Söyle Rahatla V.2

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Dora
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
@Umut Çelik, Öncelikle bu forumda uzun ve biraz daha az zamandır olan bazı üyelerin kurallara uyması lazım. Hemen konuyu başka bir konuya çeviriyorlar. Yani konu dışına çıkıyorlar.
Siz moderatörler kaç kere uyardınız ama halen umursamıyorlar belli. Forum kurallarını görende yok sanırım. Oysa ki çok belli oluyor.
Belki ben raporlamasaydım hiç kimse raporlamayacaktı. Mesela aşağıdaki konu.
Bazı yeni gelen veya eski üyeler böyle gereksiz ve boş mesajlar yüzünden gitmek isteyebiliyor. Troll üyeler yüzünden de. Bazı üyeler hemen konuyu bozuyorlar. Yani forumun zararına.
Bu dediğim tarzdaki üyeler düzelirse forum daha iyi yer olacaktır. Üye sayısı da aktiflikte artar.
Yani demek istediklerim forumdakilerin konulara troll mesaj yazmayı bırakması lazım artık.
Ne kadar ciddi yer olursa o kadar güzel bir forum olacaktır, SDN forum.
Selam,
Konu dışına çıkıldığında tek yapılması gereken şey raporlamak. Sonra cezasını veriyoruz zaten. Uyarma falan değil konu dışına çıkana direkt uyarısını veriyoruz.
Troll üye olarak nitelendirebileceğiniz bir üye varsa etiketlemenizi isterim. Trol mesaj yazan üyeler 4 uyarı puanı alıyor. 12 de uçtuğunu düşünürsek bir günde direkt banlanır zaten.

Şöyle bir durum oluşmuş forumda; Herkes troll diyip geçiyor, ancak ortada troll denen bir şey kalmadı.
Çoğu troll banlandı, halen daha troll mesaj yazan varsa özelden atmanızı rica edeceğim, hepsiyle ilgili işlem yapmaktan saygı duyarım.

Biz Yönetim Ekibi olarak gayet ciddiyiz, üyelerden de aynısı bekliyoruz.

404 Error

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,464
@Umut Çelik, Ben size bir şey demedim. Troll derken konu dışına çıkan üyeler var. O yazdıkları mesajlar yüzünden konu dışına çıkılıyor. Kendileri başlatıyorlar bir de. O kadar söylüyorlar ama dinlemiyorlar. Bu zamana kadar kaç kere söylediniz kim bilir. O paylaştığım konudaki gibi devam ediyorlar halen. Bırakmalılar artık.
Oradaki forum kurallarını görmemek için kör olmak lazım. Ben gözlüğümü onlara veriyim onlar taksınlar daha iyi.
Ben zaten raporluyorum onu biliyorum. Forumun kurallarını da biliyorum.
Dediğim gibi yönetim ekibine değil bazı üyelere diyorum ben. Ciddi olma konusunda falan.
Mesela örnek olarak aşağıdakiler. O paylaştığım konu ile alakası yok yazdıkları mesajların. O üyelerde ne zamandır burada ama halen devam ediyorlar. O kadar söylüyorsunuz dinlemiyorlar belli.
a1.JPG

a2.JPG

Benim kimseyi kötülemek gibi amacım yok. Sadece söylemek istedim. Teşekkürler okuyup da cevap verdiğiniz için. İyi günler. ?

Son düzenleme:

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Daha önce birkaç kez daha soruldu. Botlar 10'dan az, gerisi ise ziyaretçi.
Evet ben sormuştum ama cevaplandığını hatırlamıyorum. Cevabınızı da anlayamadım maalesef.

Yardım edilecek konu bile yok derseniz olmaz ama. https://forum.shiftdelete.net/bul/cevaplanmamis-konular buraya tıklayın bakalım yardım edilecek konu gerçekten yok mu. SDN Haberleri anasayfaya düşmüyor, birkaç boş konulardan ne kastettiğini anlamadım.
Bilgisayar ile alakalı tek konu gördüm ilk sayfada. Çoğunluk SDN haberleri ile kaplı. Ana Sayfa dediğim yer "yeni mesajlar" kısmı. Ben genel olarak orayı kullanıyorum.
1621424535667.png

YouTube kanalıyla takdir edersin ki benim bir bağlantım yok. O nedenle yalnızca forum tarafıyla ilgili konuşabilirim.
Genel yorumum Youtube ile ilgiliydi. Forum ile ilgili sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok diye düşünüyorum. Forum kitlesini değiştirecek büyük kuralları siz belirlemiyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. (Moderatörlerin hepsinden bahsediyorum.)
Sonuçta bu işten para kazananlar son kararı verecektir.

