Ram Ile Ilgili Önemli Soru

sefa5152

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ekli dosyayı görüntüle 15363Arkadaşlar şimdi bende 4 tane DDR2 Ram slotu var bunlardan 1 ve 3 slotta 2 GB toplamda 4 Gb ram takılı birde ekstra bi tane daha DDR2 2 GB ram aldım toplam 3 ram var sorun şu resimde gördüğünüz gibi soldaki ram yeni alınan sağdaki ram eski ben örneğin bu ikisini aynı anda taktığım zaman sadece ikisini 4 GB ram görünüyor ve kullanılabilir miktar 2 GB oluyor ama sağdaki eski RAM le diğer eski RAM taktığım zaman Yüklü Bellek (RAM) 4 GB oluyor miktar yok neden böyle toplam 3 ünü taktığım zamanda 6 GB RAM kullanılabilir miktar 4 GB ne yapmalıyım soldaki ram uyumsuzmu lütfen yardım ona göre adım atacağım ? :crying:Ekli dosyayı görüntüle 15363

Resim link : http://i.hizliresim.com/XLPL8k.jpg

blogcux

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Çift ve tek çalışan ram vardır ama resimden anlaşılmıyor ramları al bilgisayarcıya götür duel olan var ise 2 gb daha ram alır 8 gb kullanırsın.

SaDo_41-25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ram lerin aynı marka olması tavsiye ediliyordu bir forumda farklı markaları tavsiye etmiyorlardı birde senin anakartın ram slotları kaç gb kadar destekliyor örneğin benim 2 ram slotu vardı 2 gb ram vardı bende 8 gb ram aldım ama ram slotunun teki en fazla 4 gb kaldırdığı için işime yaramadı :)

xScaryNight

Asistan
Reaksiyon puanı
73
Ekli dosyayı görüntüle 15363Arkadaşlar şimdi bende 4 tane DDR2 Ram slotu var bunlardan 1 ve 3 slotta 2 GB toplamda 4 Gb ram takılı birde ekstra bi tane daha DDR2 2 GB ram aldım toplam 3 ram var sorun şu resimde gördüğünüz gibi soldaki ram yeni alınan sağdaki ram eski ben örneğin bu ikisini aynı anda taktığım zaman sadece ikisini 4 GB ram görünüyor ve kullanılabilir miktar 2 GB oluyor ama sağdaki eski RAM le diğer eski RAM taktığım zaman Yüklü Bellek (RAM) 4 GB oluyor miktar yok neden böyle toplam 3 ünü taktığım zamanda 6 GB RAM kullanılabilir miktar 4 GB ne yapmalıyım soldaki ram uyumsuzmu lütfen yardım ona göre adım atacağım ? :crying:Ekli dosyayı görüntüle 15363

Resim link : http://i.hizliresim.com/XLPL8k.jpg
Bilgisiyarın belki maksimum okadar destekliyordur bu 1.sorun olabilir 2.ramler uyuşmadığı için ondan kaynaklı olabilir bundan ötürü aynı markanın aynı hızda çalışan ramleri alırsanız sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bilgisiyarın belki maksimum okadar destekliyordur bu 1.sorun olabilir 2.ramler uyuşmadığı için ondan kaynaklı olabilir bundan ötürü aynı markanın aynı hızda çalışan ramleri alırsanız sorun ortadan kalkacaktır diye düşünüyorum
Bide şunu eklemek istiyorum bilgisiyarıniz 32 bit ise eğer maksimum 4 GB ram destekler onu kontrol edin 32 bit ise 64 bit yapınız sorun ortadan bu durumda da kalkabilir.