Yardım Hdd Verileri Kurtarma

The Punisher

Doçent
Reaksiyon puanı
606
Merhabalar cihazımın HDD 'si bozuldu ama notepad yöntemi ile içindeki bilgileri görebiliyorum. C diskinde bulunan belgeleri D diskine attıktan sonra C diskini sildim, daha sonradan notepad'a giriş yapmak için Wihdows 10 USB belleğini kullanıyordum, bilgileri başka bir HDD'ye aktaracaktım ama şu anda USB bellekten Windows kurulum başlangıcına giriş yapamıyorum, Loading ekranı sürekli dönüp duruyor

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Kardeş bir GNU/Linux live dağıtımı ile, dosyalarını kurtabilirsin. Yedek bilgisayardan hazırlaman gerekir kurulum diskini.

emorr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
30
Merhabalar cihazımın HDD 'si bozuldu ama notepad yöntemi ile içindeki bilgileri görebiliyorum. C diskinde bulunan belgeleri D diskine attıktan sonra C diskini sildim, daha sonradan notepad'a giriş yapmak için Wihdows 10 USB belleğini kullanıyordum, bilgileri başka bir HDD'ye aktaracaktım ama şu anda USB bellekten Windows kurulum başlangıcına giriş yapamıyorum, Loading ekranı sürekli dönüp duruyor
Hocam bir linux dağıtımını kullanın olur belki.
edit:yukarıdaki adam demiş zaten.

The Punisher

Doçent
Reaksiyon puanı
606
@phanmetal @emorr

Herhangi bir Linux dağıtımı olabilir mi?
Bir rehber veya video olarak nasıl yapılacağını gösterebilir misiniz?

Ayriyeten işlemler bittikten sonra Windows 10 Lisansını nasıl kalıcı olarak silebilirim, cmd ile slmgr komutları ile yapabilirim ama Linux işletim sisteminde bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
@phanmetal @emorr

Herhangi bir Linux dağıtımı olabilir mi?
Bir rehber veya video olarak nasıl yapılacağını gösterebilir misiniz?

Ayriyeten işlemler bittikten sonra Windows 10 Lisansını nasıl kalıcı olarak silebilirim, cmd ile slmgr komutları ile yapabilirim ama Linux işletim sisteminde bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Live sürüm barındıran, yani kurmadan denemene izin veren herhangi bir Linux dağıtımı olabilir.
Ubuntu, elementaryOS, Xubuntu...

Lisansı, kalıcı olarak silince ne olacak?

The Punisher

Doçent
Reaksiyon puanı
606
Live sürüm barındıran, yani kurmadan denemene izin veren herhangi bir Linux dağıtımı olabilir.
Ubuntu, elementaryOS, Xubuntu...

Lisansı, kalıcı olarak silince ne olacak?

Lisansı kalıcı olarak silince lisans kalıcı olarak silinmiş olacak.
HDD daha sonradan tamir edilir ise Lisansım kalmasın diye, nasıl yapabilirim.

basit

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,510
Verilerini kurtar ve sonra Gparted ile Hardiskini tüm bölümlerini sil. Bir daha girmezsin lisansı olur biter.