Mesela Technopat benzeri ve nitelikli kitle oluşturacak bir kural sistemine geçtiniz diyelim. İlk başta ban yiyen olacaktır ve üye sayısı düşecektir. Para kazanan kişi ya da kişiler bu durumu istemiyor galiba ama forumun kalitesini düşüyorlar ve ömrünü kısaltıyorlar. (Burada Technopat kurallarını övmedim bu arada. Sadece ağır kuralları olduğu için örnek verdim. Yanlış anlaşılmasın.)

Son birkaç ayda aktifliğin önceye göre daha az olduğunun farkındayım. Bunun için çözüm yolları aranıyor. Benim moderatör olmak istememenin temel sebebi aktifliği arttırmaktı. Forumun 4 ayda değişimi konusundan da fazlaca belli etmişim zaten. Şimdi de bu konu ile ilgili birkaç düşüncem var, proje de diyebiliriz. Yakında öğrenir zaten herkes.
Durumun farkında olmanıza ve çözüm getirmeye çalışmanıza sevindim ama tek sorun aktiflik değil. Şu an, forum formatının dışına çıkılmış durumda bence. Daha çok boş muhabbet dönüyor. Teknoloji forumu gibi durmuyor hiç. Siyaset forumu olsa, daha mantıklı :). Buna nasıl bir çözüm getirebileceğinizi bilmiyorum ama sadece söylemek istedim.

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
Tuna nehri akmam diyor
Realhas zulme karşı susmam diyor
Şanı büyük Realhas paşa
Gazze'den çıkmam diyor.

Düşman Tuna'yı atladı
Karakolları yokladı
Realhas Paşa'nın kolunda
Beş bin top birden patladı.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,390
Hisseden herkese geçmiş olsun. Depremle yaşamaya her zaman hazırlıklı olmaktan başka çaremiz yok.

Ekli dosyalar

• deprem.JPG
    deprem.JPG
    34.8 KB · Görüntüleme: 151
  • deprem_1.JPG
    deprem_1.JPG
    30.5 KB · Görüntüleme: 143

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,042
@Umut Çelik, Ben size bir şey demedim. Troll derken konu dışına çıkan üyeler var. O yazdıkları mesajlar yüzünden konu dışına çıkılıyor. Kendileri başlatıyorlar bir de. O kadar söylüyorlar ama dinlemiyorlar. Bu zamana kadar kaç kere söylediniz kim bilir. O paylaştığım konudaki gibi devam ediyorlar halen. Bırakmalılar artık.
Oradaki forum kurallarını görmemek için kör olmak lazım. Ben gözlüğümü onlara veriyim onlar taksınlar daha iyi.
Ben zaten raporluyorum onu biliyorum. Forumun kurallarını da biliyorum.
Dediğim gibi yönetim ekibine değil bazı üyelere diyorum ben. Ciddi olma konusunda falan.
Mesela örnek olarak aşağıdakiler. O paylaştığım konu ile alakası yok yazdıkları mesajların. O üyelerde ne zamandır burada ama halen devam ediyorlar. O kadar söylüyorsunuz dinlemiyorlar belli.
Ekli dosyayı görüntüle 152292
Ekli dosyayı görüntüle 152293

Benim kimseyi kötülemek gibi amacım yok. Sadece söylemek istedim. Teşekkürler okuyup da cevap verdiğiniz için. İyi günler. ?
Ben de size demedim :)
O mesajları raporlarsanız gereğini yapalım. Trol değil de konuyla alakasız yazanları belirtmişsiniz siz şimdi anladım.
Evet ben sormuştum ama cevaplandığını hatırlamıyorum. Cevabınızı da anlayamadım maalesef.

Bilgisayar ile alakalı tek konu gördüm ilk sayfada. Çoğunluk SDN haberleri ile kaplı. Ana Sayfa dediğim yer "yeni mesajlar" kısmı. Ben genel olarak orayı kullanıyorum.

Genel yorumum Youtube ile ilgiliydi. Forum ile ilgili sizin yapabileceğiniz çok bir şey yok diye düşünüyorum. Forum kitlesini değiştirecek büyük kuralları siz belirlemiyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. (Moderatörlerin hepsinden bahsediyorum.)
Sonuçta bu işten para kazananlar son kararı verecektir.

Mesela Technopat benzeri ve nitelikli kitle oluşturacak bir kural sistemine geçtiniz diyelim. İlk başta ban yiyen olacaktır ve üye sayısı düşecektir. Para kazanan kişi ya da kişiler bu durumu istemiyor galiba ama forumun kalitesini düşüyorlar ve ömrünü kısaltıyorlar. (Burada Technopat kurallarını övmedim bu arada. Sadece ağır kuralları olduğu için örnek verdim. Yanlış anlaşılmasın.)

Durumun farkında olmanıza ve çözüm getirmeye çalışmanıza sevindim ama tek sorun aktiflik değil. Şu an, forum formatının dışına çıkılmış durumda bence. Daha çok boş muhabbet dönüyor. Teknoloji forumu gibi durmuyor hiç. Siyaset forumu olsa, daha mantıklı :). Buna nasıl bir çözüm getirebileceğinizi bilmiyorum ama sadece söylemek istedim.
Sırayla cevaplıyorum:
Creative cevaplamıştı daha önce, ben de o cevabı tekrarlıyorum aslında. Botlar bir elin parmaklarını geçmiyor yani, o ziyaretçilerden en fazla 10 tanesi bot, gerisi ziyaretçi üyeler.
Evet cevaplanmamış konular kısmının büyük kısmı SDN Botun haberleri. Ama onlar orada durmak zorunda, onlar haricinde de 93 sayfa konu var.
Forum kitlesini değiştirecek büyük kuralları siz belirlemiyorsunuzdur diye tahmin ediyorum. (Moderatörlerin hepsinden bahsediyorum.)
Nasıl bir büyük kuraldan bahsediyorsun mesela? Kitleyi değiştirecek tarzda bir kural.
Biz TDK değiliz, öyle olmayı da düşünmüyoruz. Buranın kitlesi teknoloji ile ilgili sorular soran ve bunları cevaplayan bir kitle zaten/olmalı/olacak.

Çözüm getirmeye çalışmıyoruz, getireceğiz :)
Konu dışı mesajlardan bahsediyorsun sanırım. Diğer konuların öncelik ve ilgi kazanmasıyla bu tarz konulara olan ilgi zamanla azalacaktır.
Her şeyin çözümü var, onunla ilgili de bir öneri gelmişti.

Ayrıca ikinize de teşekkür ederim, forumun farkında olan gerçekten iyi üyelersiniz.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,547
Nasıl bir büyük kuraldan bahsediyorsun mesela? Kitleyi değiştirecek tarzda bir kural.
Biz TDK değiliz, öyle olmayı da düşünmüyoruz. Buranın kitlesi teknoloji ile ilgili sorular soran ve bunları cevaplayan bir kitle zaten/olmalı/olacak.
Technopat gibi olsun demiyorum kesinlikle. Kafamda da belirli bir kural yok. Sadece örnek vermek istemiştim.

Çözüm getirmeye çalışmıyoruz, getireceğiz :)
Konu dışı mesajlardan bahsediyorsun sanırım. Diğer konuların öncelik ve ilgi kazanmasıyla bu tarz konulara olan ilgi zamanla azalacaktır.
Her şeyin çözümü var, onunla ilgili de bir öneri gelmişti.
Bunu nasıl yapacaksınız bilemiyorum ama forumun ihtiyacı olan şey tam olarak bu.

Ayrıca ikinize de teşekkür ederim, forumun farkında olan gerçekten iyi üyelersiniz.
Teşekkür ederim. Teveccühünüz. (Bu kelimeyi kullanmak biraz garip hissettirdi :D)

MrtAltg

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
12,109
Tam 4 yıl olmuş burada yönetici olalı.

Murataltug

Dekan
Reaksiyon puanı
3,096
Milas muğlanın ilçesidir 2014 de kadar 13 mahallesi, 114 köyü ve 5 beldesi bulan kentin 132 mahallesi bulunur mahalle olmasıyla ilçe nüfusu 129 bin olan ilçe Karya
Uygarlığı ve Menteşe Beyliği'ne başkentlik yapmıştır

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Ne diyorsunuz acaba, ne yalan söylemesiymiş? Forum kurallarında yazmıyor dedim, medya konusunda ise "Sadece Admin silebilir." yazdım. Bunda seni rahatsız eden nedir? On puan vermişsin bir de. Alakasız ileti desen anlarım da 10 puan nedir yahu, nedir??

Bir gecede kendine beş çözüm ekleyen Moderatör de uyarı aldı mı? Sözel uyarı?

Tabii ya, ne de olsa o on puanla yine birikmiş puanlar bahane edilerek ceza alacağım. Sonra da banlanınca Süper Moderatör de benim arkamdan "yalancı, iftiracı üye" lakabıyla adımı lekeleyecek.

@Sıradan Kullanıcı, boş versene. Biz zaten bugüne kadar boş eleştirmişiz, bizim tek amacımız karalamaktı zaten. Baksana, Moderatör olunca aktifliği arttırabiliyormuşsun. Pff...

