Sokak Hayvanları için küçük bir iyilik yapmaya ne dersiniz?

ahmetdeniz1990

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Sokak hayvanları soğuk havalarda yiyecek bulmakta çok zorluk yaşıyor. Onların hayatlarına bir parçada olsa katkı sağlamak için google harita üzerinden sokak hayvanlarının bulunduğu noktaları onlar için beslenme alanları olarak işaretleyip o noktalara yiyecek bırakılmasın çok mantıklı bir olay bence. Yolda yürürken onların olduğu yoğun yerlerde bu alanları oluşturmak çok iyi olacaktır. Ben dün üsküdarda gördüğüm noktaya carrefoursadan mama alıp bıraktım %40 indirim vardı zaten mamalarda sizle bu şekilde kendiniz ve çevrenizdeki insanları yardıma teşvik edebilirsiniz.

Google Harita: Mama Noktaları - Google Haritalarım

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Sokak hayvanları soğuk havalarda yiyecek bulmakta çok zorluk yaşıyor. Onların hayatlarına bir parçada olsa katkı sağlamak için google harita üzerinden sokak hayvanlarının bulunduğu noktaları onlar için beslenme alanları olarak işaretleyip o noktalara yiyecek bırakılmasın çok mantıklı bir olay bence. Yolda yürürken onların olduğu yoğun yerlerde bu alanları oluşturmak çok iyi olacaktır. Ben dün üsküdarda gördüğüm noktaya carrefoursadan mama alıp bıraktım %40 indirim vardı zaten mamalarda sizle bu şekilde kendiniz ve çevrenizdeki insanları yardıma teşvik edebilirsiniz.

Google Harita: Mama Noktaları - Google Haritalarım
İnsanoğlu o kadar pislik ki bunu bile kötüye kullanabilirler.Manyağın teki gider zehir atar bir şey yapar.Güzel düşünülmüş ama zaten her yerdeler.Yani nereye koyarsan koy boşa gitmez...Hayvanları toplayıp toplayıp ölüme atıyorlar.Atmadıkları hala mahallelerinizde..

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Hayvanlara yaşam alanı bırakmayan, yeşil doğayı katleden, su kaynaklarını sadece kendisine bahşedilmiş gibi kurutan biz insanlara söyleyecek çok sözüm var da özellikle son yıllarda şu para ile "mama" adı altında ne olduğunu bilmediğim ücretli şeyleri alıp sokaklarda her köşe başında döken insanların hali de bana pek garip geliyor doğrsu... Çünkü ben de hayvan besledim, beslediğim hayvanlara doğal besin kaynaklarından ve evde fazla olan yemek artıkları gibi besinlerden hep verdim, hiç bir zaman para verip de "mama" adı altında bir affedersiniz ama son zamanlarda aşırı bir ŞOV'a dönüşen akıma başvurmadım. Şimdi bazı hayvanseverlerce linç de yiyebilirim ama ben bu türlü bir yardımı daha çok şov için yapanların olduğu düşüncesindeyim... Çünkü hayvanlara değer verir gibi görünüp onları sırf kendi yanlarında bir süs objesi gibi taşıyanlar çok ve onlara yardım ayağına kendilerini parlatmaya çalışanlar da az değil... Hayvanlara yediğinizden, içtiğinizden israf ettiklerinizden verseniz kafi değil mi? Hayvanlara küççük barınaklar yapmak belki biraz olsun anlam taşır da eğer siz betonlaşmaya sonuna kadar destek veriyorsanız, bahçesiz bir ev için şehirleşmeye olağanca abanıyorsanız SAMİMİ değilsinizdir!

Ve yine eğer yanı başınızda bir insan susuzluktan ölüyorsa, bir anne çocuğuna süt veremiyorsa ve siz israf edilenleri çöpe atıp üstüne MAMA alıp hayvan besliyorsanız, kusura bakmayın ben böle insanlarda hayvan sevgisinin yakışmadığını savunanlardanım. Bir yerlerde yanlış yapmış olmaz mıyız böyle davranınca?

Herobrine

Müdavim
Reaksiyon puanı
4,024
Hayvanları severim de yanıma gelip ısıracağı için yaklaşamam. Korkmasam hayvanları hergün beslerdim.

lBLack

Asistan
Reaksiyon puanı
79
Çok mantıklı bir hareket olur ancak seçilecek noktalar iyi araştırılmalı. Malum sadist ruhlu, cahil, moron insanlar çok fazla. O yemlere zehir döken falan da çıkar noktalar doğru seçilmezse.

