samsung s20

bayarfiratt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Samsung s20 almayı planlıyorum andorid 11 güncellemesi ile ısınma sorununun düzeldiği söyleniyor bu doğru mu. 5g olup olmaması önemli mi yani s20mi a72 5g mi önerirsiniz s20 daha üst segment diye istiyorum ama 5gsi yok önemli mi

Realhas the Great

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,986
Samsung s20 almayı planlıyorum andorid 11 güncellemesi ile ısınma sorununun düzeldiği söyleniyor bu doğru mu. 5g olup olmaması önemli mi yani s20mi a72 5g mi önerirsiniz s20 daha üst segment diye istiyorum ama 5gsi yok önemli mi
5g Türkiye'ye tahminimce 3-4 yıl sonra gelir yani şimdilik önemli değil s20 a72 den daha iyidir s20 al

AlperShal

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,551
5G kullanacaksanız önemli, kullanmayacaksanız değil. Türkiye'ye 5G kim bilir ne zaman gelecek. Pek önemli bir kriter olmamalı Türkiye'de. S20 ile A72 arasında ise S20 tabiki. S serisi Samsung'un amiral gemilerini çıkarttığı seridir ancak o fiyat bandında daha iyi bir telefon önerecek arkadaşlar olabilir. Uzun zamandır bakmıyorum telefon piyasasına o yüzden benim aklıma bir ürün gelmiyor.

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
S20 ailesi android 11 le beraber iyi bir deneyim sunuyor.S20 ultra ile S20 plus android 11 de ısınmazken S20 modeli sadece kamerada bir miktar ısınıyor.5g olayına gelince 5g olayı henüz ülkemizde oturmadı ve oturması en az 3 yılı bulur.İki cihazıda Samsung garantili alırsan ikisindede 5g desteği yok.S20 mi A72 mi? Sorusunun cevabı Tabiki S20.S20 geçen senenin amiral gemisi cihazı iken A72 iyi bir kalite sunan orta üst segment bir cihaz.Şöyle bir durum var benim için kamerası çok iyi olmasada iyi olsun,ekran kalitesi çok iyi olmasada iyi olsun ama batarya performansı çok iyi olsun,bataryada sorun yaşamak istemiyorum diyorsan A72;Batarya sorun değil powebank ile hallederim genel olarak çok iyi bir kalite ve 5-5,5 yıl performans konusunda beni memnun etsin diyorsan S20 almanı tavsiye ederim.

teknoman007

Doçent
Reaksiyon puanı
312
çok az daha ekleyip s20 plus al batarya açısından daha rahat edersin şuan için s20 fiyatı 6.560 lira, s20 plus fiyatı 7.200 lira bütçeni 640 lira arttırabilirsen daha iyi olur. batarya ve ekran süresinde sorun yaşamamak için

bayarfiratt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
çok az daha ekleyip s20 plus al batarya açısından daha rahat edersin şuan için s20 fiyatı 6.560 lira, s20 plus fiyatı 7.200 lira bütçeni 640 lira arttırabilirsen daha iyi olur. batarya ve ekran süresinde sorun yaşamamak için
iphone 11 e karar verdim bugün 7500tl en az 4yıl kullanılabilir

bayarfiratt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Çok yanlış bir karar.S20 plus varken 11 almak bence mantıklı değil.Kararını vermişsin.Hayırlı olsun.
ya samsung güncelleme olarak uzun süre güncelleme vermiyor birde fiyat iphone 11 i bugün alsam yarın düşük bir zararl satabilirim ama samsung öyle mi aşırı derece değer kaybediyor

