Windows Xp X64 = 10 mb...

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Evet tamamen gercek,
link veremesemde yinede saskinligimi paylasmak istedim
denemek icin indirdim.
3.5 gb dosya 10 mb icinde 5 dk da DVD yazilmis hale geliyor...
Hemde winrar.
Daha once streaming ile calisan bir kac arsiv gordum ama bu inanilmaz.
Ilginc...
2md3udl.jpg

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kardeş link versen ne güzel olurdu ya.En azından özel mesaj atarsan çok iyi olr.:)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Kardeş link versen ne güzel olurdu ya.En azından özel mesaj atarsan çok iyi olr.:)

Link veremem sonra beni tatile gonderirler :)
google da aratirsan bulursun link hemen heryerde var cunki.
Bu sadece Xp degil all-in-one icinde bir cok isletim sistemi var bu disk'in

Reflex

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Link veremem sonra beni tatile gonderirler :)
google da aratirsan bulursun link hemen heryerde var cunki.
Bu sadece Xp degil all-in-one icinde bir cok isletim sistemi var bu disk'in

Doğru söylüyosun kardeş ben unutmuşum:D:DBöyle bi siıkıştırma yapmayı bilen var mı acaba varsa bizede öğretsin bizde bilelim :)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Bu kadar yuksek varmi bilmiyorum ama Uharc da baya yuksek arsivleme yapiyor yanliz islemciyi cok fazla kullaniyor iyi bir islemci yoksa arsivleme cok uzun suruyor.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
birileri SDN hava yollarıyla tatil için biletmi istiyo :whistling:

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
10 kere üst üste uharclasan yani riplesen de hiç bi şekilde bu kadar veri o kadar kat küçülemez..

eğer şöyle dersek daha mantıklı olur: mesela bazı oyunların crack yöntemlerinden birisi de oyun dvd image'ını okutmaktır. ama büyük boyuttaki değil, içi bikaç dosya harici boş olan, fiziksel olarak küçük boyutlu ama görünürde büyük boyutlu olan dvd image'ı okutursun.

yani sonuç olarak o 10 mb lık dosyadan bi cacık olmaz.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
10 kere üst üste uharclasan yani riplesen de hiç bi şekilde bu kadar veri o kadar kat küçülemez..

eğer şöyle dersek daha mantıklı olur: mesela bazı oyunların crack yöntemlerinden birisi de oyun dvd image'ını okutmaktır. ama büyük boyuttaki değil, içi bikaç dosya harici boş olan, fiziksel olarak küçük boyutlu ama görünürde büyük boyutlu olan dvd image'ı okutursun.

Dosya'da hic bir sorun yok ve 3,5 olarak arsivden cikariliyor bildiginiz xp olarakta calisiyor ve tamamen 10 mb lik bir arsiv dosyasi.
isin tuhaf tarafi butun islem 3-4 dakikada bitiyor yazdirmak dahil ( internet ve bilgisayar hizi bu sureyi artirip azaltabilir bende bu kadar surdu )

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
3,5 GB - 10 MB
Bana pek akıllıca gelmedi.
Zamanında UHARC ile deneme yaptım, sıkıştırma ve açma uzun sürüyor ama bu kadar yüksek sıkıştırma yapmıyor.

İnternette kaynıyor resmen. Millet çıldırmış. :D

HypeRcoDe

Asistan
Reaksiyon puanı
4
bunun benzeri videolar var mümkün değil imkansız diyoruz fakat bende şahit oldum 900kb lik rar dosyasinin icinden 120mb lik video cikti ne kadar ugrastiysam basaramadim o kadar sıkıstırmayı :D bilen varsa bize de öğretsin

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
bunun benzeri videolar var mümkün değil imkansız diyoruz fakat bende şahit oldum 900kb lik rar dosyasinin icinden 120mb lik video cikti ne kadar ugrastiysam basaramadim o kadar sıkıstırmayı :D bilen varsa bize de öğretsin

.avi dosyasının sıkışması performansı yüksektir bu sebeple winrar da ultra sıkıştırma ile 1.8gb lık bir dosyayı 5 mb yaptım

izmir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

aynı dosyayı bende indirdim içinde 4 adet xp var

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
.avi dosyasının sıkışması performansı yüksektir bu sebeple winrar da ultra sıkıştırma ile 1.8gb lık bir dosyayı 5 mb yaptım

Bunu nasil yaptiniz?
Ayrica uncompressed mi yoksa divx falanmiydi?
Ben uharc ile bile yapamadim o kadar.:innocent:

shaheen35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bunu nasil yaptiniz?
Ayrica uncompressed mi yoksa divx falanmiydi?
Ben uharc ile bile yapamadim o kadar.:innocent:

arkadaşın demek istediği şu .avi uzantılı video dosyalarını sıkıştırma yaptığında çok büyük boyutlu bir dosya çok çok küçük boyuta inebiliyor..

