumunu bilecek teknoloji varsa daha insan dünya bile oluşmamış . sen bunu yapacak teknolojiye sahipsen geleceğide bilirsin değilmi. yani bilimi çok abartılar. bunları bilmelerinin tek sebebi kitabımızda zaten yazması.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
yani evrim günümüzde bile var ama olay maymundan gelmemiz değil mesela boy uzunluğu kafa yapısı felan ayrıca Kuran Herşeyi açıklayabilirdi ama O dönemdeki insanlar evrimden felan bahsedince saçma diyebilirdi dinimiz bu kadar büyüyemezdi ama dünyanın yuvarlak olması gibi o dönemin bilimine ışık tutmuş bir sürü ayette vardı Unutmamak lazım Kuranın Amacı Doğru yola götürmek. Bilim, Edebiyat kitabı değil.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
yani evrim günümüzde bile var ama olay maymundan gelmemiz değil mesela boy uzunluğu kafa yapısı felan ayrıca Kuran Herşeyi açıklayabilirdi ama O dönemdeki insanlar evrimden felan bahsedince saçma diyebilirdi dinimiz bu kadar büyüyemezdi ama dünyanın yuvarlak olması gibi o dönemin bilimine ışık tutmuş bir sürü ayette vardı Unutmamak lazım Kuranın Amacı Doğru yola götürmek. Bilim, Edebiyat kitabı değil.
En güzel açıklama senin ki olduğu vallahi. Kuran bir rehber ve bazı şeyleri kanıtlama zorunluluğu yok.
Mesela bir oyun rehberi sana mekanikleri öğretir geriye kalan şey senin idman yaparak oyunculuğunu sergilemek olur.

Lrcaeqh

Asistan
Reaksiyon puanı
74
En güzel açıklama senin ki olduğu vallahi. Kuran bir rehber ve bazı şeyleri kanıtlama zorunluluğu yok.
Aynen öyle Kanıtlama Amacı olsaydı zaten Kanıtlardı Bu biraz bizim Doğru yola ulaşmak için Kararlar vermemiz gerekmesi yoksa Allah Yıldızlardan La İlahe İlallah yazar herkes müslüman olurdu böyle şeyleri tartışmamız gerek ki tam anlayabilelim Dini yoksa Anneden Babadan Miras Almış gibi olur Hele ki İnanıyorsan sorgulamazsın diyenleri asla dinlemeyin Sorgulamazsan zaten inanamazsın. Ayrıca Dinimiz Bilime çok önem verir Şöyle bir Ayet vardı Sanırım "Alimin Mürekkebi Şehit Kanından Kutsaldır"

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
abi evrenin ilk oluşumunu bilecek teknoloji varsa daha insan dünya bile oluşmamış . sen bunu yapacak teknolojiye sahipsen geleceğide bilirsin değilmi. yani bilimi çok abartılar. bunları bilmelerinin tek sebebi kitabımızda zaten yazması.

var tamam yok demedim. ama bunu nasıl buldular yani bunun olduğunu. bunun olduğunu bilmek için yaşamak gerekir. eğer kitabımızda yazmıyorsa

Sandığın gibi bir kitaptan değil kendi elde ettikleri veriler ile bunu ortaya koydu bilim insanları.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Aynen öyle Kanıtlama Amacı olsaydı zaten Kanıtlardı Bu biraz bizim Doğru yola ulaşmak için Kararlar vermemiz gerekmesi yoksa Allah Yıldızlardan La İlahe İlallah yazar herkes müslüman olurdu böyle şeyleri tartışmamız gerek ki tam anlayabilelim Dini yoksa Anneden Babadan Miras Almış gibi olur Hele ki İnanıyorsan sorgulamazsın diyenleri asla dinlemeyin Sorgulamazsan zaten inanamazsın. Ayrıca Dinimiz Bilime çok önem verir Şöyle bir Ayet vardı Sanırım "Alimin Mürekkebi Şehit Kanından Kutsaldır"
Peygamber efendimizin de "Beşikten mezara ilim isteyiniz" sözü vardır.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
Doğru demişler, Peygamber efendimiz şöyle der ;

"Hikmet(ilim) Müslümanın kayıp malıdır. Nerede bulursa alsın."​

"İlim aramak için bir tarafa yönelen kimseye Allah, cennet yolunu kolaylaştırır."​

Reaksiyon puanı
158

Sandığın gibi bir kitaptan değil kendi elde ettikleri veriler ile bunu ortaya koydu bilim insanları.
doğrudur sana göre hocam . bu adamlar insanlara inandırmak için herşeyi yapar adınada bilim der. sana tek soru kitabımız dan önce mi kanıtlanmış sonra mı?

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
İnandığım evrim budur.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
doğrudur sana göre hocam . bu adamlar insanlara inandırmak için herşeyi yapar adınada bilim der. sana tek soru kitabımız dan önce mi kanıtlanmış sonra mı?

Konu başta evrimken kuranla bilimi yarıştırmaya kalkıyorsun konuya saygımdan dolayı dini tartışma açmak istemiyorum.

Reaksiyon puanı
158
üstat patlama doğruda .bunu bilim adamları verilerle kanıtladı dersen. gülerim.

Konu başta evrimken kuranla bilimi yarıştırmaya kalkıyorsun konuya saygımdan dolayı dini tartışma açmak istemiyorum.
dostum tövbe de. ben sadece bu bilim adamlarının biz bulduk evrenin doğuşunu demesine. hayır bu ve daha fazlası kitabımızda yazıyor dedim.

kitabımız dan önce keşfetmişlerse sen haklısın sonuna kadar.

Apple Lover

Profesör
Reaksiyon puanı
707
benim inandığım ve kafamda kurduğum bir teori var buda şöyle;

maymun veya başka bir hayvanın evrimi sonucu insanlar ortaya çıktı ilk evrim geçiren ve ilk 2 ayak üzerinde yürüyebilen insan Adem ve Havva oldu böylece bu kişiler üreyerek insanlığı oluşturdu.

bu bana çok mantıklı geldi

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Doğru demişler, Peygamber efendimiz şöyle der ;

"Hikmet(ilim) Müslümanın kayıp malıdır. Nerede bulursa alsın."​

"İlim aramak için bir tarafa yönelen kimseye Allah, cennet yolunu kolaylaştırır."​

@emin:), @ҜŇǤŦѺЯϾΞ, @Lrcaeqh, cidden önceden ne yazdığını bilmeden beğeniyorsunuz galiba bu yazıyı. Adam dalga geçiyor deminden beri.

Hey Allah'ım ya :D.

Rootsyl

Profesör
Reaksiyon puanı
516
evrim aslında nedir. mesela şu da bir evrim. sen bilgisayar kullanmayı bilmiyordun, ama şimdi biliyorsun . bilim adamlarına göre öyle. ben buna evrim demiyorum uyum sağlamak diyorum. bence evrim biyolojiktir. insanlarda görülmez

dostum ilk insan adem ile havva biliyorsun. ilk önce ev sonra kabile sonra köy derken şehir ülke. anneni kim doğurdu? diye bi soru baştan offsayt.
Yanlış. Öğrenmek evrim değildir. Olsa olsa modifikasyon olur beyin sinaps değişiklerinden dolayı. Evrim insanlardada görülür. Bakınız 20 yaş dişlerinin giderek daha az insanda çıkmaya başlaması.
Bir daha okuyunca farkettim bilim adamları öyle diyor demişsin. Nasıl tam olarak?

Reaksiyon puanı
158
benim inandığım ve kafamda kurduğum bir teori var buda şöyle;

maymun veya başka bir hayvanın evrimi sonucu insanlar ortaya çıktı ilk evrim geçiren ve ilk 2 ayak üzerinde yürüyebilen insan Adem ve Havva oldu böylece bu kişiler üreyerek insanlığı oluşturdu.

bu bana çok mantıklı geldi
:D kitabımızı oku üstatların üstadı

Profesör
Reaksiyon puanı
1,124
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...