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
ya samsung güncelleme olarak uzun süre güncelleme vermiyor birde fiyat iphone 11 i bugün alsam yarın düşük bir zararl satabilirim ama samsung öyle mi aşırı derece değer kaybediyor
Bak güzel kardeşim.Güncelleme demek cihazda yazılımsal hatalar varsa bunların düzeltilmesi ve tüketiciye bir kaç yenilik sunulmasıdır.Bir cihazın çok güncelleme alması onun performansını süper yapmaz yada batarya performansını 1 haftaya çıkarmaz.Apple daha fazla güncelleme veriyor çünkü mağazadaki uygulamalar o güncellemeler sayesinde çalışıyor.Androidde güncelleme sayısı az ama bu uygulama kullanımını yada performansı etkilemiyor.Apple ın verdiği güncellemeler batarya performansını olumsuz etkiliyor ve dönem dönem keyif kaçıracak yazılımsal hatalar olabiliyor.Düşündüğün gibi 11 in çok güncelleme alması bir avantaj değil.İkinci el olayına gelince her yıl yada 2 yılda bir cihaz değiştiriyorsan dediğin gibi 11 almak daha mantıklı ama 4-5 yıl kullanıyorsan zaten bu zaman zarfında ikinci el diye bir şey kalmıyor.Bugün İphone11 i 7500 TL ye aldın.4 yıl sonra kaç paraya satmayı düşünüyorsun? Satacağın taş çatlasın 4000 yada 4500.İphone 11 in S20 plusa göre batarya ve sosyal medyada daha iyi video performansı sunma avantajı var.Ben 11 i Instagram storiese kaliteli video atmak için alıyorum diyorsan hiç bir itirazım yok git al ama 4 yıl performans,genel olarak iyi bir kalite için alacağım, Instagram storiese video değil Fotoğraf atarım diyorsan S20 plus kesinlikle daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Çok daha iyi bir tercih şimdiden hayırlısı olsun. 990 sorunlu bir işlemci. iPhone 11 sizi çok daha memnun edecektir.
Sorunluydu.Android 11 le beraber sorunlar düzeltildi.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Çok daha iyi bir tercih şimdiden hayırlısı olsun. 990 sorunlu bir işlemci. iPhone 11 sizi çok daha memnun edecektir.
Android 11 güncellemesinden sonra exynos 990 un ısınma sorunları çözülmüş ve performansı eskisine göre iyi olmuş diye duydum.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Android 11 güncellemesinden sonra exynos 990 un ısınma sorunları çözülmüş ve performansı eskisine göre iyi olmuş diye duydum.
Konuyu açan kişi 11 Pro alacağım dese koşarak git al derim.11 Pro kalite olarak çok iyi bir cihaz ama aynı şeyleri 11 için söyleyemem.İphone 11 batarya performansı, ikinci el ve Instagram da video kalitesi dışında esprisi olmayan vasat bir cihaz.İkinci el ile Instagram da video kalitesinin düşmemesi 11 in kalitesi ile alakalı bir durum değil.Biri şirket politikası,diğeride uygulama geliştiricilerinin Instagramı ios için iyi optimize etmeleri.11 in olayı aslında batarya.7500 TL yi sadece batarya için vermek bence mantıklı değil.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Yazılımla halledilecek sorun var halledilemeyecek sorun var. 990 da donanımsal sorunlu. Belki düzeltmeler olmuş olabilir ancak ısıdeğerleri hala SD'li modele göre anormal.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Yazılımla halledilecek sorun var halledilemeyecek sorun var. 990 da donanımsal sorunlu. Belki düzeltmeler olmuş olabilir ancak ısıdeğerleri hala SD'li modele göre anormal.
S20 plusta bir işlemci tarafında acaba diyorsun ki işlemci android 11 le beraber iyi bir seviyeye geldi.11 in kusurları S20 plustan daha fazla.7500 TL verip kalın yan çerçevelere sahip,tuğlayı andıran tasarıma sahip cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip güneşli ortamda ekranı net göremeyeceğin,netflix de dizi izlerken siyahları karanlık göreceğin,HD gibi çağdışı çözünürlüğe sahip bir ekrana mı vermek mantıklı? 7500 TL verip telephoto lens olmadığı için düzgün portre fotoğraf çekemeyen kameraya sahip olmak mı mantıklı? 7500 TL verip ortalama Stereo hoparlör kalitesi sunan (Dolby desteği yok) bir cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip kutu içeriği berbat olan(kutusundan şarj aleti ve kulaklık çıkmayan) cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip 64gb dahili hafızaya sahip olup uzun vadede mağdur olmak mı mantıklı? Bu kadar saçmalıktan sonra da hala 11 almak daha mantıklı diyorsan sana teknoloji bilginle mutluluklar dilerim.