örneğin BSR görüntü kaydedici die küçük bir program var..bununla bir video kaydettiğinde bu kaydedilen videonun uzantısı .avi olur ve dosya boyutu büyük olur..benim kaydettiiğim videolar vardı 5 küsür gb tutuyordu..

arkadaş istedi ve rar lamak istedim ve mb oldu kaç mb tam hatırlamıorm ama 5 gb dan mb da düşmesi beni baya şaşırttı dedim acaba nasıl oldu denk mi geldi =) ama o tamamen .avi uzantısından kaynaklanmakta..

denemek istersen BSR görüntü kaydedicisini indir ve bir video kaydet..
sonra yeni bir winrar aç videoyu al içine sürükle ve dosya boyutları arasındaki farkı gör...

demek istediğim arkadaşın söylediği bir programla falan olmuyor tamamen .avi uzantısından kaynaklanıyor..bildiğim kadarıyla.

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşın demek istediği şu .avi uzantılı video dosyalarını sıkıştırma yaptığında çok büyük boyutlu bir dosya çok çok küçük boyuta inebiliyor..

örneğin BSR görüntü kaydedici die küçük bir program var..bununla bir video kaydettiğinde bu kaydedilen videonun uzantısı .avi olur ve dosya boyutu büyük olur..benim kaydettiiğim videolar vardı 5 küsür gb tutuyordu..

arkadaş istedi ve rar lamak istedim ve mb oldu kaç mb tam hatırlamıorm ama 5 gb dan mb da düşmesi beni baya şaşırttı dedim acaba nasıl oldu denk mi geldi =) ama o tamamen .avi uzantısından kaynaklanmakta..

denemek istersen BSR görüntü kaydedicisini indir ve bir video kaydet..
sonra yeni bir winrar aç videoyu al içine sürükle ve dosya boyutları arasındaki farkı gör...

demek istediğim arkadaşın söylediği bir programla falan olmuyor tamamen .avi uzantısından kaynaklanıyor..bildiğim kadarıyla.

bana gerek kalmamış :D aynen anlatmışsın, evet .avi doyasıdır

bu arada 5gb lik dosya tahminen 16mb civarı olmuştur ;)

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
bana gerek kalmamış :D aynen anlatmışsın, evet .avi doyasıdır

bu arada 5gb lik dosya tahminen 16mb civarı olmuştur ;)

Uncompressed ( SIKISTIRILMAMIS ) avi dosyalari arsivlenince boyutu dogal olarak kuculur mpeg icinde boyledir ayni sey wav dosyalari icinde gerekli bu zaten normal.

Lakin Divx, xvid gibi kodlanmis dosyalarda bu boyutta arsivleme ne gordum nede duydum.
arsivlediginiz avi dosyasinin kodlayicisini birde ss gonderebilirmisiniz merak ettim.

shaheen35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uncompressed ( SIKISTIRILMAMIS ) avi dosyalari arsivlenince boyutu dogal olarak kuculur mpeg icinde boyledir ayni sey wav dosyalari icinde gerekli bu zaten normal.

Lakin Divx, xvid gibi kodlanmis dosyalarda bu boyutta arsivleme ne gordum nede duydum.
arsivlediginiz avi dosyasinin kodlayicisini birde ss gonderebilirmisiniz merak ettim.

valla sana çok güzel ss ler yollardım ama bu akşam saat 11 de otobüsüm var ankaraya gidiorum pazartesi okul başlıor =)

yurtta kaldığım için nete girme imkanım çok zor oluyor yani aşşadaki pc ler baya kötü ...şimdi valizi hazırlıcam 5 tede recep ivedik -2 ye giricem pc yide götürücem için acil pc yi eşyaları paket yapmam gerek ...=)

ama deiğim gibi ordan ss hazırlamaya çalışırım ...saygılar.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
valla sana çok güzel ss ler yollardım ama bu akşam saat 11 de otobüsüm var ankaraya gidiorum pazartesi okul başlıor =)

yurtta kaldığım için nete girme imkanım çok zor oluyor yani aşşadaki pc ler baya kötü ...şimdi valizi hazırlıcam 5 tede recep ivedik -2 ye giricem pc yide götürücem için acil pc yi eşyaları paket yapmam gerek ...=)

