Ön yüklü gelsin gelmesin adamlar calamaresi düzenleyip sunmuş + network yükleyici de var içindeMr. Doge kardeşim bak samimiyetle söylüyorum hiç düşünmeden sabaha kadar EndeavourOS diyorum çünkü hem vanilla arch yani görünüm olarak standart Arch gibi neredeyse, topluluk müthiş telegram ve forum acayip aktif. Önyüklü olarak XFCE ile geliyor zaten. İnternetsiz yüklersin direkt. Eğer Endeavour OS düşünmüyorsan o zaman Manjaro diyorum ama Manjaro pek Archa benzemiyor özelleştirme çok fazla.
Endeavour OS kurmak normal Arch kurmaktan bile daha mantıklı şu seviyede![]()
Vanilla arch'ı kuramayabilir, böyle bir sorun da varEndeavourOS hiç kullanmadım fakat Arch harika bir işletim sistemi. EndeavourOS da Arch’ın amaçlarını benimsediyse, güzel olacağını düşünüyorum. Bence hepsini teker teker dene, en güzelini kendin seç.
Arco Linux'ın bazı sıkıntıları var ben tavsiye etmiyorum. Garuda olabilir fakat önyüklü olarak şu zen çekirdeğinin gelmemesi lazım. LTS versiyonla gelse sonra biz çekirdeği seçsek daha iyi olur. Şu aşamada Endeavour OS yada Manjaro diyorum.EndeavourOS hiç kullanmadım fakat Arch harika bir işletim sistemi. EndeavourOS da Arch’ın amaçlarını benimsediyse, güzel olacağını düşünüyorum. Bence hepsini teker teker dene, en güzelini kendin seç.
Manjaro bir kere denedim ama hiç sevmedim.Arco Linux'ın bazı sıkıntıları var ben tavsiye etmiyorum. Garuda olabilir fakat önyüklü olarak şu zen çekirdeğinin gelmemesi lazım. LTS versiyonla gelse sonra biz çekirdeği seçsek daha iyi olur. Şu aşamada Endeavour OS yada Manjaro diyorum.