Son düzenleme:

Son Şövalye21

Asistan
Reaksiyon puanı
369
S20 plusta bir işlemci tarafında acaba diyorsun ki işlemci android 11 le beraber iyi bir seviyeye geldi.11 in kusurları S20 plustan daha fazla.7500 TL verip kalın yan çerçevelere sahip,tuğlayı andıran tasarıma sahip cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip güneşli ortamda ekranı net göremeyeceğin,netflix de dizi izlerken siyahları karanlık göreceğin,HD gibi çağdışı çözünürlüğe sahip bir ekrana mı vermek mantıklı? 7500 TL verip telephoto lens olmadığı için düzgün portre fotoğraf çekemeyen kameraya sahip olmak mı mantıklı? 7500 TL verip ortalama Stereo hoparlör kalitesi sunan (Dolby desteği yok) bir cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip kutu içeriği berbat olan(kutusundan şarj aleti ve kulaklık çıkmayan) cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip 64gb dahili hafızaya sahip olup uzun vadede mağdur olmak mı mantıklı? Bu kadar saçmalıktan sonra da hala 11 almak daha mantıklı diyorsan sana teknoloji bilginle mutluluklar diler dahada sana bu konuda bir şey yazmam.
Dediğin doğru.
S20 almalı.
Android 11 ile kesinlikle daha iyi olmuştur telefon.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Dediğin doğru.
S20 almalı.
Android 11 ile kesinlikle daha iyi olmuştur telefon.
S20 plus üst düzey kalite sunan bir cihaz.İphone 11 vasat bir cihaz.İphone ların ikinci el ve sosyal medyada video kalitesinin düşmemesi gibi firma politikası ve uygulama optimizasyonu ile ilgili avantajlar olmasa emin ol 11 in kimse kolay kolay yüzüne bakmaz.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
S20 plusta bir işlemci tarafında acaba diyorsun ki işlemci android 11 le beraber iyi bir seviyeye geldi.11 in kusurları S20 plustan daha fazla.7500 TL verip kalın yan çerçevelere sahip,tuğlayı andıran tasarıma sahip cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip güneşli ortamda ekranı net göremeyeceğin,netflix de dizi izlerken siyahları karanlık göreceğin,HD gibi çağdışı çözünürlüğe sahip bir ekrana mı vermek mantıklı? 7500 TL verip telephoto lens olmadığı için düzgün portre fotoğraf çekemeyen kameraya sahip olmak mı mantıklı? 7500 TL verip ortalama Stereo hoparlör kalitesi sunan (Dolby desteği yok) bir cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip kutu içeriği berbat olan(kutusundan şarj aleti ve kulaklık çıkmayan) cihaz almak mı mantıklı? 7500 TL verip 64gb dahili hafızaya sahip olup uzun vadede mağdur olmak mı mantıklı? Bu kadar saçmalıktan sonra da hala 11 almak daha mantıklı diyorsan sana teknoloji bilginle mutluluklar diler dahada sana bu konuda bir şey yazmam.
Yahu sizin dediğinize mi inanacağım yoksa kullanıcıların Members'da herhangi bir S20 serisi cihazının çok fazla ısındığından yakınmasına mı?
990'ın sorunu Mongoose çekirdeklerinden kaynaklı. İstediği kadar güncelleme de verse ne ısınma sorunu ne de pil sorunu tamamen çö-zü-le-mez. Hala anlamak istememenize şaşıyorum doğrusu. Tamam, belki ilk zamanki gibi bir ısınma yoktur ama hala daha anormal derecelere çıkabiliyor cihazlar. Üstüne üstlük son derece kötü bir pil performansı sunuyor cihazlar. Asıl siz böyle kötü bir pil performansına ve ısınma sorunu olan bir cihazı nasıl öneriyorsunuz? Aşağıda link bırakıyorum girin bakın bakalım çözülmüş mü çözülmemiş mi. Tuturmuşsunuz bir Android 11 de Android 11. Nasıl bir güncelleme ki sorunlu çekirdekleri çözecek?

iPhone 11 konusuna gelirsek de son derece önyargılısınız. iPhone 11 hem performans hem pil hem de kamera açısından çok daha iyi bir cihaz. Asıl S20'nin tek önde olduğu alan ekrandır. Ki iPhone 11'in ekranı ve tasarımı hakkındaki söyledikleriniz bir abartıdan ibaret. Evet biraz kalın ama elde gayet de hoş duruyor cihaz. Yine deneyimlediğim için rahatça söyleyebilirim ki cihazın günlük hayatta hiç de kötü bir ekranı yok. Tabii ki bir Dynamic AMOLED olamaz ama "vasat" da değil.

@Erenist2020, @(Evo)lution, Bu konulara bakmanızı rica ediyorum. S20 serisine Andeoid 11 Aralık ayında geldi ve bu konular Ocak 2021'den itibaren. Nasıl düzelmiş ısınma sorunu? Yanlış bilgi veriyorsunuz insanlara.

