Fakirsalih
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 29
Bu aralar bitcoin düştü gibisinden mesajlar görüyorum bilgisayar fiyatlarına yansır mı ve ne kadar yansır
Eteryum yarıya düştü neredeyse miningciler bırakırsa çip krizi gider dimiDolar yüksekkende en azından bundan daha düşük fiyata alınabiliyordu.Şimdi stok sorunu ortaya çıkınca sorun büyüdü.Öncelik pandemi bitmeli.O zaman büyük oranda fiyatlar düşer gibi.
Of yaşam enerjim söndüYaz nedeniyle talep artışı yaşanacağı için fiyatlar artacak.
Sonbahar'da da talep azalması nedeniyle maliyeti karşılamadığı için fiyatlar yeniden artar. Sonra seneye tekrar artar.
Şimdi gtx 750 i5 10400f h410 pc alsam lol ve minecraft icin uyumlu olurmu anakartlaYaz nedeniyle talep artışı yaşanacağı için fiyatlar artacak.
Sonbahar'da da talep azalması nedeniyle maliyeti karşılamadığı için fiyatlar yeniden artar. Sonra seneye tekrar artar.
Şaka gibi hala dolar da dolar diyorsunuz dolar dolarla alakası yok stok sorunları var pandemi var talep çok herkes bir kelime öğrenmiş dolar deyip duruyorEkran kartlarında ki stok sorunu bir yana ekonomimiz ile alakalı fiyatlar. TL değer kaybediyor durmaksızın, fiyatların acımasız olmasının sebebi bu. Önceden 2000TL ile orta seviye bilgisayar alınabiliniyormuş. Şuan orta seviye bir bilgisayar kaça geliyor bilmiyorum.
Stok sorunu olduğunu biliyoruz. Amerikalı'nın biri 1500 birim paraya ekran kartı alıyor, bizim insanımız o birim paraya işlemci alıyor. O da Ryzen 3 3100 galiba.Şaka gibi hala dolar da dolar diyorsunuz dolar dolarla alakası yok stok sorunları var pandemi var talep çok herkes bir kelime öğrenmiş dolar deyip duruyor
Birim fiyatın önemi fazla. Amerikalı bir çocuk, babasının vereceği günlük harçlığı biriktirip bir süre sonra bilgisayar toplayabilir. Bizimki bilgisayar toplamayı bırak, babasından zor para alır. Tabii biriktirmeye çalışsa 3 sene sonra alır bilgisayarı.1500 dolar ile yanlış değilsem en son ekran kartını alabiliyorlar. Biz ise giriş seviye veya eski bir ekran kartını alırız anca 1500 TL ile.
Biliyorum ikisinin de değeri farklı ama ikisi de para.
Amerika'da 2500 dolar ile güzel bir bilgisayar alabilirsin. Ama Türkiye'de 2500 TL ile ancak APU sistem veya eski nesil parçalar olan bir bilgisayar alabilirsin.
Yakın zamanda düşeceğini pek sanmıyorum.Bu aralar bitcoin düştü gibisinden mesajlar görüyorum bilgisayar fiyatlarına yansır mı ve ne kadar yansır
Agam küresel bir ekonomik kriz var.Fabrikaların çarkları durmuş.Ne zaman üretim yapılacağı belli değil.Miningciler ileri ki zamanlarda azalır lakin tam manası ile bitmez.Öncelikli sorun pandemi bitip fabrikaların çalışması.Bu yüzden aşılama oranı çok önemli.Şuan İngiltere'de ve Amerika'da üretim yapan fabrikalar erkenden açılabilir.Avrupa'daki ülkelerde eğer aşılama beklenilen aşamaya gelirse belki onlarda fabrikaların çalışması söz konusu olabilir.Şuan Dünya'da yaklaşık 1,5mr kişi aşılandı.Eteryum yarıya düştü neredeyse miningciler bırakırsa çip krizi gider dimi