Rué

Asistan
Reaksiyon puanı
96
Hayvanlara yaşam alanı bırakmayan, yeşil doğayı katleden, su kaynaklarını sadece kendisine bahşedilmiş gibi kurutan biz insanlara söyleyecek çok sözüm var da özellikle son yıllarda şu para ile "mama" adı altında ne olduğunu bilmediğim ücretli şeyleri alıp sokaklarda her köşe başında döken insanların hali de bana pek garip geliyor doğrsu... Çünkü ben de hayvan besledim, beslediğim hayvanlara doğal besin kaynaklarından ve evde fazla olan yemek artıkları gibi besinlerden hep verdim, hiç bir zaman para verip de "mama" adı altında bir affedersiniz ama son zamanlarda aşırı bir ŞOV'a dönüşen akıma başvurmadım. Şimdi bazı hayvanseverlerce linç de yiyebilirim ama ben bu türlü bir yardımı daha çok şov için yapanların olduğu düşüncesindeyim... Çünkü hayvanlara değer verir gibi görünüp onları sırf kendi yanlarında bir süs objesi gibi taşıyanlar çok ve onlara yardım ayağına kendilerini parlatmaya çalışanlar da az değil... Hayvanlara yediğinizden, içtiğinizden israf ettiklerinizden verseniz kafi değil mi? Hayvanlara küççük barınaklar yapmak belki biraz olsun anlam taşır da eğer siz betonlaşmaya sonuna kadar destek veriyorsanız, bahçesiz bir ev için şehirleşmeye olağanca abanıyorsanız SAMİMİ değilsinizdir!

Ve yine eğer yanı başınızda bir insan susuzluktan ölüyorsa, bir anne çocuğuna süt veremiyorsa ve siz israf edilenleri çöpe atıp üstüne MAMA alıp hayvan besliyorsanız, kusura bakmayın ben böle insanlarda hayvan sevgisinin yakışmadığını savunanlardanım. Bir yerlerde yanlış yapmış olmaz mıyız böyle davranınca?
çoğu dediğinize katılıyorum lakin her yemek artığı onların beslenmesi için uygun olmayabiliyor. bazen yemek artığı ya uygun olmuyor ya da kalmıyor. o zamanlar için ben de yeri geldiğinde mama alıyorum ve bunda şovluk, yanlış bir şey görmüyorum.

durmayann

Profesör
Reaksiyon puanı
3,298
Onların hayatlarına bir parçada olsa katkı sağlamak için google harita üzerinden sokak hayvanlarının bulunduğu noktaları onlar için beslenme alanları olarak işaretleyip o noktalara yiyecek bırakılmasın çok mantıklı bir olay bence.
Bırakılmasın yazmışsınız sanırım yanlış olmuş :D

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
çoğu dediğinize katılıyorum lakin her yemek artığı onların beslenmesi için uygun olmayabiliyor. bazen yemek artığı ya uygun olmuyor ya da kalmıyor. o zamanlar için ben de yeri geldiğinde mama alıyorum ve bunda şovluk, yanlış bir şey görmüyorum.
Ben küçükken beslediğim tüm hayvanlara yemek artıkları, et artıkları gibi yiyeceklerle besledim, hiç bir kötü etkisi olmadı... Eskiden mama denen şey yoktu. GDO yoktu, hayvanlara ne olduğu belirsiz ilaçlar zerkedilmiyordu ve doğa yeşil idi... Şimdi israf boyunu aşmış insanoğlunun, doğayı katletmiş, hayvanları doğada yaşamaya izin vermez olmuş ama gel gelelim ,istisnalar kaideyi bozmaz, fakir bir cocuğa veya ihtiyacı olan birine verilmesi gerekli miktarı zaten işgal ve gasp edilen hayvnların haklarına nispet edermiş gibi pahalı mamalara verilmesi bence şovdur. Hayvanların eğitim alanı dışında (polis, askeriye gibi özel alanlar dışında) aşırıya kaçan şov amaçlı beslenmesine karşıyım, balıkların akvaryumlarda, kuşların kafeslerde, mahkummuş gibi insanoğlunun zevklerini tatmin etmesine karşıyım. Kim ne derse desin bu şovdur.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Evet doğru. Biz insanlar doğayı kirletiyoruz ve halen devam ediyoruz. O kadar uzman mı dersin, profesör mü dersin hep söylerler, doğayı kirletmeyelim ve diğer canlıları koruyalım ama çoğu insanın umurunda değil maalesef. ?