@bayarfiratt, Lütfen siz de S20 almak gibi bir hata yapmayın. Üstteki linklerden insanların parası ile rezil oldukları aşikar.

Son düzenleme:

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Yahu sizin dediğinize mi inanacağım yoksa kullanıcıların Members'da herhangi bir S20 serisi cihazının çok fazla ısındığından yakınmasına mı?
990'ın sorunu Mongoose çekirdeklerinden kaynaklı. İstediği kadar güncelleme de verse ne ısınma sorunu ne de pil sorunu tamamen çö-zü-le-mez. Hala anlamak istememenize şaşıyorum doğrusu. Tamam, belki ilk zamanki gibi bir ısınma yoktur ama hala daha anormal derecelere çıkabiliyor cihazlar. Üstüne üstlük son derece kötü bir pil performansı sunuyor cihazlar. Asıl siz böyle kötü bir pil performansına ve ısınma sorunu olan bir cihazı nasıl öneriyorsunuz? Aşağıda link bırakıyorum girin bakın bakalım çözülmüş mü çözülmemiş mi. Tuturmuşsunuz bir Android 11 de Android 11. Nasıl bir güncelleme ki sorunlu çekirdekleri çözecek?

iPhone 11 konusuna gelirsek de son derece önyargılısınız. iPhone 11 hem performans hem pil hem de kamera açısından çok daha iyi bir cihaz. Asıl S20'nin tek önde olduğu alan ekrandır. Ki iPhone 11'in ekranı ve tasarımı hakkındaki söyledikleriniz bir abartıdan ibaret. Evet biraz kalın ama elde gayet de hoş duruyor cihaz. Yine deneyimlediğim için rahatça söyleyebilirim ki cihazın günlük hayatta hiç de kötü bir ekranı yok. Tabii ki bir Dynamic AMOLED olamaz ama "vasat" da değil.

@Erenist2020, @(Evo)lution, Bu konulara bakmanızı rica ediyorum. S20 serisine Andeoid 11 Aralık ayında geldi ve bu konular Ocak 2021'den itibaren. Nasıl düzelmiş ısınma sorunu? Yanlış bilgi veriyorsunuz insanlara.

@bayarfiratt, Lütfen siz de S20 almak gibi bir hata yapmayın. Üstteki linklerden insanların parası ile rezil oldukları aşikar.
Yanlış bilgi?Ben sd865 kadar iyi oldu demedim sadece eskisiye göre iyi oldu dedim ve eskisi kadar ısınmıyor dedim. Hatırlarsanız exynos 990 orta seviye cihaz olan redmi note 8 pro nun gerisinde kalıyordu pubg performansı ve daha fazla ısınıyordu. Bu izlediğim videoya göre eskisine göre çok daha iyi olmuş(sorunlar tamamiyle çözülmedi, Sd865, Exynos 990 dan çok daha iyi işlemci hatta sd855 plus bile android 11 exynos 990 dan biraz daha iyi.)

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Yanlış bilgi?Ben sd865 kadar iyi oldu demedim sadece eskisiye göre iyi oldu dedim ve eskisi kadar ısınmıyor dedim. Hatırlarsanız exynos 990 orta seviye cihaz olan redmi note 8 pro nun gerisinde kalıyordu pubg performansı ve daha fazla ısınıyordu. Bu izlediğim videoya göre eskisine göre çok daha iyi olmuş(sorunlar tamamiyle çözülmedi, Sd865, Exynos 990 dan çok daha iyi işlemci hatta sd855 plus bile android 11 exynos 990 dan biraz daha iyi.)
Yanlış bilgi tabii. Çözülmediği halde çözüldü diyorsunuz. Sorun çözülse kullanıcılae kalkıp hala ısınıyor der mi demez? Kısmi çözüm kesin çözüm demek değildir. İnsanlara kronik sıkıntılı cihazlar önermeyin.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Bu arkadaşın attığı linkte android 11 ibaresi göremedim.S20 lerdeki ısınma şikayeti yapanlar android 11 e güncellemeyen kesim.Kendim mağazada S20 plus ı android 11 de kullandım.Bir ısınma görmedim.S20 ultra nın android 11 incelemesine baktım.Ondada bir ısınma yok.Isınma olayı sadece düz S20 modelinde oda kamerada var.Kamera dışında S20 modelinde de ısınma olayı yok.Kaldı ki konuştuğumuz model S20 değil S20 plus.Hepsini geçtim adam 11 i övüyor.Konuyu açan 11 Pro alacağım dese git al dese tek kelime etmem ya 11 nedir ya? Kamerası daha iyiymiş ???hani şu zoom yapmaktan,portre çekmekten,gece pozlama yapmadan (Gece modu) düzgün Fotoğraf çekemeyen kamera daha iyi fotoğraf çekiyormuş.Batarya konusunda katılıyorum 11 daha iyi ama S20 plus Batarya performansı android 11 le beraber yeterli.İşlemci diyor ben gündelik hayatta video editleme yada 4k 60fps video cekilmediği sürece aradaki farkı kimsenin anlayacağına inanmıyorum.Neyse konuyu açan ne alıyorsa alsın.Vasat bir cihazı kral yapan birine ne anlatsam boş.

Laufeyson

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,029
iPhone 11 varken riske girmeye gerek var mı?
11 alıp geçin derim.

@grbzz'e katılıyorum. S20 sorunlu bir cihaz. Aldıktan sonra yine foruma gelip sorunlar diye konu açacağınız, servisle arkadaş olacağınız yüksek ihtimalle belli.

Tartışmamızı seviyemizi koruyarak ve karşımızdakine saygılı şekilde yaparsak hem daha iyi olur hem de kimse uyarı puanı almaz. Uyarmadı demeyin.

Nymphext

Asistan
Reaksiyon puanı
191
Kullanım alışkanlıklarınız neler

Son Şövalye21

Asistan
Reaksiyon puanı
369
Herkesi anladım ve diyorum ki.
Kardeşim yeni gelecek SE'yi al bence ama gelecek mi bilmiyorum.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Bu arkadaşın attığı linkte android 11 ibaresi göremedim.S20 lerdeki ısınma şikayeti yapanlar android 11 e güncellemeyen kesim.Kendim mağazada S20 plus ı android 11 de kullandım.Bir ısınma görmedim.S20 ultra nın android 11 incelemesine baktım.Ondada bir ısınma yok.Isınma olayı sadece düz S20 modelinde oda kamerada var.Kamera dışında S20 modelinde de ısınma olayı yok.Kaldı ki konuştuğumuz model S20 değil S20 plus.Hepsini geçtim adam 11 i övüyor.Konuyu açan 11 Pro alacağım dese git al dese tek kelime etmem ya 11 nedir ya? Kamerası daha iyiymiş ???hani şu zoom yapmaktan,portre çekmekten,gece pozlama yapmadan (Gece modu) düzgün Fotoğraf çekemeyen kamera daha iyi fotoğraf çekiyormuş.Batarya konusunda katılıyorum 11 daha iyi ama S20 plus Batarya performansı android 11 le beraber yeterli.İşlemci diyor ben gündelik hayatta video editleme yada 4k 60fps video cekilmediği sürece aradaki farkı kimsenin anlayacağına inanmıyorum.Neyse konuyu açan ne alıyorsa alsın.Vasat bir cihazı kral yapan birine ne anlatsam boş.
Nasıl öveceğinizi şaşırdığınızdan cihazları da karıştırdınız galiba. Konumuz S20 Plus değil S20. Konu sahibi S20'den bahsediyor :)

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Yanlış bilgi tabii. Çözülmediği halde çözüldü diyorsunuz. Sorun çözülse kullanıcılae kalkıp hala ısınıyor der mi demez? Kısmi çözüm kesin çözüm demek değildir. İnsanlara kronik sıkıntılı cihazlar önermeyin.
Şimdi fark ettim.Pardon yanlış yazmışım. Çözüldü yerine eskisine göre çok az ısınıyor yazacaktım. Ama eskisinden daha iyi oldu attığım video izlemenizi tavsiye ederim.

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,770
Şimdi fark ettim.Pardon yanlış yazmışım. Çözüldü yerine eskisine göre çok az ısınıyor yazacaktım. Ama eskisinden daha iyi oldu attığım video izlemenizi tavsiye ederim.
Videoyu izledim ama cihaz Plus olan model neticede. En çok şikayet S20 ve S20 FE'den geliyor zaten attığım şikayetler de S20 ile alakalı zaten.

@Erenist2020, Android 11 yazmıyor demişsiniz de cihazı yeni alan arkadaşların da ısınma şikayeti konu linkleri var orada. Kutu içinden Android 11 ile çıkıyor o cihazlar da hatırlatayım.

TheSev7NYT

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
73
sonra görecek memun edecekmi diye samsung varken iphone almak çok batarya yiyo ve kullanması biraz daha zor istediğin her oyunnu indirip oynayamasın