KralTektir
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 258
İphoneler Türkiye'de çok pahalı sizce mantıklımı?
Konuyu yanlış yere açmışım
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam pahalı değil olması gereken fiyatta dolar yüksek çünkü dolar düşmesi için yenilikler yapıp uluslararası satan ürünlerimizin olması gerekliİphoneler Türkiye'de çok pahalı sizce mantıklımı?
O parayı vermek mantıklımı açısındanHocam pahalı değil olması gereken fiyatta dolar yüksek çünkü dolar düşmesi için yenilikler yapıp uluslararası satan ürünlerimizin olması gerekli
TşkKonuyu daha uygun bölüme taşıdım.
Kusura bakma dalgınlıkla Samsung bastım daha iyi oldu iPhoneKonuyu daha uygun bölüme taşıdım.
şuan ki duruma göre evetİphoneler Türkiye'de çok pahalı sizce mantıklımı?
Ayn normalde Türkiye'de 5 bin tl civarı satılabilecek ürünler 12 bin 15 bin tl fiyatlaranormalde asgari ücretli birisinin bile çok kolay ulaşabileceği bir cihaz yurt dışında
kısaca iphone pahalı değil türkiye ekonomisi batık
Google’ın Android’i ise açık kaynak kodlu Linux işletim sistemini kullanırken, Apple'ın işletim sistemi IOS Unix tabanlıdır ve daha kapalıdır. Güvenlik açısından IOS daha iyidir. Android her şeye onay verirken IOS'ta aynı durum söz konusu değildir. Eğer iPhone alır sonradan satmak isterseniz büyük bir kaybınız olmaz fakat Android telefonları satarken neredeyse verdiğiniz paranın yarısını kaybedersiniz. Görüntü, ekran olarak Apple daha net ve hoş tasarımlae ortaya sunuyor. Kamera olarak çoğu profesyonel çekim yapan kişinin elinde iPhone görüyoruz bence bunun sebebi de bariz şekilde ortada, iPhone kamerası daha profesyonel, net ve canlı sonuçlar çıkarıyor. Fiyat konusunda bence hakkını veriyor. Sadece "isim sebebiyle" bu kadar pahalı değil ayrıca ülkemizin ekonomisinin de büyük bir etkisinin olduğunu unutmayalım. Kısacası pahalılığı mantıklı.İsim var sadece.
bence ozelliklerlerini dusununce gayet mantıklıİphoneler Türkiye'de çok pahalı sizce mantıklımı?
iPhone'un ekranı nasıl daha iyi oluyor acaba? 1 sene öncesine kadar iPhone ekranları HD bile değildi. Kamera konusunda S21 Ultra iPhone 12 Pro Max'den daha iyi iş çıkarıyor. Donanım yerine yazılım satıyorlar. Ayrıca eski telefonlar da isim yüzünden değer kaybetmiyor.Google’ın Android’i ise açık kaynak kodlu Linux işletim sistemini kullanırken, Apple'ın işletim sistemi IOS Unix tabanlıdır ve daha kapalıdır. Güvenlik açısından IOS daha iyidir. Android her şeye onay verirken IOS'ta aynı durum söz konusu değildir. Eğer iPhone alır sonradan satmak isterseniz büyük bir kaybınız olmaz fakat Android telefonları satarken neredeyse verdiğiniz paranın yarısını kaybedersiniz. Görüntü, ekran olarak Apple daha net ve hoş tasarımlae ortaya sunuyor. Kamera olarak çoğu profesyonel çekim yapan kişinin elinde iPhone görüyoruz bence bunun sebebi de bariz şekilde ortada, iPhone kamerası daha profesyonel, net ve canlı sonuçlar çıkarıyor. Fiyat konusunda bence hakkını veriyor. Sadece "isim sebebiyle" bu kadar pahalı değil ayrıca ülkemizin ekonomisinin de büyük bir etkisinin olduğunu unutmayalım. Kısacası pahalılığı mantıklı.
Modele göre değişir, ben genel olarak F/P bulmuyorum. Ne olursa olsun adamlar 50000 TL telefon bile çıkarsa ismi yüzünden hala çok satıyor. Samsung'da ismi yüzünden satıyor ama Apple kadar değil.İphoneler Türkiye'de çok pahalı sizce mantıklımı?
12 Pro rakibi S21 Ultra 15 Bin TL civarında ama kimse bunu konuşmuyor. Apple pahalı algısı android fanboyları tarafından zorla diretildi ve kabul ettirildi. Ucuz değil evet pahalı fakat sadece iPhone değil her kaliteli telefon pahalı artık.
Evet ama 20000 TL telefona da 60hz 1280p ekran koymassın be.12 pro max in başlangıç fiyatı 1099 dolar iken mi 11 ultra da 1000 dolar s21 ultra 1200 dolar civarı arada aham şaham bir fark yok sadece dolar yüksek ve zaten s21 ultra mi 11 ultra ve 12 pro max fiyatları birbirine çok yakın burada apple a pahalı demek haksızlık olur
ama optimizasyon ve ömüre baktığımızda en iyi performansıda apple ve apple ın işletim sistemi olan ios veriyorEvet ama 20000 TL telefona da 60hz 1280p ekran koymassın be.
ve şahsen samsungun onote ve s serisi birçok telefonunda hayalet ekranla karşılaştımEvet ama 20000 TL telefona da 60hz 1280p ekran koymassın be.
Optimizasyon çok iyi ancak yine de bu kadar etmez diye düşünüyorum.İphoneler Türkiye'de çok pahalı sizce mantıklımı?
samsunglan aaynı para ben iphone alırdım senin tercihinOptimizasyon çok iyi ancak yine de bu kadar etmez diye düşünüyorum.
fiyatlar aynı olsa şuan iphone 12 kullanıyordum tasarımını beğendiğim için. Onun dışında androide değişmemsamsunglan aaynı para ben iphone alırdım senin tercihin
sizin de dediğiniz gibi "1 sene öncesine kadar" diğer android telefonların da 1 sene öncesine baksak birçok eksiğini görebiliriz. Ekran netliği ve canlılığı iPhonelarda daha gerçekçi ve güzel. Ben kamera konusunda her zaman iPhoneların daha iyi iş çıkardığına şahit oldum, gördüğümü söylüyorum. Eski telefonların isim yüzünden değer kaybettiğini de söylememişim? Şu an kullandığım telefonu satmak istesem fiyat konusunda telefonu aldığım paraya yaklaşamam bile ama mesela iPhone olsa iyi bir paraya satabilirim (bunu etrafımda yapanlar da var). Ayrıca iPhoneların donanımının düşük olması onu kötü bir cihaz haline getirmiyor ve iPhonelar buna rağmen yüksek performans sağlıyor. İyi bir telefon olması için de yazılımın en önemli şeylerden biri olduğunu düşünüyorum ki Apple da bunu çok iyi karşılıyor.iPhone'un ekranı nasıl daha iyi oluyor acaba? 1 sene öncesine kadar iPhone ekranları HD bile değildi. Kamera konusunda S21 Ultra iPhone 12 Pro Max'den daha iyi iş çıkarıyor. Donanım yerine yazılım satıyorlar. Ayrıca eski telefonlar da isim yüzünden değer kaybetmiyor.
Gitgide artıyorO değil de iPhone 13 serisinin fiyatları ne olacak acaba..
en pahalısı 40 bin olmasa iyiO değil de iPhone 13 serisinin fiyatları ne olacak acaba..