iPhone kullananların hali ne olacak?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan basit
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
:).
Kısıtlı olmasa güzel cihaz.
İos hep kısıtlıydı ki yeni bir şey değil. İos hep stabildir ve mağazasında varsa uygulama en iyi şekilde optimize edilmiştir. Tasarım için bişi diyemicem zevk meselesi. Ya para verip reklamsız kullanacaksın ya da reklamlarla devam edeceksin. İos hep böyleydi. Kapalı kutu idi. Android hep özgür idi apk vs bir şekilde hep çözülüyordu. O yüzden derim ya hep bence android. Millet ram a vs kafayı takmış durumda. Hala kullanan varmış gibi 5s yorumları yapılıyor. Ona bakarsan benim ailem hala note 3 kullanıyor. Telefondan ne istediğine göre değişir. Sosyal medya için aileme yetiyor. Fakat bana yetmiyor note 3. 5s de örnek verenler için öyledir. Fanboylar derki note 3 kasıyor. Ne alaka derim bende. 5s kasmıyor mu? Kasıyor uygulamaları yavaş açıyor eee kaç senelik cihaz olur öyle cevabı gelir. İos sistemi ile android bambaşka iki alem. Kıyaslamak bence saçma. Fotoları kıyasla sesini kıyasla uygulamalar ne kadar hızlı açılıyor onu kıyasla. Ram kıyaslamak saçma

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
İos hep kısıtlıydı ki yeni bir şey değil. İos hep stabildir ve mağazasında varsa uygulama en iyi şekilde optimize edilmiştir. Tasarım için bişi diyemicem zevk meselesi. Ya para verip reklamsız kullanacaksın ya da reklamlarla devam edeceksin. İos hep böyleydi. Kapalı kutu idi. Android hep özgür idi apk vs bir şekilde hep çözülüyordu. O yüzden derim ya hep bence android. Millet ram a vs kafayı takmış durumda. Hala kullanan varmış gibi 5s yorumları yapılıyor. Ona bakarsan benim ailem hala note 3 kullanıyor. Telefondan ne istediğine göre değişir. Sosyal medya için aileme yetiyor. Fakat bana yetmiyor note 3. 5s de örnek verenler için öyledir. Fanboylar derki note 3 kasıyor. Ne alaka derim bende. 5s kasmıyor mu? Kasıyor uygulamaları yavaş açıyor eee kaç senelik cihaz olur öyle cevabı gelir. İos sistemi ile android bambaşka iki alem. Kıyaslamak bence saçma. Fotoları kıyasla sesini kıyasla uygulamalar ne kadar hızlı açılıyor onu kıyasla. Ram kıyaslamak saçma
Aynen birde kasa kasa (slayt gösterisi gibi) Pubg oynayıp bundan zevk alıyorlar ya... Çok mutlu oluyorum XD.
Lakin az mantıklı düşünseler;
720p bile bir çözünürlük yok yani.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kötü bir cihaz demiyorum. Sadece insanlara para kazandıracağız diye, telefonun performansını azaltıyoruz. Böyle saçma bir şey var mı ya?
Siz bu kadar mı seviyorsunuz para vermeyi ya da reklam izlemeyi?
Can sıkan bir durum olmasa paylaşmazdım. 30 saniye reklam da az bir süre değil. Zaman israfı üstelik.

Son düzenleme:

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
Aynen birde kasa kasa (slayt gösterisi gibi) Pubg oynayıp bundan zevk alıyorlar ya... Çok mutlu oluyorum XD.
Lakin az mantıklı düşünseler;
720p bile bir çözünürlük yok yani.
Çözünürlük tek başına işe yaramaz ki dpi da önemli 300 dpi telefon için yeterli 400 ideal 500 ler çok fazla. Vr kullanmayacaksan 500 ler çok abartı oluyor. Video izlerken Çözünürlük iyidir. Oyun oynarken veya sistemde iken Çözünürlük ekstra işlemci gücü olarak yansır.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Çözünürlük tek başına işe yaramaz ki dpi da önemli 300 dpi telefon için yeterli 400 ideal 500 ler çok fazla. Vr kullanmayacaksan 500 ler çok abartı oluyor. Video izlerken Çözünürlük iyidir. Oyun oynarken veya sistemde iken Çözünürlük ekstra işlemci gücü olarak yansır.
S ve S2 cihazlarını bilmiyorum ama S3'ten beri 1080p (FHD) bir çözünürlük veriyor ve Virtual Realtiy teknolojisini veriyor Samsung ama konu dağılıyor :D.

KaTaRaN

Profesör
Reaksiyon puanı
2,515
S ve S2 cihazlarını bilmiyorum ama S3'ten beri 1080p (FHD) bir çözünürlük veriyor ve Virtual Realtiy teknolojisini veriyor Samsung ama konu dağılıyor :D.
Olaya çözünürlük olarak değil ekran deneyimi olarak bakmak gerek bence. Hee şimdi ben 4k hdr film izlicem desen telefonda öyle bir şey yok. 1080p hdr izlersin. Fakat renk doğruluk değeri güzel olmadıktan sonra hdr nin anlamı yok. Hdr bir ekran 4kdan daha güzel deneyim yaşatabilir. Fakat 4k ekran da hdr den daha fazla keskinlik verir. Deneyim önemli olan. Şuan benim telefon 2k da ama 1080 e çekince daha kötü gibi geliyor fakat 2k da iken de sistem çok kullanıyor

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Olaya çözünürlük olarak değil ekran deneyimi olarak bakmak gerek bence. Hee şimdi ben 4k hdr film izlicem desen telefonda öyle bir şey yok. 1080p hdr izlersin. Fakat renk doğruluk değeri güzel olmadıktan sonra hdr nin anlamı yok. Hdr bir ekran 4kdan daha güzel deneyim yaşatabilir. Fakat 4k ekran da hdr den daha fazla keskinlik verir. Deneyim önemli olan. Şuan benim telefon 2k da ama 1080 e çekince daha kötü gibi geliyor fakat 2k da iken de sistem çok kullanıyor
Ben göz zevki için demek istedim. Sonuçta aynı inçte farklı çözünürlükler çok fark yaratıyor.

Dellci_Dayı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
40
Apple zaten eski cihazları bitirdi. Nerdeyse 6s ve önceki modeller güncelleme desteği kaldırıldı.

Reaksiyon puanı
8,191
Adam iPhone 6 kullanıyor milat öncesinden kalma, nolacak iPhone kullanıcılarının hali diyor. Git 11 12 kullan da eleştir 6 ile iPhone genel olarak eleştirmek ne?

Ayrıca reklam çıktığı zaman kasan iPhone 7 ve üstü hiçbir cihaz görmedim.

Evet var ama Jailbreak demek aslında güvenlik sınırlarını kaldırmak demek. Cihaz inanılmaz güvensiz olabilir.

Root ise cihaza hükmetmek demek.
Çok boş yapmışsın. Çözümünü yazmış ‘ay onu yapamam, vay şu şöyle’ demekten başka şeyin yok. Apple sevmiyorsun milattan önceki cihaz nedeniyle gelip konuşmak için konuşmuşsun.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Adam iPhone 6 kullanıyor milat öncesinden kalma, nolacak iPhone kullanıcılarının hali diyor. Git 11 12 kullan da eleştir 6 ile iPhone genel olarak eleştirmek ne?

Ayrıca reklam çıktığı zaman kasan iPhone 7 ve üstü hiçbir cihaz görmedim.

Çok boş yapmışsın. Çözümünü yazmış ‘ay onu yapamam, vay şu şöyle’ demekten başka şeyin yok. Apple sevmiyorsun milattan önceki cihaz nedeniyle gelip konuşmak için konuşmuşsun.
Miilattan önce S3, S4, S5 ile daha rahat takılıyordum dostum belirtim.
iPhone 6 tercih etme sebebim ses kaydedici, 60 FPS kamera.
Ama sonra öğrendim ki ufak modlar ile bunu Samsung cihazlarda da elde edebiliyorum.
Denedim ve baya etkiliydi.

Ayrıca en son modelde olsa, her işlemden sonra 30 saniye reklam izlemek can sıkıcı.
Severek izliyor musun gerçekten?

Android eski sürüm, yeni sürüm fark etmeksizin kolayca reklamları önleyebiliyorum.
iPhone 6'nın da performansını reklamlara ayırıp, drop yemek istemiyorum açıkçası.
Bunu arıyorum işte. Reklam engelleyici.

Reaksiyon puanı
8,191
Miilattan önce S3, S4, S5 ile daha rahat takılıyordum dostum belirtim.
iPhone 6 tercih etme sebebim ses kaydedici, 60 FPS kamera.
Ama sonra öğrendim ki ufak modlar ile bunu Samsung cihazlarda da elde edebiliyorum.
Denedim ve baya etkiliydi.

Ayrıca en son modelde olsa, her işlemden sonra 30 saniye reklam izlemek can sıkıcı.
Severek izliyor musun gerçekten?
Elimde Lineage OS 17 kurulu Galaxy S5 var PUBG oynayamıyorum. Aşırı derecede kasıyor ve ısınıyor. 3. Parti grafik çamurlaştırıcı uygulamalar olmazsa oynanmıyor. O yüzden yalanlarınızı kendinize saklayın.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Elimde Lineage OS 17 kurulu Galaxy S5 var PUBG oynayamıyorum. Aşırı derecede kasıyor ve ısınıyor. 3. Parti grafik çamurlaştırıcı uygulamalar olmazsa oynanmıyor. O yüzden yalanlarınızı kendinize saklayın.
İyi de 1080P bir çözünürlükte oynuyorsun.
iPhone 7 bile 1080P (FHD) bir çözünürlük veriyor mu?
750x1334 (HD+) Piksel.

Bilgisayar aynı ayarlar ile sadece çözünürlük değiştir oyunlarda inanılmaz FPS farkı oluyor.

Zamanında HIBF+ uygulaması ile Çözünürlük (9:16 olmak şartıyla) istediğim FPS oranını alıyordum ama gel gelelim ben oyun oynamasını pek sevmem. Bir Dancing Line.

Burada suç Samsung'un. İnsanlara kaliteli ekran deneyimi verip, göz zevki yaşatmak için Amoled ekran (pilin erken bitmesine yol açıyor ama canlı ve şahane renkli bir ekran) ve 1080p güzel bir çözünürlük sunuyordu zamanında.

Ben iPhone 6 ise kasa kasa PUBG oynamıyorum yani. Kalsın gerçekten de.

Birde Armv7 için PUBG desteği kalktı. Nasıl oynuyorsun daha?

Asphalt 8,
Marvel's Ultimate Spider-Man,
Şahane PSP oyunları (God of War, Pes 20XX, Naruto Ultimate Ninja Storm),
CoC,
Batman Kara Şovalye'nin Yükselişi,
İnanılmaz Örümcek Adam 1,2,
Dancing Line,
Kaos Kılıçları,
Limbo,
Daha bir sürü oyun oynadığım, bitirdiğim oyun var gerçekten de.

Bu oyunları gayet akıcı ve güzel oynatıyor yani 1080P ekranda.
Ama sizin oyun zevkinizde belli. Yapacak bir şeyim yok bundan ötürü.

Reaksiyon puanı
8,191
İyi de 1080P bir çözünürlükte oynuyorsun.
iPhone 7 bile 1080P (FHD) bir çözünürlük veriyor mu?
750x1334 (HD+) Piksel.

Bilgisayar aynı ayarlar ile sadece çözünürlük değiştir oyunlarda inanılmaz FPS farkı oluyor.

Zamanında HIBF+ uygulaması ile Çözünürlük (9:16 olmak şartıyla) istediğim FPS oranını alıyordum ama gel gelelim ben oyun oynamasını pek sevmem. Bir Dancing Line.