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Ben küçükken beslediğim tüm hayvanlara yemek artıkları, et artıkları gibi yiyeceklerle besledim, hiç bir kötü etkisi olmadı... Eskiden mama denen şey yoktu. GDO yoktu, hayvanlara ne olduğu belirsiz ilaçlar zerkedilmiyordu ve doğa yeşil idi... Şimdi israf boyunu aşmış insanoğlunun, doğayı katletmiş, hayvanları doğada yaşamaya izin vermez olmuş ama gel gelelim ,istisnalar kaideyi bozmaz, fakir bir cocuğa veya ihtiyacı olan birine verilmesi gerekli miktarı zaten işgal ve gasp edilen hayvnların haklarına nispet edermiş gibi pahalı mamalara verilmesi bence şovdur. Hayvanların eğitim alanı dışında (polis, askeriye gibi özel alanlar dışında) aşırıya kaçan şov amaçlı beslenmesine karşıyım, balıkların akvaryumlarda, kuşların kafeslerde, mahkummuş gibi insanoğlunun zevklerini tatmin etmesine karşıyım. Kim ne derse desin bu şovdur.

Bu kadar hayvanı artık ile nasıl besleyeceksin? O kadar artığı hergün nereden toplayıp dağıtacaksın? O artıklar sokaklarda kötü koku yapmayacak mı yenmediği zaman? Mama dediğin şey gerekli pendik belediyesi bir yılda 60 ton mama dağıtmış. Mama yerine ne dağıtabilirsin her artığıda yemez hayvanlar bırakır.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Bu kadar hayvanı artık ile nasıl besleyeceksin? O kadar artığı hergün nereden toplayıp dağıtacaksın? O artıklar sokaklarda kötü koku yapmayacak mı yenmediği zaman? Mama dediğin şey gerekli pendik belediyesi bir yılda 60 ton mama dağıtmış. Mama yerine ne dağıtabilirsin her artığıda yemez hayvanlar bırakır.
Kediye hergün mama denen ne idüğü belirsiz gdolar ile besler isen asıl görevi olan zararlı kemirgenleri (fare gibi) avlamaz, kuş da aşırı beslendi mi zararlı börtü böceği avlamaz, köpek de mama ile beslenir ama üreyecek ne doğa bulabilir ne de hormon ... Tekrar yazıyorum, o mama dediğiniz GDO lu ne idiğü belirsiz şeyler ile iyilik yaptığınızı sanmayın. Hayvanların hakkı olan doğayı katletmese insanoğlu zaten hiç bir hayvan aç ve açıkta kalmazdı!

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Kediye hergün mama denen ne idüğü belirsiz gdolar ile besler isen asıl görevi olan zararlı kemirgenleri (fare gibi) avlamaz, kuş da aşırı beslendi mi zararlı börtü böceği avlamaz, köpek de mama ile beslenir ama üreyecek ne doğa bulabilir ne de hormon ... Tekrar yazıyorum, o mama dediğiniz GDO lu ne idiğü belirsiz şeyler ile iyilik yaptığınızı sanmayın. Hayvanların hakkı olan doğayı katletmese insanoğlu zaten hiç bir hayvan aç ve açıkta kalmazdı!

Bu mamalar dağıtılmasa zaten sokakta kedi köpek göremezsin büyük çoğunluğu ölür. Biz hergün siteye mama koyarız kediler mama ile besleniyor ama fare güvercin gödüğü anda onun peşine düşüyor. Bir tane siyah kedimiz var avcı bi tip haftada 2-3 tane güvercin getiriyor avlayıp. O kadar mama dağıtmamıza rağmen daha fare bile göremedik doğru düzgün fare sayısıda artmıyor. Yani sandığın gibi değil. Mamanın ne kadar sağlıklı olduğunu bilmem ama bu hayvan mama yerne gidip sürekli fare avlayıp yese ömrü çok daha az olur bakteri, enfeksiyon kapacağı için.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Sokak hayvanlarının toplanması lazım.

Bilinçsizce sokaklara mama koyuyorlar. Yürürken üstüne basmak zorunda kalıyorum. Gelmiş kaldırımın üstüne mama dökmüş.

Üstelik sokak köpeklerini çok fazla insana saldırıyorlar. Maalesef zararlılar. Kontrolsüzce çoğalıyorlar. Kontrol altına alınmaları lazım.

Hem sokak hayvanları için sokaklarda yaşamak sağlıklı değil. Barınaklarda bakılmalılar.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
"sokakta kedi köpek göremezsin büyük çoğunluğu ölür"
O hayvanlar zaten ölü gibi yaşıyolar, ne yaşam alanları kalmış ne doğal beslenebilecekleri yiyecekler ve üstüne üstün hormonlarla kısırlaştırılmış nice hayvan da var...

O kadar mama dağıtmamıza rağmen daha "fare bile göremedik" doğru düzgün fare sayısıda artmıyor. Yani sandığın gibi değil.
Fare bile göremezsin çünkü YEŞİL DOĞA kalmadı ki hiç, ağaçlardan, kuşlardan, çayırlardan bahsedemeyiz ki şehirlerde, tabii olarak yerin altına bakmadıkça göremezsin. Çık bir doğa turuna, o güzel yaratıklar nasıl kendi başlarına yeter miktar beslenip yaşayabildiklerini keşfet. :)

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
O hayvanlar zaten ölü gibi yaşıyolar, ne yaşam alanları kalmış ne doğal beslenebilecekleri yiyecekler ve üstüne üstün hormonlarla kısırlaştırılmış nice hayvan da var...

Fare bile göremezsin çünkü YEŞİL DOĞA kalmadı ki hiç, ağaçlardan, kuşlardan, çayırlardan bahsedemeyiz ki şehirlerde, tabii olarak yerin altına bakmadıkça göremezsin. Çık bir doğa turuna, o güzel yaratıklar nasıl kendi başlarına yeter miktar beslenip yaşayabildiklerini keşfet. :)
Köylerde işe yarıyor kediler. Doğalarına da uygun. Nüfusları kontrol altına alınarak, köylerde yaşamaları lazım bence.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Sokak hayvanlarının toplanması lazım.

Bilinçsizce sokaklara mama koyuyorlar. Yürürken üstüne basmak zorunda kalıyorum. Gelmiş kaldırımın üstüne mama dökmüş.

Üstelik sokak köpeklerini çok fazla insana saldırıyorlar. Maalesef zararlılar. Kontrolsüzce çoğalıyorlar. Kontrol altına alınmaları lazım.

Hem sokak hayvanları için sokaklarda yaşamak sağlıklı değil. Barınaklarda bakılmalılar.
Hayvana HAYVANdan beter işkence yaparsan, koşup, beslenebileceği bir alan, doğa bırakmaz isen tabii olarak saldırgan olur. Bu gayet doğal bir sonuç...

Kaan_M

Doçent
Reaksiyon puanı
1,884
Bizim burada kirpi bile yiyecek buluyor çok şükür. Kedi ve köpekler seviliyor ve besleniyor. Hayvanlar önemli ama insanlar değeri kaybettikten sonra anlamaya programlandı.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013

Özellikle istanbulun şehirleşmesi berbat hayvanların yaşam alanı yok bizim bile yok heryer beton iç içe doğa sıfır. O kadar hayvanda kısırlaştırılmasa zaten dahada çok hayvan olacak ne yapalım hayvanları?

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Köylerde işe yarıyor kediler. Doğalarına da uygun. Nüfusları kontrol altına alınarak, köylerde yaşamaları lazım bence.
Kusura bakma ama hayvanın yaşama alanını gasp ve işgal eden insan anlayışındasın, bu hiç doğru değil... Bu anlayışı savunursak eğer günün birinde köy denen bi şey de kalmaz, hayvan veya bitki de... Mevsimler de soluduğumuz temiz hava da ...
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani ne yapmamız lazım? Sokaklara salalım, saldırsınlar mı?
Bu mu yani... :( O kadar yazı yazdım bu mudur yani, pes ..!

