Ubuntu vs Manjaro vs Mint

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Emre96
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Emre96

Öğrenci
Reaksiyon puanı
61
Merhabalar dualboot ile bir Linux dağıtıcısına geçmek istiyorum. Ubuntu Manjaro ve Mint arasında kaldım. Sizce hangi Linux dağıtıcısına geçmeliyim?

Malmedy

Profesör
Reaksiyon puanı
1,059
Merhabalar dualboot ile bir Linux dağıtıcısına geçmek istiyorum. Ubuntu Manjaro ve Mint arasında kaldım. Sizce hangi Linux dağıtıcısına geçmeliyim?
İlk kez geçecekseniz ve deneyiminiz yoksa Linux Mint, Farklı şeyler istiyorsanız ve nispeten deneyiminiz varsa Ubuntu, Profesyönel Linux Kullanıcısı iseniz Manjaro

Ram_kafasi

Profesör
Reaksiyon puanı
7,428
Manjaro derim. :) Gayet son kullanıcı odaklı ve güzel bir dağıtımdır kendisi. Ubuntu/Debian temelli bir dağıtım ararsanız Linux Mint'e bakabilirsiniz. Aslında Fedora'ya da baksan iyi olur.

Mehmet_Emir

Doçent
Reaksiyon puanı
1,180
Manjaro olmaz çünkü Arch tabanlı. Ubuntu ve Mint arasından istediğini seçebilirsin. Eğer Windows'a alışık isen Ubuntu'ya nazaran Windows'a daha çok benzediği için Mint'i kullanabilirsin.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Ubuntu kötü, data topluyor adamlar telemetri var ya mint ya manjaro indireceksin.
Manjaro olmaz çünkü Arch tabanlı. Ubuntu ve Mint arasından istediğini seçebilirsin. Eğer Windows'a alışık isen Ubuntu'ya nazaran Windows'a daha çok benzediği için Mint'i kullanabilirsin.
Arch tabanlı olunca ne oluyor?

proHami

Doçent
Reaksiyon puanı
1,301
Manjaro'ya geçmeni tavsiye etmem. Sebebi ise GRUB Customizer adam akıllı çalışmıyor ve KDE Plasma Manjaro'da Türkçe çeviride çok zayıf. Ubuntu ise hantal bana göre Windows'tan farkı yok, Linux Mint içlerinden en iyisi olur senin için. Ama onların yerine sistemin iyi ise bağımsız olsun dersen Fedora'ya ama çok iyi değil ise Solus'a gelmeni öneririm.