Vallahi boyle bir kesif yaptiysaniz rapid sorununu cozmussunuz demektir tarihi bir basari gercekten, ciddiyim.
Cunki tum dunyada 700 mb lik videolar 100 mb lik parcalar ile dagitiliyor eger siz 700 mb divx yada xvid filmi/goruntuyu o kadar kucultebiliyorsaniz.
Tek kelime soyleyebilirim.
Masallah.

shaheen35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Vallahi boyle bir kesif yaptiysaniz rapid sorununu cozmussunuz demektir tarihi bir basari gercekten, ciddiyim.
Cunki tum dunyada 700 mb lik videolar 100 mb lik parcalar ile dagitiliyor eger siz 700 mb divx yada xvid filmi/goruntuyu o kadar kucultebiliyorsaniz.
Tek kelime soyleyebilirim.
Masallah.

yok işte yazdıklarımı tam anlamamışsın sanırım yada ben anlatamadım...
divx yada xvid dosyalarında asla böyle birşeyin sözkonusu olmaz..sadece .avi uzantılı video dosyalarında bu kadar sıkıştırma yapılabiliyor...ben hiç xvid yada divx yazmadım.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Boşa heyecan yapmayın. Kesin orjinal CD lere ihtiyacınız olur.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
yok işte yazdıklarımı tam anlamamışsın sanırım yada ben anlatamadım...
divx yada xvid dosyalarında asla böyle birşeyin sözkonusu olmaz..sadece .avi uzantılı video dosyalarında bu kadar sıkıştırma yapılabiliyor...ben hiç xvid yada divx yazmadım.

Bakin ben yazmisim orda Uncompressedmi demisim:

Sonra siz

Demissiniz...
Yani ben soruyu ozellikle kodlanmismi kodlanmamismi video dosyalari diye sormusum. Yani yanlis anlama benden kaynaklanmiyor.
Merak ettim yani gercektende boyle bir sey varda bizmi bilmiyoruz diye su XP olayindan sonra... ama isler karisti.

Olaya aciklik getirelim:
Avi Microsoft'un gelistirdigi salt resim kareleri ve wave ses akiminin ayni kaynakta birlestirilmesi kisaltmasi AVI olan Audio Video Interleave dir.

Divx yada Xvid farketmez sonucta onlarda sıkıştırılmış Avi dosyalaridir.
Bir cok kodlayici ile kodlanabiliyor.
Yani bir avi dosyasini arsivlede kodlayici ilede sıkıştırsaniz benzer boyutlara gelir.

Saygilar.

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
meraklısına içindekiler:
╔╩════════════════════════════════════════╦══╩╗
║ Windows XP x64 Retail ║█▓░║
║ Windows XP x64 Corporate ║█▓░║
║ Windows 2003 x64 Enterprise Retail ║█▓░║
║ Windows 2003 x64 Enterprise Corporate ║█▓░║
║ Windows 2003 x64 Standard Retail ║█▓░║
║ Windows 2003 x64 Standard Corprate ║█▓░║
║ ║█▓░
╚═════════════════════════════════════════╩═══╝

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende de başka bişe var. onda Server 2003 X64, Windows Xp X64 vs vs tam 6 tane O.S. var.

sıkıştıran ecnebi bir mahlukat. bilgisayarı AMD 3200+ 939 Soket işlemcili bişe.
adamın nicki de BanglaBaba. yabancı dediğim gibi. Baba'yı nerden almış bilmiyorum :D

bi de Linux'la yapıyor bu işi...

shaheen35

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bakin ben yazmisim orda Uncompressedmi demisim:

Sonra siz

Demissiniz...
Yani ben soruyu ozellikle kodlanmismi kodlanmamismi video dosyalari diye sormusum. Yani yanlis anlama benden kaynaklanmiyor.
Merak ettim yani gercektende boyle bir sey varda bizmi bilmiyoruz diye su XP olayindan sonra... ama isler karisti.

Olaya aciklik getirelim:
Avi Microsoft'un gelistirdigi salt resim kareleri ve wave ses akiminin ayni kaynakta birlestirilmesi kisaltmasi AVI olan Audio Video Interleave dir.

Divx yada Xvid farketmez sonucta onlarda sıkıştırılmış Avi dosyalaridir.
Bir cok kodlayici ile kodlanabiliyor.
Yani bir avi dosyasini arsivlede kodlayici ilede sıkıştırsaniz benzer boyutlara gelir.

Saygilar.

tamam ben seni anlamamışım yanlış anlayıp yanlış anlatmışım...