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Kusura bakma ama hayvanın yaşama alanını gasp ve işgal eden insan anlayışındasın, bu hiç doğru değil... Bu anlayışı savunursak eğer günün birinde köy denen bi şey de kalmaz, hayvan veya bitki de... Mevsimler de soluduğumuz temiz hava da ...
Kim güçlüyse, o kazanır. Yapacak bir şey yok. Kontrol altına alınmaları lazım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Kim güçlüyse, o kazanır. Yapacak bir şey yok. Kontrol altına alınmaları lazım.
Ona bakarsan İnsan olarak senden güçlü biri yarın öbürgün hayvanlara yaptıklarını sana sırf GÜÇLÜ olduğu için yaparsa bu anlayışının cezasını anlarsın, sakat bir görüş bence. :(

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Sağ olun. Hayvanların doğal alanlarını sömürelim. Sonra da onları korumak isteyelim ama saçma deyin.
Gerçekten insanda yaşama sevinci bırakmıyorsunuz. Ne güzel konuşuyoruz mutlu mutlu ama böyle deyince, insanda huzur bile kalmıyor. ?
Benim elimden gelse her gün uğraşırım sokağa su veya mama koyarım. Hiçte bıkmam.

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Ona bakarsan İnsan olarak senden güçlü biri yarın öbürgün hayvanlara yaptıklarını sana sırf GÜÇLÜ olduğu için yaparsa bu anlayışının cezasını anlarsın, sakat bir görüş bence. :(
Senin anlayışına göre hayvan vs. yemememiz lazım o zaman?

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Bunu da nerden çıkardın? Bu yazdığına el insaf diyorum, haksızlık yapıyorsun... Gerçekten onca yazdığım şeylerden bu tür sonuçlar çıkarabilmek de ayrı bir maharet gerektirir ?
Gayet çıkıyor.

Sokak hayvanlarını sırf zevk için toplayalım demiyorum ki. İnsanlara zararları var. Ne yapalım, kendimizi mi öldürelim?

Basit bir arama ile tonlarca haber çıkıyor : sokak köpeği saldırdı - Google'da Ara

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Hayvanların insanlara zararı nedir, tam olarak bunu tartışmalı ama kesin bi şey var ki şu dünyada insanın insandan daha büyük bir düşmanı yoktur, en fazla zararı insan kendisine verir.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Hayvanların insanlara zararı nedir, tam olarak bunu tartışmalı ama kesin bi şey var ki şu dünyada insanın insandan daha büyük bir düşmanı yoktur, en fazla zararı insan kendisine verir.
Mazoşist bol yani

Overclocked

Profesör
Reaksiyon puanı
4,519
Sonuç olarak ne yapmamız lazım? Bir yakınına ya da sana saldırsa, aynı şeyi diyebilecek misin?

Reaksiyon puanı
10,549
Dışkıladık sıvıyoruz ?
Bir ili boşaltıp hayvanlara doğal alan yapamayacağımıza göre ya barınaklar kuracaksın ya ormanları onlara ayıracaksın. Tabi üremeyi kontrol altına almak şart.

Sokak veya apartman önlerine düzenli şekilde mama su verilmesi en basit BİREYSEL çözümdür. Hatta su borularıyla yapılan mama kapları insanlar için güzel bir sosyal sorumluluk projesi niteliğinde olacaktır.

Mamaların zararlı olduğunu düşünmem. Merdiven altı üretimleri bilemem.
Çünkü mamayla 3-4 yaşından 18 yaşına kadar belden aşağısı sorunlu köpek dahil bir çok köpek baktım. Yaşıyor yani..
Zararı varsa bile yararı daha çok. Bu aşikar.
Her insan hayvanların ne yediğini bilemez. Kaş yapıyım derken göz çıkarır. Şeker, tavuk göğüs kemiği, fazla tüketilen tavuk ürünleri, yağlı süt bunlar hayvanlara dokunur. Göğüs kemiği gibi kemikler boğaz ve mideye batıp yaralayabilir.
Atık yiyeceklere kesici alet gömüp önlerine atan bir çok şerefsiz var. Mamada bu tarz oyunları yoldan geçen bile farkedebilir, içine batırıp saklayamazsın.
Mamalar, atık yiyecekler gibi güneş altında anında çürüyüp kokmaz.
Atık yiyeceklerin suyu kabın etrafına taşar ve bulunduğu ortamı kirletir.

Son düzenleme: