7 bin tl civarı bilgisayar önerisi

msefamutlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum. Hali hazırda sonradan ssd takılan eski bir Toshiba laptop kullanıyorum.
Özellikleri şöyle,
Intel(R) Core(TM) i3-2328m CPU @ 2.20Ghz 2.20Ghz
4,00 GB Ram
64 bit İşletim Sistemi.
Bununla oyun hariç MS Office ve AOE HD oynuyorum. Fakat yeni çıkan oyunları da oynamak istiyorum.

7 bini aşmayan bütçem var. Amacım en temelde Fifa serisini en az 2030'a kadar rahat oynayacak bir bilgisayar almak. Laptop veya masaüstü olabilir.
Avantajları ile dezavantajları yönünden önerilere açığım.

Teşekkürler

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991

madSlowly

Profesör
Reaksiyon puanı
1,759
Ben şahsen yine klişemi kullanıyorum Masaüstü alın ileriye dönük anakart alıp yükseltme yapabilirsiniz GTX 1650'Li laptoplar resmen kombiden çok ısınıyor :D ve fiyatı aşırı pahalı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekli dosyalar

• Kombi.PNG
    Kombi.PNG
    915.7 KB · Görüntüleme: 104

msefamutlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Malesef bu dönemde bu fiyata 9-10 yıl oynatacak laptop bulamazsınız. Masaüstü bilgisayarlardaki gibi yükseltme şansın yoktur. https://www.hepsiburada.com/lenovo-...nabilir-bilgisayar-82ey00cgtx-p-HBV000018O91S

Ama seni 5-6 yıl boyunca üzmeyecektir. Fiyatının yıldızı diyebilirim.
Uzun süre dayanmasi için ne kadar bütçe gerekir peki?

Ben şahsen yine klişemi kullanıyorum Masaüstü alın ileriye dönük anakart alıp yükseltme yapabilirsiniz GTX 1650'Li laptoplar resmen kombiden çok ısınıyor :D ve fiyatı aşırı pahalı.
Masaüstü için özellik öneriniz var mıdır?

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,991

Eğer 10 yıl gibi bir beklentin varsa en az 20K gibi fiyatlara çıkman lazım. Masaüstü tahminen çok istemiyorsun taşınabilirlik açısından.

madSlowly

Profesör
Reaksiyon puanı
1,759

Özellik derken ?
Masaüstü alırsan ekstra hoparlör,kulaklık,klavye ve mouse alman gerekir fakat
Masaüstü benim için başka bir ayrıcalık, geleceğe dönük bir sistem toplarsın ileride yükseltirsin. Monitör kasa filan değişmez hadi para eline çok geçti o zaman belki monitör yükseltirsin kasada ısınma sorunu yoksa değiştirmezsin.
Fakat laptoplarda durum öyle değil bir şey değiştirmek istersen klavye hariç full kasası değişir bilgisayarın.
GTX1650'ye bak laptopları çok pahalı Minimum 6.529 Lira bir de freedos. Bence laptopa bu kadar para ziyankarlıktır. Eğer bir yere taşımak götürmek istiyorsanız tamam haklısınız kasayı taşıyacak haliniz yok. Bence 10 Yıl kullanım süresi sunan laptop olamaz (sağlam çalışacak hiç bir eksiği olmadan).
Şahsen oyun oynayacaklar masaüstü toplasın derim ama yinede bu sizin tercihinize bağlı.