Soru Lgs Dusuk Geldi

Necla123??

Asistan
Reaksiyon puanı
199
Herkese merhaba puanım kötü geldi ne yapacağımı şaşırdım hep meslek liseleri tutuyor obp ile yakınımızda 1 tane okul var öneri verin
Olabilir bu pandemiden dolayı dogru dürüst derslere katılamadınız olabilir ama senin haylindeki meslek neyse ona göre bı lise secebilirsin bence puanın kötü diyede kendini üzme gidecegin lisedede calışmaya özen göster unutma biz insanlar bisey istiyorsak cabalayıp yapabiliriz bunu .sende yapabilirsin bence

talebesultan

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
150
Abim Bi lise için kafa kestiler dedi bende mazlum birisiyim biraz korkuyorum
abine söyle yanlış bilgi vermesin. siyasi bir olaydı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Abin çok güzel kandırmış seni. Saçmalama orası da MEB’e bağlı bir yer. Dingonun ahırı değil öyle bir şey olmaz.
hangi olayı kastettiğinin farkındayım siyasi bir olaydı. fakat kesinlikle size katılıyorum MEB e güven olmazsa bu ülke çöker.

Keşke bu konuda meslek lisesi önerisi yerine LGS'ye çalışıp fen lisesi önerisi isteseydin :(. Çevrendeki okulları, hangi şehirde olduğunu falan bilmediğimiz için bir öneri sunamayız.
yapıcı yorumlar yap lütfen, yıkıcı olma.

Furkanbg26

Doçent
Reaksiyon puanı
307

hangi olayı kastettiğinin farkındayım siyasi bir olaydı. fakat kesinlikle size katılıyorum MEB e güven olmazsa bu ülke çöker.

yapıcı yorumlar yap lütfen, yıkıcı olma.
Eskişehirde yaşıyorum bilirmisniz bilmem

Reaksiyon puanı
1,766
Herkese merhaba puanım kötü geldi ne yapacağımı şaşırdım hep meslek liseleri tutuyor obp ile yakınımızda 1 tane okul var öneri verin
Ben de şu an meslek lisesindeyim ve hep meslek lisesine gitmek istemiştim
İnsanlar sırf puanı düşük diye hor görüyorlar
Sana şimdiden söyleyeyim meslek lisesine gidersen ben meslek liseinde okuyorum deneye utanacağın zamanlar ve cevrenin bu konuda senin moralini altüst edeceği zamanlar olacak tecrübeyle sabit

Ama meslek lisesi kötü mü dersen hayır kötü değil aksine devlet meslek liselerine çok yatırım yapıyor (okul ortamı kötü ama onu baştan söyliyim)
Nerede sabah akşam instagram-tiktok da saatlerini harcayan bi taraflarını açarak ünlü olmaya çalışan kızlar ve serseri kuduz it gibi sağa sola sataşan tip var oraya toplanmış (bulunduğunuz bölgeye göre bu dediklerim değişir tabii)

Ve son olarak şunu diyim eger dediğim gibi bir okul ortamı varsa staj bulman da aşırı zorlaşır çünkü işletmelere staj için gidince biz sizin okuldan daha önce aldık bütün öğrenciler çöp çıktı vs diyorlar ya staj vermiyorlar ya da maaş vermiyorlar

Seçtiğin alana dikkat et sana uygun olsun tekrar söyliyim meslek liselerini iş konusunda hor görmeyin gerektiği kadar çalışırsan MKE, aselsan, havelsan vs iş bulursun

%10'u geçemediyseniz İmamhatip dışında en yüksek ne varsa onu yazmanızı öneririm. Diyelim ki İmamhatip diğer okulun 10 katı iyi puana sahip yine de gitmemeniz önerimdir. Onun dışında yapacak bir şey yok. Üstte denildiği gibi ortamı iyi olan, güvenli bir mahallesi olan bir okul seçmek de önemli. Bol şans dilerim.
İmamhatipi de ne gömdün reis abartma isteyen gider ben açıkta kaldım mecbur girdim bu liseye bizim burada bir imamhatip var oraya nakil istemiştim olmadı şimdi 10. sınıf oldum galiba bundan sonra nakil olmuyordu

Bence meslek lisesi değilde imam hatip lisesi düşün çünkü meslek lisesinde meslek ağırlığı olduğu için üniversite sınavında daha zorlanırsın en azından imam hatip liselerinde normal derslerde veriliyor
Meslek lisesi ile imamhatipin normal derslerde ki krediler arasında çok fark yok diye biliyorum

Son düzenleme: