Bu konuyu okuyanlar

S

SDN Anonim 320986

SDN Okuru
Winbuntu Linux [x86 - x64] Türkçe
Linux işletim sistemidir. Taban: ubuntu Masaüstü: xfce Destek: Uefi legacy + Live çalışma özelliği (kurmadan)
Kullanım alanları: Günlük iş ofis ve eğitim işlemleri kullanımı için çok uygun bir sistemdir. Eski netbook ,laptop masaüstü bilgisayarlar için mükemmel bir seçimdir.

Ekran Görüntüleri:
YpetVY.gif
Eklenen uygulamalar:
Chromium,FireFox,LibreOffice,Vlc Player,Ses video kodek bileşenleri,Clementine,AdobeFlashplayer,Javapaketleri,HDWallpaperresimleri,Windows10 simge ve tema paketleri sisteme direkt entegre edilmiştir. Bireysel,öğrenciler,ev kullanıcıları için çok ideal bir sistemdir bakım onarım gerekmez virüsler çalışmaz! Masaüstünde Web_support dizinin içerisinde, destek site kısayolları yer almaktadır TNCTR.Com,Kişisel blogsayfam ve YouTube kanalımın direkt erişim site adresler ilavelidir. Sistemle ilgili geri bildirimler vb. durumlar için yorumlarınızı gerek forum içerisinden ve diğer ekli ilgili blog ve kanalımdan bana yazabilirsiniz. Bu çalışmamda gerek boyut gereksede eski cihazlar göz önünde bulundularak fazla uygulama vb. içerikleri eklememeye , sadece temel gereksinimlerin bulunmasına özen gösterdim bu sayede de stabil ve minimal bir iso kalıbı elde edilmiştir boot , live ve normal kurulumdaki çalışması oldukça seri ve atak olacağı düşünülerek hareket edilmiştir.

Kurulumda disk dil bölge ve disk alanı seçilir Manuel disk yapılandırması olarak , Disk formatı Ext4 / root simgesi seçilerek kullanıcı adı ve şifresi oluşturularak kurulum bir kaç dakikada tamamlanır. Sadece tek diske sahip olan cihaz için varsayılan disk seçeneğine dokunmadan direkt ileri tamam kullanıcı adı şifresi oluşturmak yeterli.

Optimizasyonlar:
Başlangıçta çalışan update,raporlama vb. servisler kapatıldı,Gereksiz dosyaları kalıntılardan arındırıldı,SSD Disk sağlığı tanımlaması yapıldı.Hızlı atak ve seri bir sistem.
Başlangıçta çalışan raporlama log kayıtları tutma,update güncelleme kontrolleri bluetoth,ekran kilitleri ekran korucuyucu fonksiyonları deaktif konuma alınmıştır dileyen kendisi manuel olarak açabilir.

Yazdırma boot işlemleri:
USBDisklerden kurulum için , Rufus,Balenaetcher,Aioboot ventoy boot kullanabilirsiniz. + Dvd disklerden kurulum için, İmgburn,nero ashampoo vb. uygulamaları kullanabilirsiniz.

İndirme linkleri
Winbuntu 32 bit işletim sistemi indirme linki

Winbuntu 64 bit işletim sistemi indirme linki

Sistem Gereksinimleri:
işlemci: Dualcore+,pentium 64 bit uyumlu işlemci
Ram: 1 Gb veya üzeri
Harddisk: 25 GB ve üzeri alan
Ekran kartı: 256 mb ve üzeri grafik görüntüleyicisi
Kurulum için: Dvd disk writer,usbdisk portu vs. (Boot yöntemi)

Tanıtım Videosu
 

Redlonmas

Spectator
Katılım
16 Mart 2020
Mesajlar
2,476
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,093
Puanları
113
Linux işletim sistemi değil kerneldir. GNU/Linux işletim sistemi daha uygun olacaktır. GNU yazmayı unuttuğunuzu düşünüp dalgınlığınıza veriyorum. Dağıtım yapımcısı siz iseniz Ellerinize sağlık çok emek var.
 

Harnapazade

Müdavim
Katılım
16 Şubat 2017
Mesajlar
1,610
Reaksiyon puanı
1,442
Puanları
113
Yaş
30
Vallahi GNU/Linux'u başka bir işletim sistemine benzeterek kullanılması bana da saçma geliyor.
Kullanmadım ama bu hali, Windows 10'dan daha çok kaynak tüketir ve ağır çalışır.
Zevkler ve renkler tartışılmaz :) Adam kopamıyordur Windows görünümünden ama Zorin OS niye var o zaman diye sorabilirsin
 

basit

Müdavim
Cezalı
Katılım
24 Kasım 2020
Mesajlar
6,305
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
6,526
Puanları
113
Zevkler ve renkler tartışılmaz :) Adam kopamıyordur Windows görünümünden ama Zorin OS niye var o zaman diye sorabilirsin
Zorin'in farklı olduğunu belirgin eden hatları var kanki. Bu Windows'u taklit etmek olmuş. Zaten konsept o :D.
Ama düşük kaynakları olan Windows'culara ise tamam lakin Ubuntu ve özelleşmiş ağır olur.
Ha zevk olabilir. Psikopattır adam belki böyle şeyler sever :D.
Ben de macOS'a benzetmek için kullandım da zamanında, sonra gerek duymadım ve saçma geldi.
 
Son düzenleme:
Üst