• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bilgisayarda hdd ye gerek varmı?

Öncelikli olarak kesinlikle min 256GB bir ssd alın eğer bütçe varsa direk 500gb da olur daha sonra işte resim arşivi varsa onları ucuza depolamak için hdd alabilirsiniz. 7200rpm öneririm.

ssd ye çok para verip hdd almayabilirsiniz

tavsiyem 250 gb ssd 1tb hdd

Bilgisayar toplayacağım HDD ye gerek varmı
Hocam bilgisayar toplayacaksanız size önerim sandisk ultra 1tb m2 ssd almanız olacaktır f/p bir ürün kendisi ssd plus ile karıştırılmasın ve sıfırdan bir sistem toplayacaksanız buraya yazar mısınız bilgisayar özelliklerini biz de ona göre sana tavsiyelerde bulunabiliriz belkide bomba toplamışsındır yani ucuz diye gamepower psu almışsındır yada psu yu düşük wattlı almışsındır sisteme göre toplayacağın bilgisayarın özelliklerini ve bütçeni belirtirmisin

ben gerekli olduğunu düşünüyorum 1tb ssd olsada 1 tb hdd şart gerekisz gördğün programları oyunları hdd kurarsın (ayda yılda 1 açacağın ) örn gta 5 ssd boşa yer kaybı

ben gerekli olduğunu düşünüyorum 1tb ssd olsada 1 tb hdd şart gerekisz gördğün programları oyunları hdd kurarsın (ayda yılda 1 açacağın ) örn gta 5 ssd boşa yer kaybı
Hocam öncelikle size göre yer kaybı arkadaşa göre gerekli bir şey öznel yargı kurmuşsunuz arkadaş sistemini belirtirse daha net cevaplar veririz eğer hikaye oyunları oynuyorsa yada oynamıyorsa ssd şart hdd devri kapanıyor hdd almak yerine ssd almak daha mantıklı 900tl m2 ssd var kronik sorunsuz 500tl hdd ye vereceğine ssd almalı

Hocam bilgisayar toplayacaksanız size önerim sandisk ultra 1tb m2 ssd almanız olacaktır f/p bir ürün kendisi ssd plus ile karıştırılmasın ve sıfırdan bir sistem toplayacaksanız buraya yazar mısınız bilgisayar özelliklerini biz de ona göre sana tavsiyelerde bulunabiliriz belkide bomba toplamışsındır yani ucuz diye gamepower psu almışsındır yada psu yu düşük wattlı almışsındır sisteme göre toplayacağın bilgisayarın özelliklerini ve bütçeni belirtirmisin
AMD ryzen 3 2200 g
MSI b450m-a pro
Patriot 8 GB ram 2 tane
Sharkoon 650 80+ PSU
Bunlar
SSD ye 400 veririm

SSD kullandıktan sonra HDD'ye tövbe edilir. Şahsen HDD alacağıma m2 SSD var Sata SSD alırım HDD daha kullanmam şahsen ben

Nasıl kullanacağınıza bağlı. Ben sadece 256 GB SSD kullanıyorum bilgisayarımda. Bana yetiyor. Hala 150 GB boş. Eğer iş için kullanacaksanız veya fazla oyun yükleyecekseniz yanına bir Harddisk en azından 500 GB olmalı.

Günlük işler için 240 gb SSD bile yeterli.Eğer oyun oynayacaksanız işletim sistemi için 240 gb ssd ve oyunları kurmak için 1 tb hdd lazım.
Sadece SSD alsam yetmezmi hani 480 GB lik SSD alsam ve HDD ye bulasmasam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Nasıl kullanacağınıza bağlı. Ben sadece 256 GB SSD kullanıyorum bilgisayarımda. Bana yetiyor. Hala 150 GB boş. Eğer iş için kullanacaksanız veya fazla oyun yükleyecekseniz yanına bir Harddisk en azından 500 GB olmalı.
3 veya 4 oyun yükleyeceğim

Son düzenleme:
Hocam öncelikle size göre yer kaybı arkadaşa göre gerekli bir şey öznel yargı kurmuşsunuz arkadaş sistemini belirtirse daha net cevaplar veririz eğer hikaye oyunları oynuyorsa yada oynamıyorsa ssd şart hdd devri kapanıyor hdd almak yerine ssd almak daha mantıklı 900tl m2 ssd var kronik sorunsuz 500tl hdd ye vereceğine ssd almalı
puff sormuş cevapladım hocam , basitçe nedenini açıkladım buda benim fikrim size doğru gelen şey kutsal gerçekler değil kimsenin gerekçesini eleştrimeyin lütfen kolaylıklar dilerim