Burada suç Samsung'un. İnsanlara kaliteli ekran deneyimi verip, göz zevki yaşatmak için Amoled ekran (pilin erken bitmesine yol açıyor ama canlı ve şahane renkli bir ekran) ve 1080p güzel bir çözünürlük sunuyordu zamanında.

Ben iPhone 6 ise kasa kasa PUBG oynamıyorum yani. Kalsın gerçekten de.

Birde Armv7 için PUBG desteği kalktı. Nasıl oynuyorsun daha?
Halen daha düşük ayarlarda çalışıyor herhangi bir hata almadım.

Ek olarak 1080p bir ekranla 720p bir iPhone’da gözle fark görmezsiniz.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Halen daha düşük ayarlarda çalışıyor herhangi bir hata almadım.

Ek olarak 1080p bir ekranla 720p bir iPhone’da gözle fark görmezsiniz.
Tek PUBG yok oyun olarak dostum.
Ben eski armv7 cihazlarında, dünya kadar grafikleri harika oyun oynadım güzel bir şekilde.

Tabi dünyada şu an sadece PUBG var.

Dediğim gibi PUBG oynamıyorum ben.
Dancing Line'da bile performansımı etkiyen, bu reklamlardan para ödemeden kurtulamaya çalışıyorum o kadar.

Reaksiyon puanı
8,191
Tek PUBG yok oyun olarak dostum.
Ben eski armv7 cihazlarında, dünya kadar grafikleri harika oyun oynadım güzel bir şekilde.

Tabi dünyada şu an sadece PUBG var.

Dediğim gibi PUBG oynamıyorum ben.
Dancing Line'da bile performansımı etkiyen, bu reklamlardan para ödemeden kurtulamaya çalışıyorum o kadar.
Mobilden oyun oynamıyorum aktif olarak çok nadiren giriyorum kendi cihazımda bile, üstüne dediğin tarzda saçma oyunları hiç araştırmadım bile.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Mobilden oyun oynamıyorum aktif olarak çok nadiren giriyorum kendi cihazımda bile, üstüne dediğin tarzda saçma oyunları hiç araştırmadım bile.
İnanılmaz Örümcek Adam mı saçma?
Dancing Line mı yoksa? Neyse duvara bakmayı seven birine çok bir şey anlatıyorum.
Anlamdım. İyi geceler.

023

Profesör
Reaksiyon puanı
4,598
Konu dışına sapmışsınız. iOS'da reklam nasıl engellenir tarzında bir soru sormuş arkadaş.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Konu dışına sapmışsınız. iOS'da reklam nasıl engellenir tarzında bir soru sormuş arkadaş.
Kimin daha özgür, yenilikçi ve gelişmiş bir işletim sistemi olduğunu tartışama gerek yok zaten. Şampiyon belli yıllardır.

Sadece bir alternatif bulamıyorum iOS için.
Daha 2 sene olmadı iOS 12.5.1 için çok kısıtlı şeyler var. Destek kesilsin de, o kadar cihaz var yani. Tarihi eser mi olsun?

Reaksiyon puanı
8,191
Yok arkadaş Apple kötülemek için bahane aramış, bulamayınca reklamlı oyunları bahane etmiş. Para verip reklamları kaldır demek zor geldi sanırım.
İnanılmaz Örümcek Adam mı saçma?
Dancing Line mı yoksa? Neyse duvara bakmayı seven birine çok bir şey anlatıyorum.
Anlamdım. İyi geceler.
2 saattir Dancing line diyen ben miydim? Forumda gördüğüm en körü körüne haterlık yapan kişisiniz sanırım. Bilginiz de tek tük Apple tarafında ama biliyormuş gibi sallıyorsunuz.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Yok arkadaş Apple kötülemek için bahane aramış, bulamayınca reklamlı oyunları bahane etmiş. Para verip reklamları kaldır demek zor geldi sanırım.

2 saattir Dancing line diyen ben miydim? Forumda gördüğüm en körü körüne haterlık yapan kişisiniz sanırım. Bilginiz de tek tük Apple tarafında ama biliyormuş gibi sallıyorsunuz.
Ben hater değilim. Aptal reklamları görmemek için de para ödemem yani.
Daha kullanıcı dostu olmak varken... Bu reklamlar az ve kaliteli bile olabilirdi yani.
Dancing Line aynen saçma.

Android emülatör ile zaten 1080P en yüksek ayarlarda oynarım.

Sen zevk alarak izle o zaman ne deyim?

Maksadım, iOS'ta da buna alternatif bulmak. Şu an bulduğum modlu YouTube uygulamaları her zaman sunucu hatası veriyor.
Android'de ise en basitinden 4MB'lik NewPipe uygulaması yetiyor da, artıyor.

Son düzenleme:

KenIQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar 1 tane iphone 6'm var jailbreak yapmalı mıyım
ios 14 ün özelliklerinin telefonumda olmasını istiyorum olabilirmi bu sayede

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
Arkadaşlar 1 tane iphone 6'm var jailbreak yapmalı mıyım
ios 14 ün özelliklerinin telefonumda olmasını istiyorum olabilirmi bu sayede
Karanlık Mod var mesela.
Güzel modlar var. Yok değil.

Yalnız tam, yarı gibi Jailbreak türleri var. Tam olanı yapmaya çalış.

KenIQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Karanlık Mod var mesela.
Güzel modlar var. Yok değil.

Yalnız tam, yarı gibi Jailbreak türleri var. Tam olanı yapmaya çalış.
sen hangi telefonu kullanıyorsun ipğhone ise jailbreak yaptınmı zararını gödünmü

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
sen hangi telefonu kullanıyorsun ipğhone ise jailbreak yaptınmı zararını gödünmü
Eskiden zararı vardı (Eski iOS sürümleri için yani), şu an yok.
iPhone 6 ve iOS sürümü 12.5.1

Reaksiyon puanı
8,191
Ben hater değilim. Aptal reklamları görmemek için de para ödemem yani.
Daha kullanıcı dostu olmak varken... Bu reklamlar az ve kaliteli bile olabilirdi yani.
Dancing Line aynen saçma.

Android emülatör ile zaten 1080P en yüksek ayarlarda oynarım.

Sen zevk alarak izle o zaman ne deyim?

Maksadım, iOS'ta da buna alternatif bulmak. Şu an bulduğum modlu YouTube uygulamaları her zaman sunucu hatası veriyor.
Android'de ise en basitinden 4MB'lik NewPipe uygulaması yetiyor da, artıyor.
Youtube Premium paketim var orada reklam görmüyorum. 3 ay bedava devam ediyorsa dene derim.

basit

Dekan
Reaksiyon puanı
6,511
peki bu işlemi geri alabiliyor muyuz
Benim yaptığım yarı Jailbreak. Sistem yeniden başladığında, eski haline dönüyor. Tam da ise durumlar karışık biraz. Daha uzman kimseler anlatabilir olayı.

Zaten aman aman bir özellik yok ki iPhone'larda. Pek kullanmam ben Jailbreak. Karanlık mod sevmem hiç ya da geçiş animayonlarını falan düzenleme ne bilem boş ekran oluşturma.
Hiç ilgimi çekmez.

Bir simgeleri değiştirmek ilgi çekici. Lakin iPhone'nun kendi orijinal simgeleri daha güzel.
Modlu uygulamalar bul yüklemeye çalış. Ama çoğunlukla sunucu hatası alıyorum.

KenIQ

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Benim yaptığım yarı Jailbreak. Sistem yeniden başladığında, eski haline dönüyor. Tam da ise durumlar karışık biraz. Daha uzman kimseler anlatabilir olayı.
yeniden başlattıktan sonra tekrardan nasıl aktif ediyoruz
ve senin yüklediğin yerin linki varsa atabilir misin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...