iPhone pahalılığı sizce mantıklımı

KralTektir

Asistan
Reaksiyon puanı
258
İphoneler Türkiye'de çok pahalı sizce mantıklımı?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Konuyu yanlış yere açmışım

KralTektir

Asistan
Reaksiyon puanı
258
Konuyu yanlış yere açmışım @MrtAltg konuyu kapatitmisin?

Hocam pahalı değil olması gereken fiyatta dolar yüksek çünkü dolar düşmesi için yenilikler yapıp uluslararası satan ürünlerimizin olması gerekli
O parayı vermek mantıklımı açısından

@umutcelik konuyu yanlış yere açmışım kapatitmisin?

KralTektir

Asistan
Reaksiyon puanı
258
normalde asgari ücretli birisinin bile çok kolay ulaşabileceği bir cihaz yurt dışında
kısaca iphone pahalı değil türkiye ekonomisi batık
Ayn normalde Türkiye'de 5 bin tl civarı satılabilecek ürünler 12 bin 15 bin tl fiyatlara

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
İsim var sadece.

sefa1296

Öğrenci
Reaksiyon puanı
18
millet 5 sene önce yeni çıkan iphone ları çok zorlanmadan alabiliyordu. şimdi maalesef alt modeller ucuzlasın diye bekliyoruz bunun nedeni kur evet ama şuda var yeni çıkan modellerin özellikleri arttıkça fiyatlarıda çok daha uçuk oluyor.

azragulr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
77
İsim var sadece.
Google’ın Android’i ise açık kaynak kodlu Linux işletim sistemini kullanırken, Apple'ın işletim sistemi IOS Unix tabanlıdır ve daha kapalıdır. Güvenlik açısından IOS daha iyidir. Android her şeye onay verirken IOS'ta aynı durum söz konusu değildir. Eğer iPhone alır sonradan satmak isterseniz büyük bir kaybınız olmaz fakat Android telefonları satarken neredeyse verdiğiniz paranın yarısını kaybedersiniz. Görüntü, ekran olarak Apple daha net ve hoş tasarımlae ortaya sunuyor. Kamera olarak çoğu profesyonel çekim yapan kişinin elinde iPhone görüyoruz bence bunun sebebi de bariz şekilde ortada, iPhone kamerası daha profesyonel, net ve canlı sonuçlar çıkarıyor. Fiyat konusunda bence hakkını veriyor. Sadece "isim sebebiyle" bu kadar pahalı değil ayrıca ülkemizin ekonomisinin de büyük bir etkisinin olduğunu unutmayalım. Kısacası pahalılığı mantıklı.

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
Google’ın Android’i ise açık kaynak kodlu Linux işletim sistemini kullanırken, Apple'ın işletim sistemi IOS Unix tabanlıdır ve daha kapalıdır. Güvenlik açısından IOS daha iyidir. Android her şeye onay verirken IOS'ta aynı durum söz konusu değildir. Eğer iPhone alır sonradan satmak isterseniz büyük bir kaybınız olmaz fakat Android telefonları satarken neredeyse verdiğiniz paranın yarısını kaybedersiniz. Görüntü, ekran olarak Apple daha net ve hoş tasarımlae ortaya sunuyor. Kamera olarak çoğu profesyonel çekim yapan kişinin elinde iPhone görüyoruz bence bunun sebebi de bariz şekilde ortada, iPhone kamerası daha profesyonel, net ve canlı sonuçlar çıkarıyor. Fiyat konusunda bence hakkını veriyor. Sadece "isim sebebiyle" bu kadar pahalı değil ayrıca ülkemizin ekonomisinin de büyük bir etkisinin olduğunu unutmayalım. Kısacası pahalılığı mantıklı.
iPhone'un ekranı nasıl daha iyi oluyor acaba? 1 sene öncesine kadar iPhone ekranları HD bile değildi. Kamera konusunda S21 Ultra iPhone 12 Pro Max'den daha iyi iş çıkarıyor. Donanım yerine yazılım satıyorlar. Ayrıca eski telefonlar da isim yüzünden değer kaybetmiyor.
İphoneler Türkiye'de çok pahalı sizce mantıklımı?

Konuyu yanlış yere açmışım
Modele göre değişir, ben genel olarak F/P bulmuyorum. Ne olursa olsun adamlar 50000 TL telefon bile çıkarsa ismi yüzünden hala çok satıyor. Samsung'da ismi yüzünden satıyor ama Apple kadar değil.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
15 bine satılan iphone 12 pro max 6500 TLsi vergi
5300 e satılan iphone se2 nin de 2200 lirası vergi

gerisini siz düşünün

Reaksiyon puanı
8,191
12 Pro rakibi S21 Ultra 15 Bin TL civarında ama kimse bunu konuşmuyor. Apple pahalı algısı android fanboyları tarafından zorla diretildi ve kabul ettirildi. Ucuz değil evet pahalı fakat sadece iPhone değil her kaliteli telefon pahalı artık.

ozciceky

Profesör
Reaksiyon puanı
2,764
12 Pro rakibi S21 Ultra 15 Bin TL civarında ama kimse bunu konuşmuyor. Apple pahalı algısı android fanboyları tarafından zorla diretildi ve kabul ettirildi. Ucuz değil evet pahalı fakat sadece iPhone değil her kaliteli telefon pahalı artık.

15 bin civarında telefon alınca 6-7 bin tl civarında vergi ödemiş oluyorsunuz. Esas pahallılık anormal vergilerden...

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,766
iPhone pahalı değil vergiler ve döviz kuru yüksek. Avrupa'da veya ABD'de yaşayan biri asgari ücretle bile alabiliyor.

Bella Ciao

Profesör
Reaksiyon puanı
3,192
normal.
öyle bir telefona ben 18k öderdim

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Ben ödemezdim. Çünkü değmez buna. Daha anlamlı şeyler alırdım.

Heinz

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
142
12 pro max in başlangıç fiyatı 1099 dolar iken mi 11 ultra da 1000 dolar s21 ultra 1200 dolar civarı arada aham şaham bir fark yok sadece dolar yüksek ve zaten s21 ultra mi 11 ultra ve 12 pro max fiyatları birbirine çok yakın burada apple a pahalı demek haksızlık olur

differentturk

Profesör
Reaksiyon puanı
3,059
12 pro max in başlangıç fiyatı 1099 dolar iken mi 11 ultra da 1000 dolar s21 ultra 1200 dolar civarı arada aham şaham bir fark yok sadece dolar yüksek ve zaten s21 ultra mi 11 ultra ve 12 pro max fiyatları birbirine çok yakın burada apple a pahalı demek haksızlık olur
Evet ama 20000 TL telefona da 60hz 1280p ekran koymassın be.

Heinz

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
142

azragulr

Öğrenci
Reaksiyon puanı
77
iPhone'un ekranı nasıl daha iyi oluyor acaba? 1 sene öncesine kadar iPhone ekranları HD bile değildi. Kamera konusunda S21 Ultra iPhone 12 Pro Max'den daha iyi iş çıkarıyor. Donanım yerine yazılım satıyorlar. Ayrıca eski telefonlar da isim yüzünden değer kaybetmiyor.
sizin de dediğiniz gibi "1 sene öncesine kadar" diğer android telefonların da 1 sene öncesine baksak birçok eksiğini görebiliriz. Ekran netliği ve canlılığı iPhonelarda daha gerçekçi ve güzel. Ben kamera konusunda her zaman iPhoneların daha iyi iş çıkardığına şahit oldum, gördüğümü söylüyorum. Eski telefonların isim yüzünden değer kaybettiğini de söylememişim? Şu an kullandığım telefonu satmak istesem fiyat konusunda telefonu aldığım paraya yaklaşamam bile ama mesela iPhone olsa iyi bir paraya satabilirim (bunu etrafımda yapanlar da var). Ayrıca iPhoneların donanımının düşük olması onu kötü bir cihaz haline getirmiyor ve iPhonelar buna rağmen yüksek performans sağlıyor. İyi bir telefon olması için de yazılımın en önemli şeylerden biri olduğunu düşünüyorum ki Apple da bunu çok iyi karşılıyor.

Mercan Resifi

Asistan
Reaksiyon puanı
103
O değil de iPhone 13 serisinin fiyatları ne olacak acaba..