Soru Ekran Kartım Çizildi

koray1454

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Bu gün ekran kartıma termal macun sürmek için içini açmaya çalıştım ama vida çok sıkı olduğu için açmakta zorlandım ve ekran kartını fotoda göründüğü yerden çizdim ekran kartının pervanesi çalışıyor monitör takıldığını algılıyor ama aşağıdaki fotoğrafta göründüğü üzere beyaz kalıyor. Monitörün kablosunu anakarta taktım takınca monitör açıldı yani kesin olarak sorun ekran kartında sizce tamir edilebilir mi ? Not: Garantisi bitti. Ekran kartım Asus 1050 ti
Mesaj otomatik birleştirildi:

Telefondan yazdığım için zor oluyor :) fotoğrafları 2 kez yükledim görünüp görünmediğini bilmiyorum görünmüyolarsa link atayım

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Derin çizik olmuş biraz, o hatları ince 05 uçlu kalem ile birleştir ama doğru birleştir, çalışacaktır. :)

Çay Perisi

Profesör
Reaksiyon puanı
929
Muhtemelen ışık sızması o kartla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Sistem çalışıyorsa sorun yok.

koray1454

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Muhtemelen ışık sızması o kartla bir alakası olduğunu sanmıyorum. Sistem çalışıyorsa sorun yok.
Monitör sorunsuz çalışıyor başka pcde denedim sorun ekran kartıyla ilgili muhtemelen

Derin çizik olmuş biraz, o hatları ince 05 uçlu kalem ile birleştir ama doğru birleştir, çalışacaktır. :)
emin olamadım hocam daha fazla bozmak istemiyorum bunu B planı olarak kaydediyorum yapamazsma bunu deniyceğim

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Sorun ekran kartı olmalı çünkü resimdeki kılcal hatlarda derin çizik var. Dediğim gibi o hatları 05 kalem ile doğru şekilde birleştir.

Eğer doğru bir şekilde birleştirme yapabilirsen ekran kartı çalışacaktır diye düşünüyorum, yanlış bir birleştirme yaparsan eğer silgi ile temizlersin ve eski haline döner... Ben çocukken keşfetmiştim bu yöntemi :D Eski atarileri böyle tamir etmiştim :)

Son düzenleme:

koray1454

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Sorun ekran kartı olmalı çünkü resimdeki kılcal hatlarda derin çizik var. Dediğim gibi o hatları 05 kalem ile doğru şekilde birleştir.

Eğer doğru bir şekilde birleştirme yapabilirsen ekran kartı çalışacaktır diye düşünüyorum, yanlış bir birleştirme yaparsan eğer silgi ile temizlersin ve eski haline döner... Ben çocukken keşfetmiştim bu yöntemi :D Eski atarileri böyle tamir etmiştim :)
maalesef işey yaramadı

koray1454

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Tamire götürdüm olursa 200 TL tutucağını söylediler ama bi kaç arkadaşım tamir edilen ekran kartlarının fazla dayanamadığını söylüyor bu konuda bilginiz var mı ?

Nonvalid27

Doçent
Reaksiyon puanı
255
Tamire götürdüm olursa 200 TL tutucağını söylediler ama bi kaç arkadaşım tamir edilen ekran kartlarının fazla dayanamadığını söylüyor bu konuda bilginiz var mı ?
Şehir efsanesi artık 90 lar ve 10 da yaşamıyoruz :)

koray1454

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Aslında arkadaşım dediğim kişi bilgisayar tamircisi müşteriler memnun kalmadıklarını ve fazla dayanmadıklarını söylüyormuş ve o da tamir etmeyi bırakmış belki o kötü yapıyordu bilemiyorum ben başkasına götürdüm.
Şehir efsanesi artık 90 lar ve 10 da yaşamıyoruz :)

durmayann

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,292
Bu kadar küçük bir şey o kadar masraf mı çıkarıyor. Tırnağımın ucu kadar bile yok. ?

Xinzu

Doçent
Reaksiyon puanı
895
Aslında arkadaşım dediğim kişi bilgisayar tamircisi müşteriler memnun kalmadıklarını ve fazla dayanmadıklarını söylüyormuş ve o da tamir etmeyi bırakmış belki o kötü yapıyordu bilemiyorum ben başkasına götürdüm.
Çok saçma bir düşünce. Tüm adımlar doğru yapıldığı sürece hiç bir sıkıntı çıkmaz.

koray1454

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Bu kadar küçük bir şey o kadar masraf mı çıkarıyor. Tırnağımın ucu kadar bile yok. ?
maalesef bu konuda pek şansım yok özel makinalar ile yapıyolarmış tüm İzmiti gezdim sadece bir yer bulabildim

Zaten götürdüğüm kişi kesin olucak diye bişey demedi olmaya bilir dedi

Tamir edilmezse tabii ki para vermiyceğimi söyledi bu arada yanlış anlaşılmasın

FireVPN

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Merhaba öncelikle geçmiş olsun. Çok ince bakir yollarinin bağlantısını koparmissin. 0.1 mm bakir baglantiyi saniyorum telefon tamir eden bir yer çekebilir.

koray1454

Asistan
Reaksiyon puanı
36
Ekran kartımı tamirden aldım ekran kartım eskisi gibi sorunsuz çalışıyor ve bana söylenen tamir edilen ekran kartı çabuk bozulur şeyini de sordum eğer çipini değiştirseydik evet dayanmazdı ama seninki çizik bu yüzden sorun olmaz dedi hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim