Kesinlikle windows ve linux dualboot. KESİNLİKLE.Kendim yazılım öğrenmek istiyorum üniveristede de yazılım tutarsa okucam ama tutmassa kendim öğrenicem bunun için mac mi önerirsiniz yoksa windows mu
Çevremden duyduğum kadarıyla kendin öğreniceksen kodun doğru olup olmadığını denetlemek macda daha zor olur gibi söylemler aldım seni yarı yolda bırakır macler windows al diyen çok oldu siz ne düşünüyorsunuz. Mac de kod yazmak için uygulama kısıtlımı daha mı zor?Bende her iki işletim sistemine sahip cihaz var ve bilgisayar mühendisliği öğrencisiyim. Özellikle başlarda bence hiçbir farkı yok programlama açısından iki sistemin de. Şahsen ben kendi kullanımımda henüz aman aman bir fark göremedim. Oyun oynamak gibi bir hobiniz yoksa mac cihaza yönelebilirsiniz daha akıcı ve rahat çalışıyor özellikle M1 işlemcili olanlar. Ancak arada da olsa oyun oynuyorsanız ve tek cihazınız olacaksa zaten windows seçmeniz gerekir.
Ben hep ide kullanarak çalıştığım için windows ile mac arasındaki farkı göremedim şuan. ide ile çalışırsanız işletim sisteminin bir farkı olmuyor denebilir. Aynı ide programını kullandığınız sürece tabi. Ben şuan java üzerine çalışıyorum ve intellij idea kulanıyorum. gayet de memnunum düzeltmeleri olsun performansı olsun gayet iyi. benim gibi kullancaksanız mac veya windows almanın pek bir farkı yok. ancak terminaller ile çalışacaksanız o kısım hakkında bir bilgim yok şuan.Çevremden duyduğum kadarıyla kendin öğreniceksen kodun doğru olup olmadığını denetlemek macda daha zor olur gibi söylemler aldım seni yarı yolda bırakır macler windows al diyen çok oldu siz ne düşünüyorsunuz. Mac de kod yazmak için uygulama kısıtlımı daha mı zor?
IDE kullanmayacaksan zaten macOS daha önde. Linux'a yakın bir işletim sistemi olduğu için terminal konusunda her zaman Windows'a göre daha öndedir macOS. Bu yapacağın işe de bağlı tabi illaki Windows terminalinin de daha iyi olduğu kısımlar vardır ancak genel olarak terminal konusunda Linux -> macOS -> WindowsBen hep ide kullanarak çalıştığım için windows ile mac arasındaki farkı göremedim şuan. ide ile çalışırsanız işletim sisteminin bir farkı olmuyor denebilir. Aynı ide programını kullandığınız sürece tabi. Ben şuan java üzerine çalışıyorum ve intellij idea kulanıyorum. gayet de memnunum düzeltmeleri olsun performansı olsun gayet iyi. benim gibi kullancaksanız mac veya windows almanın pek bir farkı yok. ancak terminaller ile çalışacaksanız o kısım hakkında bir bilgim yok şuan.
Windows Ubuntu terminalini mağazasından indirmeyi sağlamıyor muydu?IDE kullanmayacaksan zaten macOS daha önde. Linux'a yakın bir işletim sistemi olduğu için terminal konusunda her zaman Windows'a göre daha öndedir macOS. Bu yapacağın işe de bağlı tabi illaki Windows terminalinin de daha iyi olduğu kısımlar vardır ancak genel olarak terminal konusunda Linux -> macOS -> Windows