Berkecans
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 27
doların kaç tl olduğu dışarıdan alacağın elektronik eşyaların, arabaların vb. şeylerin fiyatını belirler. Eğer Hiç birşey üretmez ve hep dışardan alırsanız o zaman ekonominiz kötü olur. Ama japonya ya bakınca görüyoruz ki en büyük firmaların çoğu onlarda dışa bağımlılık yok. O yüzden 1 dolar 1000 yen de olsa telefonlarının arabalarının fiyatı artmıyor o yüzden insanlar refah içerisinde yaşıyor.Arladaşım böyle bir şey diyor şimdi anlamadim cevapda veremedim adam gibi doğru mu diyor xd
biz dış ülkelerdeki gibi 200k birim mi alıyoruz sanki bir şey bilmeden böyle konuşuyor. Böyle insanlar yüzünden ülke bu
Tm onu diyor işte dolar 100yen ama adamlar 200k maas aldigi icin ekonomileri kotu olmuyor bizde de dolara bakarak ekonomi kotu diyemeyiz falan diyorbiz dış ülkelerdeki gibi 200k birim mi alıyoruz sanki bir şey bilmeden böyle konuşuyor. Böyle insanlar yüzünden ülke bu halde zaten xD
Arkadaşın haklıArladaşım böyle bir şey diyor şimdi anlamadim cevapda veremedim adam gibi doğru mu diyor xd
Yanlış düşünüyorsun benceArkadaşın haklı
Tabii bizde asgari ücrete çok fazla zam yapıldığı için doların yükselmesi cok anormal gözüküyor ama gayet normal ve doların düşük olduğu orneğin 2001 yılına göre hesaplayınca dolar şu an daha düşük
(anladığım kadarıyle söylüyorum yanlış anlamışsam düzeltin) biz japonya karşılaştırması yapmıyoruz sadece diyoruz ki onlarda dolar şu şu seviyelerde ama ekonomileri kötü diyemeyiz yani sayılar değil asgari ücret bizim karşılaştırma yöntemimiz olmalıYanlış düşünüyorsun bence
Mesaj otomatik birleştirildi:
Doğru demiş miyim sizce yoksa saçma bir şey mi dedim
Arkadaşın ne dedi?Yanlış düşünüyorsun bence
Mesaj otomatik birleştirildi:
Doğru demiş miyim sizce yoksa saçma bir şey mi dedim
Benim soyledigim şeyin aynısını ama farklı şekilde söylüyorsun dedi not: akpli değilArkadaşın ne dedi?
Aslında bende akp li değilim ama dolarla para birimleriyle ölçülmesi rusya gördükçe bana mantıksız geliyorBenim soyledigim şeyin aynısını ama farklı şekilde söylüyorsun dedi not: akpli değil![]()
(anladığım kadarıyle söylüyorum yanlış anlamışsam düzeltin) biz japonya karşılaştırması yapmıyoruz sadece diyoruz ki onlarda dolar şu şu seviyelerde ama ekonomileri kötü diyemeyiz yani sayılar değil asgari ücret bizim karşılaştırma yöntemimiz olmalı
200k yen = 1.792,60 dolar
3000 tl = 346,24 dolar.
İlk defa duyuyorum ben.Beyler konuyla alakasız kusura bakmayın da alım gücü lirası gibi birşey vardı adını unuttum dolar gibi birşey
Hatırladığım kadarıyle 1,50TL=1 alım gücü lirası ediyordu
onun ismini bilen var mı
Wikipedia da başka birşeyi araştırırken denk gelmiştim beynimi yedim kaç gündür bulamadım bir salaklık edip geçmişi de temizlemiştim...İlk defa duyuyorum ben.
ben de onu diyorum zaten doların 9 olması ekonomimizin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Onların 100 dolara yaptığı alışverişi biz 1000e yapıyoruz onlar bir maaşla 16 kez bu bu alışverişi yapabiliyor biz bir maaşla 3 kez. Maaşımız paramızın değerine göre düşük olduğu için ekonomi kötüBiz o ülkedeki ortalamayla eşit maaş almıyoruz amad
Reis el insaf ya karşılaştırdığın ülkelere bakben de onu diyorum zaten doların 9 olması ekonomimizin kötü olduğu anlamına gelmiyor. Onların 100 dolara yaptığı alışverişi biz 1000e yapıyoruz onlar bir maaşla 16 kez bu bu alışverişi yapabiliyor biz bir maaşla 3 kez. Maaşımız paramızın değerine göre düşük olduğu için ekonomi kötü