Geçen BJKolik, bir konuda "Konuyla alakalı değil, biliyorum ama profil resmin çok hoş" yazmıştı. Mesajlar da silinmiş, daha önceden yazdığı cümle de hâlâ aklımda. Sözel bir uyarı bile almadığına eminim.

Ek olarak... Biraz daha olgun yöneticiler seçin. Bunun gibi her mesajıma komik atmayan:
1621456147525.png

Bu da attığım mesaja gelen güncel bildirim:
1621458766712.png

Son düzenleyen moderatör:

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Geçen BJKolik, bir konuda "Konuyla alakalı değil, biliyorum ama profil resmin çok hoş" yazmıştı. Mesajlar da silinmiş, daha önceden yazdığı cümle de hâlâ aklımda. Sözel bir uyarı bile almadığına eminim.
Aynen bu konu nasılda kapandı bir anda. Ben daha önce alakasız ileti gönderdim bana uyarı puanı vermişlerdi. Kendileri yapınca hata ne hikmetse.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Aynen bu konu nasılda kapandı bir anda. Ben daha önce alakasız ileti gönderdim bana uyarı puanı vermişlerdi. Kendileri yapınca hata ne hikmetse.
Yok ya, onların -Admine değil sözüm- ilahi adaleti vardı. Bu bağlamda sözel de olsa uyarı dahi almıyor. @Creative, ben bu Moderatör arkadaştan sıkıldım. Sürekli beni kışkırtmak için elinden geleni yapıyor. Forumu bırakma konumuna geldim. Burada yardımcı olmak ve biraz da zaman öldürmek maksadıyla duruyorum. Bu arkadaş ikide bir komik atıyor, yaşına veriyorum.

Creative

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
17,394
@Deleted User, ben moderatör olmanın yaş ile alakalı olmadığını düşünüyorum. Şuan moderatör arkadaşlarımızın arasında 15 yaşından 45 yaşına kadar bir ortalamamız mevcut. Eğer bire bir olarak şikayetiniz yada öneriniz varsa bahsi geçen moderatör arkadaşımız ile birlikte bu A kişisi olur B kişisi olur onunla birlikte özel mesaja lütfen beni de dahil edin gerekli şikayetinizi bildirin beraber tartışalım konuyu çözelim.

Bot olayı dönmüş, eğer kanıtınız varsa sunabilirsiniz gerekli bildirimleri yaparız. Ancak kanıtınız olmadan yapmış olduğunuz söylemler gerçek dışı olacaktır. Çünkü benim bildiğim kadarı ile forum üzerinde bulunan botlar Google, Yandex, Bing vb. arma motorlarının botları ve SEO botlarının olduğu bunların haricinde tıklama botu yada üye botu gibi her hangi bir oluşum mevcut değil.

Hatırlatma : Forum ile alakalı olarak her hangi bir sorununuz mevcut ise lütfen özel mesajımı kullanabilirsiniz, cevapsız bıraktığım özel mesaj yoktur.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Şuan moderatör arkadaşlarımızın arasında 15 yaşından 45 yaşına kadar bir ortalamamız mevcut.
Ben size daha önceden de özel mesaj yoluyla söyledim. Ya gözünüzden kaçtı ya da kendimi ifade edemedim. Yaşının 17 olduğunu kendisi yazmış zaten, yazmasa da anlamak zor değil.

Bu bağlamda mesajlarıma sürekli komik atan birisinden olgunluk beklemem, yani yaşı küçük olsa da olgunluk yok. Özelden yazacağım, dikkate alınırsa ne âlâ!

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
araplar'ı eskiden sevmezdim şimdi nefret ediyorum onlardan,onlar yüzünden ayak parmağım az kalsın kopuyordu.

Berat Walsh

Asistan
Reaksiyon puanı
187
! IRKÇI SÖYLEM ALARMI !
Araplardan ve Arap olmaya çalışan Türklerden nefret ediyorum.
! IRKÇI SÖYLEM ALARMI !
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yok ya, onların -Admine değil sözüm- ilahi adaleti vardı. Bu bağlamda sözel de olsa uyarı dahi almıyor. @Creative, ben bu Moderatör arkadaştan sıkıldım. Sürekli beni kışkırtmak için elinden geleni yapıyor. Forumu bırakma konumuna geldim. Burada yardımcı olmak ve biraz da zaman öldürmek maksadıyla duruyorum. Bu arkadaş ikide bir komik atıyor, yaşına veriyorum.
Yaşına veriyorsunuz ? Adam 37 yaşında ve muhtemelen sizden büyük.

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986